LM 16/17 (1/8): Porto 0-2 JUVENTUS
- Vincitore
- Juventino
Skoro zagra Pjanic, a nie Marchisio i będziemy trochę bardziej "poluzowani" w środku pola, to decyzja o postawieniu na zgraną parę doświadczonych stoperów wydaje się zasadna.
Lichtsteiner jest największym wygranym tego sezonu - z sytuacji wręcz beznadziejnej wygrzebał się do pozycji pewniaka na prawej obronie. Spora tutaj także oczywiście zasługa słabej gry Daniego Alvesa, ale trzeba Stefanowi oddać, że swoim profesjonalnym podejściem zasłużył sobie na to.
Lichtsteiner jest największym wygranym tego sezonu - z sytuacji wręcz beznadziejnej wygrzebał się do pozycji pewniaka na prawej obronie. Spora tutaj także oczywiście zasługa słabej gry Daniego Alvesa, ale trzeba Stefanowi oddać, że swoim profesjonalnym podejściem zasłużył sobie na to.
- Arbuzini
- Juventino
Whoscored przewiduje, że obok Chiellniego zagra Benatia.
Porto podobno ma wyjść 4132. Bardzo ofensywnie. Prawą flankę tworzyć mają u nich Maxi Pereira i Jesus Corona - teoretycznie idealni oponenci dla Mandżukicia, obaj mierzą 173 cm. Wspierać ich może rosły i moim zdaniem świetny Danilo Pereira w roli defensywnego pomocnika. Wyłączenie go z gry będzie jednym z głównych zadań Khediry także powodzenia Sami
Porto podobno ma wyjść 4132. Bardzo ofensywnie. Prawą flankę tworzyć mają u nich Maxi Pereira i Jesus Corona - teoretycznie idealni oponenci dla Mandżukicia, obaj mierzą 173 cm. Wspierać ich może rosły i moim zdaniem świetny Danilo Pereira w roli defensywnego pomocnika. Wyłączenie go z gry będzie jednym z głównych zadań Khediry także powodzenia Sami

- Franek1897
- Juventino
a na jakies stronie oglądałeś?ozi(Forza_Juve) pisze:na zdf niby puszczają Seville z lisami, też szwabki mają gust... leci nasz mecz gdzieś w otwartej tv? czesi puszczają w środy?! jak nie to zostanie oglądanie przez neta, bo canal plus nie mam... wczoraj city z monaco nie cieło to mysle ze i dzisiaj bedzie ok
Po tak długiej przerwie w końcu obajrzymy Juve w CL. Mam nadzieję, że wrócimy z tarczą i dobrą zaliczką przed rewanżem. Fajnie gdyby Sandro dziś ustrzelił

"To moja walka, moje życie. Nigdy na dnie-zawsze na szczycie!!!"
- Cabrini_idol
- Juventino
Fajny tekst gdzieś na twicie mi śmignął
,,It's unreal that Juventus have dropped the best cb in the world for tonight's game and could still play the best back 4 in the world.''

,,It's unreal that Juventus have dropped the best cb in the world for tonight's game and could still play the best back 4 in the world.''

- Bobby X
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Nie liczę na powtórkę z pozostałych meczy
Juve jak to Juve wymęczy 1:0 albo dostanie 1:0. Będzie to zapewne najmniej widowiskowy mecz ze wszystkich
FORZA JUVENTUS

FORZA JUVENTUS

- Wojtek
- Juventino
Oj tam, oj tam. Rok temu oba mecze z Bayernem były świetnie, a rewanż to już w ogóle najlepszy mecz tamtej edycji CL.Bobby X pisze:Będzie to zapewne najmniej widowiskowy mecz ze wszystkich![]()
Ja myślę, że już dziś zapewnimy sobie awans do 1/4 CL (czyt. będzie 0-2/1-3).
- Cabrini_idol
- Juventino
Oczywiście nie martwię się zestawieniem Barzagliego i Chielliniego, to nadal czołówka stoperów na świecie. Tylko Rugani wg mnie powoli dorósł i zasłużył aby zagrać w takim meczu.
Nie ma opcji, że Porto nie straci bramki dzisiaj patrząc na to kim mamy straszyć z przodu. Pytanie, czy my zagramy z tyłu na zero ?
Jakbym miał obstawiać to byłoby to 0:2 dla Juve.
Nie ma opcji, że Porto nie straci bramki dzisiaj patrząc na to kim mamy straszyć z przodu. Pytanie, czy my zagramy z tyłu na zero ?
Jakbym miał obstawiać to byłoby to 0:2 dla Juve.

- Vincitore
- Juventino
Rugani i tak dostanie swoją szansę, bo znając życie Chiellini w 5 minucie zejdzie z odnowionym urazem, nawet nie nastawiam się, że będzie inaczej.
Na miejscu Daniele rozgrzewałbym się intensywnie już przed meczem.
Na miejscu Daniele rozgrzewałbym się intensywnie już przed meczem.
- Marchisio87
- Juventino
Tutaj na forum to wszyscy twardzi by wystawić Ruganiego w pierwszym składzie, ciekawie jakby to wyglądało gdybyście to wy musieli dziś w Porto na ławce patrzeć na zestawienie nowej obrony z młodym Ruganim, pisząc nowej mam na myśli że kto by nie wyszedł dziś na środku to będzie to nowość bez Leo, moim zdaniem najprawdopodobniej zagra Benatia i bardzo bym tego chciał bo to ograny i swietny obrońca na to spotkanie, nie ma Leo to Marokańczyk może coś poda do przodu. obok Medhiego pewnie zagra Kielon mam nadzieje że nic nie wymyśli bo to jest świetny obrońca ale chociaż raz w meczu musi coś zagrać z cyklu Tango Milango
FORZA * * * JUVE
1-2 dziś?

FORZA * * * JUVE
1-2 dziś?
----------Buffon--------------
-DeSciglio-Benatia-Caldara--Taglafico
------Marchisio---Pjanić-----
-------------Dybala------------
--Costa---Higuain---Martial--
FOOTBALL LOVE THE GAME! 4-2-1-3, 4-3-1-2
-DeSciglio-Benatia-Caldara--Taglafico
------Marchisio---Pjanić-----
-------------Dybala------------
--Costa---Higuain---Martial--
FOOTBALL LOVE THE GAME! 4-2-1-3, 4-3-1-2
- Tassano
- Juventino
No to przed nami pierwszy z najważniejszych meczów w tym sezonie. Liczę na brak kalkulacji (choć wiem, że w przypadku Juventusu i Włochów to ciężkie) i pewne ukazanie swoich możliwości oraz siły, lecz gdzieś tam z tyłu głowy spokoju nie daje mi wizja remisu. Jeśli już miałoby się to sprawdzić to grunt, aby zdobyć na Dragao jakieś bramki.
Przerwa Bonucciemu dobrze zrobi, ostatnio nie grał jakoś rewelacyjnie, a zawsze to szansa, aby pokazał się Rugani, na co mam nadzieję, gdyż chłopak musi się ogrywać w europejskich pucharach. Na składy jednak poczekamy jeszcze kilka godzin.
Przerwa Bonucciemu dobrze zrobi, ostatnio nie grał jakoś rewelacyjnie, a zawsze to szansa, aby pokazał się Rugani, na co mam nadzieję, gdyż chłopak musi się ogrywać w europejskich pucharach. Na składy jednak poczekamy jeszcze kilka godzin.
- Vincitore
- Juventino
Potwierdzam, niesamowity zawodnik, Romę rzeźbił w eliminacjach aż miło.wagner pisze:Jeśli Porto ma nam zaszkodzić to właśnie przy udziale CoronyArbuzini pisze:Prawą flankę tworzyć mają u nich Maxi Pereira i Jesus Corona
Manolas ponoć kręci się do teraz.
- Arbuzini
- Juventino
Nam, jak nam, ale Mandzukiciowi w starciach fizycznych?wagner pisze:Jeśli Porto ma nam zaszkodzić to właśnie przy udziale CoronyArbuzini pisze:Prawą flankę tworzyć mają u nich Maxi Pereira i Jesus Corona
Odsyłam do artykułu: http://www.juvepoland.com/text.php?id=1984
- TURINIO
- Juventino
Problem polega na tym, że głupka sam z siebie zrobiłeś. To co napisałeś to najlepszy dowód. Bagatelizowanie roli naszego najlepszego stopera świadczy po prostu o nieprawdopodobnej wręcz ignorancji i głupocie. Życzę Ci również odrobinę dystansu- trochę ironizowałem, ale to nie powód by pisać o rzekomej schizofrenii. Wspominasz o moim "niegrzecznym" pisaniu co brzmi wręcz komicznie patrząc na to, że zwyczajnie obraziłeś.Arbuzini pisze:Daruj sobie takie teksty, które są naprawdę niegrzeczne. A wiesz czemu? Próbujesz robić ze mnie głupka przypisując myśli, które nie należą do mnie. Właściwie dyskutujesz w tym momencie sam ze sobą, a cytujesz mnie. Nie jestem Ci potrzebny w Twojej schizofrenii.TURINIO pisze:Aha.Czyli podsumowując jest słaby i powinniśmy go sprzedać śmiało Pepowi albo Conte.Arbuzini pisze:Mamy na ten mecz dostępnych takich stoperów, że wykluczenie ze składu średnio prezentującego się Leo nie martwi mnie specjalnie. Lepiej by się skupił na swojej grze, a nie grzeszkach trenera. Higuain na pewno by nie narzekał jakby od czasu do czasu dostał długie podanie od obrony. A tu Bonucci ostatnio ani dobrych piłek nie rozdziela, ani nie jest już pewniakiem w obronie.
Pisałem tylko i wyłącznie o zachowaniu Bonucciego oraz jego obecnej formie, trener ma pełne prawo sięgać po środki wychowawcze nawet wobec starych 29-letnich starych koni, jeśli nie ogarniają, że nie są ważniejsi od klubu.
Wypowiadasz się tu niemal w każdym temacie i zazwyczaj całkiem rzeczowo. Zdziwiło mnie więc niesamowicie to co napisałeś o sytuacji LB.
Polemizować można zawsze, byleby to odbywało się to na jakimś poziomie. Ironizowanie, gra słów etc jest na nim i nie przekracza pewnych granic, a zarzucanie komuś ciężkiego, psychotycznego zaburzenia już tak.
Uświadamia mnie zatem to tylko w tym, że popadłeś już w samouwielbienie, wydaje Ci się, że na temat Juventusu wiesz już wszystko najlepiej. Twoje zdanie jest najważniejsze, prawda najprawdziwsza, a każda, nawet uzasadniona krytyka świadczy o "schizach"...Brawo Ty

"...Znam swoją wartość i na boisku jestem bufonem. Dlatego nie pójdę do Juventusu, po co im dwóch bufonów?..." - jedna z wielu złotych myśli 'The Holy Goalie '