Mercato (LATO 2017)
- Cabrini_idol
- Juventino
ozob pisze:Tak naprawde wszysto zalezy od ustawienia. Jezeli bedzie grane 4-3-1-2 z 3-5-2 na zmiane to rzeczywiscie priorytetem powinien byc pomocnik. Z kolei postawienie na 4-2-3-1 jasno sugeruje, ze pierwsze zakup powinien dotyczyc lewego skrzydla.szymken pisze:Tolisso to priorytet mam nadzieję, choć obawiam się, że to niby porozumienie w zimie z Aulasem, to coś zbyt podejrzane jest.
Dokładnie, ja bym poszedł nawet dalej i jeśli mamy grac 4312 to nie tylko lewe skrzydło priorytetem ale również prawe. Pomimo dużej sympatii do Cuadrado nie jest to dla mnie docelowe nazwisko na prawe skrzydło jeśli chodzi o Juventus i ambicje klubu. Poza tym przydałby typ zawodnika które będzie w stanie po-rywalizować z Dybala o miejsce w składzie, nazwisko, które kopnie w tyłek Pawełka, który wg mnie troszkę osiadł na laurach.

- CzeczenCZN
- Juventino
Sugerujesz 8 graczy ofensywnych plus Pjanic?? Troche za duzo... Gdyby przyszedl Sanchez to on moze spokojnie zagrac za napastnikiem. Poza tym w zależności na "10" zagrac moze Pjanic.Cabrini_idol pisze:ozob pisze:Tak naprawde wszysto zalezy od ustawienia. Jezeli bedzie grane 4-3-1-2 z 3-5-2 na zmiane to rzeczywiscie priorytetem powinien byc pomocnik. Z kolei postawienie na 4-2-3-1 jasno sugeruje, ze pierwsze zakup powinien dotyczyc lewego skrzydla.szymken pisze:Tolisso to priorytet mam nadzieję, choć obawiam się, że to niby porozumienie w zimie z Aulasem, to coś zbyt podejrzane jest.
Dokładnie, ja bym poszedł nawet dalej i jeśli mamy grac 4312 to nie tylko lewe skrzydło priorytetem ale również prawe. Pomimo dużej sympatii do Cuadrado nie jest to dla mnie docelowe nazwisko na prawe skrzydło jeśli chodzi o Juventus i ambicje klubu. Poza tym przydałby typ zawodnika które będzie w stanie po-rywalizować z Dybala o miejsce w składzie, nazwisko, które kopnie w tyłek Pawełka, który wg mnie troszkę osiadł na laurach.
Na prawy atak, kogo proponujesz? Mi osobiscie sie marzy Bernardeschi. No ale mercato Bernardeschi, Sanchez, Tolisso plus Danilo/Aurier/Fabinho/Sidibe na PO - to dosc mo realne.
Sadze ze 7 graczy ofensywnych plus Pjanic, mogacych wymieniac sir pozycjami do 4231 starczy.
Poza tym kto zgodzilby sie siedziec jako motywator Dybali i z nazwiskiem?
- Cabrini_idol
- Juventino
Nie, nie liczę na to, że sprowadzimy i lewo i prawo skrzydłowego na wysokim poziomie. Nie stać nas na to. Poza tym nasza prawa strona w obronie tez nie wygląda za ciekawie.
Kto za ,,motywatora'' jak to nazwałeś dla Dybali ? Nie wiem, ktoś kto walką i ambicją na treningach posadzi Dybale, jeśli na to zasłuży, dzięki czemu nasz Pawełek wróci mentalnie do czasu kiedy przychodził do Juve, kiedy to harował i miał chłodną głowę. Mówiąc, że przydałby się zawodnik, który powalczy z Dybala o miejsce w składzie, miałem na myśli, że na prawdę powalczy i jeśli na to zasłuży to posadzi Dybale na ławcę. Tak to się powinno odbywać w klubach, które walczą o wszystko.. patrz Bayern Monachium.
Kto za ,,motywatora'' jak to nazwałeś dla Dybali ? Nie wiem, ktoś kto walką i ambicją na treningach posadzi Dybale, jeśli na to zasłuży, dzięki czemu nasz Pawełek wróci mentalnie do czasu kiedy przychodził do Juve, kiedy to harował i miał chłodną głowę. Mówiąc, że przydałby się zawodnik, który powalczy z Dybala o miejsce w składzie, miałem na myśli, że na prawdę powalczy i jeśli na to zasłuży to posadzi Dybale na ławcę. Tak to się powinno odbywać w klubach, które walczą o wszystko.. patrz Bayern Monachium.

- ozob
- Juventino
Cabrini_idol, oczywiscie zgadzam sie z tym, ze przy postawieniu na 4-2-3-1 wypadaloby wzmocnic prawe skrzydlo, ale nie oszukujmy aie, bo na rynku nie ma gracza, ktory bylby w orbicie zainteresowan Juve, i ktory moglby od kopa wygryzc ze skladu Cuadrado. Berardi pewnie zaczalby od walki o pierwszy sklad, a Orsolini to melodia przyszlosci. Juan w obecnych warunkach to najlepszy skrzydlowy jakiego mozemy miec na prawej stronie.
Bernardeschi? Wloch to przede wszystkim AML i AMC. I jezeli chcemy grac 4-2-3-1 to 7 zawodnikow ofensywnych to mus - tutaj pelna zgoda.
Bernardeschi? Wloch to przede wszystkim AML i AMC. I jezeli chcemy grac 4-2-3-1 to 7 zawodnikow ofensywnych to mus - tutaj pelna zgoda.
La fidanzata d'Italia
- SKAr7
- Juventino
Panowie, jeśli liczycie na to, że będziemy grać 4-2-3-1 i w tym celu kupimy dynamicznego i technicznego skrzydłowego za Mandżukicia... to moim zdaniem możecie się srogo zawieść. Nie mówię, że to absolutnie wykluczone, ale na pewno bardzo trudne do przeprowadzenia taktycznie.
- CzeczenCZN
- Juventino
No tak, tyle ze powalczy o pierwszy sklad, to raczej powibien byc ktos młody. Tyle ze pozycja na ktorej wystepuje Dybala wymiera w wyniku ewolucji pilkarskiej. Tak wiec fajnie by to bylo gdyby to byl zawodnik mogacy grac i na skrzydle. Bernardeschi bylby idealny. Tak swoją drogą, moze i Orsolini dolaczy do nas latem. Wtedy gdy byla mowa o pozostaniu na kolejny sezon na wypożyczeniu nie gralismy jeszcze 4231 - w obecnej sytuacji mialby wieksze szanse na wystepy.
Higuain, Mandzukic, Dybala, Pjaca, Cuadrado, Sanchez, Orsolini. Jest jeszcze ofensywnie usposobiony Pjanic, ewentualnie mozna jeszcze Sandro traktowac jako opcje na lewe skrzydło ataku, Spinazzola tez wg transfermarkt bywa prawym napastnikiem, aha jeszcze gdzieś jest temat transferu Bentancura, a to to jest ofensywny pomocnik.
To bylby ciekawy zestaw i kazdy by zdarzyl sporo pograć.
Higuain, Mandzukic, Dybala, Pjaca, Cuadrado, Sanchez, Orsolini. Jest jeszcze ofensywnie usposobiony Pjanic, ewentualnie mozna jeszcze Sandro traktowac jako opcje na lewe skrzydło ataku, Spinazzola tez wg transfermarkt bywa prawym napastnikiem, aha jeszcze gdzieś jest temat transferu Bentancura, a to to jest ofensywny pomocnik.
To bylby ciekawy zestaw i kazdy by zdarzyl sporo pograć.
- ozob
- Juventino
Bernardeschi/Morata i Berardi > Sanchez, choc to co piszesz na gorze tez mogloby byc rozsadne, ale w przypadku Juventusu ciezko mi uwierzyc, ze zainwestujemy ponad €60 mln w niemal 29-letniego zawodnika skrzydlo gdzie atrybuty do gry na tej pozycji zdecydowanie szybciej ulegaja degradacji niz w przypadku "9".
La fidanzata d'Italia
- CzeczenCZN
- Juventino
Gadanie o wzmocnieniu ataku Berardim ma taki sam sens jak gadanie o wzmocnieniu pomocy Nainggolanem.ozob pisze:Bernardeschi/Morata i Berardi > Sanchez.
Wierzysz w powrot Moraty? Bo ja nie.
Bernardeschi to inny typ zawodnika ofensywnego niz Morata.
No ale abstrahując od tego. Szczerze chyba wolalbym jednego Sancheza.
- ozob
- Juventino
Po pierwsze, Berardi do tej pory wybieral Sassuolo. Bo chyba nie wierzysz, ze jak Juve powiedzial "nie" to Inter nie probowal go sciagnac do siebie. Po drugie, co z tego, ze Berna i Morata to inne typy jak obaj moga tam zagrac i obaj moga byc istotni na lewym skrzydle.
Jezeli bedzie Sanchez to bedzie on prawdopodobnie jedynym skrzydlowym jakiego kupimy. Alexis da nam oczywoscie mozliwosc gry w tym:
--------------------Igla
Sanchez----Dybala----Cuadrado
jak rowniez w tym schemacie:
---------------------Igla
Sanchez----------------------Dybala
gdzie polprawym b2b musialby byc ktos do zapieprzania po calym boisku z uwagi na braki defensywne u Pawla.
Jezeli bedzie Sanchez to bedzie on prawdopodobnie jedynym skrzydlowym jakiego kupimy. Alexis da nam oczywoscie mozliwosc gry w tym:
--------------------Igla
Sanchez----Dybala----Cuadrado
jak rowniez w tym schemacie:
---------------------Igla
Sanchez----------------------Dybala
gdzie polprawym b2b musialby byc ktos do zapieprzania po calym boisku z uwagi na braki defensywne u Pawla.
Ostatnio zmieniony 19 lutego 2017, 21:40 przez ozob, łącznie zmieniany 1 raz.
La fidanzata d'Italia
- Robaku
- Juventino
CavAllano pisze:Tylko w ramach ciekawostki. Around J podało na FB, że Rakitić spędził w minionym tygodniu 2 dni w Turynie - przybył ze swoim agentem i żoną. Jeśli to prawda to ciekawie, bo Turyn to mało popularny kierunek, jeśli mowa o "weekendowych wypadach".
a tam z niego żaden spec... człowiek nawet powiedziałbym nie ma żadnych informacji oprócz tych zeby spedzic z nim weekend w meczu z Juve i dać mu zarobić.
Puszczał informacje też, że Alexis spedził we Wloszech kilka dni po meczu z Bayernem.
Co do Spinazzoli to według mnie będzie ogarniał i lewa i prawą stronę, bez podziału na pozycje tj. jeśli potrzeba zagra w obronie, pomocy czy też na pozycji Mandzura/ Cuadrado.
W ogóle uważam, że być może przesuniemy Cuadrado na obronę, dodamy do tego Contiego i własnie Spinazzole.
Skad takie zdanie - ano stad, że brak info odnosnie bocznych obrońców którymi sie interesujemy.
Obecnie czesciej się pisze o skrzydłowych - Berardi, Bernardeschi niż nazwiskach do srodka pomocy.
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
A byłeś kiedyś ? Turyn to piękne miasto, szczególnie dla miłośników zabytków, dużo parków, piękny widok z Molle Antonelliana, muzeum kinematografii, muzeum motoryzacyjne, muzeum egipskie znane na całym świecie, czekoladowe ulice, całun turyński, Fiat, Ferrari, Vermouth - miasto godne poleceniaCavAllano pisze:Turyn to mało popularny kierunek, jeśli mowa o "weekendowych wypadach".

Choć sam naturalnie w taką bombę transferową nie wierzę.

- CzeczenCZN
- Juventino
@ozob Inter moglo nie byc stac na niego, biorac pod uwage ich inne cele. Przywale mega oklepanym trywializmem. Liczy sie jakość a nie ilość. Berardi to gracz bardziej na prawa stronę.
No i co? Jeden taki gracz to krzywda? Dla mnie na nim mozemy nawet zamknac mercato. To zestawienie ataku prezentuje sie MEGA!
@robaku Cuadrado na PO? Hmmm nawet radzi on sobie - tak sobie pomyslalem, Sandro lapie kartki jest zawieszony i gramy Cuadrado i Asamoahem w 4 osobowym bloku.
Fajnie, czemu nie?
No i co? Jeden taki gracz to krzywda? Dla mnie na nim mozemy nawet zamknac mercato. To zestawienie ataku prezentuje sie MEGA!
@robaku Cuadrado na PO? Hmmm nawet radzi on sobie - tak sobie pomyslalem, Sandro lapie kartki jest zawieszony i gramy Cuadrado i Asamoahem w 4 osobowym bloku.

- Robaku
- Juventino
ozob sam mnie przekonywałeś i przekonałeś, że chłopak daje rade w obronie. Potem poczytalem jego wypowiedzi m.in . o początkach gry we Włoszech, popatrzyłem w jego statsy i stwierdzam, że to nie jest głupi pomysł.
Imo marnowaniem jego potencjału - tak owszem, w sytuacji gdy nie weźmiemy fajnego skrzydłowego. Imo Berardi jesli chodzi o wpływ na gre druzyny zjada Kolumbijczyka na śniadanie.
Nie chodzi tylko o suche statsyy, ale też o kreowanie szans kolegom. W sytuacji gdy mamy taką umowę z Juanem jaką mamy tj. wypozyczenie do 2019, raczej się go nie pozbędziemy.
A Cuadrado nie jest takim crackiem, żeby móc powiedzieć - to jest zawodnik do pierwszego skladu na każdego przeciwnika. Jest mocno chimeryczny, ale swoją wolą walki i zaangażowaniem przebija obecnie Alvesa.
Imo marnowaniem jego potencjału - tak owszem, w sytuacji gdy nie weźmiemy fajnego skrzydłowego. Imo Berardi jesli chodzi o wpływ na gre druzyny zjada Kolumbijczyka na śniadanie.
Nie chodzi tylko o suche statsyy, ale też o kreowanie szans kolegom. W sytuacji gdy mamy taką umowę z Juanem jaką mamy tj. wypozyczenie do 2019, raczej się go nie pozbędziemy.
A Cuadrado nie jest takim crackiem, żeby móc powiedzieć - to jest zawodnik do pierwszego skladu na każdego przeciwnika. Jest mocno chimeryczny, ale swoją wolą walki i zaangażowaniem przebija obecnie Alvesa.
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
- ozob
- Juventino
Gral tam, fakt. Ale patrzac na to jak Juan gra do przodu gdzie przy zrywach, kontrach, dryblingach i wymuszanych faylach jest nieoceniony i bardzo przydatny okastrowanie go do roli tylko PO sprawi to, ze w zasadzie potencjal ofensywny Juve spadnie. Z cala pewnoscia stwierdzam, ze Allgeri, ani zaden inny trener nastepujacy po nim nie przesunie Cuadrado na PO.
Forza, a czy ktos w ogole rozwaza Berardiago na innej pozycji niz prawoskrzydlowy?
No i dalej, mowisz, ze nie stac bylo Interu, szczegolnie gdy wydali w zeszle lato, czyli w momencie, w ktorym Domenico nam odmowil, sporo kasy.
Inne cele? Np. grajacego na tej samej pozycji slabszego od Wlocha Gabigola? 
Forza, a czy ktos w ogole rozwaza Berardiago na innej pozycji niz prawoskrzydlowy?

Ostatnio zmieniony 19 lutego 2017, 21:57 przez ozob, łącznie zmieniany 3 razy.
La fidanzata d'Italia