Coppa Italia 15/16 (1/8): JUVENTUS 4-0 Torino
- koki90
- Juventino
Zaza to dobry napastnik. Nie klasa światowa, ale wartościowy zawodnik. Dziś zaimponował mi jak wbił te dwa gole. Na jego nieszczęście w obecnej sytuacji w napadzie wróżę mu rolę jokera, coś w stylu Zalayety. Mam nadzieję, że wystarczy mu spokoju i zimnej krwi, bo przyda nam się taki zawodnik na pewno na dłużej niż pół roku. Oczywiście ma nadal nad czym popracować, ale widać że ma chęci do poprawy swojej gry, bo choćby taki element jak gra tyłem do bramki to skok jakościowy w jego wykonaniu. Na początku sezonu wyglądało to tragicznie, natomiast teraz daje rade, ale mimo to nadal widać margines na postęp.
Żal, że Morata nic nie strzelił, przydałoby mu się, żeby wreszcie presja z niego zeszła. Pogbie życzyłem tego samego, bo widać było, że jest głodny gola prawie tak jak Hiszpan.
Dybala z Pogbą zdają się dobrze dogadywać. Widać to nie tylko od początku wspólpracy na boisku, ale też choćby jak w sytuacji gdy dziś razem z niego schodzili i się wygłupiali. Coraz lepsze wyniki wnoszą lepszą atmosferę do szatni. Oby tak dalej.
Nareszcie da się oglądać naszą grę. Obrona
Dziś na bramce mógł stanąć ktokolwiek.
Żal, że Morata nic nie strzelił, przydałoby mu się, żeby wreszcie presja z niego zeszła. Pogbie życzyłem tego samego, bo widać było, że jest głodny gola prawie tak jak Hiszpan.
Dybala z Pogbą zdają się dobrze dogadywać. Widać to nie tylko od początku wspólpracy na boisku, ale też choćby jak w sytuacji gdy dziś razem z niego schodzili i się wygłupiali. Coraz lepsze wyniki wnoszą lepszą atmosferę do szatni. Oby tak dalej.
Nareszcie da się oglądać naszą grę. Obrona

Ostatnio zmieniony 16 grudnia 2015, 22:52 przez koki90, łącznie zmieniany 1 raz.
- Hed
- Juventino
- Podziekował: 80 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Uff dobrze ze Markiz bez kontuzji, szkoda Moraty ze nic mu nie wpadło bo zasłużył. Dobry mecz Khediry, wróci na swój poziom z czasem. Wszyscy dobrze, co tu rozliczać. :juve:
- Wojtek
- Juventino
Nawet komentator mówił coś wtedy o Jurgenie Kloppie jak kamera go pokazała, w sumie podobny był, ciekaweGandalf8 pisze: P.S. Dobrze widziałem na trybunach Jurgena Kloppa cieszącego się po golu Zazy na 2:0 czy to już omamy od wódy?

- CzeczenCZN
- Juventino
Tak po faulu na Moracie był gol Pogby z wolnego:) Morata dzisiaj kapitalny mecz - piłkarz meczu, może obok Zazy.
No i co? Stereotypowe myślenie dalej? Ze dwóch wysokich nie może grać razem
Alvaro przestał grać egoistycznie - są efekty! Szkoda że nie strzelił, ale jeszcze nastrzela w tym sezonie, spokojnie! Khedira świetny mecz - takiego go potrzebujemy - zdrowego, bo formę ma; potrzebujemy takiego na Bayern. Zaza super - to naprawdę gracz w stylu Juve - Wojownik! Pierwszy, nieostatni gol Pogby z wolnego - to bez wątpienia Nasz Lider! Marchisio pewnie, obrona bez zarzutu. Lichtsteiner i Alex Sandro OK
Jedyne zarzuty mogę mieć do... Zazy
Za głupie faule, ale jaja do gry i serce do walki ma!
Szkoda że gra trochę siadła pod koniec, ale jeszcze mamy mecz z Carpi na rozkładzie.
Kto by pomyślał, ze pierwszy dublet w tym sezonie ustrzeli Zaza? :C
Cieszy 90 minut Ruganiego.
:juve:
No i co? Stereotypowe myślenie dalej? Ze dwóch wysokich nie może grać razem

Alvaro przestał grać egoistycznie - są efekty! Szkoda że nie strzelił, ale jeszcze nastrzela w tym sezonie, spokojnie! Khedira świetny mecz - takiego go potrzebujemy - zdrowego, bo formę ma; potrzebujemy takiego na Bayern. Zaza super - to naprawdę gracz w stylu Juve - Wojownik! Pierwszy, nieostatni gol Pogby z wolnego - to bez wątpienia Nasz Lider! Marchisio pewnie, obrona bez zarzutu. Lichtsteiner i Alex Sandro OK
Jedyne zarzuty mogę mieć do... Zazy

Szkoda że gra trochę siadła pod koniec, ale jeszcze mamy mecz z Carpi na rozkładzie.
Kto by pomyślał, ze pierwszy dublet w tym sezonie ustrzeli Zaza? :C
Cieszy 90 minut Ruganiego.
:juve:
- pablo1503
- Juventino
Morata przód, za jego plecami Dybala. Po prawej Berardi, a na lewej Pan X.Yaro417 pisze:Berardi prawe skrzydło Morata lewe a Dybsi w środku.pablo1503 pisze:Aha, no i patrząc na dzisiejszą grę Dybali, zaświtał u mnie pomysł, jak pomieścić Argentyńczyka i Berardiego w jednym składzie
Argentyńczyk dzisiaj zdecydowaną większość czasu spędził w jednej linii z pomocnikami i przynosiło to efekty. Takie 4-2-3-1, ale zamiast rozgrywającego na pozycji '10', to mielibyśmy grającego głębiej napastnika. 4-2-3-1 przechodzące w 4-4-2 i vice-versa. Ale dość, bo są inne tematy na tego typu dyskusje.
Jeszcze raz brawa dla chłopaków.

- Kadziel
- Juventino
Też go widziałem, niestety to nie Klopps tylko jakiś facet bardzo do niego podobny.Gandalf8 pisze: P.S. Dobrze widziałem na trybunach Jurgena Kloppa cieszącego się po golu Zazy na 2:0 czy to już omamy od wódy?

Pierwsza połowa bardzo nudna na szczęście dzięki czerwonej kartce dla Torino zrobiło się ciekawie i wieczór można uznać za udany. :dance2:
Strasznie się wystraszyłem, kiedy Markiz źle stanął na trawie :afraid2: Ja swego czasu w taki sposób skręciłem stopę (tylko przy większej prędkości), oby był cały i zdrowy.

- mazi12
- Juventino
Dobra dobra, nie jarać się tak bo to tylko średniak ligowy :C
Nie spodziewałbym się takie drugiej połowy. Świetnie się to oglądało. Morata może i się nie przełamał, ale jego wpływ na grę był ogromny. Tak naprawdę to dzisiaj trudno wskazać jakieś słabsze ogniwo. Ale może to też z dużym udziałem gości, którzy przyjechali tylko po worek bramek.
Dobrze, że biedaki chociaż daleko do domu nie mają :lol:
Nie spodziewałbym się takie drugiej połowy. Świetnie się to oglądało. Morata może i się nie przełamał, ale jego wpływ na grę był ogromny. Tak naprawdę to dzisiaj trudno wskazać jakieś słabsze ogniwo. Ale może to też z dużym udziałem gości, którzy przyjechali tylko po worek bramek.
Dobrze, że biedaki chociaż daleko do domu nie mają :lol:
- Arbuzini
- Juventino
Różnica klas. Totalna dominacja, 4:0 i prawie 3/4 meczu przy piłce. To był naprawdę świetny mecz.
Zaza spłaca się już od jakiegoś czasu. Chłop nie pęka, a i umiejętności ma na naprawdę przyzwoitym poziomie. Niestety środek pola mamy słabszy niż w zeszłym sezonie, ale atak z meczu na mecz wygląda lepiej. Szeroki zakres opcji ofensywnych to coś czego nam brakowało w poprzedniej edycji Ligi Mistrzów.
Przydomek Dybali ("Diament") to nie przypadek. Skoro piszemy o dużym progresie u zawodników to trzeba zauważyć, że Paulo również zaliczył skok jakościowy. Ta lewa noga to jakiś kosmos. Niedługo łatwiej będzie mu się nią strzelało gole z połowy boiska niż prawą z 3 metrów do pustej bramki
Zaza spłaca się już od jakiegoś czasu. Chłop nie pęka, a i umiejętności ma na naprawdę przyzwoitym poziomie. Niestety środek pola mamy słabszy niż w zeszłym sezonie, ale atak z meczu na mecz wygląda lepiej. Szeroki zakres opcji ofensywnych to coś czego nam brakowało w poprzedniej edycji Ligi Mistrzów.
Przydomek Dybali ("Diament") to nie przypadek. Skoro piszemy o dużym progresie u zawodników to trzeba zauważyć, że Paulo również zaliczył skok jakościowy. Ta lewa noga to jakiś kosmos. Niedługo łatwiej będzie mu się nią strzelało gole z połowy boiska niż prawą z 3 metrów do pustej bramki

- annihilator1988
- Juventino
Dybale trzeba zamknąć w pokoju z Buffonem, Del Piero, Nedvedem, by przeprowadzić mu małe pranie mózgu. Dzieciak jest niesamowity i porównania do Messiego nie są żadną przesadą.
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- Yaro417
- Juventino
Też przecierałem oczy ze zdumienia...ale to niemożliwe...w dodatku z czego tak by się cieszyłWojtek pisze:Nawet komentator mówił coś wtedy o Jurgenie Kloppie jak kamera go pokazała, w sumie podobny był, ciekaweGandalf8 pisze: P.S. Dobrze widziałem na trybunach Jurgena Kloppa cieszącego się po golu Zazy na 2:0 czy to już omamy od wódy?

Też o tym myślałem w lato w kontekście umieszczenia w składzie Draxlera....jedyny minus jest taki, że Pogba nie za bardzo pasuje do tej dwójki graczy zabezpieczających tyły, a na lewym skrzydle grać nie może. Tu wiedzę minus tej koncepcji.pablo1503 pisze:Morata przód, za jego plecami Dybala. Po prawej Berardi, a na lewej Pan X. (...) Takie 4-2-3-1, ale zamiast rozgrywającego na pozycji '10', to mielibyśmy grającego głębiej napastnika. 4-2-3-1 przechodzące w 4-4-2 i vice-versa.
Ostatnio zmieniony 16 grudnia 2015, 23:17 przez Yaro417, łącznie zmieniany 2 razy.
- Wojtek
- Juventino

Tu zapewne chodzi o tych dwóch co utonęli? Nie pamiętam tego dokładnie. Jeśli o to to ogromny szacun dla Dybali, już się identyfikuje głębiej z Juve

Ostatnio zmieniony 16 grudnia 2015, 23:12 przez Wojtek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Cabrini_idol
- Juventino
,,Bryan is an 11-year-old who loves Juve, he has cancer, and I told him I’d score this goal for him and I’ll always be with him ''
Pogba na koszulce miał napis, że ten gol jest dla Brayna. 11-latka chorego na raka, który jest fanem Juve.
Pogba na koszulce miał napis, że ten gol jest dla Brayna. 11-latka chorego na raka, który jest fanem Juve.

- cziro
- Juventino
Nie wiem kto poza płaczkami za Berardim go takiego namalował, bo w Italii nikt po nim nie jeździ jak na juvepoland. Nie odmawiam talentu Berardiemu, ale stworzył się jakiś kult jego osoby, a dla odmiany z Simone zrobiono drugiego Amauriego. Bez żadnych podstaw, bo jak gra to strzela, od początku sezonu. I robił to w każdym poprzednim klubie. I nie dziwi to nikogo, kto pooglądał w życiu coś więcej niż mecze Juve. Co potrafi już pokazywał w Ascoli (nie mówiąc o już Sassuolo), ale żeby się powymądrzac, to niestety wystarczy powtarzać za pumexem i innymi "ekspertami". Berardi też niech przyjdzie i Simone niech zostanie, to będziemy mieć dwóch wariatów + Dybale i Morate na lata z przodu.pablo1503 pisze: Zaza dziś pokazał, że nie taki drewniany, jak go malują
Powiedział, że brakuje Andrei przy rzutach wolnych ale trochę się od niego nauczył.Wojtek1207 pisze: Pogba w wywiadzie (nie znam włoskiego, ale to wyłapałem): "Grazie Andrea." :dance2:
- Gandalf8
- Juventino
Dragon pisze:Ewidentnie to drugieGandalf8 pisze: P.S. Dobrze widziałem na trybunach Jurgena Kloppa cieszącego się po golu Zazy na 2:0 czy to już omamy od wódy?![]()
Wojtek pisze:Nawet komentator mówił coś wtedy o Jurgenie Kloppie jak kamera go pokazała, w sumie podobny był, ciekawe
Kadziel pisze:Też go widziałem, niestety to nie Klopps tylko jakiś facet bardzo do niego podobny.![]()
Weź mnie Dragon nie strasz, bo już się bałem, że muszę zostać abstynentem :afraid2: . Jednak skoro Wojtek, Kadziel i Yaro417 widzieli to samo to może jednak jest w tym więcej prawdy niż zwykłe deliriumYaro417 pisze:Też przecierałem oczy ze zdumienia...ale to niemożliwe...w dodatku z czego tak by się cieszyłNo chyba, że jest kibicem Juve

A jak ktoś będzie miał info jakie napisy na koszulkach po swoich golach prezentowali Dybala i Pogba to podzielcie się proszę tą wiedzą

Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.