Mercato (Lato 2016)
- Bulentus
- Juventino
Adrian27th pisze:
Nie wiem czy widzieliscie ten wywiad, ktory jest cytowany ale po prostu mimika Goetze przy odpowiedzi ze 'w tej chwili nie moge nic powiedziec' i te inne usmieszki sprawiaja ze chce mi sie napisac "Witamy w Juve Mario!"
Witam po wieloletniej nieobecności

Wywiadu wcześniej nie widziałem, tylko czytałem artykuł, ale obejrzeniu stwierdzam, że coś bardzo grubego się z Mario kroi. Tak się składa, że niemiecki znam i fragment z uśmieszkiem brzmi w dosłownym tłumaczeniu tak:
Mario: Juve to na pewno świetna drużyna, ale właściwie nie chcę tego komentować, bo... nikogo to nie powinno obchodzić...w tym momencie.
Dziennikarz: W tym momencie?
Mario: Dokładnie

Jak większość tutaj jestem zdania, że Götze nie jest tak do końca idealnym zawodnikiem dla nas na chwilę obecną, ale nie obrażę się, jeśli do nas na dobrych warunkach zawita. Talentu mu nie można odmówić, ma jeszcze sporo potencjału do wykorzystania.
Morata - Dybala
Götze
Pogba - Marchisio - Asamoah*
Może być ogień!
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Dokladnie ze sportowego punktu widzenia zyskujemy. Asa przesuniety na srodek moze dostac kopa, a Vidal zeszly sezon slaby mial wiec spokojnie. Pozostaje kwestia sentymentalna, trudno mi bedzie sobie wyobrazic Juve bez niego.slay_mac pisze:Jak dla mnie, jeśli doszłoby do takiej wymiany mogłaby ona przynieść korzyść obu zespołom. Bayern wiadomo szuka następcy Schweinsteigera, my szukamy kreatywności. O defensywny środek pola nie ma się co martwić, jest Pereyra, Asamoah przy zakupie lewego też przejdzie do środka. Mimo sentymentu do Vidala, uważam że przy takich rotacjach tylko zyskujemy.
- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Jeżeli tercet ofensywny wyglądał by mniej więcej tak: Morata - Goetze - Dybala to trzeba przyznać ze od lat mię mieliśmy tak zaawansowanej technicznie trójki, akcje kombinacyjne powinny być na porządku dziennym. Przynajmniej na papierze wygląda to imponująco, a dobrego najstarszy z nich ma tzn najstarsi bo Niemiec i Hiszpan SA rówieśnikami ma 23 lata. Nie wierze ze to atak na lata bo marotta za 2-3 lata jednego bądź dwoch sprzeda ale pieniądz będzie można konkret wyrwać a w między czasu może cos znaczącego osiągnąć...a gdyby jednak marotta sie opamietal to wraz z Pogba, Bonuccim, Marchisio, Ruganim i może Pereyra i Sturaro mamy sklad spokojnie na 5 do 7 lat i duże sukcesy w miedzyczasie
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- Wojtek1207
- Juventino
Zgadzam się z wami co do tego, że jeśli sprzedamy Vidala, a pozyskamy Gotze i Alexa Sandro to będzie udany deal. Co do Vrsaljko - pamiętam, że rok temu (chyba) zanim go Sassuolo kupiło, było, że my się nim interesujemy. Dlatego transfer do naszego "kolonijnego klubu" przyjąłem jako pewne przetarcie przed przyjściem do nas. A teraz dyr. generalny Sassuolo mówi, że nie na sprzedaż i w ogóle.
Jeśli te plotki, że Vidal dogadywał się z Bayernem poza naszymi plecami są prawdą, to znaczy, że Juventus wcale nie jest takim "rodzinnym klubem, gdzie wszyscy się przyjaźnią, a atmosfera jest jak w domu" jak to czasami próbuje się ukazywać. W jednym okienku odeszli/odejdą dwaj kluczowi zawodnicy, a to tylko dlatego, że nie chcieli tu dłużej być, tak jakby nie byli przywiązani emocjonalnie zbytnio. Oraz Pirlo, który kluczowy nie był, ale gdyby chciał zostać, to by został.
Dalej. Nie można mówić, że Vidal dobrze, że odchodzi, bo ma 28 lat i jest niesubordynowany, bo to nie są argumenty. Kiedy ktoś mówił, że Cavani ma 28/29 lat i lepiej, żeby przyszedł ktoś młodszy (na forum jakiś czas temu), to były odpowiedzi, że 28 lat to najlepszy wiek dla piłkarza. Że Tevez przychodził w podobnym (czy nawet starszym) wieku, itd. A jeśli chodzi o jego pozaboiskowe akcje, to przecież wszystko rozbija się o ten jego nieszczęsny wypadek. Oprócz tego, pamiętam dwa wydarzenia: raz, jak w sezonie 11/12 w jakimś klubie się z Bonucem rzucali kostkami lodu (?) ale później ta ich cieszynka w meczu z Violą pokazała, że nic nie było. I akcja z tego sezonu, gdzie z kimś tam się pobił chyba przed jakimś klubem. Zresztą, nigdy zachowanie Vidala nam nie przeszkadzało, facet pokazywał, że to, jaki jest poza boiskiem, a jaki na, to dwa różne światy. A teraz nagle całe forum, że Vidal be, bo nie da się go upilnować.
Na koniec powiem, że może Vidal <-> Sandro i Gotze by nam wyszło na plus jeśli chodzi o grę, tak wciąż liczę, że cała ta akcja to fake i Arturo zostanie. Będzie mi brakować tego wariata.
Jeśli te plotki, że Vidal dogadywał się z Bayernem poza naszymi plecami są prawdą, to znaczy, że Juventus wcale nie jest takim "rodzinnym klubem, gdzie wszyscy się przyjaźnią, a atmosfera jest jak w domu" jak to czasami próbuje się ukazywać. W jednym okienku odeszli/odejdą dwaj kluczowi zawodnicy, a to tylko dlatego, że nie chcieli tu dłużej być, tak jakby nie byli przywiązani emocjonalnie zbytnio. Oraz Pirlo, który kluczowy nie był, ale gdyby chciał zostać, to by został.
Dalej. Nie można mówić, że Vidal dobrze, że odchodzi, bo ma 28 lat i jest niesubordynowany, bo to nie są argumenty. Kiedy ktoś mówił, że Cavani ma 28/29 lat i lepiej, żeby przyszedł ktoś młodszy (na forum jakiś czas temu), to były odpowiedzi, że 28 lat to najlepszy wiek dla piłkarza. Że Tevez przychodził w podobnym (czy nawet starszym) wieku, itd. A jeśli chodzi o jego pozaboiskowe akcje, to przecież wszystko rozbija się o ten jego nieszczęsny wypadek. Oprócz tego, pamiętam dwa wydarzenia: raz, jak w sezonie 11/12 w jakimś klubie się z Bonucem rzucali kostkami lodu (?) ale później ta ich cieszynka w meczu z Violą pokazała, że nic nie było. I akcja z tego sezonu, gdzie z kimś tam się pobił chyba przed jakimś klubem. Zresztą, nigdy zachowanie Vidala nam nie przeszkadzało, facet pokazywał, że to, jaki jest poza boiskiem, a jaki na, to dwa różne światy. A teraz nagle całe forum, że Vidal be, bo nie da się go upilnować.
Na koniec powiem, że może Vidal <-> Sandro i Gotze by nam wyszło na plus jeśli chodzi o grę, tak wciąż liczę, że cała ta akcja to fake i Arturo zostanie. Będzie mi brakować tego wariata.
- Cabrini_idol
- Juventino
Po tym jak zobaczyłem ten skład :
tylko trzeba wyrzucić Draxlera, bo transfer Gotze wyklucza go, to powiem szczerze, że wygląda to strasznie mocno, tylko własnie czy będzie nas stać jeszcze na Sandro, który jest przekocurem.
Po tym wywiadzie Mario, możemy być raczej pewni, że przyjdzie. O to cała tajemnica sprzedaży Vidala za niewygórowaną cenę. Może, rzeczywiście zmiana otoczenia wyjdzie mu na dobre. Bo to co grał w BVB to klasa światowa, i być może Allegro dając mu trochę wolnej ręki na boisku znowu obudzi w nim to coś co miał choćby w ostatnim sezonie w BVB. Bo jednak Guardiola mimo, że potrafi wykrzesać z zawodnika maksimum to również potrafi zablokować go i tak mi się wydaje jest w przypadku Gotze.
tylko trzeba wyrzucić Draxlera, bo transfer Gotze wyklucza go, to powiem szczerze, że wygląda to strasznie mocno, tylko własnie czy będzie nas stać jeszcze na Sandro, który jest przekocurem.
Po tym wywiadzie Mario, możemy być raczej pewni, że przyjdzie. O to cała tajemnica sprzedaży Vidala za niewygórowaną cenę. Może, rzeczywiście zmiana otoczenia wyjdzie mu na dobre. Bo to co grał w BVB to klasa światowa, i być może Allegro dając mu trochę wolnej ręki na boisku znowu obudzi w nim to coś co miał choćby w ostatnim sezonie w BVB. Bo jednak Guardiola mimo, że potrafi wykrzesać z zawodnika maksimum to również potrafi zablokować go i tak mi się wydaje jest w przypadku Gotze.
Ostatnio zmieniony 18 lipca 2015, 23:50 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

- jakku1
- Juventino
Dwie informacje na noc:
1. BILD | Wszystkie informacje z Wloch na temat potencjalnego transferu Mario Gotze do Juventusu sa niepradziwe. Gotze zostal zapytany czy widzialby siebie w innej lidze w przyszlosci a NIE juz tego lata (to tak a propos tego wywiadu dla goal.com).
2. Di Marzio | Juventus zainicjowal kolejne ruchy jesli chodzi o Gotze i Draxlera. Gotze potrzebuje czasu na przeanalizowanie dalszych krokow w swojej karierze.
1. BILD | Wszystkie informacje z Wloch na temat potencjalnego transferu Mario Gotze do Juventusu sa niepradziwe. Gotze zostal zapytany czy widzialby siebie w innej lidze w przyszlosci a NIE juz tego lata (to tak a propos tego wywiadu dla goal.com).
2. Di Marzio | Juventus zainicjowal kolejne ruchy jesli chodzi o Gotze i Draxlera. Gotze potrzebuje czasu na przeanalizowanie dalszych krokow w swojej karierze.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- stf
- Juventino
Polecam biografię Pirlo - dla niego Juve nigdy nie było rodziną i marzeniem, a tylko świetną okazją, żeby się odbudować, wcale tego nie ukrywa. Kibic Interu od kołyski, który na ten ukochany klub się obraża, a po mundialu w Niemczech wręcz marzy o transferze do Realu. Do czego zmierzam, otóż piłkarze są bardziej lub mniej przywiązani do klubów ale prawie zawsze wydaje im się, że są od klubu ważniejsi. Tak więc opowieści o rodzinnej atmosferze proponuję odłożyć między bajki.Wojtek1207 pisze: Jeśli te plotki, że Vidal dogadywał się z Bayernem poza naszymi plecami są prawdą, to znaczy, że Juventus wcale nie jest takim "rodzinnym klubem, gdzie wszyscy się przyjaźnią, a atmosfera jest jak w domu" jak to czasami próbuje się ukazywać. W jednym okienku odeszli/odejdą dwaj kluczowi zawodnicy, a to tylko dlatego, że nie chcieli tu dłużej być, tak jakby nie byli przywiązani emocjonalnie zbytnio. Oraz Pirlo, który kluczowy nie był, ale gdyby chciał zostać, to by został.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Bayern rozegral w Chinach towarzyski mecz z Valencia (4-1). WAZNE - nie gral Götze (zasiadl na lawce).
Rummenigge twierdzi, ze Mario nie jest czescia operacji z Chilijczykiem. Klub z Bawarii chce go zatrzymac...
Jak dla mnie jest cos na rzeczy i ten transfer moze byc blizej niz sie to niektorym wydaje. Oby tylko nie na zasadach znanych z transakcji Moraty.
Rudi Völler zapewnil w jednym z wywiadow, ze Leverkusen nie robilo swego czasu Vidalowi zadnych problemow przy ewentualnym transferze do Monachium. Jego zdaniem to sam Arturo nas wybral - gdyby chcial wybrac opcje z Bayernem, Bayer szukalby nici porozumienia.
Rummenigge twierdzi, ze Mario nie jest czescia operacji z Chilijczykiem. Klub z Bawarii chce go zatrzymac...
Jak dla mnie jest cos na rzeczy i ten transfer moze byc blizej niz sie to niektorym wydaje. Oby tylko nie na zasadach znanych z transakcji Moraty.
Rudi Völler zapewnil w jednym z wywiadow, ze Leverkusen nie robilo swego czasu Vidalowi zadnych problemow przy ewentualnym transferze do Monachium. Jego zdaniem to sam Arturo nas wybral - gdyby chcial wybrac opcje z Bayernem, Bayer szukalby nici porozumienia.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Voller jakieś głupoty opowiada. Wszyscy wiedzą, że Vidal był wtedy dogadany z Bayernem, nikt tego nie ukrywał http://www.juvepoland.com/news.php?id=19507
Swoją drogą, świetna riposta Marotty: "Łączę się w bólu z nim i całym Bayernem"
Swoją drogą, świetna riposta Marotty: "Łączę się w bólu z nim i całym Bayernem"
- Vincitore
- Juventino
Pewnie po wczorajszej wypowiedzi Götze, gazety odpaliły turbo, na VS też widziałem jakieś 'accordo'. Mario wczoraj z Valencią nie zagrał gdyż kontynuuje indywidualny tok treningów z tego co pisali w komentarzach na stronie Bayernu.
Wydaje mi się, że absolutnie coś jest grane, ale droga jeszcze daleka.
Wydaje mi się, że absolutnie coś jest grane, ale droga jeszcze daleka.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Z tego, co widzialem, to wiekszosc kibicow Bayernu nie bylaby zadowolona z odejscia Mario - uwazaja, ze bylaby to spora strata. My mozemy wykorzystac fakt, ze chlopak nie ma najlepszych relacji z trenerem i oprzec na nim swoj projekt. Ta jego wczorajsza wypowiedz dobitnie swiadczy o tym, ze cos jest na rzeczy. Mamy film z wywiadem i slowa swiadczace o tym, ze jest gotow sie do nas przeniesc.
Dwoch Niemcow w skladzie bardzo by mnie cieszylo.
Ktos z dwojki Götze/Isco u nas to marzenie, w ktorego realizacje nigdy nie wierzylem. Absolutny top - Niemiec ma wyborna technike i w zestawieniu z rowniez technicznymi Dybala i Morata moglby siac postrach w szeregach rywali, takze w Europie. Jesli do tego przyszedlby jeszcze jakis ogarniety lewy defensor (ten Sandro zapowiada sie swietnie), to juz w ogole swietne wzmocnienia zespolu.
I jakie wyborne odmlodzenie kadry. Po przeanalizowaniu kilku kwestii doszedlem jednak do wniosku, ze nasz sklad wygladalby bardzo mocno.
Z odejsciem Vidala zdazylem sie juz pogodzic - idziemy do przodu.
Dwoch Niemcow w skladzie bardzo by mnie cieszylo.
Ktos z dwojki Götze/Isco u nas to marzenie, w ktorego realizacje nigdy nie wierzylem. Absolutny top - Niemiec ma wyborna technike i w zestawieniu z rowniez technicznymi Dybala i Morata moglby siac postrach w szeregach rywali, takze w Europie. Jesli do tego przyszedlby jeszcze jakis ogarniety lewy defensor (ten Sandro zapowiada sie swietnie), to juz w ogole swietne wzmocnienia zespolu.

Z odejsciem Vidala zdazylem sie juz pogodzic - idziemy do przodu.
- Morgesztern
- Juventino
Ach te plotki, plociuchy. :lol:
Szczerze mówiąc sam nie wiem co lepsze. Götze to sprawdzona jakość, ale za to nie kupimy nikogo innego. Draxler natomiast to talent, ale czy odpali po kontuzji? Julian jest za to tańszy, więc wtedy może kupimy coś jeszcze (boczny obrońca?). Ciekawe co zrobi Beppe.
Szczerze mówiąc sam nie wiem co lepsze. Götze to sprawdzona jakość, ale za to nie kupimy nikogo innego. Draxler natomiast to talent, ale czy odpali po kontuzji? Julian jest za to tańszy, więc wtedy może kupimy coś jeszcze (boczny obrońca?). Ciekawe co zrobi Beppe.

- meda11
- Juventino
Czy ja dobrze widzę i płacze po Vidalu połączone z groźbami w kierunku Marotty jakby trochę ucichły, a powoli zastępowały je fantazje o mega sile technicznej z przodu (Morata + Dybala + Draxler/Götze), która będzie zasługą nikogo innego jak właśnie Beppe? :lol:
Szkoda, że Götze gra w stajni Nike, bo po ostatnich doniesieniach jakoby Adidas naciskał na ściągnięcie kogoś głośnego na "10" to Niemiec byłby klepnięty zapewne już od paru dni. A tak jesteśmy świadkami ciągnących się negocjacji.
Götze/Draxler i Sandro/Baba in, Asamoah wraca do środkowej linii, a nie żadne skrzydło i mokry sen Allegriego o technicznej piłce spełnia się. Ciekawe co na to Conte? :C
Szkoda, że Götze gra w stajni Nike, bo po ostatnich doniesieniach jakoby Adidas naciskał na ściągnięcie kogoś głośnego na "10" to Niemiec byłby klepnięty zapewne już od paru dni. A tak jesteśmy świadkami ciągnących się negocjacji.
Götze/Draxler i Sandro/Baba in, Asamoah wraca do środkowej linii, a nie żadne skrzydło i mokry sen Allegriego o technicznej piłce spełnia się. Ciekawe co na to Conte? :C
Ostatnio zmieniony 19 lipca 2015, 11:12 przez meda11, łącznie zmieniany 1 raz.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 184 razy
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że szybka sprzedaż Vidala nie przekłada się na szybką finalizację transferu in...
Jest tak jak się obawialiśmy...idzie Vidal do Bayernu ale nie mamy nikogo tak naprawdę klepniętego i wszystko będzie ujęte w telenoweli...Juve próbuje się bawić w żenujące warunki transferu i wszystko runie gdy bogaci wkroczą do akcji...
Ale póki co należy czekać...możemy mieć hit transferową jak pozostać z ręką w nocniku bo okaże się, że nawet sprzedaż jednego liderów drużyny nie pozwala na ściągniecie kogoś, kto podniesie jakość drużyny już teraz...narzekał jednak nie będę bo Marotta to cwany lis i myślę/wierzę ( jak kto woli ), że głośnego transferu dokona...
Jest tak jak się obawialiśmy...idzie Vidal do Bayernu ale nie mamy nikogo tak naprawdę klepniętego i wszystko będzie ujęte w telenoweli...Juve próbuje się bawić w żenujące warunki transferu i wszystko runie gdy bogaci wkroczą do akcji...
Ale póki co należy czekać...możemy mieć hit transferową jak pozostać z ręką w nocniku bo okaże się, że nawet sprzedaż jednego liderów drużyny nie pozwala na ściągniecie kogoś, kto podniesie jakość drużyny już teraz...narzekał jednak nie będę bo Marotta to cwany lis i myślę/wierzę ( jak kto woli ), że głośnego transferu dokona...