Serie A: Mercato - zima 2016

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 02 lipca 2015, 23:30

Dizzee pisze:........
Chłopie...wyraziłem swoją opinię bo CA oglądam, ligę francuska też oglądam...jak zamierzasz hejtować za to, że ktoś ma swoja opinię to wio do siebie...
Nie wiem po co Interiści i Milaniści rejestrują się tutaj - po to aby zobaczyć oklaskiwanie przez nas ruchów transferowych swoich klubów ?
Mnie te nazwiska nie powalają i uważam osobiście, że Milan zrobił lepsze ruchy...może dlatego, że nigdy nie byłem fanem Kondogbii...czy to proste dla Ciebie ?

Obrazek
Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lipca 2015, 23:43

Ja tam uważam, ze to inter zrobił do tej pory lepsze transfery od milanu. Zespół powinno się budować od defensywy, a w taki sposób wzmacnia się na razie inter. Miranda to bardzo dobry obrońca, Kondogbia to kot. Nie wiem natomiast nic na temat tego Murillo (wiem tylko, że w FM-ie wymiatał :D ) Montoya dla mnie to przeciętniak, ale może jeszcze się rozwinie. Także transfery na papierze moim zdaniem dobre, nie oznacza to jednak, że będą wymiatać w interze, bo ostatnio wielu piłkarzy, którzy tam idą notują regres - choćby Shaqiri, czy Hernanes.

milan wydał juz 58 milionów. Juventus taką kase wykorzystałby znacznie lepiej, ale należy wziąć pod uwagę fakt, że wielu piłkarzy odmówiło milanowi. Moim zdaniem milan potrzebuje jeszcze 3 obrońców (2 stoperów i prawy obrońca ) oraz kreatywnego pomocnika wysokiej klasy. Wtedy będzie można z tego ulepić jakiś ciekawy skład

Obrazek
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lipca 2015, 23:47

Do tego Inter miał bardzo pozytywne spotkanie z agentami Joveticia i wygląda na to, że to nie koniec wzmocnień.
Z drugiej strony co ważne, Milan zrobił nieprawdopodobne czyszczenie składu:
Robinho ❌ Essien ❌ Didac ❌ Pazzini ❌ Muntari ❌ Bocchetti ❌ Bonera ❌ Birsa ❌
został jeszcze Matri i Zaccardo, ale jesli chodzi o Ale to pewnie znajdzie sobie jakiś klub niebawem, może znowu Genua? więc to też trzeba brać pod uwage, ze Milan dzisiaj może chce tylko zbudować podwaliny. Nowy trener plus napadzior i pomocnik, ale głównie to jednak wywalili szrot, nawet jeśli będzie im szło średnio to mogą w przyszłości zacząć się odradzać.

Axel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lipca 2015, 23:50

Juventus do tej pory dokonał najlepszych zakupów. I tutaj nie ma sensu się sprzeczać - tym bardziej nie rozumiem opinii kibiców Milanu, że niby gonią nas pod względem jakości tego okienka.

Jeśli już miałbym porównywać dwa głośne transfery Milanu oraz Interu, czyli:

Bacca + Adriano vs Miranda + Kondogbia...to daję punkt Interowi. Miranda jeśli ustabilizuje formę to będzie ostro czyścił, natomiast Kondogbia - no cóż, klasa sama w sobie. Chyba każdy na forum biadolił o tym jak bardzo by go chciał w ekipie, więc panowie, Interowi należy się słowo uznania za ten transfer.

PS. Robaku słusznie zauważył, że Milan zaczął sprzątanie. Może też doszli do wniosku, że pora wdrożyć porządny plan wieloletni. Chcę silnej ligi włoskiej także trzymam kciuki! Niech się Inter, Milan i cała reszta wzmacnia. Najwyższa pora wrócić na podium wśród najsilniejszych lig.

"Grazie o Signore per avermi la Juventus"
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2015, 00:10

Dobra, dwie kolejne informacje od DiMarzio:
1. Roma poszła po Babe. Ale Augsburg chce 15 mln, będą negocjacje. Chłopaka nie znam, choć od czasu do czasu Bundesligę obejrzę.
2. Salah ostatecznie zdecydował się nie dołączać się do Fiorentiny, jego agent przyznał, że chce odejść do innego klubu z Włoch.
Coś mi się wydaje, że 4 druzyny - Juve, Roma, Inter i MIlan powalczą o 3 zawodników: Joveticia, Salaha i Cuadrado.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2015, 00:34

Przypuszczam, że Jovetic pójdzie do Interu...chciałbym go w Juve ale on pójdzie tam gdzie będzie miał możliwość częstszej gry a tutaj tego nikt mu nie zagwarantuje...ma już dość siedzenia na ławce więc jeśli będzie miał wybór to prawdopodobnie wybierze Inter...Salaha osobiście nie chcę więc powodzenia w innym klubie...chętnie zobaczyłby Cuadrado na obronę ale wątpię aby on sam przystał na takie rozwiązanie...
Cieszę się, że Serie A wzmacnia się bo jednak pamiętam te świetne lata rywalizacji najlepszych klubów nie tylko w Italii ale i Europie gdzie Serie A rozdawała karty...
Nie wiem czy Juve będzie jeszcze się wzmacniać...według mnie jest bardzo dobrze ale przydałby się trequartista...

Obrazek
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2015, 00:39

I chyba nawet tak się stanie, bo Tutto podalo, że Juve głównie idzie po Cuadrado, zaś Inter oprócz Joveticia ma zamiar pozyskać Perisicia, nawet złożyło propozycje 1,5mln za wypożyczenie + 13,5 za oblig wykup. Podobny deal jak z Shaqirim, a teraz Szwajcara sprzedać nie mogą.

Dempsej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2015, 00:59

Trochę o tym cicho tutaj :http://www.goal.com/en/news/11/transfer ... ID=HP_HN_1
Milan sprowadza drugiego konkretnego środkowego napastnika. Jeśli El Shaarawy dojdzie do formy po przerwie, Menez dalej zajmie się graniem w piłkę to Milan będzie dysponował atakiem o sporym potencjale i możliwości kilku kombinacji. Bacca, Luiz Adriano, Mezez, El Shaarawy i jakiś Honda, Pazzini czy Matri na 5 i naprawdę w ataku nie ma już potrzeby wzmacniać bo i tak odstaje poziomem od reszty drużyny.

Dizzee

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2015, 06:55

alessandro1977 pisze:
Chłopie...wyraziłem swoją opinię bo CA oglądam, ligę francuska też oglądam...jak zamierzasz hejtować za to, że ktoś ma swoja opinię to wio do siebie...
Nie wiem po co Interiści i Milaniści rejestrują się tutaj - po to aby zobaczyć oklaskiwanie przez nas ruchów transferowych swoich klubów ?
Mnie te nazwiska nie powalają i uważam osobiście, że Milan zrobił lepsze ruchy...może dlatego, że nigdy nie byłem fanem Kondogbii...czy to proste dla Ciebie ?
Spoko, przecież to całkiem naturalne, że stawiasz transfer Luiza Adriano nad Kondogbią, czy Mirandą. Te 9 bramek zdobytych w najsilniejsze lidze świata- Premier Lidze(toż to prawie Premier League) w poprzednim sezonie naprawdę, mogło robić wrażenie. I ten kapitalny mecz przeciwko Czornomorcowi Odessa, gdy dwukrotnie pokonywał bramkarza rywali i dołożył do tego dwie asysty-był wtedy na ustach całego świata, a powtórki leciały na Polsat Sport News co dwie godziny. O samodzielnym rozbiciu giganta europejskiej piłki klubowej, jakim niewątpliwie jest Bate Borysów nawet nie wspominam.

E: Dziennikarz Paul Bargigia uważa, że Luiz Adriano będzie zarabiał w Milanie 4mln euro za sezon

Czyli zarobki na poziomie Icardiego, Gomeza, trochę mniej niż Tevez w tym sezonie. Boriello vol2?

Javier Pastore, 42 miliony- #przepłacony
Eric Lamela, 30 milionów- 2 tragiczne sezonu w średniaku Premiership #niewypał
Juan Iturbe, 25 milionów-katastrofalny sezon w AS Roma #niewypał
Paolo Dybala, 40 milionów- TBA
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2015, 09:36

Stare nawyki. Galliani ledwo się wygrzebał z kilku tłuściutkich kontraktów i w dwa dni wpakował się w jeszcze większe i dłuższe :prochno: Napastnicy 28-29 letni podpisali pięcioletnie umowy, a młody i dobrze rokujący Bertolacci podpisał na cztery lata :ok:

Ponuro we Florencji. Najpierw Neto przestało się tam podobać, potem Montelli, teraz Salahowi. Dodając do tego ciągłe kontuzje Rossiego, Gomeza i ocieranie się o podium w ostatnich latach, to chyba najbardziej pechowy włoski klub :think:

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2015, 09:53

Nie rozumiem, dlaczego mówisz że pechowa Fiorentina. Stary pomysł, to jest dla wielu przystanek w karierze a nie cel w sam sobie. Nawet dla Wolskiego to miał być tylko przystanek.
Della Valle są dziwni, ściągają zawodników calkiem ogarniających a potem nie chcą ich sprzedawać, albo dają zaporowe ceny, zawodnicy to widzą i w pewien sposób chcą się z tego wymiksować. Podobnie jak Montella, który uznał, podobnie jak Conte, że jego zadanie się skończyło we Florencji.
Jest pewnie kilka czynników, które w dłuższej perspektywie będą świadczyć o tym, że Florencja nie będzie na szczytach, tylko będą to okresy przejściowe. Samo piekne miasto nie wystarczy, żeby przekonać zawodników do długich kontraktów.

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2015, 09:56

Dizzee pisze:
alessandro1977 pisze:
Spoko, przecież to całkiem naturalne, że stawiasz transfer Luiza Adriano nad Kondogbią, czy Mirandą. Te 9 bramek zdobytych w najsilniejsze lidze świata- Premier Lidze(toż to prawie Premier League) w poprzednim sezonie naprawdę, mogło robić wrażenie. I ten kapitalny mecz przeciwko Czornomorcowi Odessa, gdy dwukrotnie pokonywał bramkarza rywali i dołożył do tego dwie asysty-był wtedy na ustach całego świata, a powtórki leciały na Polsat Sport News co dwie godziny. O samodzielnym rozbiciu giganta europejskiej piłki klubowej, jakim niewątpliwie jest Bate Borysów nawet nie wspominam.
Przez kolegę ewidentnie przemawia niechęć do Interu, co nie zmienia faktu, że takie ma zdanie i fajnie, jakbyś to uszanował. Ironizowanie tego typu niczego bowiem nie zmieni i tylko niepotrzebnie wprowadza nerwową atmosferę. :wink:

Moim zdaniem - patrząc na sytuację - wzmocnienia Interu bardzo dobre. Kondogbia trochę przydrogi, ale nie moja kasa, więc oceniam na zasadzie przydatności, a ta w przypadku Francuza może być duża.

Zobaczymy jednak, co sezon przyniesie.

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2015, 10:08

Robaku pisze:to jest dla wielu przystanek w karierze a nie cel w sam sobie
Prawie każdy włoski klub jest przystankiem dla najbardziej utalentowanych piłkarzy, ale jakoś kurde nie słyszałem, żeby trener Sassuolo sobie pojechał na wczasy na złość kierownictwu, albo jakiś piłkarz stawał okoniem, żeby tam przypadkiem nie zostać na dłużej :P A Fiorentina nie płaci 0,5 mln najlepszym piłkarzom, tylko po 3.
Ostatnio zmieniony 03 lipca 2015, 10:09 przez Ouh_yeah, łącznie zmieniany 1 raz.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2015, 10:09

Z pewnością przyniesie rywalizację i wyższy poziom rozgrywek...szkoda, że nc+ tego nie jest w stanie zauważyć...niechęć do Interu to jedno ale ja naprawdę nigdy nie byłem fanem Kondogbii...jestem za to fanem Jovetica i jeśli jego Inter zgarnie to będzie niesamowity ruch bo to świetny zawodnik pod warunkiem, że omijają go kontuzje...
Podobają mi się ruchy Milanu ale zgodzę się z tym, że warunki żenujące bo zawodnicy młodzi nie są a kontrakty i wysokie i bardzo długie...a tym, że Milan nie ma jak zachęcić do przyjścia do siebie bo czym ? Zdecydowanie lepiej zarządzanym klubem w Mediolanie jest w tej chwili Inter tak więc tylko zarobki mogą zachęcić zawodników do wstąpienia w szeregi Milanu...
Jednego tylko nie rozumiem - fascynacji Salahem, który jest przeciętniakiem...
Jeśli do Interu pójdzie JoJo a do nas Cuadrado to :ok:

Obrazek
Dizzee

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2015, 10:56

Robaku pisze:I chyba nawet tak się stanie, bo Tutto podalo, że Juve głównie idzie po Cuadrado, zaś Inter oprócz Joveticia ma zamiar pozyskać Perisicia, nawet złożyło propozycje 1,5mln za wypożyczenie + 13,5 za oblig wykup. Podobny deal jak z Shaqirim, a teraz Szwajcara sprzedać nie mogą.
Nie wiem czy Inter ma chęć sprzedania Shaqiriego. Di Marzio rzucił plotę, cały internet podchwycił, że Szwajcar już w Stoke a teraz sprawa ucichła. Według mnie to był typowy zabieg marketingowy w stylu króla Mercato. Chyba tutaj, ktoś dobrze przedstawił taktykę Di Marzio. Piłkarz X, zainteresowany przykładowo Inter i Juventus, przychodzi do jednego z tych klubów i gdy zbliża się finalizacja transferu, według Di Marzio nagle Arsenal/Tottenham/LFC wychodzą z ofertą, wymyśloną przez dziennikarza, żeby podbić "klikalność" z wysp i rozgrzać twittera. Tutaj mogło być tak samo, bo Stoke walczyło o Shaqiriego już zimą i cała historyjka trzyma się kupy. Ja mam nadzieję, że Szwajcar zostanie, bo Mancini zaczyna przeginać i jak tak dalej pójdzie to z zeszłorocznej jedenastki w pierwszej drużynie zostaną Icardi, Kovacić/Hernanes, Santon i Handanović, a nie da się chyba zgrać drużyny przy tylu zmianach w jeden okres przygotowawczy.

Co do Salaha, to Fiorentina uważa, że roczne wypożyczenie jest aktualne i zgłosiła piłkarza na letnie zgrupowanie. Według Sky, w odpowiedzi adwokat piłkarza wystosował pismo o zamiarze niestawiennictwa Egipcjanina w klubie, więc chyba szykuje się kolejna saga pod tytułem "z niewolnika nie ma pracownika"

Dzisiejsza wypowiedź agenta Salaha: "Podjęliśmy decyzję o odejściu z Fiorentiny i Mohamed chce przenieść się do innego włoskiego klubu."

Według mnie, na 100% chodzi tutaj Juventus albo Inter. Nie wiem czy Milan, który chce grać w systemie 4-3-1-2 zdecydowałby się na piłkarza, preferującego grę na skrzydle, bo mają już z 6 tego typu graczy w składzie i zastanawiają się co z nimi zrobić.

Prezentacja Sinisy live z angielskim tłumaczem, jak ktoś ma ochotę. Niesamowite, że Berlu za rok skończy 80 lat. Trzyma się lepiej niż Hugh Hefner.

Za rok derby dwóch przyjaciół z trenerskiej ławki.
Obrazek

Javier Pastore, 42 miliony- #przepłacony
Eric Lamela, 30 milionów- 2 tragiczne sezonu w średniaku Premiership #niewypał
Juan Iturbe, 25 milionów-katastrofalny sezon w AS Roma #niewypał
Paolo Dybala, 40 milionów- TBA
ODPOWIEDZ