Serie A 14/15 (18): Napoli 1-3 JUVENTUS
- jarmel
- Redaktor
Boję się, że znowu sfrajerzymy, bo przecież nie gramy kompletnie nic.
I te ustawienie od kilku meczy wygląda jak 352 z Pirlo jako trzecim obrońcą :roll: Jak tu stwarzać zagrożenie jeśli z przodu stoi sam drewniany Llorente, Tevez biega jak szalony żeby dostać jakąkolwiek piłkę i praktycznie jedyne wsparcie jakie dostają to od obrońców z boków boiska, no od czasu do czasu od biedy wbiegnie Vidal czy Pogba i to właściwie tyle naszej gry z przodu.
I te ustawienie od kilku meczy wygląda jak 352 z Pirlo jako trzecim obrońcą :roll: Jak tu stwarzać zagrożenie jeśli z przodu stoi sam drewniany Llorente, Tevez biega jak szalony żeby dostać jakąkolwiek piłkę i praktycznie jedyne wsparcie jakie dostają to od obrońców z boków boiska, no od czasu do czasu od biedy wbiegnie Vidal czy Pogba i to właściwie tyle naszej gry z przodu.
- filippo
- Juventino
Nie wiem po czym wnosisz, w pierwszej połowie w meczu z Interem przeciwnicy się potykali o własne nogi i zapowiadał się pogrom, a ledwo co dociągnęliśmy remis do końca.bramek pisze:Wbrew pozorom jestem dużo bardziej spokojny o drugą połowę niż w meczu z Interem.
Bardzo słaby początek, na szczęście gol trochę naszych uspokoił i poukładał. Nie biegamy jak szaleni, więc jest szansa, że będą siły na drugą połowę
Będzie ciężko w drugiej połowie, pewnie wejdzie Mertens i zaczną grać coś. Myślę, że będzie remis, ciężko wywalczony
forumowy ujadacz
- pumex
- Juventino
Początek meczu miał marny. Pierwsze 5-6 podań Vidala to prezenty dla Napoli. Chilijczyk ogólnie nie gra dziś źle, natomiast ja mimo wszystko nie widzę powodu by go specjalnie chwalić.zahor pisze:Wojtek pisze: Vidal wreszcie jest prawdziwym Vidalem!![]()
Może jeszcze nie czaruje jak za najlepszych czasów, zdarzają mu się błędy, ale wróciła ta dynamika i agresja która była jego znakiem rozpoznawczym
Wygrywamy do przerwy - to chyba pozytyw, choć znając naszych to cholera wie. Sam mecz i ogólny występ Juventusu marny jak dworcowe jedzenie.
- bramek
- Juventino
[quote="filippo"][quote="bramek"]Wbrew pozorom jestem dużo bardziej spokojny o drugą połowę niż w meczu z Interem.
Bardzo słaby początek, na szczęście gol trochę naszych uspokoił i poukładał. Nie biegamy jak szaleni, więc jest szansa, że będą siły na drugą połowę
[/quote]
Nie wiem po czym wnosisz, w pierwszej połowie w meczu z Interem przeciwnicy się potykali o własne nogi i zapowiadał się pogrom, a ledwo co dociągnęliśmy remis do końca.
Będzie ciężko w drugiej połowie, pewnie wejdzie Mertens i zaczną grać coś. Myślę, że będzie remis, ciężko wywalczony[/quote]
Właśnie dlatego
, ostatnio co graliśmy mistrzowską pierwszą połowę, w drugiej ledwo chodziliśmy po boisku. Mam nadzieje, że to dużo słabsze tempo pierwszej odsłony, jest spowodowane wyciągnięciem wniosków z poprzednich meczy i racjonalniejszym dysponowaniem siłami.

Nie wiem po czym wnosisz, w pierwszej połowie w meczu z Interem przeciwnicy się potykali o własne nogi i zapowiadał się pogrom, a ledwo co dociągnęliśmy remis do końca.
Będzie ciężko w drugiej połowie, pewnie wejdzie Mertens i zaczną grać coś. Myślę, że będzie remis, ciężko wywalczony[/quote]
Właśnie dlatego

- Gandalf8
- Juventino
Szczęśliwie strzelona bramka, wcale nie gramy lepiej, kiwka Buffona pierwsza klasa i dobra gra Caceresa, Vidala a i Llorente nie stoi jedynie jak kołek w płocie, tylko stara się coś grać.
Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Pokaz mnie pol tej klarownej sytuacji...Cabrini_idol pisze:W życiu, obydwie druzyny grają slabo, ale to Juve ma klarwone sytuacje.
Gola zawdzieczamy (o dziwo) Llorente, ktory to potykajac sie o wlasne sznurowadla tak namieszal w polu karnym, ze koniec koncow pilka poszla na wolej do Wonder Boya, a ten zrobil to, co tygryski lubia najbardziej. Nasza gra jest padaka, natomiast wynik in plus.
Trzech sabotazystow w naszym timie: Chiellini, Pirlo, Llorente.
CS: 1:1
Ostatnio zmieniony 11 stycznia 2015, 21:48 przez BlackJacky, łącznie zmieniany 1 raz.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- Aleexxx
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Panowie gramy na śmietnisku w napoli, murawa jest mocno nasiąknięta wodą, nie ma naszych kibiców, ale i tak prowadzimy grę:
http://www.livesports.pl/mecz/bVOiFIOu/ ... ki-meczu;0
gramy niedokładnie brzydko, ale wydaje mi się, że wystarczająco i szczerze jestem zadowolony. Szkoda sytuacji Martina, wydaje się, że mógł to zrobić lepiej.
Giorgio i jego podanie do Guzmana :doh:
No i osobiście najbardziej nie podoba mi się Evra, przez pierwsze 15minut całkowicie odpuszczał swój bok w obronie, gdzie próbował zastępować go Chiellini, troszkę jakbyśmy grali 3:4:1:2.
http://www.livesports.pl/mecz/bVOiFIOu/ ... ki-meczu;0
gramy niedokładnie brzydko, ale wydaje mi się, że wystarczająco i szczerze jestem zadowolony. Szkoda sytuacji Martina, wydaje się, że mógł to zrobić lepiej.
Giorgio i jego podanie do Guzmana :doh:
No i osobiście najbardziej nie podoba mi się Evra, przez pierwsze 15minut całkowicie odpuszczał swój bok w obronie, gdzie próbował zastępować go Chiellini, troszkę jakbyśmy grali 3:4:1:2.
Ostatnio zmieniony 11 stycznia 2015, 21:50 przez Aleexxx, łącznie zmieniany 1 raz.
- zahor
- Juventino
Może źle się wyraziłem - cały występ Vidala jako taki mianem genialnego ciężko określić, natomiast widać u niego to, czego właściwie przez cały poprzedni rok kalendarzowy brakowało, a co wcześniej było jednym z głównych filarów jego kapitalnej gry. Stąd też jestem optymistą w kwestii jego rychłego powrotu do dawnej formy.pumex pisze:Początek meczu miał marny. Pierwsze 5-6 podań Vidala to prezenty dla Napoli. Chilijczyk ogólnie nie gra dziś źle, natomiast ja mimo wszystko nie widzę powodu by go specjalnie chwalić.
- PlanetJuve
- Juventino
4 mecz z rzędu gdzie prowadzimy do przerwy.. Z tego wygraliśmy jeden. Niech chłopaki zagrają z jajami w drugiej.
- Morgesztern
- Juventino
jarmel pisze: I te ustawienie od kilku meczy wygląda jak 352 z Pirlo jako trzecim obrońcą :roll:

Dokładnie. Od pewnego czasu gramy tak z Pirlo i się dziwimy, ze nie idzie do ofensywy.

- Morgesztern
- Juventino

Wygrywamy z Napoli po tylu latach!

Caceres, Vidal, Pogba, Morata i spółka

Ostatnio zmieniony 11 stycznia 2015, 22:43 przez Morgesztern, łącznie zmieniany 2 razy.

- koki90
- Juventino
Dziś na duży plus Caceres, Marchisio (szczególnie 2 połowa) oraz Vidal. Ten ostatni rozegrał świetną pierwsza połowę i zanosi się na to, że jego powrót do formy będzie naszym najlepszym zimowym transferem
Trzeba też przyznać, że paradoksalnie był to jeden z naszych gorszych meczów dla oka. Nie było zbyt wielu okazji do strzelenia bramki, rozgrywaliśmy piłkę zazwyczaj daleko od pola karnego Napoli, ale w przeciwieństwie do tych 'ładnych' ostatnich meczy zdobyliśmy 3 pkt. na bardzo ciężkim terenie.
Nie jestem też jakimś geniuszem taktycznym, ale zdaje mi się, że jak nie był to ładny mecz dla oka w naszym wykonaniu to taktycznie rozegraliśmy go bardzo dobrze. Odnoszę nawet wrażenie, że efekty przerosły oczekiwania samego Allegriego.
Trzeba też przyznać, że paradoksalnie był to jeden z naszych gorszych meczów dla oka. Nie było zbyt wielu okazji do strzelenia bramki, rozgrywaliśmy piłkę zazwyczaj daleko od pola karnego Napoli, ale w przeciwieństwie do tych 'ładnych' ostatnich meczy zdobyliśmy 3 pkt. na bardzo ciężkim terenie.
Nie jestem też jakimś geniuszem taktycznym, ale zdaje mi się, że jak nie był to ładny mecz dla oka w naszym wykonaniu to taktycznie rozegraliśmy go bardzo dobrze. Odnoszę nawet wrażenie, że efekty przerosły oczekiwania samego Allegriego.
Ostatnio zmieniony 11 stycznia 2015, 22:48 przez koki90, łącznie zmieniany 1 raz.
- Robaku
- Juventino
Tego się nie spodziewałem.
tylko jedno zauważe - kolejny mecz Moraty, w którym chlop w ciągu ok. 30 minut załatwia dwie zółte kartki (dzis Guzman i Albiol) dla przeciwników. Do tego dzisiaj asysta. Jest bardzo szybki i haruje w obronie. Wiadomo nie każdy musi strzelać bramki, ale wydaje mi się, że jednak daje więcej obecnie niż Ferdek.
tylko jedno zauważe - kolejny mecz Moraty, w którym chlop w ciągu ok. 30 minut załatwia dwie zółte kartki (dzis Guzman i Albiol) dla przeciwników. Do tego dzisiaj asysta. Jest bardzo szybki i haruje w obronie. Wiadomo nie każdy musi strzelać bramki, ale wydaje mi się, że jednak daje więcej obecnie niż Ferdek.