Serie A 13/14 (31): Napoli 2-0 JUVENTUS
- Supersonic
- Juventino
Mający rzeźnicki drugi po Bayernie wynik w Europie Juventus przegrał. O jejku.
Żadnego znaczenia nie ma ten mecz, nie jest niczego miernikiem. Liga jest wygrana od miesiąca, rekordy są fajne ale europejskie trofeum fajniejsze. Czekamy od 1996 roku ma być LE w tym roku i to jest priorytet, porażka w Napoli, po to by wygrać z Lyonem. Perfect.
Dałbym Quagliarelli pograć. :roll:
btw. Lyon też właśnie przerypał prestiżowy mecz :twisted: w morale remis.
Żadnego znaczenia nie ma ten mecz, nie jest niczego miernikiem. Liga jest wygrana od miesiąca, rekordy są fajne ale europejskie trofeum fajniejsze. Czekamy od 1996 roku ma być LE w tym roku i to jest priorytet, porażka w Napoli, po to by wygrać z Lyonem. Perfect.
Dałbym Quagliarelli pograć. :roll:
btw. Lyon też właśnie przerypał prestiżowy mecz :twisted: w morale remis.
Ostatnio zmieniony 30 marca 2014, 23:20 przez Supersonic, łącznie zmieniany 1 raz.
- koki90
- Juventino
Zmiany wyglądały jakby były zrobione przez pryzmat czwartkowego meczu. Asamoah zagrał już kilka spotkań z rzędu więc dobrze, że odpoczął. Vucinic zaskoczył bardzo pozytywnie i jest to argument za tym, że powinniśmy zawsze mieć w ataku jednego zawodnika, który kreuje grę. Jak Vuciniciowi się chce to jest w tym elemencie co najmniej tak dobry jak Tevez.
Na ogromny plus oczywiście Buffon, dobry występ też jak pisałem Vucinicia. Mecz ogólnie kiepski w naszym wykonaniu i Napoli zasłużenie zwyciężyło, ale złość po tej porażce będzie niczym jeśli zagramy dobry mecz w Lyonie. Z niecierpliwością czekam na powrót kontuzjowanych obrońców, bo długo nie pociągniemy trzema stoperami.
Na ogromny plus oczywiście Buffon, dobry występ też jak pisałem Vucinicia. Mecz ogólnie kiepski w naszym wykonaniu i Napoli zasłużenie zwyciężyło, ale złość po tej porażce będzie niczym jeśli zagramy dobry mecz w Lyonie. Z niecierpliwością czekam na powrót kontuzjowanych obrońców, bo długo nie pociągniemy trzema stoperami.
- PrzemasJuve
- Juventino
porażka to remis, ten mecz z góry skazany był na straty i tak niestety się stało, Gigi chyba podziękował wszystkim, którzy kupili jego książkę, ale to co gadał Lipiński nie dało się słuchać! jego antyJuvenizm jest o wiele za duży i to kolejny mecz, a niby na Juvepoland fajny i milutki... wręcz hasał po studiu na pewno po wygranej śmieciożerców 
mecz był, minął, historia... w czwartek wygrana z Lyonem jest OBOWIĄZKOWA, w końcu po to dzisiejszy mecz był poświęcony, nie wspominam o dalszym ciągu w Serie A, oprócz jakiejś ewentualnej wtopy z Romą z pozostałych meczów wyciągamy komplet punktów i git

mecz był, minął, historia... w czwartek wygrana z Lyonem jest OBOWIĄZKOWA, w końcu po to dzisiejszy mecz był poświęcony, nie wspominam o dalszym ciągu w Serie A, oprócz jakiejś ewentualnej wtopy z Romą z pozostałych meczów wyciągamy komplet punktów i git
Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
- Del
- Juventino
porażka byla pewna. Pewne było, że jak trafimy na kocnego rywala to dostaniemy takiego "rape'a" w dupe, ze az glowa boli
i tak tez bylo. Nie mieliśmy chyba ani jedej sytuacji 100% do strzelenia gola.
Z taka gra to możemy w LM jedynie sie skompromitować.
Sad, but true.

Z taka gra to możemy w LM jedynie sie skompromitować.
Sad, but true.
- mazi12
- Juventino
Ja chciałbym tylko zganić Conte, że mając na ławce Vucinicia, który potrafi coś wykreować, stawia na Llorente, który z własnej inicjatywy zrobić coś z niczego nie potrafi za grosz. Dobra dzisiaj zmiana Mirko, wspaniałym podanie do Isli, który w swoim stylu po prostu boi się strzelić bramkę. Druga sprawa jest taka, że zagrał i tak lepiej od Lichtstainera, który drybling ma na poziomie międzyklasowego turnieju gimnazjalnego.
Brawa należą się jedynie dla Buffona bo tylko on podjął wyzwanie wywiezienia chociażby punktu, ale drużyna mu nie pomogła.
W takim wypadku, proszę o zmiecenie Lyonu z powierzchni ziemi
Brawa należą się jedynie dla Buffona bo tylko on podjął wyzwanie wywiezienia chociażby punktu, ale drużyna mu nie pomogła.
W takim wypadku, proszę o zmiecenie Lyonu z powierzchni ziemi

- Kamex22
- Juventino
Jak w tym roku idzie ustalanie kolejności w lidze?
Liczba punktów, mecze bezpośrednie, różnica bramek w meczach bezpośrednich, ogólna różnica bramek, bramki ogółem strzelone?
Czy jakoś inaczej? W sensie jeśli dajmy na to mielibyśmy tyle samo pkt co napoli (tak wiem nierealne, przykład) to jesteśmy przed nimi, bo w meczach bezposrednich każdy ma po zwycięstwie, ale bilans to 3-2 dla nas?
Liczba punktów, mecze bezpośrednie, różnica bramek w meczach bezpośrednich, ogólna różnica bramek, bramki ogółem strzelone?
Czy jakoś inaczej? W sensie jeśli dajmy na to mielibyśmy tyle samo pkt co napoli (tak wiem nierealne, przykład) to jesteśmy przed nimi, bo w meczach bezposrednich każdy ma po zwycięstwie, ale bilans to 3-2 dla nas?
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Ja bym proponował wprowadzić trochę logiki do tych naszych rozważań kibice !
Aaa już wiem, ta większość to pewnie Ci sami ludzie, którzy potrafili uzyskać 100mln ze sprzedaży ,,niepotrzebnego szrotu'' w letnim mercato.
A to tak na podsumowanie, polecam każdemu przeczytać z 10x ten post i dopiero się wypowiedzieć. Brawo kolego xpack !
Ode mnie to tyle. Moim zdaniem nic się nie stało, nie da się w kółko wygrywać, tym bardziej jeśli brakuje formy. Przed nami ważniejszy mecz z Lyonem. Po fatalnym odpadnięciu z LM, trzeba wziąć się za LE i ją wygrać na własnym stadionie. Ten mecz był tak naprawdę o pietruszkę, bo mistrza mamy zapewnionego, a graliśmy jedynie o punktowy rekord w tym roku. Napoli okazało się lepsze i bardziej zmotywowane od nas.
Forza Juve, będzie dobrze !
Czyli co 90% kibiców na naszym forum widzi, że mamy braki, ale Conte, Marotta i całe grono ekspertów, którzy zajmują się profesjonalnym futbolem od kilkudziesięciu lat tego nie zauważyło ?Ivory pisze:Generalnie mecz obnażył wszystkie braki personalno-kadrowe, o których większość tutaj obecnych kibiców wiedziała przed meczem, a które nie wiadomo czy są poprawnie zdiagnozowane przez trenera i zarząd.
Aaa już wiem, ta większość to pewnie Ci sami ludzie, którzy potrafili uzyskać 100mln ze sprzedaży ,,niepotrzebnego szrotu'' w letnim mercato.
To jest cały czas to samo Napoli, które było tu wyśmiewane jeszcze nie tak dawno temu po 2 remisach z Bolonią, Chievo oraz po porażce z Atalantą. To nadal to samo Napoli, które dostało od nas srogie lanie 3:0, gdy byliśmy w normalnej formie i którę traci 20 punktów do nas.Del pisze:heheeheheh, wiedzialem ze dostaniemy wpier$%%@#$.
Juve gra wielkie GÓWNO ostatnio a Napoli pokazało, że jest mocne przez cały sezon. Cóż... troche wstyd dostać w dupsko od takich frajerków no ale co zrobić. Ile można ślizgać się na szczęsciu/bledach rywali?
Jestem zniesmaczony tym meczem. Juve pokazało, że rywalizacja z mocnymi drużynami na tym etapie rozgrywek jest z góry przegrana... No i jest... nie zdziwię się jeśli nas Roma dogoni. Naprawde sie nie zdziwie... Bo od x meczy gramy jedno wielki g.... A Napoli w końcu pokazało jaka jest prawda.
Jesteśmy bez formy i non stop męczą nas kontuzję, dodatkowo pechowo odpadliśmy z Ligi Mistrzów. Nie mamy ławki, nie ma kim rotować. Z biedy grają takie gwiazdy jak: Isla, Padoin czy Peluso. Ten sezon dał nam bardzo mocno w kość i nie ma się co dziwić, że niektórym piłkarzom brakuje motywacji i sił.bajbek17 pisze:Już nie rozumiem niczego. Najpierw odpuszczamy LE na rzecz rekordu w lidze a tu nagle gdy przychodzi taki mecz to nasi grają od pierwszej minut jakby porażkę już zakładali wcześniej. atmosferę czuł tylko Gigi i Giorgio. Ktoś i ostatnio wyjechał z postem, że Lichy to Top 5, A Pogba, Pirlo i Vidal to już klasa światowa. Na takich graczy nie wypada aby cała czwórka grała poniżej krytyki.
Masz rację, w tym meczu zabrakło 1 podstawowego zawodnika (chociaż jednak będzie to dwóch - Barzagli i Tevez), ale trzeba wziąć pod uwagę, że non stop w tym sezonie trapią nas kontuzję. Bez przerwy piłkarz, który łapie formę wylatuję na dłuższą chwilę ze składu.mateo369 pisze: Z taką grą to przegramy też w Rzymie i 100 punktów będzie tylko w snach Conte.
istne tsunami, brak jednego podstawowego zawodnikadeszczowy pisze: widać falę kontuzji.
Ten to w ogóle mistrz ! Niby data rejestracji 2003, więc teoretycznie trochę oleju w głowie powinno być, a tu takie kwiatki... Mam jednak nadzieję, że to jedynie niesmaczny żart. Jeśli jednak nie, to powiem Ci chłopaku, że wygrałeś konkurs na najgłupszą wypowiedź pierwszego kwartału 2014 roku !Zdun pisze:Czas na zmianę trenera. Takie mecze tylko pokazują, że jednak Conte dobrym trenerem ale na poziomie Fiorentiny ..Juventus z jego wizją będzie dostawał lanie w Lm od takich zespolow jak dzis Napoli, ktore miało miażdżącą przewagę. Isla tragedia, Vidal Pogba Lichy to samo...LIorente bez komentarza
A to tak na podsumowanie, polecam każdemu przeczytać z 10x ten post i dopiero się wypowiedzieć. Brawo kolego xpack !
xpack pisze:Niektórzy już zapominają, że to tylko piłka i każdy musi przegrać. Przypomnieć wam czasy Del Nieriego, Cirro F. itd ? tam przegrywanie było codziennością a teraz jedna porażka na 22 mecze i lament, panika Conte out!
Mecz słaby ale nie można mieć ciągle najwyższej formy, wydaje mi się, że będzie jeszcze jej wzrost na końcówkę i maksymalna spinka na ostatnie mecze.
Mamy 3 z rzędu mistrzostwo (oby) i perspektywę gry w finale LE u siebie dla mnie ? Bardzo dobrze.
Ode mnie to tyle. Moim zdaniem nic się nie stało, nie da się w kółko wygrywać, tym bardziej jeśli brakuje formy. Przed nami ważniejszy mecz z Lyonem. Po fatalnym odpadnięciu z LM, trzeba wziąć się za LE i ją wygrać na własnym stadionie. Ten mecz był tak naprawdę o pietruszkę, bo mistrza mamy zapewnionego, a graliśmy jedynie o punktowy rekord w tym roku. Napoli okazało się lepsze i bardziej zmotywowane od nas.
Forza Juve, będzie dobrze !

- bajbek17
- Juventino
Bluźnisz. Pan Tomasz jest profesjonalistą i chyba jasne, że nie wyskoczy z tekstem Forza Juve. Za co miał dzisiaj pochwalić Juve? Wydaje mi się, że nawet za dużo dobrych rzeczy starał się wcisnąć. Jak wolisz komtarze typu Szpakowskiego, który dostaje orgazmu na widok Farsy i Polonii Dortmund to gratulacje.PrzemasJuve pisze:porażka to remis, ten mecz z góry skazany był na straty i tak niestety się stało, Gigi chyba podziękował wszystkim, którzy kupili jego książkę, ale to co gadał Lipiński nie dało się słuchać! jego antyJuvenizm jest o wiele za duży i to kolejny mecz, a niby na Juvepoland fajny i milutki... wręcz hasał po studiu na pewno po wygranej śmieciożerców![]()
Ostatnio zmieniony 30 marca 2014, 23:38 przez bajbek17, łącznie zmieniany 1 raz.
- [RAF]ErrazoR
- Juventino
Pogbla za 80 mln? smialo 
Isla out w sumie tez
sklad sie nam starzeje i nie cieszy ich wygrywanie w tej zalosnej slabej lidze wloskiej,oby z Lyon bylo lepiej

Isla out w sumie tez
sklad sie nam starzeje i nie cieszy ich wygrywanie w tej zalosnej slabej lidze wloskiej,oby z Lyon bylo lepiej

- sebatiaen
- Juventino
Każdemu się wpadka może przytrafi.
Juve w Neapolu nie wygrało parenascie lat.
Im zależało na wygranej bardziej.
Juve jeżeli chce wygra za rok kolejne scudetto musi zainwestowac nawet kosztem sprzedaży Pogby.
Różnice pomiędzy Romą, Napoli i Juve są naprawde niewielkie.
Musimy coś zmienic.
Juventus jak przegrywa to juz cięzko mu sie podniesc, jezeil chodzi o gre z dobrymi zespolami.
Llorente mnie strasznie w...
Gra jak taki koł, wieczne straty piłki, jest dobrze zbudowany wiec niech sie zastawi porzadniej, no bez przesady, tak jak by byl slupem od ktorego pilka sie odbijala, on tylko bramki glowka moze strzelac? no bez przesady.
Juve w Neapolu nie wygrało parenascie lat.
Im zależało na wygranej bardziej.
Juve jeżeli chce wygra za rok kolejne scudetto musi zainwestowac nawet kosztem sprzedaży Pogby.
Różnice pomiędzy Romą, Napoli i Juve są naprawde niewielkie.
Musimy coś zmienic.
Juventus jak przegrywa to juz cięzko mu sie podniesc, jezeil chodzi o gre z dobrymi zespolami.
Llorente mnie strasznie w...
Gra jak taki koł, wieczne straty piłki, jest dobrze zbudowany wiec niech sie zastawi porzadniej, no bez przesady, tak jak by byl slupem od ktorego pilka sie odbijala, on tylko bramki glowka moze strzelac? no bez przesady.
- wagner
- Juventino
Zawsze Juve inwestuje więc skąd obawa że teraz się to zmieni. Pogba drugim Alexem nie będzie odejdzie prędzej czy później.sebatiaen pisze:Juve jeżeli chce wygra za rok kolejne scudetto musi zainwestowac nawet kosztem sprzedaży Pogby.
To żeś walnął kulą w płot. 3 lata mamy całkowity monopol na mistrzostwa. Rome jak i Neapol ograliśmy jak dzieci w pierwszych meczach. Toć to mistrzostwa nie wygrywa się wygrywając z czubem tabeli. W dodatku opanuj emocje i oceń priorytety klubu. Mamy mecze w Seria A z jakimiś ogórkami + bezpośrednim rywalem z drugiego miejsca Romą, jesteśmy obecnie jedyna drużyna z Włoch która walczy o COŚ w rozgrywkach europejskich. A tak btw już teraz należą się podziękowania klubowi AS Roma, że dzięki nim w tym sezonie mogliśmy się emocjonować czymkolwiek. Brawo dla nich.sebatiaen pisze:Różnice pomiędzy Romą, Napoli i Juve są naprawde niewielkie.
Musimy coś zmienic.
- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Jesli rzeczywiscie jest za Juve to za bardzo stara sie tego nie okazywac i przesadza w druga strone. Chocby dzisiaj z karnym na Vidalu. Najpierw pieje o symulce, dostaje na powtorce faul jak wół... chwila ciszy i tekst, ze karta dla Arturo słuszna :doh:.bajbek17 pisze: Pan Tomasz jest profesjonalistą i chyba jasne, że nie wyskoczy z tekstem Forza Juve.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Abete też jest prywatnie podobno fanem JuvePluto pisze:Jesli rzeczywiscie jest za Juve to za bardzo stara sie tego nie okazywac i przesadza w druga strone. Chocby dzisiaj z karnym na Vidalu. Najpierw pieje o symulce, dostaje na powtorce faul jak wół... chwila ciszy i tekst, ze karta dla Arturo słuszna :doh:.bajbek17 pisze: Pan Tomasz jest profesjonalistą i chyba jasne, że nie wyskoczy z tekstem Forza Juve.

Zmęczenie pierwszej 11 przez brak rezerwowych, przygotowanie fizyczne na kosmicznym wręcz poziomie.
- PrzemasJuve
- Juventino
właśnie o to mi chodzi i co mecz z udziałem JUVE tak jest, przy spalonym(?) Callejona 0, nic nawet nie mukniete, że mógł być spalony, a w 2 połowie podobna sytuacja na korzyść JUVE, nie dość, że boczny podniósł to oczywiscie Pan TOmasz z kompanem bez zastanowienia przyklasneli..Pluto pisze:Jesli rzeczywiscie jest za Juve to za bardzo stara sie tego nie okazywac i przesadza w druga strone. Chocby dzisiaj z karnym na Vidalu. Najpierw pieje o symulce, dostaje na powtorce faul jak wół... chwila ciszy i tekst, ze karta dla Arturo słuszna :doh:.
bajbek17 pisze:Bluźnisz. Pan Tomasz jest profesjonalistą i chyba jasne, że nie wyskoczy z tekstem Forza Juve. Za co miał dzisiaj pochwalić Juve? Wydaje mi się, że nawet za dużo dobrych rzeczy starał się wcisnąć. Jak wolisz komtarze typu Szpakowskiego, który dostaje orgazmu na widok Farsy i Polonii Dortmund to gratulacje.

Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
- Arbuzini
- Juventino
Spotkania nie oglądałem, ale od paru meczów trochę martwi mnie to, że grając trójką stoperów nie potrafimy zamurować się na tyle, żeby pod naszą bramką był względny spokój. Myślę, że spory w tym udział ma pomoc, która kiedyś była naszą chlubą, a obecnie cóż - nie zachwyca.
W czwartek ogrywamy Lyon dwa do jaja i o meczu z Napoli możemy zapomnieć.
Cieszę się, że coraz więcej osób dochodzi do wniosku, że budowanie ławki to nie jest zamach Marotty na poziom sportowy tego klubu. Niestety ten brak funduszy w obecnych realiach bardzo utrudnia mu pracę.
Dajmy Conte jeszcze szansę. Wciąż gramy o finał LE na własnym stadionie. Jak w przyszłym sezonie odpadniemy w fatalnym stylu z Ligi Mistrzów (TFU, TFU!!!) to wtedy można zapalać pochodnie, a nie po porażce z Napoli przy wielu kontuzjach i często rozgrywanych spotkaniach. Nie jesteśmy Bayernem, gdzie rotują sobie zawodnikami wartymi 30-40 mln E.
W czwartek ogrywamy Lyon dwa do jaja i o meczu z Napoli możemy zapomnieć.
Cieszę się, że coraz więcej osób dochodzi do wniosku, że budowanie ławki to nie jest zamach Marotty na poziom sportowy tego klubu. Niestety ten brak funduszy w obecnych realiach bardzo utrudnia mu pracę.
Dajmy Conte jeszcze szansę. Wciąż gramy o finał LE na własnym stadionie. Jak w przyszłym sezonie odpadniemy w fatalnym stylu z Ligi Mistrzów (TFU, TFU!!!) to wtedy można zapalać pochodnie, a nie po porażce z Napoli przy wielu kontuzjach i często rozgrywanych spotkaniach. Nie jesteśmy Bayernem, gdzie rotują sobie zawodnikami wartymi 30-40 mln E.