Serie A 13/14 (13): Livorno 0-2 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 listopada 2013, 17:14

Nedved1983 pisze:Pogby nie sprzedawać za żadne pieniądze! świetne warunki fizyczne, do tego kocie ruchy! już lepiej sprzedać Marchisio.
No i co ty zrobisz z tymi, powiedzmy, 30 mln E za Marchisio. Nic! Przecież na współczesnym rynku transferowym nawet 60 baniek to śmieszna kwota, która nic nam nie daje.

bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 listopada 2013, 17:20

Dużo z meczu nie widziałem, ale Bramki owszem i Llorente zachował się przy bramce jak Trezeguet i tego właśnie po nim oczekiwałem. Pogba dzisiaj jak prawdziwy lider wszystkie akcje przechodziły przez niego i myślę, że nie trzeba go ustawiać na pozycji Pirlo tylko wprowadzić tam typowego przecinaka, a wyżej Vidal i Pogba niech rozgrywają. Taki Sissoko tylko bez ciągu na bramkę rywala jakie miał Malijczyk. To by mi się podobało :wink:
Po takim meczu znów mało stron w temacie.

B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 24 listopada 2013, 17:20

Do bramki Llorente ciężko się na to patrzyło, mały nakład sił to jedno, ale tutaj wyglądało to tak jakby naszym się w ogóle nie chciało. Ale od 63 minuty dało się to już oglądać. Naprawdę dobrą robotę odwalił Hiszpan, który wygrał nam mecz. Brawa dla Pogby za bramkowe akcje.

Nedved1983

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 listopada 2013, 17:22

Arbuzini pisze:
Nedved1983 pisze:Pogby nie sprzedawać za żadne pieniądze! świetne warunki fizyczne, do tego kocie ruchy! już lepiej sprzedać Marchisio.
No i co ty zrobisz z tymi, powiedzmy, 30 mln E za Marchisio. Nic! Przecież na współczesnym rynku transferowym nawet 60 baniek to śmieszna kwota, która nic nam nie daje.
ja nie sprzedawał bym żadnego z nich, ale gdyby na gwałt kogoś było trzeba sprzedać to już lepiej sprzedać Marchisio. sprzedaż Pogby będzie największą możliwą głupotą.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 listopada 2013, 17:24

SKAr7 pisze: Llorente zagrał połówkę na kosmicznym poziomie.
pumex pisze: Aha, IMHO Llorente man of the match :ok:
Eric6666 pisze: Llorente chyba na stałe "wszedł" do grupy juventinich :P
Wojtek pisze: Llorente :bravo:
Czy jest gdzieś w pobliżu Maly i chciałby zabrać głos na temat Baska, jego umiejętności i przydatności dla Juventusu?
Mehehehe pisze: Dobry komentator. Przy pierwszej bramce mówi 'Siorente', a przy drugiej 'Ziorente'.
Pewnie usłyszał to od jakiegoś Argentyńczyka czy innego Urugwajczyka i powtarza. Byłoby naprawdę dobrze gdyby największą bolączką komentatorów było to, że wymawiają nazwiska piłkarzy stosując standardy przyjęte w nie tych dialektach co trzeba.
Ostatnio zmieniony 24 listopada 2013, 17:32 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 24 listopada 2013, 17:25

http://www.dailymotion.com/video/x17kpi ... et_animals

Dobry komentator. Przy pierwszej bramce mówi 'Siorente', a przy drugiej 'Ziorente'.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 listopada 2013, 17:28

@zahor: mnie powinieneś też zawołać. Również hejtowałem Llorente. Póki co - z przyjemnością - mówię "myliłem się".

No. Jedno z głowy.

PS. Ładnie się utrzymał przy piłce przy tej asyście.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 listopada 2013, 17:36

zahor pisze: Czy jest gdzieś w pobliżu Maly i chciałby zabrać głos na temat Baska, jego umiejętności i przydatności dla Juventusu?
Ja natomiast, przy każdej bramce Teveza powinienem ci wypominać jak hejtowałeś Marottę, że nie rozumie iż czasem trzeba wydać na piłkarza więcej niż 15 mln euro, żeby mieć zawodnika z najwyższej półki. Nie tak było? A tu bach! Marotta sprowadził Teveza na 9 milionów i nadal czeka od ciebie na oficjalnie przeprosiny :lol:

5 zwycięstwo z rzędu w Serie A, 5 mecz bez straty gola. Narzekający chyba mają coś nie tak z głową.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 listopada 2013, 17:40

Arbuzini pisze: No i co ty zrobisz z tymi, powiedzmy, 30 mln E za Marchisio. Nic! Przecież na współczesnym rynku transferowym nawet 60 baniek to śmieszna kwota, która nic nam nie daje.
Uzgodnijmy jedno. Nawet sprzedanie Pogby za 300 milionów nie gwarantuje nam od ręki możliwości zakupienia piłkarzy na najwyższym światowym poziomie.

Podstawowym problemem oddzielającym Juventus od czołówki są pensje. W klubie na najwyższym poziomie średni piłkarz dostaje 6-7-8 milionów euro za rok. W Juventusie jest to 2 miliony, a największe gwiazdy zarabiają 4,5. Jednorazowa wpłata, niezależnie od tego jaka by nie była, bez zwiększenia stałych wpływów do kasy klubów, zmieni tu niewiele.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 24 listopada 2013, 17:47

Cieszy, że nasz tragiczny bilans straconych bramek z początku sezonu przerodził się obecnie w drugi wynik w lidze, tylko za Romą.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 listopada 2013, 17:49

ewerthon pisze: Ja natomiast, przy każdej bramce Teveza powinienem ci wypominać jak hejtowałeś Marottę, że nie rozumie iż czasem trzeba wydać na piłkarza więcej niż 15 mln euro, żeby mieć zawodnika z najwyższej półki. Nie tak było? A tu bach! Marotta sprowadził Teveza na 9 milionów i nadal czeka od ciebie na oficjalnie przeprosiny :lol:
Nie rozumiemy się. Oczywiście że można sprowadzić piłkarzy najwyższej klasy nie wydając fortuny, przykłady to Vidal, Pogba itp. Ja Marottę dusiłem za to, że w momencie kiedy nie ma alternatywy (a czasem nie ma) i trzeba wydać dużo forsy, on woli iść w półśrodki. Dlatego chociażby w zeszłym roku zostaliśmy uraczeni Bendtnerem. Jeżeli Marotta będzie w stanie na każdą pozycję znaleźć takiego Teveza zanim zespół się zestarzeje i skompletuje taki skład, że będziemy się bić o wygraną w LM to zmienię zdanie - uznam że można znaleźć się wśród najlepszych nie kupując ani jednego drogiego gracza.

A skoro już o Tevezie mowa, czy czasem nie Ty byłeś wielkim przeciwnikiem jego transferu? Że niby gość ma coś z głową? Że psychol? Że dla takich ludzi nie ma miejsca w Juve? Coś mi takiego świta :think:

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 listopada 2013, 17:53

SKAr7 pisze:W klubie na najwyższym poziomie średni piłkarz dostaje 6-7-8 milionów euro za rok. W Juventusie jest to 2 miliony, a największe gwiazdy zarabiają 4,5. Jednorazowa wpłata, niezależnie od tego jaka by nie była, bez zwiększenia stałych wpływów do kasy klubów, zmieni tu niewiele.
Kurcze, chyba troche przesadziles SKAr7 :prochno:

8 milionow netto rocznie zarabiaja najwieksze gwiazdy np. w Bayernie czy Chelsea. Moze troche wiecej maja Schweinsteiger czy Lahm (cos okolo 10). Gdyby bylo inaczej to za 20 takich "srednio oplacanych" graczy Niemcy czy Anglicy musieliby wybulic 300m euro rocznie, a to jest prawie ich roczny obrot. My w tyk roku osiagniemy okolo 280m euro obrotu, co zbliza nas do klubow typu Chelsea czy Arsenal. Pierwsza trojka to niezmiennie Real, Barcelona i MU. Potem jest reszta stawki, na czele wlasnie z Monachijczykami, ktorzy jednak szybko pna sie w gore.

Poza tym, chyba jeszcze w zeszlym roku Buffon, ktory zarabial wowczas 6m euro netto rocznie byl w 20 najlepiej zarabiajacych pilkarzy swiata.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Tengen

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 listopada 2013, 18:07

Też mi się nie wydaje, by tyle kasy to była średnia w topowych klubach :prochno:

Co do meczu, to wszystko zostało powiedziane. Dzisiaj byliśmy skuteczni wręcz do bólu, tak dla odmiany 8) To wnerwienie kapitana Livorno po objechaniu przez Pogbe xD

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 listopada 2013, 18:17

zahor pisze: Nie rozumiemy się.
Byłem pewien, że w ten sposób odpowiesz. Jak nie potrafisz powiedzieć po prostu "Tak, w pewnym stopniu myliłem się", to piszesz "Chyba się nie zrozumieliśmy" itd., zaraz dorabiasz sobie teorie o tym co miałeś na myśli wygłaszając daną opinie. A prawda jest taka, że ja, ty i żaden z tutejszych "ekspertów" transferowych nie mamy bladego pojęcia na czym polega praca dyrektora sportowego i wytykając dany błąd często nie wiecie w ogóle jaka była przyczyna podjęcia danej decyzji. Snujecie teorie nie znając środowiska Juventusu, ale w końcu to jest domena internetowych krzykaczy. Właśnie dlatego piszesz, że Marotta nie miał alternatywy bla, bla, bla, a tak naprawdę nie wiesz co się w danym czasie tam działo i prawdopodobnie nigdy się nie dowiesz.
zahor pisze: A skoro już o Tevezie mowa, czy czasem nie Ty byłeś wielkim
przeciwnikiem jego transferu? Że niby gość ma coś z głową? Że psychol? Że dla takich ludzi nie ma miejsca w Juve? Coś mi takiego świta :think:
Nie rozumiemy się ( :prochno: ). Kiedy Tevez był poważnie łączony z Juve pierwszy raz, to miał spore problemy natury wychowawczej w City i sytuacja w której będzie to transfer niewypał była bardzo prawdopodobna. Zauważ, że po ubiegłym sezonie (kiedy się uspokoił) nie wygłaszałem już takich opinii.

Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 listopada 2013, 18:27

Skarowi7 chodziło prawdopodobnie o pensje, płaconą przez Szejków lub wschodnich oligarchów w City, Monaco, Chelsea itp.

No dziś się, czerwoni bronili jak długo mogli. Lecz po 63 minucie, mieliśmy już taką boiskową- Norymbergę dla komuny w wykonaniu naszych (w wersji mini oczywiście :C ).
Brawa dla naszych tym większe, że Napoli wczoraj zaliczyło wtopę.

Cieszą gole Fernando i Carlosa. Pomyśleć, że to już 7 ligowy gol, naszego Apacza. Jeśli Tevez obudzi się jeszcze w Lidze Mistrzów, wówczas będzie pełnia szczęścia :wink: (jeśli obudzi się pod względem strzelania goli, bo sama jego gra, również tam jest fajna, de facto gdyby Argentyńczyk, grał w stylu Lewizny to w Serie A- miałby zapewne już drugie tyle goli, ale on jak zwykle zasuwa za trzech :naughty: )
Bardzo dobrze spisał się cały zespół w ustawieniu - dalekim od optymalnego. Brawa :happy: :bravo:
Ostatnio zmieniony 24 listopada 2013, 18:34 przez Lucas87, łącznie zmieniany 2 razy.

SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
Zablokowany