Serie A 13/14 (4): JUVENTUS 2-1 Hellas Verona

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2013, 17:00

Buehehe. Jak Mirasowi nagle się grać zachciało :D

Mecz nudny dla postronnego widza. Szkoda, że już nie mamy tej werwy jak w pierwszym sezonie Antka w Juve. Ale czego wymagać od drużyny, która dwa razy powiozła całą ligę na pierwszym miejscu.

I to jest chyba główny powód dlaczego teraz dużo osób jęczy na taktykę etc. - staliśmy się bardziej wyrachowani.

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2013, 17:01

Postawa Vucinicia niewarta wylewnego komentarza. Bardzo minimalistyczne podejście z naszej strony, co jeszcze nie raz może skończyć się dla nas kiepsko, ale są 3 punkty, więc nie ma co płakać.

Kolejny dobry mecz Teveza, kolejny słaby występ Pirlo. Powoli szukajmy alternatywy dla Maestro.

Obrazek
Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 września 2013, 17:01

Vucinic udowodnił po wejściu, dlaczego nie powinien grać w pierwszym składzie i dlaczego powinien po sezonie opuścić ten klub. Każdy kontakt z piłką to strata...

kuba2424

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2013, 17:02

Przeraża mnie nasza kiepska skuteczność! Było to widać zarówno we wtorek jak i dziś. Poza tym coraz gorzej obrona. Co jak co, ale żebyśmy z taką Veroną denerwowali się do ostatnich minut, to po prostu wstyd! Mam nadzieję że to przejściowe, ponieważ zacznę się naprawdę martwić.
Cieszy natomiast bramka Ll oraz postawa Teveza. Gość jest niesamowity pracuś i co najmniej dwa poziomy lepszy od pozostałych napastników.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2013, 17:02

IDZIEMY NA MISZCZA!! :angry: :angry: :angry:

Jak tak można?! Naszym prawie się udało powtórzyć wyczyn z pierwszej połowy, z tym że teraz nie starczyłoby czasu zeby odrobić. Wystrczył jakiś rożny dla Hellas, troche przypadku i 2:2 gotowe! Jestem wściełky.

26 naszych strzałów na 1 Hellasu. To tylko potwierdza jak niską skuteczność mamy.

Pogba dzisiaj zagrał chyba najsłabszy mecz w Juve. Irytowało mnie to że jak miał dobrą pozycje do strzału to wolał sie pokiwać i nici z tego. To samo po razie zrobili Tevez i Asamoah.
Vucinic to totalne DNO dzisiaj. Chyba sobie zdaje sprawe że jego partnerowanie Tevezowi moze sie skończyc zaniedługo.

Fajnie że wygraliśmy, ale myśle że niema powodów do radości dzisiaj.

FORZA JUVE!

Kiss

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 września 2013, 17:03

Pogba chyba już faktycznie pomyslal, ze jest nowym Zidanem, bo to co czasami wyczynial z pilka to się najwyżej do kabaretu nadawalo.
Pirlo masakra.
Vucinic, Marchisio dali slabe zmiany.
3 pkt wygrane na stojąco sa i to się liczy.

Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2013, 17:04

Plan dnia wykonany :ok: . Jest wygrana z niewygodnym przeciwnikiem. Moglibyśmy wygrać gdyby nie fart dla Hellasu przy sytuacjach Llorente i Teveza. Król Lew zagrał dobry mecz i okrasił go bramką. Poza tym podobało mi się, że reszta drużyny szukała go na boisku. Teraz czas na Chievo, może teraz na ławeczkę pójdzie sobie Pirlo, bo też jest ostatnio pod formą.

mazi12

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2013, 17:06

Słabo, słabo, słabo. Jedyne z czego można się cieszyć to 3 pkt i duet Tevez Ll. TYLE sytuacji, 16 strzałów i 1 gol? :think: No ludzie. Dołożyć tę 3. bramkę i można cudować. Duży niedosyt. Inter miażdży, Roma pokonuje Lazio, a my 2:1 z beniaminkiem. Niedobrze to wygląda.
Dzisiaj Giovinco zdecydowanie lepiej od Vucinicia i o ile zawsze mam do niego dużo cierpliwości, tak dzisiaj nie mogłem patrzeć na jego kalectwo i jeszcze to wybicie piłki :doh: Częściej chciałbym widywać Mrówkę.
Następna sprawa. Chyba NIGDY nie widziałem tak małego wkładu w grę Pirlo. Piłkę miał dosłownie kilkanaście razy, nie wspominając już o przerzutach i kluczowych podaniach. Czas dać mu odpocząć. Możemy pograć z Pogbą w środku, który od czasu do czasu może postraszyć strzałem z dystansu.

Do roboty Conte

koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2013, 17:08

dawid91 pisze:
koki90 pisze:Vidal i Tevez grają świetne zawody. Widać zmianę taktyki na ten mecz, a przynajmniej na jego poczatek. Dużo więcej strzałów z dystansu i wyprowadzanie akcji przez obrońców z pominięciem Pirlo. No właśnie... on w ogóle gra ?
Chwalisz Vidala a jeździsz po Pirlo. Vidal gra również słabo, poza asystą miał kilka przejęć a tak straty i słabe dośrodkowania. Powinno mu się zdecydowanie dostać za taką grę, bo przyzwyczaił nas do lepszej. Niech więcej czasu spędza na treningach, a nie u fryzjera.
Słabe dośrodkowania Vidala, gdzie po jednym z nich padła bramka na 2-1 ? Po przerwie wiele się nie zmieniło w mojej ocenie. Pirlo słusznie powędrował na ławkę rezerwowych. Wyróznił się jedynie faulem i rzutem wolnym. Chilijczyk na pewno miał w naszych barwach lepsze występy, niemal wybitne, ale ten zaliczyłbym spokojnie do tych dobrych

Agrik

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 września 2013, 17:09

Nie wiem czy to najlepsze miejsce, ale może będzie jakiś odzew. Niestety nie mogłem dzisiaj oglądnąć meczu. Czy może ktoś zapuścić linka do całego meczu. Zależy mi na tym żeby zobaczyć cały dzisiejszy mecz.

Danielpiero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2013, 17:11

Pirlo nawet prysznica nie musi brać.

Denerwowało mnie że nic się nie działo po bokach, gramy z Lorente to zamiast trochę powrzucać to Isla cały czas podawał do tyłu tylko żeby nie stracić. Asa coś próbował, ale za dużo strat i dobrej wrzutki chyba tez nie miał. Z takimi skrzydłami nic się nie osiągnie w Europie.

Pogba, chyba już mu troche sodówka uderza, zamiast strzelać to przekłada bez sensu

Vucinic- każdy widział, słaby jak barszcz, wolny jak ślimak, 5 napastnik

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

No właśnie to taki mecz kalka. Tevez i LL to jakość. Pierwsza połowa wykonaniu Apacza - koncert. Strzał Teveza, gdzie były dwa słupki, to jak akcja Del Piero... Llorente to jest argument, gdzie możemy grać z dużą ilością dośrodkowań. Widać, że piłka go szuka w polu karnym. Były momenty, gdzie przyjemnie się oglądało te zawody. Vucinić - no cóż, pokazał kilka fatalnych zagrań, zabrakło czasu na te jedno genialne. Nie ma sensu teraz tutaj na niego psioczyć, bo to po prostu Vucinić. Gra tak już kilka sezonów.

Pirlo? Spokojnie. Jeszcze nas zaskoczy. Może faktycznie potrzebuje odpoczynku. Skoro teraz Italia awansowała już na mundial ciekawym pomysłem byłoby może odpuszczenie Andrei tych kilku spotkań. Nie wiem, Pirlo gra jakby trochę w nieswoich butach.

Obrazek
Feeps

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Cieszą trzy punkty, ale ten brak skuteczności i pech troszkę przeraża. Mirko jest słabiakiem, podtrzymuję swoją opinię o nim. Gio dał dobrą zmianę, tak samo jak Markiz - świetnie, że już wraca do składu.

Zalogowałem się jednak tylko po to żeby pochwalić Teveza. Jego nie można nie chwalić, nasza nowa dziesiątka strasznie walczy w każdym meczu. Już dawno nie widziałem prawdziwego napastnika w Juve, teraz go mamy! Szkoda tej wirującej piłki na linii i zabrakło troszkę szczęścia :)

Forza Juve, Forza Tevez!

Nie ma nic piękniejszego niż Juve
artur_89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Czy ktoś się orientuje czemu taki słaby doping był dzisiaj na meczu? Czy było to spowodowane wpadką z Kopenhagą? Pzdro

B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 22 września 2013, 17:12

Cieszą bramki i ogólna postawa napastników, zarówno Tevez jak i Llorente to typowi boiskowi pracusie, Fernando grał dzisiaj chyba dokładnie tak jak się tego od niego oczekuje i było super, to jak ten gość radzi sobie z obrońcą na plecach naprawdę robi wrażenie. Dobry też występ Isli, który się powoli rozkręca.

Nie podobało mi się z kolei to, że zbyt często nasi obrońcy dopuszczali do zamieszania w polu karnym, bo parę razy było groźnie. No i Vucinić - tak kretyńskiego zachowania dawno nie widziałem. Choć przyznam szczerze, że nawet mnie rozbawił :prochno:

Zablokowany