Trofeo TIM 2013: JUVENTUS - Milan | Sassuolo - JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
johnnybgoode

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2013, 00:36

Kucharius1 pisze: Aha. Czyli Pogba dystansuję Lucę, ponieważ na pozycji Pirlo grał ... a nie czekaj, też tylko RAZ CZY DWA. Czyli Conte też nie bierze go jako realnej alternatywy na tą pozycję, a może to Pirlo rozegrał prawie wszystkie spotkania i zmiennik w tym sezonie po prostu nie był potrzebny?
Pogba dystansuje Marrone umiejętnościami, jest pierwszy do wejścia do środka pola. Conte nie musi brać go jako alternatywy, bo Pirlo nie dawał przesłanek do szukania alternatyw. Proste? Jeśli Pirlo coś się stanie to gra za niego Pogba, jeśli Marchisio się wykartkuje - gra za niego Pogba. Jak łatwo się domyślić, jeśli Vidal nie będzie mógł zagrać, zagra za niego Pogba. Oprócz tego do środka są jeszcze Asamoah oraz Marrone i szereg zawodników którzy tam mogą grać, ale powiewa słabością podczas ich obecności w tej formacji.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 24 lipca 2013, 00:37

mateelv pisze:Drugiego meczu nie oglądałem, ale mówicie panowie, że Vucinic, Matri i super kłajarella jak zwykle?
Wuczinić jak zwykle - raz tak przyjął, że szczęka mi spadła na podłogę.
Elo Vidal:) pisze:No i oby został Isla. I tyle.
Jak cały sezon go broniłem, tak tu mi się nie podobał. Padoin 10 razy lepszy, PDC 5 razy, Motta też sprawiał lepsze wrażenie.
mateelv pisze:Nie ma co wysnuwać wniosków, bo to turniej towarzyski - słabe. Pewne zachowania wcale nie różnią się od tych w meczach o stawkę, patrząc na wiadomo jakie "gwiazdy" z naszego składu.
W przerwie zimowej nie trenują tak ciężko jak teraz, a w styczniu zawsze jest dołek z formą, to co ma niby być teraz?

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 24 lipca 2013, 00:39

Kucharius1 pisze:Aha. Czyli Pogba dystansuję Lucę, ponieważ na pozycji Pirlo grał ... a nie czekaj, też tylko RAZ CZY DWA.
Pogba na pozycji Pirlo rozegrał 5 spotkań. Pirlo w tym sezonie nie grał w ogóle w 6 spotkaniach.
Kucharius1 pisze:Czyli Conte też nie bierze go jako realnej alternatywy na tą pozycję, a może to Pirlo rozegrał prawie wszystkie spotkania i zmiennik w tym sezonie po prostu nie był potrzebny?
Jeżeli Pirlo się czuje na siłach, żeby grać cały czas, to Pirlo będzie grał cały czas. Taka jest prawda. Jeżeli Pirlo zabraknie to prawdopodobnie na chwilę i wtedy wskakuje w to miejsce Pogba. To właśnie dlatego przyjście Verattiego teraz nie ma większego sensu, bo nie pograłby wiele. To może jest smutne, ale zarówno trener Juventusu jak i reprezentacji Włoch grają Pirlo niemalże zawsze gdy tylko istnieje taka możliwość. Nie ważne czy Bayern czy Pescara. Bardzo chciałbym, abyśmy ograniczyli rolę Pirlo i wprowadzili do składu jakąś sensowną dla niego alternatywę, ale to się tak łatwo mówi. Pirlo to mistrz jedyny w swoim rodzaju.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2013, 08:16

Zgodnie ze znanym przesądem, że zwycięzca Trofeo TIM nie zdobywa mistrzostwa jedno możemy powiedzieć na pewno, Sassuolo nie zdobędzie scudetto, więc nie obstawiajcie ich u bukmacherów :prochno:.

Obrazek
Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 24 lipca 2013, 09:05

alina pisze:
mateelv pisze:Drugiego meczu nie oglądałem, ale mówicie panowie, że Vucinic, Matri i super kłajarella jak zwykle?
Chodzi o sklejenie piłki nogą, którym minął 2 zawodników, zagrał piętką do Matriego, a ten oczywiście nie trafił w bramkę? Jeżeli o tą sytuację chodzi to również byłem pozytywnie zaszokowany.

Wiem (przeczytałem wszystkie posty) ,że nie nie powinno się i w ogóle to nie ma sensu ale mam dość patrzenia na Matriego i Fabio. Oni są beznadziejni, nic się nie zmieniło jeden spierdzielił świetną akcję Mirko, drugi oczywiście musiał z ostrego kąta i 13 metrów uderzyć na bramkę (oczywiście obok, zero zagrożenia). Póki są chętni sprzedać obu nawet po 8 milionów i na 5 kogoś ściągnąć a jak się nie da, wziąć jakiegoś młodego i tak bd grał na niewiele gorszym poziomie (o ile się da).

Orkos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 lipca 2013, 09:40

Smok-u pisze: Póki są chętni sprzedać obu nawet po 8 milionów i na 5 kogoś ściągnąć a jak się nie da, wziąć jakiegoś młodego i tak bd grał na niewiele gorszym poziomie (o ile się da).
Święta racja. Gorzej od tych leszczy chyba się już nie da grać. Nawet jakiś młodzik byłby całkiem dobrą opcją. Jakby miał szansę to nawet ten Boakye nieźle się prezentował, ale on z kolei powinien grać jak najwięcej, a teraz w Juve po przyjściu Llorente i Teveza nie byłoby praktycznie szans. Przydałby się nam jakiś średniak jakiś twór typu Gilardino z małym kontraktem.

Myzarel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2013, 09:57

Piknikowy turniej, za dużo nikt nie pokazał. Jak lubię Matriego (bardziej) i Q (mniej) to te karne były kompromitujące, goście z Primavery strzelali jak profesorowie a nasi bombardierzy... :angry:
Ostatnio zmieniony 24 lipca 2013, 10:00 przez Myzarel, łącznie zmieniany 1 raz.

Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
pepee

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2013, 10:00

Czy ma ktos moze jakiegos linka do meczy ktore wczoraj byly ?

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2013, 11:45

Smok-u pisze:
alina pisze:
Chodzi o sklejenie piłki nogą, którym minął 2 zawodników, zagrał piętką do Matriego, a ten oczywiście nie trafił w bramkę? Jeżeli o tą sytuację chodzi to również byłem pozytywnie zaszokowany.
Takie zagrania w wykonaniu Vucinicia Cię szokują? Czego jak czego, ale kapitalnej techniki Czarnogórcowi odmówić nie można. Jak czytam o "Drevciniciu" w niektórych komentarzach to nie wiem, czy śmiać się, czy płakać.

Miras musi zostać, da nam kilka cennych punktów. Quagliarelli/Matriemu podziękować za współpracę - najlepiej obydwu i dać szansę jakiemuś młodzikowi.

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 24 lipca 2013, 11:56

Irytujące są wypowiedzi w stylu: "kiepska motoryka" czy też "gramy bez pomysłu"... Calutki tydzień po 2 ciężkie treningi dziennie - "tak o" po powrocie z wakacji. Bieganie non stop, sparingi itd. Conte szykuje ich w ten sposób już 3 rok i póki co mamy z tego wiele korzyści - to procentuje pod koniec sezonu, gdy inni łapią zadyszkę. Wczoraj sam przyznał, że na tym etapie przygotowań nie ma się co dziwić, że chłopaki mieli ciężkie nogi. U nas zawodzili nawet ci, którzy w sezonie dają radę, jak choćby Lichtsteiner. Cieszy fakt, że nikt się nie oszczędzał, każdy dawał z siebie wszystko w tym Chatillon.

kdzr

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2013, 12:22

Ten nasz kudłaty ze Scooby Doo, Buchel, zagrał całkiem fajne spotkanie.

Vincere non e' importante, e' l'unica cosa che conta.
Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2013, 12:26

strasznie mi się podobał wczoraj Buchel. Taki David Luiz trochę;d w pomocy naprawdę grał nieźle.

Liczę, że pozbędziemy się dwójki Quagliarella i Matri. Jeżeli dostalibyśmy za nich po te 10 mln to brałbym z pocałowaniem ręki. Są strasznie irytujący. Wolałbym już jakiegoś młodzika jako 5 napastnika, bo gorzej od nich grać sie nie da. O ile Fabio jest dobrym napastnikiem to ciągłe sadzanie na ławkę sprawiło, że za wszelką cenę chce się pokazać i próbuje ciągle strzelać z każdej pozycji. Pomijając, że wczoraj obydwoje niepotrzebnie holowali piłkę, aż się nóż w kieszeni otwierał. Mając przed sobą Asamoaha Matri woli przepychać się minute z zawodnikiem Sassuolo i kopnąć do Isli strasznie spowalniając akcję. Niestety Tevez wczoraj też mnie z tym trochę zawodził. Pomocnicy są od rozgrywania a napastnik powinien szukać pozycji/ew. pomagać a nie ciągle bawić się w 'Pirlo". Na turnee w USA powinno to wyglądać lepiej.

Ps. Szwagier wczoraj pokazał, że powinien zostać. Za mniej niż 20 mln nie sprzedawać.

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Sebkovič

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2013, 12:26

Buchel to raczej przypomina Carlesa Puyola niż kudłatego ze Scooby Doo ;)

JUVE STORIA DI UN GRANDE AMORE!
Seba :roll:🏆🏆🏆🏆🏆
grande amore

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 lipca 2013, 12:30

Crunny pisze:Sassuolo prowadzi z Milanem 2:1, a to znaczy, że wygrywają cały turniej i na pewno nie zdobędą mistrzostwa :D
Vimes pisze:Zgodnie ze znanym przesądem, że zwycięzca Trofeo TIM nie zdobywa mistrzostwa jedno możemy powiedzieć na pewno, Sassuolo nie zdobędzie scudetto, więc nie obstawiajcie ich u bukmacherów :prochno:.
Aha, zebyscie sie przypadkiem nie zdziwili :smile: Chyba obaj wczoraj widzieliscie jak zapierniczali na pelnym gazie po boisku. Maja wszystko. Ambicje, szybkosc, zwrotnosc, sa mocno zmotywowani. Ino karnych strzelac nie potrafia (nie oni jedni, zreszta :prochno:).

Juve, storia di un grande amore :)
------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda
Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 16 razy
Otrzymał podziękowanie: 37 razy

Nieprzeczytany post 24 lipca 2013, 12:48

Przynajmniej poziom turnieju wzrósł znacznie, w końcu do Juventusu i Milanu dołączyła jakaś poważna drużyna :smile:

Zablokowany