Serie A 12/13 (32): Lazio 0-2 JUVENTUS
- Orkos
- Juventino
Miałem głównie na myśli te ciągłe wycofywanie do tyłu. To do najbliższego zawodnika lub na skrzydło, ale to i tak niezbyt długie podania. Biega tak niemrawo, tak wolno, a jak tylko przeciwnik włączy ostrzejszy pressing to gubi się jak junior. Nie ma już tego co było w zeszłym sezonie, ale też to trochę zrozumiałe. 3-5-2 to nie 4-3-3.
jareckik pisze:Później czyścisz ekran, czy zostawiasz żeby wyschło ?alina pisze:Jest dwóch graczy w Juve, których zagrania puszczam sobie kilka razy w powtórce oglądając mecz na spokojnie - Pirlo i Vucnić.

Cóż, taka prawda. Giovinco uwalnia się spod opieki obrońcy zwinnością i szybkością, a Mirko geniuszem. Przeciwko Bayernowi Mirek jako jedyny potrafi w ogóle przyjąć z obrońcą na plecach.
Hah. Znajdź mi piłkarza, który zagrałby dobrze mając na karku 2 <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> zdeterminowanych piłkarzy Bayernu obok siebie przez 90 minut i to w strefie, gdzie strata oznacza odpadniecie z LM.jareckik pisze:Pirlo niestety osiadł, albo potrzebuje kopa w ### albo odpoczynku ale gra jak ostatni paralityk, wystarczyło by, żeby bardziej powalczyć pressingiem a odbiorą mu piłkę...
Dziś szczególnie się gubił z tą jego 90% skutecznością podań i mniejszą od Pogby ilością stratOrkos pisze:Miałem głównie na myśli te ciągłe wycofywanie do tyłu. To do najbliższego zawodnika lub na skrzydło, ale to i tak niezbyt długie podania. Biega tak niemrawo, tak wolno, a jak tylko przeciwnik włączy ostrzejszy pressing to gubi się jak junior. Nie ma już tego co było w zeszłym sezonie, ale też to trochę zrozumiałe. 3-5-2 to nie 4-3-3.

Równie dobrze mógłbyś mieć pretensje do Schwainschteigera za drugą połowę meczu w Turynie.
- Orkos
- Juventino
Nie mam pretensji tylko żal do niego. Padoin też ma niezłe staty. Taki z niego boiskowy asystent i Pirlo zmierza moim zdaniem w tym kierunku.alina pisze: Dziś szczególnie się gubił z tą jego 90% skutecznością podań i mniejszą od Pogby ilością stratNie czas grać pod publiczkę i próbować grać non stop do przodu, skoro trener każe się utrzymywać i uspokajać grę. Nice and easy.
Równie dobrze mógłbyś mieć pretensje do Schwainschteigera za drugą połowę meczu w Turynie.
- MoreLL_FTL
- Juventino
Przy rzucie karnym komentatorzy przypominali, że Artur nie strzelił już 2 razy w tym sezonie z 11 metrów. Bałem się, że Marchetti znów będzie miał swój dzień KONIA, ale na szczęście nasz walczak popsuł mu dobre staty 
ps. czy tylko mi się wydaje, czy Asa wraca powoli do formy sprzed PNA?

ps. czy tylko mi się wydaje, czy Asa wraca powoli do formy sprzed PNA?
- annihilator1988
- Juventino
Naprawdę, dużooo fajnych cyferek, ale ile z tych celnych podań Pirlo napędza, od pewnego czasu, akcje ofensywne "Starej Damy"? Czasem zdarzy się, że Pirlo zagra ciekawą piłkę, innym razem holuje ją, by podać do najbliższego kolegi lub odegrać do obrońców. Z tego co zauważyłem, to Pogba nie ma w zwyczaju oddawać futbolówki "do tyłu". To zapewne ma jakiś wpływ na średnią...alina pisze: Dziś szczególnie się gubił z tą jego 90% skutecznością podań i mniejszą od Pogby ilością strat
Ostatnio zmieniony 16 kwietnia 2013, 10:13 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 1 raz.
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- Donnie
- Juventino
Chyba tylko Tobie. Asa zagrał wczoraj słabo. Wydawało się, że może powoli wraca do formy sprzed PNA, ale wczorajszy mecz na pewno tego nie pokazał.MoreLL_FTL pisze:ps. czy tylko mi się wydaje, czy Asa wraca powoli do formy sprzed PNA?
Ładnie wczoraj zagraliśmy pierwszą połowę, druga to już wiadomo, kontrolowanie przebiegu gry, aczkolwiek w paru momentach za bardzo się rozluźniliśmy.
Musi stać się katastrofa, żebyśmy nie zdobyli scudetto.
- krystiank
- Juventino
2x? a nie raz ? Myśle ze znowu to jakaś wtopa komentatorów .... Pirlo to wiem ze 2xMoreLL_FTL pisze:Przy rzucie karnym komentatorzy przypominali, że Artur nie strzelił już 2 razy w tym sezonie z 11 metrów.
- Vimes
- Juventino
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Dwa razy. Mignęła nawet graficzka przed karnym. Raz strzelił w bramkarza, a raz ponad bramką.
Z tak dysponowanym Vidalem i tak efektywnym Vuciniciem Juventus nie miał prawa nawet zremisować tego meczu. Chociaż Peluso chciał zagiąć czasoprzestrzeń swoimi przegrywanymi główkami, podaniami prosto do rywala i wślizgami na faul.
Z tak dysponowanym Vidalem i tak efektywnym Vuciniciem Juventus nie miał prawa nawet zremisować tego meczu. Chociaż Peluso chciał zagiąć czasoprzestrzeń swoimi przegrywanymi główkami, podaniami prosto do rywala i wślizgami na faul.
- dawid1897
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Candreva się naprawdę wyrobił. Pamiętam go z gry u nas, radził sobie nieźle, ale o ile pamiętam był ustawiany na środku pomocy. W Lazio widzę jest na boku i poczyna sobie bardzo dobrze. Myślę, że wyglądalibyśmy z nim lepiej niż z Asamoahem. Przynajmniej wierzy w swoje umiejętności, a Asamoah ciągle wycofuje piłkę do tyłu, a jak już ruszy to nieźle kaleczy.
FORZA JUVE!!!
- bajbek17
- Juventino
Candreva pamiętam już u nas zadziwiał tym, że wchodził z ławki i grał zazwyczaj lepiej niż bardziej wyceniany Diego, którego akurat lubiłem. Żałowałem odejścia tego drugiego i nie wykupienia tego pierwszego, który potencjał już wtedy pokazywał.
- juvemaroko
- Juventino
Podoba mi sie pomysl 3-5-1-1
Jednak w chwili obecnej nie mamy pilkarza ktore moze zagrac z powodniem za napastnika. Napewno dobrze by bylo w tym przepadku wzmocnic druzyna takim pilkarzem.
Jednak w chwili obecnej nie mamy pilkarza ktore moze zagrac z powodniem za napastnika. Napewno dobrze by bylo w tym przepadku wzmocnic druzyna takim pilkarzem.
- Vimes
- Juventino
Chyba możemy oczekiwać kontynuacji eksperymentu z 3511, bo Conte jest z niego zadowolony. W poprzednim sezonie przeszliśmy z 442 na 433 ze względu na Vidala. Kolejną zmianę zawdzięczamy Pogbie, bo jak powiedział nasz trener: "I think that a Coach has to find a way, to invent something, in order for all of his best players to play. The solution I opted for against Lazio allowed me to use a player who it would be criminal to leave out at this moment in time and that is Pogba". Mamy 11, a faktycznie 12 punktów przewagi nad Napoli ze względu na korzystny bilans spotkań. Zatem teraz Conte może sobie w miarę bezpiecznie poeksperymentować.
- ewerthon
- Juventino
Pewnie Marotta mu powiedział, że nie ma kasy na napastnika, więc musi kombinować. No i w przyszłym sezonie zobaczymy: Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Lichtsteiner, Vidal, Pogba, Pirlo, Asamoah; Marchisio/Vucinic, Llorente 8) . W ten sposób Marotta nie musi wydawać ani eurocenta