Serie A 12/13 (29): Bologna 0-2 JUVENTUS
- Cress
- Juventino
Oj, przebrnęliśmy przez kolejne ligowe zasieki. Bez fajerwerków i z rezerwowymi skrzydłowymi jesteśmy w stanie rozbić będącego w formie solidnego średniaka na jego terenie. To cieszy. Tak się zdobywa mistrzostwa.
Curci to świetny bramkarz. Aż bałem się, że będzie dzisiaj drugim Marchettim, na szczęście jakoś się udało go pokonać. Nie rozumiem, dlaczego Prandelli obraca się wokół tej samej trójki, gdy w Serie A bronią lepsi bramkarze niż De Sanctis.
Vucinić jest naszym jedynym kreatywnym napastnikiem, dlatego jestem w stanie wybaczyć to opieprzanie się przez 87 minut, o ile w trakcie pozostałych trzech 2 razy rzuci tak genialnymi podaniami, jak dzisiaj bramka Marchisio czy podanie do Giovinco, a sam strzeli bramkę. Dla mnie najlepszy piłkarz meczu.
co nie zmienia faktu, że nie chciałbym tych dwóch panów oglądać razem na boisku. Coraz bardziej wygląda to jak jakaś terapia grupowa. Od początku sezonu nie widzę chemii między duetem Mirko-Seba. Wątpię, czy kiedykolwiek zobaczę.
Podejrzewam, że faul na każdym innym naszym piłkarzu Perez dostałby z miejsca czerwień, faulował Chielliniego, który zawsze lubi coś dodać od siebie. I trafił na Włochy, gdzie sędzia po prostu boi się pokazać czerwień za naprawdę niebezpieczne zagranie.
Przecież w normalnym kraju po tych faulach koleś byłby bliżej prokuratury niż 90 minut na boisku.
Gabbiadini? On w ogóle był na boisku?
Curci to świetny bramkarz. Aż bałem się, że będzie dzisiaj drugim Marchettim, na szczęście jakoś się udało go pokonać. Nie rozumiem, dlaczego Prandelli obraca się wokół tej samej trójki, gdy w Serie A bronią lepsi bramkarze niż De Sanctis.
Vucinić jest naszym jedynym kreatywnym napastnikiem, dlatego jestem w stanie wybaczyć to opieprzanie się przez 87 minut, o ile w trakcie pozostałych trzech 2 razy rzuci tak genialnymi podaniami, jak dzisiaj bramka Marchisio czy podanie do Giovinco, a sam strzeli bramkę. Dla mnie najlepszy piłkarz meczu.
co nie zmienia faktu, że nie chciałbym tych dwóch panów oglądać razem na boisku. Coraz bardziej wygląda to jak jakaś terapia grupowa. Od początku sezonu nie widzę chemii między duetem Mirko-Seba. Wątpię, czy kiedykolwiek zobaczę.
Podejrzewam, że faul na każdym innym naszym piłkarzu Perez dostałby z miejsca czerwień, faulował Chielliniego, który zawsze lubi coś dodać od siebie. I trafił na Włochy, gdzie sędzia po prostu boi się pokazać czerwień za naprawdę niebezpieczne zagranie.
Przecież w normalnym kraju po tych faulach koleś byłby bliżej prokuratury niż 90 minut na boisku.
Gabbiadini? On w ogóle był na boisku?
- jakku1
- Juventino
Gdyby Giovinco zamienial 1/3 sytuacji, ktorych ma, na bramki to w tej chwili jego dorobek bramkowy bylby dwa albo trzy razy wiekszy. Autentycznie, nie wiem jak on dzisiaj nie zdobyl bramki.
Miras - jak to czesto mu sie zdarza - mimo tego, za gral momentami marnie, to i tak zaliczyl gola i asyste ; ) Swietna druga polowa Marchisio, Pirlo przez caly mecz gral fajnie, kolejny dobry mecz Bonucciego.
Miras - jak to czesto mu sie zdarza - mimo tego, za gral momentami marnie, to i tak zaliczyl gola i asyste ; ) Swietna druga polowa Marchisio, Pirlo przez caly mecz gral fajnie, kolejny dobry mecz Bonucciego.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- gucio_juve
- Juventino
Gość o nazwisku Perez, kwalifikuje się na leczenie psychiatryczne. Diamanti z każdym faulem płakał jak niegdyś Materazzi.
Conte w ostatniej minucie dobry wariat. No i Matri
z tym kiksem.
Conte w ostatniej minucie dobry wariat. No i Matri

- Dzium
- Juventino
No to Vucinić wkupił się do pierwszej 11. do końca sezonu, jak ma grać tak jak dzisiaj to widzę go tam bardzo chętnie
Co ja gadam i tak już w następnym meczu będzie starym, leniwym Mirkiem
Brawo za mecz, w końcu fajnie oglądało się jakieś składne akcje ze strony Juve.
Giovinco :doh:

Co ja gadam i tak już w następnym meczu będzie starym, leniwym Mirkiem

Brawo za mecz, w końcu fajnie oglądało się jakieś składne akcje ze strony Juve.
Giovinco :doh:
- Robaku
- Juventino
No i kolejne 3 punkty jadą do Turynu!
Teraz chwila oddechu na reprezentację i walczymy dalej nasz maraton.
Ale wracając do meczu - to były chwile kiedy myslałem ,że Bolognia będzie kończyc w 9. Perezowi należało się czerwo jak nic. Faul bodajze na Peluso zasługiwal na drugie zółtko. Podobnie jak Diamanti, ktory był po prostu sfrustrowany wynikiem i zaczął kosić równo z trawą, ale obyło się bez osłabień.
No i po to chyba jest trzymany ten Miras, żeby zrobić bramkę, a później zrobić jeszcze asystę. Choć ta asysta bez Giovinco nie byłaby możliwa.
Oczywiście miło widzieć jak Matri i Quag coś zmaszczą
, ale to taki ich urok.
Ze zmianami trafiłem 100 %, powoli klaruje się nam ta 6 rezerwowych, którzy w zależności od sytuacji na boisku wchodzą - Pogba, Matri, Qaug, Peluso, Giac, Padoin, szkoda, że Caseres nie jest ulubieńcem Conte.
Dzisiaj dużo chaosu i niedokładności w naszej obronie, trzeba to wyeliminować na kwiecień, bo inne zespoły nie wybaczą nam pomyłek tak łatwo.
Conte pobudzający kibiców pod koniec meczu - coś pięknego. Był dzisiaj zdenerwowany i czekałem na jego uśmiech. Na końcu dał upust emocjom.
Pogba jak zwykle jak wszedł to dał dobrą zmianę, nie wiem czy w ogóle stracił jakąś piłke.
A Diamantiego bym chciał w Juve w przyszlym sezonie, fajny ofenswyny walczak, który nie odpuszcza. Ale czy będzie mu pasowała rola rezerwowego - 4-5 napastnika!?
Teraz chwila oddechu na reprezentację i walczymy dalej nasz maraton.
Ale wracając do meczu - to były chwile kiedy myslałem ,że Bolognia będzie kończyc w 9. Perezowi należało się czerwo jak nic. Faul bodajze na Peluso zasługiwal na drugie zółtko. Podobnie jak Diamanti, ktory był po prostu sfrustrowany wynikiem i zaczął kosić równo z trawą, ale obyło się bez osłabień.
No i po to chyba jest trzymany ten Miras, żeby zrobić bramkę, a później zrobić jeszcze asystę. Choć ta asysta bez Giovinco nie byłaby możliwa.
Oczywiście miło widzieć jak Matri i Quag coś zmaszczą

Ze zmianami trafiłem 100 %, powoli klaruje się nam ta 6 rezerwowych, którzy w zależności od sytuacji na boisku wchodzą - Pogba, Matri, Qaug, Peluso, Giac, Padoin, szkoda, że Caseres nie jest ulubieńcem Conte.
Dzisiaj dużo chaosu i niedokładności w naszej obronie, trzeba to wyeliminować na kwiecień, bo inne zespoły nie wybaczą nam pomyłek tak łatwo.
Conte pobudzający kibiców pod koniec meczu - coś pięknego. Był dzisiaj zdenerwowany i czekałem na jego uśmiech. Na końcu dał upust emocjom.
Pogba jak zwykle jak wszedł to dał dobrą zmianę, nie wiem czy w ogóle stracił jakąś piłke.
A Diamantiego bym chciał w Juve w przyszlym sezonie, fajny ofenswyny walczak, który nie odpuszcza. Ale czy będzie mu pasowała rola rezerwowego - 4-5 napastnika!?
- Smok-u
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Ufff, dobrze że Conte jednak lepiej zna się na piłce niż większość forum. Mirko gol i asysta, Marchis asysta i gol. Zmiana Q świetna
. O wiele lepiej niż z Catanią. Ważne 3 punkty, byle jak najwięcej ich ugrać do LM.

- karosznurek
- Juventino
Dobra druga połowa. Cieszą trzy punkty. Vucinic w swoim stylu, praktycznie cały mecz nic, ale i tak zdobył bramkę i zanotował asystę. Bardzo dobry mecz Marchisio. Forza Juve
"Vincere non importante l'unica cosa che conta."
- Ein
- Juventino
Conte to geniusz i osoba z gatunku tych dzięki którym najnudniejsza rzecz na świecie staje się fascynująca.
P.S. rezerwuje avatar z buziakiem od Conte :C
P.S. rezerwuje avatar z buziakiem od Conte :C
Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."