Serie A 12/13 (18): Cagliari 1-3 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2012, 22:49

TAK TAK TAK!!
Kiedy Padoin wchodził na boisko to sie załamałem.
Kiedy Matri zmieniał Quaga to sie chwyciłem za głowe.
Kiedy Mirko wchodził to sie ucieszyłem.

Padoin zagrał dobrze, lepiej niż Martin. Matri wiadomo dwie bramki! :D I dont belive!! ;) Mirko pokazał jak sie pokonuje autobusy, prosty strzał zza pola dała bramke ;p Radość w 92 min nieopisana! Na 1-3 to wiadomo już ;p
Jak Vidal ustawił piłke na wapnie to czułem że nie trafi, powiedziałem sobie że jak nie trafi to nie wygramy tego, a jednak! na szczęście sie myliłem;)

Jest pięknie, powrót Conte bilans 4-0-0 ,a w CL Celtic...ahh to bedą piękne i spokojne święta!

FORZA JUVE!!
Ostatnio zmieniony 21 grudnia 2012, 22:50 przez Wojtek, łącznie zmieniany 1 raz.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2012, 22:50

wojokamil pisze:Co wy z tą bramką Asamoah ? Przecież on SPUDŁOWAŁ!
Ogladalem na slabej jakosci ale nie wierze :prochno:

Jak on mogl spudlowac w takiej sytuacji?
Ostatnio zmieniony 21 grudnia 2012, 22:50 przez jakku1, łącznie zmieniany 1 raz.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Asamoah był na spalonym?

Ktoś wyżej napisał, że słaby mecz Giovinco... tego nie pojmuje. Jedyny, który grał jako tako w tym meczu.

kuba2424

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Co prawda mecz mogłem oglądać dopiero od drugiej połowy, ale śmiało mogę stwierdzić, że był to jeden z najgorszych meczów w obecnym sezonie. Fatalne tempo, masa niedokładnych podań oraz niewykorzystanych szans.
Cagliari dawało nam takie prezenty, a my ich prawie do samego końca nie chcieliśmy brać.

baka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

fazzi pisze:
ewerthon pisze:
fazzi pisze: P.S Dlaczego nie uznali bramki Asamoah ???
Przecież tam nie było bramki.
Tam gdzie wyskoczył i głową wbił piłkę do bramki ??
Nie wbił piłki do bramki , przestrzelił minimalnie obok. A Bonu z resztą polecieli do sędziego bo Asa był popychany i chcieli karnego. Teraz tak na prawdę widać co to znaczy zaangażowanie i chęć zwycięstwa. Matri w końcu coś ustrzelił chociaż to wszystko takie podobijane , ale dobre i to. Vucinić co raz regularniejszy też pomijając to , że na pustą z dwóch metrów. Reasumując to powinna być dla nas lekcja bo taki wynik mógłby być w pierwszej połowie i spokojnie byśmy sobie drugą pograli , a tak to niepotrzebna nerwówka. Ładnie zakończony rok i oby następny był jeszcze lepszy dorzucić tylko LM i Puchar Włoch do Mistrzostwa. FORZA JUVE !

Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2012, 22:51

Najlepsi Giovinco Barzagli.
Dobre zmiany Matri Vucinic. Conte ma nosa :prochno:
Sędziowanie... Dajcie mi przykład gorszego bo to był szczyt.

LordJuve

Juventino
Juventino

jakku1 pisze:Zmiana Vucinicia okazala sie kluczowa, ale ten facet dzisiaj mnie tak wkurzal swoja gra, ze szok. Nie dosc, ze za kazdym razem po otrzymaniu pilki uderzal na bramke to jeszcze zabral gola Giovinco. Ech...
YYy...oglądając powtórki tego strzału nie miałem pewności czy ta piłka na 100% wpadłaby do bramki.
jakku1 pisze:O postawie arbitra az szkoda sie wypowiadac. Do przerwy byl zenujacy, po przerwie chyba jeszcze bardziej. Karny naciagany, druga nasza bramka po rece Vidala, nie wiadomo z jakich powodow nieuznany gol Asamoaha. Astori dostal czerwona kartke chyba za caloksztalt, bo ten faul na Giovinco nie byl jakis strasznie brutalny. Inna sprawa, ze facet slusznie wylecial z boiska, bo gral okrutnie ostro i pare razy wczesniej arbiter go po prostu oszczedzil.
Zgadzam się ze wszystkim poza jednym...z tego co dało się zauważyć po kilku powtórkach to nie było żadnego gola Asamoah...on nie trafił do bramki! :prochno:

ewerthon

Juventino
Juventino

wojczech7 pisze:
Przyznać się - kto jeszcze złapał się za głowę z myślą "no to postrzelane", gdy na boisko wbiegał Matri? :prochno:
Przyznaję się, to był klasyczny facepalm w moim wykonaniu.
Teraz tylko czekam na fapanie @D@$ia nad wyczynem Mitry :prochno:

Czarek_88

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2012, 22:52

jedni już ogłosili konieczność wyrzucenia Asamoah i Isla,
podtrzymuje to :)

johnnybgoode

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Asa był na spalonym w momencie strzału Matriego przecież? Co do sędziego, był żenujący w obie strony niestety, zawodnik Cagliari zagrał klepkę z ręką Vidala (widać na powtórkach jak mu odskakuje dłoń :D ).

A Vucinic? Chamstwo wobec kolegi z zespołu, czysty egoizm, strzały z każdej pozycji, machanie rękami, asysta - czyli w sumie oprócz asysty NIC pozytywnego

D-Rose

Juventino
Juventino

Jak on mogl spudlowac w takiej sytuacji?
Normalnie, nie trafil do siatki :prochno:

Juz widze ten zal kibiców ynterku, milanku, romki i laziali... ojjj ale bedzie płacz. :C

Wiem, ze to czytacie. Łacze sie z wami w "bulu i nadzieji" na lepsze jutro :twisted:

A Mirko powinien dostac w dziub za ta bramke :twisted:
Ostatnio zmieniony 21 grudnia 2012, 22:53 przez D-Rose, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2012, 22:53

Giovinco na duży plus. W wielu przypadkach nie dawał się przepchnąć, a jak już upadał to był odgwizdywany faul na nim. Wyrzucił tym sposobem Astoriego, zrobił rzut karny, którego nie wykorzystał Vidal + uderzając na bramkę zaliczył asystę przy golu Mirasa.

Gdyby nie ten cyrk z nie trafieniem w piłkę to można by powiedzieć, że Matri wszedł niczym kocur czy inny smok.

Obrazek
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2012, 22:53

jakku1 pisze:Zmiana Vucinicia okazala sie kluczowa, ale ten facet dzisiaj mnie tak wkurzal swoja gra, ze szok. Nie dosc, ze za kazdym razem po otrzymaniu pilki uderzal na bramke to jeszcze zabral gola Giovinco. Ech...
Jak Cię chłopie lubię...

...tak uważam, że przeginasz pałę.
Słabo dziś (wyjątkowo) Vidal i Caceres. Quag w sumie normalnie, jak na niego.

Bramkarz Cagliari miał dziś dzień. Męczyliśmy się do tej czerwonej kartki dla Astorirgo niesamowicie.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2012, 22:54

Wojtek pisze: Mirko pokazał jak sie pokonuje autobusy, prosty strzał zza pola dała bramke ;p
:lol:
Wojtek pisze:Radość w 92 min nieopisana!
Aha, już rozumiem, to przez ogromną radość coś Ci się pokręciło. Spoko... :) :ok:

wojokamil

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2012, 22:55

LordJuve pisze:
YYy...oglądając powtórki tego strzału nie miałem pewności czy ta piłka na 100% wpadłaby do bramki.
też się zastanawiam czy aby na pewno nie odbiłaby się od słupka...

A co do karnego Vidala to przemknęła mi przez myśl, że powinien strzelać ktoś z chłodniejszą głową od południowoamerykańskiej...

Dzisiaj koncert pudłowania
Asamoah głowa
Vucinic dobitka
Vidal karny
Matri ...

Uff, jak dobrze, ze to się tak skończyło.

Zablokowany