LM 12/13 (gr. E) [06]: Shakhtar 0-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2012, 17:51

Co prawda rywal będzie grał na większym luzie, bo o awans się martwić nie musi, ale pytanie, czy będzie niepotrzebnie ryzykować i grać o pełną pulę w sytuacji, w której nawet remis gwarantowałby mu pierwsze miejsce w grupie? :think: Myślę, że zagrają dla kibiców i nie będą odpuszczać, ale nawet podświadomie nie będą tak zmotywowani przed tym meczem jak my.

Również uważam, że bardziej powinniśmy się martwić o tyły w tym spotkaniu niż o formacje ofensywne. Najważniejszym jest przecież zachowanie czystego konta, co oznaczałoby awans. Nasi obrońcy i Pirlo muszą być bardziej czujni, by nie doprowadzać do takich sytuacji jak te z Chelsea. Wówczas (w ostatnim czasie zresztą ma to miejsce dość często) Pirlo kilka razy sprezentował piłkę rywalowi, bawiąc się nią przed własnym polem karnym. Ja rozumiem, że jest pewny siebie, w końcu umiejętności ma nieprzeciętne, ale momentami po prostu zbyt bardzo ryzykuje. Do tego to podchodzenie pod linię środkową boiska całej defensywy i kontry rywala... Nadzieja w tym, że ten pojedynek ma być w zamierzeniu inny od tego z Anglikami. Dzisiaj wygrać nie musimy, wówczas te 3 punkty były kluczowe w walce o wyjście z grupy.

Gramy mecz rundy. Cholernie się obawiam. Byłoby cudownie, gdyby nasi asystenci oddali w ręce Conte ławkę lidera Serie A i jednocześnie uczestnika fazy pucharowej LM. :pray:

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2012, 18:15

Naprawdę boję się o ten mecz... Ale czuję, że może być tak jak w przypadku finału z Napoli. Szachtar jest w podobnej sytuacji. Wtedy my zdobyliśmy mistrzostwo, mieliśmy piękną serię i gdzieś w głowie wakacje. Oczywiście chcieliśmy zdobyć puchar, ale nie było tego ciśnienia. Na skutek tego Napoli nas zjadło głównie 'chęciami' ;) Teraz to Szachtar prowadzi w lidze, wyszli już z LM... Oczywiście fajnie by było wygrać z Juventusem na koniec, ale remis nam starczy, a i porażka nie będzie dramatem... a zaraz wracamy do Brazylii ;)

lenor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2012, 18:21

Wiem, że ani jedna ani druga strona nie odpuści, jednak zastanawiam się jaki będzie wynik i dlaczego 1:1 xD

jareckik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2012, 18:53

Szikit pisze:a zaraz wracamy do Brazylii ;)
Gdzie czeka 35oC, zimne piwko i gorące Brazyliskie dupeczki 8) :lol:

Z tego też powodu, myślę, że wygramy to !!!! :smile:

Obrazek

http://zmieleni.pl/ - postaw na jednomandatowe okręgi wyborcze!
Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2012, 19:05

mrozzi pisze: Myślę, że zagrają dla kibiców i nie będą odpuszczać, ale nawet podświadomie nie będą tak zmotywowani przed tym meczem jak my.
Też tak myślę. Dlatego mamy ułatwione zadanie. "Wystarczy" zagrać dobry mecz, stanowczo lepszy niż z Milanem czy Interem.

EDIT: wcale nie jestem optymistą przed tym meczem. Stwierdzam fakt, że z mającym już awans Shakhtarem powinno być nam łatwiej niż z Shakhtarem, który awansu nie ma. Poza tym przegraliśmy już z Milanem i z Interem. Jeśli dzisiaj przegrają, to... brak słów.
Równie dobrze możemy ich pojechać i rozklepać, a równie dobrze oni mogą nas. Ciekawy mecz po prostu.
Ostatnio zmieniony 05 grudnia 2012, 19:59 przez Corcky, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
Alessandro Del Piero ole!
Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2012, 19:35

Panowie spokojnie, damy rade ;)

Piłkarze nie dadzą nie zasmakować LM Conte ;)

Uwierzmy w nasze siły, Szachtar wcale nie jest od nas lepszy, więc spokojnie 1:1 jest jak najbardziej w naszym zasięgu, a i wygrana naszego zespołu nie jest wcale niedostępna.

Mimo, że alkoholu nie piję, to piwko na dzisiejszy wieczór już się chłodzi.

Pozdro !

Obrazek
filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2012, 19:42

Ja czuje ze przesramy ten mecz, optymizm na tym forum przekracza wszelkie możliwe miary, no ale może to ja jestem z natury sceptykiem i źle to odbieram.

Obym sie mylił, ale czuje ze w przerwie na tym forum rozleją się takie żale jakich dawno nie było : D
Sila Spokoju pisze:
Mimo, że alkoholu nie piję, to piwko na dzisiejszy wieczór już się chłodzi.

Pozdro !
uważaj, żebyś nie przesadził i podczas meczu nie skończył pod stołem w kałuży wymiocin :) To z troski o niewytrenowany organizm ;)
Ostatnio zmieniony 05 grudnia 2012, 19:59 przez filippo, łącznie zmieniany 1 raz.

sharikk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2012, 19:45

Czuje podobnie jak przedmówca, ale obyśmy się głęboko mylili... Boje się ze Szahtar na luzie nas moze niesamowicie rozklepać i niesieni dopingem okroją nas z awansu, oby jednak sie tak nie stało! To na pewno nie będzie łatwy mecz, walka, walka i walka, w obronie perfekcja by awansowac.

FINO ALLA FINE FORZA JUVENTUS!!!

JUVE PER SEMPRE!!!
Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2012, 19:54

Jest oficjalny skład: Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Pogba, Asamoah; Vucinic, Giovinco . Bez większych niespodzianek, od pierwszej minuty Kielon. Teraz tylko czekać na 1-wszy gwizdek.

Krystek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2012, 19:59

Szkoda że nie ma Quagliarelli w pierwszym za Vucinica. Typuje 2-1 dla nas, a 1 z bramek strzeli Pogba z dystansu :)

Forza Juve!
furiaceca11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2012, 20:13

Czy ktoś wie czy na cyfrze będzie leciał ten mecz tak jak ten z Nordsjelland?

dejvid_00

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2012, 20:20

To będzie bardzo ciężki mecz szachtar napewno nie odpuści,musimy od początku wyjść skoncentrowani.Liczy się tylko awans!!!ah żeby tak Pogba sieknął petarde z dystansu :wink: FORZA JUVEEEE!!

AdiZ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2012, 20:35

Canale 5 (italia) 13 E !!!!!!

aras191

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2012, 20:37

JP miało zadbać i daćc dobry link od transmisji

kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2012, 20:40

AdiZ pisze:Canale 5 (italia) 13 E !!!!!!
Canale 5 pokazuje mecze ale gdy wloskie zespoly graja u siebie. Obysmy wygrali

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
Zablokowany