Serie A 12/13 (13): JUVENTUS 0-0 Lazio

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 listopada 2012, 18:55

pablo1503 pisze:Jakieś krutkie sprawozdanie bym poprosił, bo od jakiegoś czas sopcast ma mnie w nosie i nie chce nic zadładować, a na weeb'ie są jakieś problemy. :|
PS. Podeślijcie linka do sopcasta, ale nie z livefootball, bo tam mi nie chodzi od jakiegoś czasu.
Lazio broni się całym zespołem, Buffon bezrobotny, Giovinco miał setki, ale dobre zawody Marchettiego albo obok bramki.

SirRose

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 listopada 2012, 18:56

bendzamin pisze: Swoja droga... Ledesma nie faulowal Vidala na granicy pola karnego? :think:
Imo faul był ewidentny i sędzia popełnił błąd. Ogólnie w tamtym fragmencie meczu na dużo pozwalał zawodnikom Lazio. Giovinco ma duży problem gdy defensorzy mają przyzwolenie na ostrzejszą grę ale myślę, że i tak posypią się jakieś kartki w drugiej połowie.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 19 razy
Otrzymał podziękowanie: 69 razy

Nieprzeczytany post 17 listopada 2012, 18:57

No i nie udało się strzelić gola w pierwszej połowie. :/ Sama gra nie jest zła; sporą ilość niedokładnych (przede wszystkim prostopadłych) podań tuszuje bardzo dobre ustawianie się w defensywie i wiele szybkich, agresywnych odbiorów piłki. Jak zwykle, brakuje egzekutora z przodu i imo prób oddawania strzałów zza pola karnego.

Quagliarella przeciętnie, "wsławił się" 1 wywalczonym rzutem wolnym.

Giovinco znów "robi wiatr". Mam do niego pretensje, bo gdyby podawał do niepilnowanego FQ to miałby on sytuację sam-na-sam i prawdopodobnie cieszylibyśmy się z gola.

Pogba rozgrywa niezłe zawody. Nie jest to branie na siebie gry i opanowanie Pirlo, ale rzucił kilka ładnych długich piłek "na centymetry".

Asamoah mniej widoczny od Isli. Obaj nie pokazali indywidualnych fajerwerków, grając głównie na schemat przyjmij-kopnij-biegnij-dośrodkuj.

Co do Lazio, to poza kilkoma dryblingami Hernanesa i niezłą grą "na ścianę" Klose, rzymianie nie istnieją w ofensywie.
Ostatnio zmieniony 17 listopada 2012, 19:06 przez jackop, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 listopada 2012, 19:00

Kluczowe pytanie pierwszej połowy - Dlaczego Marchisio nie przyjmował a potem ładował na bramkę tylko niepotrzebnie podał z pierwszej do gorzej ustawionego Gio ?

Giaccherini za Ase
Caceres za Isle ( Lichy ->Chelsea )

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 listopada 2012, 19:00

Sędzia to nie jeden błąd dziś zrobił. Ogółem całościowo to jest dobrze, albo nawet bardzo dobrze. W defensywie bezblędnie, pomoc nie daje pograć zawodnikom Lazio, a i Quag miał pare fajnych zagrać, no i Giovinco który troche magii pokazal, ale jak ktoś wspomniał brak chłodnej głowy niestety daje o sobie znać. Jednak optymizm ode mnie bije.
Pogba za bardzo sie spina, za bardzo stara sie zastąpić Pirlo, gra sporo dlugich piłek ale niestety wychodzi 1/4, chyba Marrone byłby bardziej naturalnym wyborem na registe. Isla nierówno, na początku wybicie ala De Ceglie z Bologną, potem 2-3 straty na własnej połowie. Markiz fajną rulete zrobił. No i najlepszy chyba dziś Bonucci, długie piły to chłop ma dokładne co do centymetra.
Fajnie, że z minuty na minute cisneliśmy Lazio coraz bardziej, graliśmy coraz wyżej. To dobry znak przed drugą połową.

Kubas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 listopada 2012, 19:03

Jestem zawiedziony dobitką Quaga w boczną siatkę...Może i kąt ostry, ale było mega blisko i wydaje mi się, że nie włożył on w ten strzał całej swojej koncentracji...Jest nieźle, ale moglibyśmy w końcu coś wsadzić, bo będzie coraz bardziej nerwowo... Seba super dopóki nie dochodzi do strzału. Choć nożyce miał przednie;) Obrona - bardzo solidnie co cieszy przed Chelsea

meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Quagliarella zmaścił bardzo dobrą sytuację po strzale Seby.

Giovinco w dwóch sytuacjach zamiast podawać do Quaga decydował się na uderzenie - czyli po staremu.

Vidal rzeczywiście wślizgami czyści, a długie piłki Bonucciego w odróżnieniu od podań Pogby trafiają do adresatów.

Wbijmy tego gola i szykujmy się na kolejne spotkanie.

Obrazek
Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Kompletna dominacja z naszej strony myślę, że strzelenie przez nas bramki jest tylko kwestią czasu.
Giovinco w mojej opinii potwierdził, że pokazać się do gry, przyjąć piłkę, minąć kogoś na małej przestrzeni, stworzyć sobie sytuację potrafi świetnie, ale niestety brakuje strzału, tego wykończenia akcji to u niego kuleje.
Bardzo dobrze gramy pressingiem, Lazio praktycznie nie może wyjść ze swojej połowy, nawet po stracie bardzo szybko odzyskujemy piłkę.
Pogba średnio.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Kubba pisze:
alina pisze: 4. Isla - podoba mi się, że wygryzł Lichta. Szału nie ma, ale niedługo będziemy mieli naprawdę świetnego wingbacka.
Niby czym Isla Cię tak zachwycił? Nie widziałem niczego fajnego z jego strony... Poziom Lichego w 3-5-2
Q wracał 1,5 roku wracał po kontuzji. Jak pisałem, na razie szałowo nie jest, ale niedługo będzie.

squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 listopada 2012, 19:06

Strasznie brakuje Pirlo... Pogba gra średnio, wiele niedokładności. Brawa dla Gio, mam nadzieje, że dzisiaj cos strzeli, zasluzyl.

-Lucas-

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 listopada 2012, 19:07

KOMENTUJ MECZ JUVE NA CZACIE LUB FANPAGE JUVEPOLAND!

Obrazek
mazi12

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 listopada 2012, 19:55

Wprost wspaniale

Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 listopada 2012, 19:55

no takiego farta mieć jak lazio dzisiaj to pozazdrościć

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 listopada 2012, 19:56

Kuzwa, Federico, czemu ty nas tak nie lubisz!?

Obrazek
zakiii

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 17 listopada 2012, 19:56

Gramy skrzydłami, a tak naprawdę nikt nie potrafi dośrodkować.
Tyle w temacie

Zablokowany