Serie A 12/13 (8): JUVENTUS 2-0 Napoli

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 października 2012, 20:03

Sila Spokoju pisze:
Giovinco - ten to mnie wkurzał cały mecz. Nie wiem, ale on mnie już chyba nie przekona do siebie. O ile byłem jego zwolennikiem przed odejściem, o tyle teraz wydaje mi się, że jest po prostu przeciętny i nie powinien grać w pierwszym składzie, a jeśli już ma grać to na średniaków, a nie takie Napoli. No ale dzisiaj rozumiem, wszak nie było Vucinica.
A w domu wszyscy zdrowi? Giovinco dzis zagral dobre spotkanie.

No i jeden z najtrudniejszych meczow w tej rundzie za nami. Kamien spadl mi z serca po bramce Martina.

Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 20 października 2012, 20:06

Monte Cristo pisze: Giovinco dzis zagral dobre spotkanie.
Takk nasz napastnik zagrał wręcz perfekcyjne spotkanie. Zapracował na 2 gole drużyny, nie tracił praktycznie piłek i do tego był groźny - hahah. Daj sobie chłopie spokój...

Krystek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 października 2012, 20:06

Jak następnym razem do wyboru będzie Matri albo Bendtner i nie wybiorą tego drugiego, to będzie masakra.

Forza Juve!
Mozna

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 października 2012, 20:08

Ogromnie ważne 3 pkt , świetne zmiany . Pirlo nieźle Marchisio wykonał kawal dobrej roboty. Vidal słabiej i fajnie Pogba go zastąpił. Czy mi się tylko wydawało czy podczas zmiany Caseres-Asamoah Kalinowski powiedział ze to zmiana napastnik za pomocnika?

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 października 2012, 20:09

Krystek pisze:Jak następnym razem do wyboru będzie Matri albo Bendtner i nie wybiorą tego drugiego, to będzie masakra.
nie to nie będzie maskara, tzn. ze on jeszcze gorzej się prezentuje niż oni.
To będzie znaczyło, że nawet Lewy nas zbawi.

koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 października 2012, 20:09

W drugiej połowie wreszcie zobaczyliśmy grę w piłkę. Nie wierzyłem zbytnio w naszych zmienników, ale jednak pokazali się z tej najlepszej strony.

Mecz był cholernie ciężki. Napoli mocne i skupione, mało otwartej gry z obu stron, do tego sędzia gwiżdżący niemal wszystko. Tym bardziej cieszą 3 punkty.

Do tego ta atmosfera ! Radość po golu Caceresa bezcenna. Po drugiej bramce wcale nie było gorzej, stadion oszalał ! Jesteśmy mocnym ZESPOŁEM. Radość po bramkach pokazała jak jesteśmy ZJEDNOCZENI. A na deser hymn i podziękowania dla kibiców. Coś pięknego. Warto było oglądać do końca. FORZA JUVE :)

Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 października 2012, 20:10

Sila Spokoju pisze:
Takk nasz napastnik zagrał wręcz perfekcyjne spotkanie. Zapracował na 2 gole drużyny, nie tracił praktycznie piłek i do tego był groźny - hahah. Daj sobie chłopie spokój...
Jesteś trollem czy tylko mi się wydaje?

Osobiście nie lubie Giovinco, może powiedzieć, że jestem jego "hejterem", ale dziś złego słowa na niego nie powiem. Grał bardzo dobrze, czasami za bardzo "harcił"; jeden z lepszych dzisiaj.

Matri powinien szukać sobie nowego kluby... Z niego chyba już nic nie będzie :/

Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 października 2012, 20:11

Sila Spokoju pisze:
A czy ja mowie ze on zagral perfekcyjne spotkanie chlopczyku maly?
Mial duzo rajdow, ladnie sie ustawial, dobrze wychodzil na pozycje, podawal - no dobra, ten strzal w polu karnym powinien isc na bramke.

Pora spac dziecko.
Ostatnio zmieniony 20 października 2012, 20:11 przez Monte Cristo, łącznie zmieniany 1 raz.

Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Krystek pisze:Jak następnym razem do wyboru będzie Matri albo Bendtner i nie wybiorą tego drugiego, to będzie masakra.
Narzekaliście, że przyszedł Bendtner, a on po prostu pewnie ma byc zapchajdziurą, która w ostateczności ma wejśc. Quaglia-Matri, na nich trzeba liczyc, Matri może nieskuteczny, ale jako odgrywający sobie radzi, moim zdaniem lepiej niż Giovinco, który za dużo sam niestety. Seba może byc przydatny na słabszych przeciwników, ale z czołówką, cieżko ma przejsc pierwszego lepszego obrońce.

Po co wam Bendtner? wypożyczony, raczej go nie kupimy, niech siedzi na ławie i obyśmy nie musieli go wpuszczac, a w zimie dawac Llorente i może w końcu nie tylko pomoc i obrona zacznie strzelac.

Bravo Martin ( jeden z najskuteczniejszych juventinich? ) i Pogba! ładnie francuz zagrał, a bramka marzenie;d
Ostatnio zmieniony 20 października 2012, 20:13 przez Eric6666, łącznie zmieniany 1 raz.

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
wojti-s

Juventino
Juventino

SKAr7 pisze:AWidziałem przez te 15 minut też dużo ruchu i czucia pozycji u Alessandro "gram dobrze jak wchodzę z ławy" Matriego. Co miało spory udział w bramce Pogby.
A ja widziałem spartolenie sytuacji, podobnej do tej, z której balut zdobył gola dla Italii w meczu z Danią na 3-1. Ale wiadomo... nie ma nawet co porównywać umiejętności i potencjału tych panów.

meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 października 2012, 20:12

Każdy kolejny nie przegrany mecz powoduje u mnie złość... Jestem zły, że z przodu nie mamy top playerów. Gdybyśmy posiadali z przodu duet chociaż w 80½ mocny jak Ronaldo&Benzema czy Rooney&Robin to nie byłoby co sprzątać.

Sędzia też Was irytował tym złym ustawianiem się i blokowaniem zawodników?

Obrazek
Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 października 2012, 20:17

Oho. Gimbaza hejci Giovinco. Dajcie popcorn.

Fajny mecz. Cieszy wygrana, cieszy dobra postawa naszego bramkarza i 0 z tyłu.

Szkoda niewykorzystanych sytuacji Giovinco i Matriego, ale i tak jestem kontent z ich gry, jak z gry naszych zmienników.

Ogólnie Juventus zagrał jak zawsze- czyli dobrze
Napoli wymiękło zdecydowanie

Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 20 października 2012, 20:18

Monte Cristo pisze: Pora spac dziecko.
to dlaczego jeszcze siedzisz na forum ? Dobranoc ;)

Swoją drogą co masz z tym "dzieckiem" ? Czyżby kompleks jakiś ?

mazi12

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 października 2012, 20:18

No i pięknie. większość meczu wyrównana, ale w swoim stylu poczekaliśmy na słabszy moment rywala i go wykorzystaliśmy.

Pogba świetnie. Ma dopiero 19lat a spokój we krwi niesamowity. I to uderzenie :shock: Jestem za częstszą jego grą, w pierwszym składzie czy też z ławki. FORZA. Teraz Duńczycy...

mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 20 października 2012, 20:19

meda11 pisze:
Sędzia też Was irytował tym złym ustawianiem się i blokowaniem zawodników?
Oj tak. Sędzia jakiś pierdyknięty dzisiaj się trafił.

Co do meczu - chciałbym zwrócić uwagę na słabiutką postawę Lichego i Vidala. Przydałby się im odpoczynek.

Następny mecz bez porażki, a ponadto ważne 3pkt ze śmieciarzami. Jesteśmy samodzielnym liderem!

FANTASTYCZNY gol Pogby!

Zablokowany