Sezon 2012/2013
- Arbuzini
- Juventino
Przyznam szczerzę, że trochę nie rozumiem poczynań Udinese w tym okienku. Myślałem, że Cuadrado będzie dla nich kimś w rodzaju wypełnienia pustki po Isli i Sanchezie. Dodatkowo Muriel w miejsce Florka i wygląda to całkiem nieźle. Uwzględnić trzeba oczywiście sprowadzonych nołnejmów: Heurtaux'a, Allana, Williansa oraz Maicosuela. Wiadomo, że nołnejm z Udinese to niekoniecznie taki zwykły nołnejmDobry Mudżyn pisze:Udinese - Brkić - Danilo, Domizzi, Benatia - Abdi, Badu, Faraoni, Maicosuel/Willians, Basta - Floro Flores, Di Natale (no, Ci to sie solidnie osłabili)

Myślę, że oni mogą przeprowadzić bardzo ciekawe okienko. Mają już Silvestre (raczej on, a nie Ranocchia będzie zawodnikiem pierwszego składu), Handanovicia oraz Palacio. Podobno robią zakusy na Ramiereza i Kolarova. Jak Marotta stwierdzi, że nie będzie tak do końca perfidny to może nie sprzątnie im ich sprzed nosaInter tez nie wyglada zle. Nie maja wspanialych zawodnikow z Europejskiego topu, mogacych rywalizowac z Realem Madryt, ale na Serie A to bardzo dobry sklad.

Ostatnio zmieniony 25 lipca 2012, 22:17 przez Arbuzini, łącznie zmieniany 1 raz.
- Dobry Mudżyn
- Juventino
Maicosuel to nie taki nołnejmArbuzini pisze:Przyznam szczerzę, że trochę nie rozumiem poczynań Udinese w tym okienku. Myślałem, że Cuadrado będzie dla nich kimś w rodzaju wypełnienia pustki po Isli i Sanchezie. Dodatkowo Muriel w miejsce Florka i wygląda to całkiem nieźle. Uwzględnić trzeba oczywiście sprowadzonych nołnejmów: Heurtaux'a, Allana, Williansa oraz Maicosuela. Wiadomo, że nołnejm z Udinese to niekoniecznie taki zwykły nołnejmDobry Mudżyn pisze:Udinese - Brkić - Danilo, Domizzi, Benatia - Abdi, Badu, Faraoni, Maicosuel/Willians, Basta - Floro Flores, Di Natale (no, Ci to sie solidnie osłabili)
. Kadra, poza pozycją bramkarza, mogłaby być na zbliżonym poziomie do tej z sezonu 2011/2012.

BESTER MANN, BESTEEER !

- Castiel
- Juventino
Ja bym się o Udinese zbytnio nie martwił. Pomimo sprzedaży wcześniej głównej siły napędowej Sancheza udało im się zdobyć prawie tyle samo pkt. Teraz owszem dużo bardziej się osłabili, ale nadal uważam, że te 50 + pkt zdobędą.
Co do innych drużyn to myślę, że walka o pozycje w tabeli będzie podobna z tym, że bliżej tego 3 miejsca w lidze jest w moich oczach Napoli.
Co do innych drużyn to myślę, że walka o pozycje w tabeli będzie podobna z tym, że bliżej tego 3 miejsca w lidze jest w moich oczach Napoli.
- zahor
- Juventino
Nie znam się na prawie i nie wiem jak dokładnie brzmią zapisy dotyczące ustawiania meczy, ale nie wydaje mi się żeby mieli konsekwentnie uwalać każdego, kto niby wiedział o próbach korupcji, nie brał udziału ale też nie doniósł. Zamieszanych w całą sprawę jest tyle osób, że wiedzieć (albo przynajmniej domyślać się że coś nie gra) powinna przynajmniej jedna trzecia piłkarzy w Serie A. Optymistycznie zakładam że nie podłożą nam takiej świni że przykładnie ukarzą tylko Conte, myślę również że nie strzelą sobie w stopę i nie zawieszą połowy ligi (w tym niektórych drużyn w całości). Właściwie jeżeli obawiam się o kogokolwiek w ekipie Juventusu, to tylko Bonucciego. Mimo wszystko na pierwszy rzut oka nie wygląda to tak, jakby on na samym wstępie zdecydowanie odrzucił jakiekolwiek propozycje i nie chciał o nich nigdy słyszeć, chociaż oczywiście nikt mu niczego nie udowodnił.Zawidowianin pisze:W rozkminach na temat przyszłego sezonu zapominacie, że trwa jeszcze dochodzenie w sprawie Scommessopoli i wcale nie jestem przekonany, że obejdzie się bez bana dla któregoś z naszych (niestety biorę też pod uwagę Conte). W takiej sytuacji trochę mina zrzednie, co?
- bendzamin
- Redaktor
Jak juz pojawia sie ten watek, to jutro we wloskich dziennikach maja sie pojawic nowe informacje. Palazzi (prokurator) chce postawic Conte przed sadem, rozprawa ma sie odbyc 2.08. Oprocz Carobbio ktos jeszcze mial w zeznaniach potwierdzic, ze Conte wiedzial, ale nie powiedzial.
Okladka jutrzejszego Corriere.
- Castiel
- Juventino
Rozprawa tak szybko? Może samo przesłuchanie?bendzamin pisze:Jak juz pojawia sie ten watek, to jutro we wloskich dziennikach maja sie pojawic nowe informacje. Palazzi (prokurator) chce postawic Conte przed sadem, rozprawa ma sie odbyc 2.08. Oprocz Carobbio ktos jeszcze mial w zeznaniach potwierdzic, ze Conte wiedzial, ale nie powiedzial.
- bendzamin
- Redaktor
Chyba dobry temat. Wojciech Pawlowski i jego zdolnosci jezykowe. Wiedzial o transferze od zimy, ale nie nauczyl sie ani wloskiego, ani angielskiego na poziomie matury podstawowej. Powodzenia w zagramanicznej karierze z takim podejsciem :lol:
- Vimes
- Juventino
Początki bywają trudne: http://www.youtube.com/watch?v=Q30eSTkhHxk, więc dajcie spokój Pawłowskiemu.
- francois
- Juventino
Pawłowskiego nigdy nie zapomnę po tym, gdy usłyszałem o tej sytuacji:
Szatnia Lechii Gdańsk po poniedziałkowym meczu z Koroną Kielce. Zespół zremisował 0:0, ale kilku piłkarzy rozpamiętuje sytuację, w której Wojciech Pawłowski w polu karnym pociągnął za koszulkę Daniela Gołębiewskiego i sprowadził go do parteru.
- Mógł być karny, co ty robisz? - jeden z graczy zwrócił uwagę 19-latkowi.
Drużyna walczy o utrzymanie, liczy się każdy punkt. Pawłowski wzruszył tylko ramionami. - Przecież i tak bym tego karnego obronił.
Kozak z takim nastawieniem albo osiągnie sukces na miarę Boruca lub Szczęsnego, albo będzie wiecznym niespełnionym talentem mocnym tylko w gębie jak Szamotulski.
Szatnia Lechii Gdańsk po poniedziałkowym meczu z Koroną Kielce. Zespół zremisował 0:0, ale kilku piłkarzy rozpamiętuje sytuację, w której Wojciech Pawłowski w polu karnym pociągnął za koszulkę Daniela Gołębiewskiego i sprowadził go do parteru.
- Mógł być karny, co ty robisz? - jeden z graczy zwrócił uwagę 19-latkowi.
Drużyna walczy o utrzymanie, liczy się każdy punkt. Pawłowski wzruszył tylko ramionami. - Przecież i tak bym tego karnego obronił.
Kozak z takim nastawieniem albo osiągnie sukces na miarę Boruca lub Szczęsnego, albo będzie wiecznym niespełnionym talentem mocnym tylko w gębie jak Szamotulski.
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- zahor
- Juventino
Po pierwsze, to co pisał bendzamin - Pawłowski pół roku temu już wiedział że trafi do Włoch, więc miał czas żeby się języka nauczyć. Ronaldo w zasadzie został kupiony dopiero po towarzyskim meczu obu zespołów w sezonie przygotowawczym.Vimes pisze:Początki bywają trudne: http://www.youtube.com/watch?v=Q30eSTkhHxk, więc dajcie spokój Pawłowskiemu.
Druga sprawa - Ronaldo gdzieś tam został przyłapany przez dziennikarza po meczu. Jasne, mógł przewidzieć że prędzej czy później ktoś go zaczepi, o coś zapyta i użyje słowa confident. Ale nie mam pojęcia na co liczył Pawłowski idąc do telewizji udzielać wywiadu na żywo i mając świadomość tego że nie zna żadnego języka obcego. To już nie chodzi o jego braki w angielskim czy włoskim, ale w elementarnym myśleniu. To tak jakby poszedł do telewizji zademonstrować że potrafi latać licząc na to, że coś wymyśli. Podobna sytuacja jak z tym karnym: najpierw nie użyć mózgu, potem liczyć że jakoś to będzie. Trzymam kciuki za tego chłopaka ale póki co nie błysnął.
- Bruce Badura
- Juventino
Mogli wziąć tłumaczkę co zna polski.;pbendzamin pisze:Chyba dobry temat. Wojciech Pawlowski i jego zdolnosci jezykowe. Wiedzial o transferze od zimy, ale nie nauczyl sie ani wloskiego, ani angielskiego na poziomie matury podstawowej. Powodzenia w zagramanicznej karierze z takim podejsciem :lol:
Ale rzeczywiście wywiad beczny, miał prawdziwy ubaw, przypomniało mi się jak to na maturze było;p
- pumex
- Juventino
Video z jego.... wywiadem to ciężko nazwać.bendzamin pisze:Chyba dobry temat. Wojciech Pawlowski i jego zdolnosci jezykowe. Wiedzial o transferze od zimy, ale nie nauczyl sie ani wloskiego, ani angielskiego na poziomie matury podstawowej. Powodzenia w zagramanicznej karierze z takim podejsciem :lol:
Tymczasem Balzaretti dziś przechodzi testy medyczne w Rzymie, po czym podpisze kontrakt z Romą, tak donosi Sky. Bardzo solidne wzmocnienie Romy. W końcu transfer, który doraźnie poprawi ich defensywę

- bendzamin
- Redaktor
A Fiorentina chyba na powaznie chce przekonac Joveticia do tego, aby zostal ich Tottim. Po sciagnieciu Matigola ze Sportingu, dzisiaj oglosili zakup Borji Valero z Villarealu. Mowi sie, ze zaplacili za niego ok. 7 mln €. Ponadto, wypozyczyli Viviano i Della Roce z Palermo.
Widac, ze po ostatnim sezonie, ktory prawie zakonczyl sie katastrofa, ostro sie wzieli za wietrzenie szatni i przebudowe zespolu. Wcale sie nie zdziwie, jesli przy braku kontuzji kluczowych graczy, powalcza o puchary.
Widac, ze po ostatnim sezonie, ktory prawie zakonczyl sie katastrofa, ostro sie wzieli za wietrzenie szatni i przebudowe zespolu. Wcale sie nie zdziwie, jesli przy braku kontuzji kluczowych graczy, powalcza o puchary.
Ostatnio zmieniony 01 sierpnia 2012, 18:16 przez bendzamin, łącznie zmieniany 1 raz.
- Robaku
- Juventino
Szkoda, że Juve nie chce ogołocić troche villarealu, bo zapata by się przydał. Rossiego za 5 mln też bym przyjął. Turyńskie powietrze może by mu pomogło.
Myślę, ze te transfery nie kosztowałyby dużo a mogłby by Juve pomóc, zwłaszcza Zapata, no, ale pewny nie jestem czy Juve w ogle sie nimi interesuje.
Myślę, ze te transfery nie kosztowałyby dużo a mogłby by Juve pomóc, zwłaszcza Zapata, no, ale pewny nie jestem czy Juve w ogle sie nimi interesuje.