Afera Calcioscommesse
- Bobby X
- Juventino
- Podziekował: 19 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Zewsząd wyskakują rewelacje na temat ludzi z Juve zamieszanych w nowy skandal calcio, Conte i Bonucci
\
Oczywiście nigdzie ani słowa o interku, Milanie czy innych klubach czołówki Serie A
I przewijam stronę do dołu, a tam potop sraki z przestworzy popaprańców plujących jadem na Juventus i podnoszących swoje mizerne ego :snooty:

Oczywiście nigdzie ani słowa o interku, Milanie czy innych klubach czołówki Serie A

I przewijam stronę do dołu, a tam potop sraki z przestworzy popaprańców plujących jadem na Juventus i podnoszących swoje mizerne ego :snooty:

- D-Rose
- Juventino
E tam. Widac poprostu, ze facet umie pochować dowody zbrodni w taki sposob, zeby mogl chodzić "czysty" :lol:Orochimaru pisze:Skoro mu chałupę przeszukali i chodzi wolny to nie jest tak źle.
PS: Jest tu jakis moderator? Ile mam sie prosić, zeby mi jedna kartka zostala sciagnieta? :roll: Do rozdawania kartek to pierwsi, ale zeby kuzwa zdjać to nie ma nikogo...
E:
kartki znikają same po odpowiednim czasie.
No wiec jak to wkoncu jest? :roll:a) Jeśli ktoś złamie regulamin dostanie żółtą kartkę, która obowiązywać będzie przez kolejne 45 dni (chyba, że zaznaczono inaczej) od momentu jej otrzymania. Osoba sama musi się zgłosić do moderatora/admina z prośbą o usunięcie tej kartki.
Ostatnio zmieniony 28 maja 2012, 18:31 przez D-Rose, łącznie zmieniany 2 razy.

- Gotti
- Juventino
Włosi mają we krwi cwaniactwo, więc mnie absolutnie nie zdziwi to jeśli te zarzuty będą prawdziwe, ale jednak w winę Conte nie chce mi się wierzyć - to autorytet, przykładny piłkarz i człowiek. Nie sądzę żeby chciał babrać się w jakiejś aferze.
Co do Bonucciego to bardzo możliwe, ale mam nadzieje że jednak nie...
Co do Bonucciego to bardzo możliwe, ale mam nadzieje że jednak nie...
kartki znikają same po odpowiednim czasie.PS: Jest tu jakis moderator? Ile mam sie prosić, zeby mi jedna kartka zostala sciagnieta? Rolling Eyes Do rozdawania kartek to pierwsi, ale zeby kuzwa zdjać to nie ma nikogo...
- bendzamin
- Redaktor
Odbyla sie krociutka konferencja prasowa.
Agnelli: "Conte will be Juventus manager next year as well. We are beside him and beside Bonucci."
Conte: "After reading the decision I would have expected at least a phone call from the prosecutor in Cremona."
Conte: "My sporting history as a player & coach has lasted more than 20 years & everybody knows my honesty & integrity."
Agnelli: "Conte is now & will be our coach to guide us during the coming season & the Champions League."
Agnelli: "Right now I'm beside Conte & Bonucci & I look forward to a splendid European Championships."
Agnelli: "The picture that is emerging is extremely worrying & follow it with bitterness"
Agnelli: "Conte will be Juventus manager next year as well. We are beside him and beside Bonucci."
Conte: "After reading the decision I would have expected at least a phone call from the prosecutor in Cremona."
Conte: "My sporting history as a player & coach has lasted more than 20 years & everybody knows my honesty & integrity."
Agnelli: "Conte is now & will be our coach to guide us during the coming season & the Champions League."
Agnelli: "Right now I'm beside Conte & Bonucci & I look forward to a splendid European Championships."
Agnelli: "The picture that is emerging is extremely worrying & follow it with bitterness"
- jakku1
- Juventino
No i byla ta zapowiada konferencja prasowa Agnellego i Conte. Szczerze mowiac, to po tym, co zobaczylem, jestem spokojny.
Angelli wsparl zarowno Conte jak i Bonucciego. O naszym trenerze powiedzial, ze wierzy w jego uczciwosc i prawdomownosc oraz, ze bedzie naszym trenerem w przyszlym roku i poprowadzi druzyne w LM. Conte wygladal na okrutnie wkurzonego. Takze mowil o swojej prawdomownosci i szczerosci, dodajac jednoczesie, ze jest strasznie zdziwiony tym, ze nikt wczesniej go nie wezwal na zadne przesluchanie, skoro sie o tym rzekomym jego udziale pisalo.
Wyglada na to, ze Juventus bedzie stal murem za Conte i bardzo dobrze. Ta sprawa mi cuchnie rownie mocno jak calciopoli. Jesli druzyna zachowa jednosc i spokoj, to wyjdziemy z tego wszystkiego obronna reka, bo Conte wyglada faktycznie na osobe, ktora jest niewinna.
Angelli wsparl zarowno Conte jak i Bonucciego. O naszym trenerze powiedzial, ze wierzy w jego uczciwosc i prawdomownosc oraz, ze bedzie naszym trenerem w przyszlym roku i poprowadzi druzyne w LM. Conte wygladal na okrutnie wkurzonego. Takze mowil o swojej prawdomownosci i szczerosci, dodajac jednoczesie, ze jest strasznie zdziwiony tym, ze nikt wczesniej go nie wezwal na zadne przesluchanie, skoro sie o tym rzekomym jego udziale pisalo.
Wyglada na to, ze Juventus bedzie stal murem za Conte i bardzo dobrze. Ta sprawa mi cuchnie rownie mocno jak calciopoli. Jesli druzyna zachowa jednosc i spokoj, to wyjdziemy z tego wszystkiego obronna reka, bo Conte wyglada faktycznie na osobe, ktora jest niewinna.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- annihilator1988
- Juventino
Ciekawi mnie, co policja "znalazła"/"znajdzie" w domu Conte? Narkotyki, zdjęcia gołych dzieci, książkę telefoniczną z podkreślonymi numerami do sędziów, prowadzących mecze w drugoligowych rozgrywkach? Jedno jest pewne. Komuś zależy by udupić "Stara Damę" wszelkimi możliwymi sposobami. Ta cała sytuacja jest komiczna, tak samo jak wywiad ze Shorty'm
- Don Mateo
- Juventino
Capello skończył się na Milanie w pierwszej połowie lat 90. Potem to już tylko komercja. Niereformowalny, twardogłowy 4-4-2, i takim zapewne umrze.pan Zambrotta pisze: Z drugiej strony - powrót Capello, boga w wygrywaniu lig, tworzeniu zespołu tytanów. Wszyscy zgodnie podkreślają, a wśród nich są Rooney czy ibra, że kiedy Don Fabio przechodzi obok piłkarza na treningu, ten na 5 sekund staje się trupem. Parę fajnych smaczków wyłąpałem o Don Fabio, czytając biografię cygana. Facet jest dla mnie mistrzem.
Forza Juve!
- Krystek
- Juventino
Mam dość polskich mediów
Na polsacie powiedzieli, że Criscito jest oskarżony o ustawianie meczów kiedy grał w Genoi i uwaga... Juventusie :evil:
Media znowu chcą zrobić z Juventusu kryminalny klub, żenada.

Na polsacie powiedzieli, że Criscito jest oskarżony o ustawianie meczów kiedy grał w Genoi i uwaga... Juventusie :evil:
Media znowu chcą zrobić z Juventusu kryminalny klub, żenada.
Forza Juve!
- @D@$
- Juventino
I gitara, ja tam wierzę w Conte, nie wyobrażam sobie Juve z innym trenerem a na samą myśl o Capello zbiera mi się na wymioty.jakku1 pisze:No i byla ta zapowiada konferencja prasowa Agnellego i Conte. Szczerze mowiac, to po tym, co zobaczylem, jestem spokojny.
A propos konferencji (wiem, trochę nie ten temat), trochę byłem mniej obecny ostatni i na czasie (mimo, że zawsze jakiś głupi komentarz dam), w piątek Alex miał mieć jakąś nie? Wynikło na niej coś ciekawego, bo tak trochę cichosza po tym?
Ogólnie apeluję o zmianę tytułu wątku, jakaś gorąca głowa napisała o Conte jako o głównym podejrzanym, co niekoniecznie (oby) jest prawdą, proponuję jakiś krótki tytuł: "afera jakaśtam (jak ona się nazywa?)"
No niestety, tak czy siak smród sie rozniesie (jeśli juz się nie rozrósł), przy każdym meczu Włochów na euro będzie o "kolejnej włoskiej aferze", przygotujcie się :roll:ZawszeWierny pisze:Media znowu chcą zrobić z Juventusu kryminalny klub, żenada.
Jedyny plus tego wszystkiego (jak już ktoś zauważył), że Włochów takie problemy tylko mobilizują, może to przypadek, ale w 1982 i 2006 też wiadome rzeczy się działy a potem cieszyli się z mistrzostw.
Edit: Nie no tak szybko (zmiana tematu)?

Ostatnio zmieniony 28 maja 2012, 20:10 przez @D@$, łącznie zmieniany 2 razy.
- Vimes
- Juventino
Widać potencjalny zysk rekompensuje im ryzyko. Banał, ale prawdziwy. Gdyby było inaczej, to ludzie już dawno przestaliby popełniać przestępstwa po pierwszych wyrokach. Poza tym, kariera piłkarza taka długa nie jest, żeby czekać, aż smród po poprzedniej aferze przycichnie. Szykują się kolejne emocje oprócz plot transferowych.pan Zambrotta pisze:No i jakim <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> trzeba być, by w erze futbolu po calciopoli dalej bawić się w takie skandale?
- deszczowy
- Juventino
"Komiczne" to jest bawienie się w spiskowca, poszukiwanie ukrytych motywów i haków na Juventus.annihilator1988 pisze:Ciekawi mnie, co policja "znalazła"/"znajdzie" w domu Conte? Narkotyki, zdjęcia gołych dzieci, książkę telefoniczną z podkreślonymi numerami do sędziów, prowadzących mecze w drugoligowych rozgrywkach? Jedno jest pewne. Komuś zależy by udupić "Stara Damę" wszelkimi możliwymi sposobami. Ta cała sytuacja jest komiczna, tak samo jak wywiad ze Shorty'm
Umoczonych jest z pięć-sześć drużyn, ale oczywiście "to Juventus chcą zniszczyć". To na pewno Moratti! Spisek i pancerna brzoza, a nad Turynem widziano dziś podejrzaną mgłę.
Weźcie się ogarnijcie, co niektórzy

- marp793
- Juventino
http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... ion-report
Tu jest artykuł o naszym niesfornym Bonuccim. Ale ciekawsze jest to co jest w komentarzach, a zwłaszcza w jednym tłumaczonym z włoskiego że ze względu na oskarżenia Conte możemy być wyrzuceni z LM. Nie wiem czy to się może rzeczywiście zdarzyć, oby nie.
Jeszcze chciałem dodać jedno moje spostrzeżenia (pewnie nie tylko moje), jak wszystko jest OK to wśród drużyn którymi interesuje się nasza telewizja są Hiszpania, Niemcy, Francja, Holandia ale bardzo rzadko Włochy, już nie mówiąc o ligach, gdzie pokazywane są skróty nawet z holenderskiej, francuskiej. O Serie A już nikt nie wspomina nawet przy okazji takich szlagierów jak chociażby derby Mediolanu. Włoska piłka jest nieciekawym tematem dla prasy. Konkluzja: O Włochach albo wcale albo źle.
Tu jest artykuł o naszym niesfornym Bonuccim. Ale ciekawsze jest to co jest w komentarzach, a zwłaszcza w jednym tłumaczonym z włoskiego że ze względu na oskarżenia Conte możemy być wyrzuceni z LM. Nie wiem czy to się może rzeczywiście zdarzyć, oby nie.
Jeszcze chciałem dodać jedno moje spostrzeżenia (pewnie nie tylko moje), jak wszystko jest OK to wśród drużyn którymi interesuje się nasza telewizja są Hiszpania, Niemcy, Francja, Holandia ale bardzo rzadko Włochy, już nie mówiąc o ligach, gdzie pokazywane są skróty nawet z holenderskiej, francuskiej. O Serie A już nikt nie wspomina nawet przy okazji takich szlagierów jak chociażby derby Mediolanu. Włoska piłka jest nieciekawym tematem dla prasy. Konkluzja: O Włochach albo wcale albo źle.
Ostatnio zmieniony 28 maja 2012, 20:08 przez marp793, łącznie zmieniany 1 raz.
- wojti-s
- Juventino
Wątpię. Platini wygląda na logicznie myślącego, w przeciwieństwie do większość polskich, ptfu, dziennikarzy.marp793 pisze:http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... ion-report