Afera Calcioscommesse

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Bobby X

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 19 razy
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 28 maja 2012, 18:19

Zewsząd wyskakują rewelacje na temat ludzi z Juve zamieszanych w nowy skandal calcio, Conte i Bonucci :angry: \
Oczywiście nigdzie ani słowa o interku, Milanie czy innych klubach czołówki Serie A :whistle:
I przewijam stronę do dołu, a tam potop sraki z przestworzy popaprańców plujących jadem na Juventus i podnoszących swoje mizerne ego :snooty:

:allegri: na śmietnik
D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 maja 2012, 18:20

Orochimaru pisze:Skoro mu chałupę przeszukali i chodzi wolny to nie jest tak źle.
E tam. Widac poprostu, ze facet umie pochować dowody zbrodni w taki sposob, zeby mogl chodzić "czysty" :lol:

PS: Jest tu jakis moderator? Ile mam sie prosić, zeby mi jedna kartka zostala sciagnieta? :roll: Do rozdawania kartek to pierwsi, ale zeby kuzwa zdjać to nie ma nikogo...
E:
kartki znikają same po odpowiednim czasie.
a) Jeśli ktoś złamie regulamin dostanie żółtą kartkę, która obowiązywać będzie przez kolejne 45 dni (chyba, że zaznaczono inaczej) od momentu jej otrzymania. Osoba sama musi się zgłosić do moderatora/admina z prośbą o usunięcie tej kartki.
No wiec jak to wkoncu jest? :roll:
Ostatnio zmieniony 28 maja 2012, 18:31 przez D-Rose, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 maja 2012, 18:25

Włosi mają we krwi cwaniactwo, więc mnie absolutnie nie zdziwi to jeśli te zarzuty będą prawdziwe, ale jednak w winę Conte nie chce mi się wierzyć - to autorytet, przykładny piłkarz i człowiek. Nie sądzę żeby chciał babrać się w jakiejś aferze.
Co do Bonucciego to bardzo możliwe, ale mam nadzieje że jednak nie...
PS: Jest tu jakis moderator? Ile mam sie prosić, zeby mi jedna kartka zostala sciagnieta? Rolling Eyes Do rozdawania kartek to pierwsi, ale zeby kuzwa zdjać to nie ma nikogo...
kartki znikają same po odpowiednim czasie.

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2012, 19:00

Odbyla sie krociutka konferencja prasowa.

Agnelli: "Conte will be Juventus manager next year as well. We are beside him and beside Bonucci."

Conte: "After reading the decision I would have expected at least a phone call from the prosecutor in Cremona."

Conte: "My sporting history as a player & coach has lasted more than 20 years & everybody knows my honesty & integrity."

Agnelli: "Conte is now & will be our coach to guide us during the coming season & the Champions League."

Agnelli: "Right now I'm beside Conte & Bonucci & I look forward to a splendid European Championships."

Agnelli: "The picture that is emerging is extremely worrying & follow it with bitterness"

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2012, 19:02

No i byla ta zapowiada konferencja prasowa Agnellego i Conte. Szczerze mowiac, to po tym, co zobaczylem, jestem spokojny.

Angelli wsparl zarowno Conte jak i Bonucciego. O naszym trenerze powiedzial, ze wierzy w jego uczciwosc i prawdomownosc oraz, ze bedzie naszym trenerem w przyszlym roku i poprowadzi druzyne w LM. Conte wygladal na okrutnie wkurzonego. Takze mowil o swojej prawdomownosci i szczerosci, dodajac jednoczesie, ze jest strasznie zdziwiony tym, ze nikt wczesniej go nie wezwal na zadne przesluchanie, skoro sie o tym rzekomym jego udziale pisalo.

Wyglada na to, ze Juventus bedzie stal murem za Conte i bardzo dobrze. Ta sprawa mi cuchnie rownie mocno jak calciopoli. Jesli druzyna zachowa jednosc i spokoj, to wyjdziemy z tego wszystkiego obronna reka, bo Conte wyglada faktycznie na osobe, ktora jest niewinna.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2012, 19:11

A co mówili o Bonuccim?

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2012, 19:16

Ciekawi mnie, co policja "znalazła"/"znajdzie" w domu Conte? Narkotyki, zdjęcia gołych dzieci, książkę telefoniczną z podkreślonymi numerami do sędziów, prowadzących mecze w drugoligowych rozgrywkach? Jedno jest pewne. Komuś zależy by udupić "Stara Damę" wszelkimi możliwymi sposobami. Ta cała sytuacja jest komiczna, tak samo jak wywiad ze Shorty'm

Don Mateo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2012, 19:18

pan Zambrotta pisze: Z drugiej strony - powrót Capello, boga w wygrywaniu lig, tworzeniu zespołu tytanów. Wszyscy zgodnie podkreślają, a wśród nich są Rooney czy ibra, że kiedy Don Fabio przechodzi obok piłkarza na treningu, ten na 5 sekund staje się trupem. Parę fajnych smaczków wyłąpałem o Don Fabio, czytając biografię cygana. Facet jest dla mnie mistrzem.
Capello skończył się na Milanie w pierwszej połowie lat 90. Potem to już tylko komercja. Niereformowalny, twardogłowy 4-4-2, i takim zapewne umrze.

Forza Juve!
Krystek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2012, 19:51

Mam dość polskich mediów :angry:
Na polsacie powiedzieli, że Criscito jest oskarżony o ustawianie meczów kiedy grał w Genoi i uwaga... Juventusie :evil:
Media znowu chcą zrobić z Juventusu kryminalny klub, żenada.

Forza Juve!
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2012, 19:52

jakku1 pisze:No i byla ta zapowiada konferencja prasowa Agnellego i Conte. Szczerze mowiac, to po tym, co zobaczylem, jestem spokojny.

Angelli wsparl zarowno Conte jak i Bonucciego. O naszym trenerze powiedzial, ze wierzy w jego uczciwosc i prawdomownosc oraz, ze bedzie naszym trenerem w przyszlym roku i poprowadzi druzyne w LM. Conte wygladal na okrutnie wkurzonego. Takze mowil o swojej prawdomownosci i szczerosci, dodajac jednoczesie, ze jest strasznie zdziwiony tym, ze nikt wczesniej go nie wezwal na zadne przesluchanie, skoro sie o tym rzekomym jego udziale pisalo.

Wyglada na to, ze Juventus bedzie stal murem za Conte i bardzo dobrze. Ta sprawa mi cuchnie rownie mocno jak calciopoli. Jesli druzyna zachowa jednosc i spokoj, to wyjdziemy z tego wszystkiego obronna reka, bo Conte wyglada faktycznie na osobe, ktora jest niewinna.
I gitara, ja tam wierzę w Conte, nie wyobrażam sobie Juve z innym trenerem a na samą myśl o Capello zbiera mi się na wymioty.

A propos konferencji (wiem, trochę nie ten temat), trochę byłem mniej obecny ostatni i na czasie (mimo, że zawsze jakiś głupi komentarz dam), w piątek Alex miał mieć jakąś nie? Wynikło na niej coś ciekawego, bo tak trochę cichosza po tym?

Ogólnie apeluję o zmianę tytułu wątku, jakaś gorąca głowa napisała o Conte jako o głównym podejrzanym, co niekoniecznie (oby) jest prawdą, proponuję jakiś krótki tytuł: "afera jakaśtam (jak ona się nazywa?)"
ZawszeWierny pisze:Media znowu chcą zrobić z Juventusu kryminalny klub, żenada.
No niestety, tak czy siak smród sie rozniesie (jeśli juz się nie rozrósł), przy każdym meczu Włochów na euro będzie o "kolejnej włoskiej aferze", przygotujcie się :roll:
Jedyny plus tego wszystkiego (jak już ktoś zauważył), że Włochów takie problemy tylko mobilizują, może to przypadek, ale w 1982 i 2006 też wiadome rzeczy się działy a potem cieszyli się z mistrzostw.

Edit: Nie no tak szybko (zmiana tematu)? :ok: Dzięki, szacun.
Ostatnio zmieniony 28 maja 2012, 20:10 przez @D@$, łącznie zmieniany 2 razy.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2012, 19:54

pan Zambrotta pisze:No i jakim <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> trzeba być, by w erze futbolu po calciopoli dalej bawić się w takie skandale?
Widać potencjalny zysk rekompensuje im ryzyko. Banał, ale prawdziwy. Gdyby było inaczej, to ludzie już dawno przestaliby popełniać przestępstwa po pierwszych wyrokach. Poza tym, kariera piłkarza taka długa nie jest, żeby czekać, aż smród po poprzedniej aferze przycichnie. Szykują się kolejne emocje oprócz plot transferowych.

Obrazek
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2012, 19:59

annihilator1988 pisze:Ciekawi mnie, co policja "znalazła"/"znajdzie" w domu Conte? Narkotyki, zdjęcia gołych dzieci, książkę telefoniczną z podkreślonymi numerami do sędziów, prowadzących mecze w drugoligowych rozgrywkach? Jedno jest pewne. Komuś zależy by udupić "Stara Damę" wszelkimi możliwymi sposobami. Ta cała sytuacja jest komiczna, tak samo jak wywiad ze Shorty'm
"Komiczne" to jest bawienie się w spiskowca, poszukiwanie ukrytych motywów i haków na Juventus.

Umoczonych jest z pięć-sześć drużyn, ale oczywiście "to Juventus chcą zniszczyć". To na pewno Moratti! Spisek i pancerna brzoza, a nad Turynem widziano dziś podejrzaną mgłę.

Weźcie się ogarnijcie, co niektórzy :angry:

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
marp793

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 maja 2012, 20:00

http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... ion-report

Tu jest artykuł o naszym niesfornym Bonuccim. Ale ciekawsze jest to co jest w komentarzach, a zwłaszcza w jednym tłumaczonym z włoskiego że ze względu na oskarżenia Conte możemy być wyrzuceni z LM. Nie wiem czy to się może rzeczywiście zdarzyć, oby nie.
Jeszcze chciałem dodać jedno moje spostrzeżenia (pewnie nie tylko moje), jak wszystko jest OK to wśród drużyn którymi interesuje się nasza telewizja są Hiszpania, Niemcy, Francja, Holandia ale bardzo rzadko Włochy, już nie mówiąc o ligach, gdzie pokazywane są skróty nawet z holenderskiej, francuskiej. O Serie A już nikt nie wspomina nawet przy okazji takich szlagierów jak chociażby derby Mediolanu. Włoska piłka jest nieciekawym tematem dla prasy. Konkluzja: O Włochach albo wcale albo źle.
Ostatnio zmieniony 28 maja 2012, 20:08 przez marp793, łącznie zmieniany 1 raz.

wojti-s

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 maja 2012, 20:07

marp793 pisze:http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... ion-report

Tu jest artykuł o naszym niesfornym Bonuccim. Ale ciekawsze jest to co jest w komentarzach, a zwłaszcza w jednym tłumaczonym z włoskiego że ze względu na oskarżenia Conte możemy być wyrzuceni z LM. Nie wiem czy to się może rzeczywiście zdarzyć, oby nie.
Wątpię. Platini wygląda na logicznie myślącego, w przeciwieństwie do większość polskich, ptfu, dziennikarzy.

ketraB

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 maja 2012, 20:09

Onet i nagłówek na głównej stronie: Trener Juventusu Turyn zamieszany w korupcję.

Nie mieści mi się w głowie jak można tak po chamsku manipulować... już się wydaje wyrok...

ODPOWIEDZ