Serie A (33): Cesena 0-1 JUVENTUS
- Arty83
- Juventino

Niby Cesena już spadła ale nie spodziewam się nic innego jak Jelcza, Autosana czy innego autobusu. Ale nie wierzę, że urwą nam punkty. Jesteśmy już tak blisko Scudetto, że nasi piłkarze nie wypuszczą z rąk takiej szansy. Już prędzej Milan się potknie i całkiem możliwe że już w środę.
- Bukol87
- Juventino

Trzeba sobie powiedzieć jasno. Przy tym terminarzu, przy ostatnich wynikach i formie niezdobycie Scudetto będzie frajerstwem i nie usprawiedliwi nas to, że nie byliśmy przed sezonem faworytami tych rozgrywek.
Posty na tym forum czytam sporadycznie. Nie wiem kim jesteście i mnie to nie interesuje. Jestem tu, bo każdy z was zasługuje by kiedyś przeczytać coś mądrego na temat piłki nożnej.
#TeamBukol
#TeamBukol
- Adrian27th
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Tak jak mowisz kolego.Bukol87 pisze:Trzeba sobie powiedzieć jasno. Przy tym terminarzu, przy ostatnich wynikach i formie niezdobycie Scudetto będzie frajerstwem i nie usprawiedliwi nas to, że nie byliśmy przed sezonem faworytami tych rozgrywek.
Niczym bramkarz Pogoni moglibysmy się nazwać frajerami przegrywając Scudetto po zdeklasowaniu Romy,Napoli,Interu, Palermo czy Lazio.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- tabo89
- Juventino

Nie od dzisiaj jednak wiadomo, że lepiej się nam gra z drużynami które grają futbol otwarty bo wtedy akcje ofensywne przynoszą efekty. Gorzej za to nam idzie kiedy drużyna muruje dostęp do bramki i wtedy bijemy głową w mur.. Niestety właśnie takie drużyny nam zostały. Mogą nas zgubić jakieś remisy. Forma jest obecnie świetna i jestem dobrej myśli aczkolwiek trochę nerwów na pewno stracimy
- D-Rose
- Juventino

Jako, ze Cesena juz jest de facto w Serie B a i w jej barwach gra 2(jezeli sie myle to poprawcie) bylych pilkarzy Juventusu ktorzy w jakims stopniu sie z Juve identyfikują jestem pewny ze nic zlego nam sie tam nie stanie
A tak na serio... ciezko niestety. Chlopaki z Ceseny beda sie chcieli pokazać, bo gdzie znajda lepsze okno wystawowe dla potencjalnych pracodawców na szczeblu Serie A, jak nie mecz z Juventusem... ehh. Mam nadzieje, ze szybko strzelimy bramke a pozniej jakos to bedzie i chocby to mialby wynik 0:1 dla gosci... bede zadowolony...
A tak na serio... ciezko niestety. Chlopaki z Ceseny beda sie chcieli pokazać, bo gdzie znajda lepsze okno wystawowe dla potencjalnych pracodawców na szczeblu Serie A, jak nie mecz z Juventusem... ehh. Mam nadzieje, ze szybko strzelimy bramke a pozniej jakos to bedzie i chocby to mialby wynik 0:1 dla gosci... bede zadowolony...

- rammstein
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
panowie jestem ciekaw.. po tych 6 wspanialych meczach, jakby teraz z ostatnią Cesena przydarzyłaby sie nam wpadka, byscie wieszali znowu psy na naszych.. ?wierze ze wygrają i powinni to zrobic, ale jezeli im sie nie uda przez autobus Ceseny to nawet nie jęknę i tak zrobili cos niesamowitego w tym sezonie, ale moze byc jeszcze lepiej:)
- Szilgu
- Juventino

Boję się tego meczu. Jeśli nie strzelimy bramki w pierwszej połowie, nasi pewnie będą grać tak jak z Lazio. Wtedy remis do przerwy i zaczęła się nerwówka, akcje był nieskładne, szarpane, podanie niecelne. Nasi niestety nie mają doświadczenia w walce o mistrza i to po prostu wychodzi. Do tego wszyscy wiemy, że brakuje nam zawodnika, który może w trudnym momencie minąć dwóch obrońców i dać nam w pojedynkę zwycięstwo.
Boję się też trochę o Vucinica. Pokazał z Interem, że po dobrym meczu (a ostatni takim był
) zaczyna myśleć, że jest Zlatanem. Jakieś piętki, próba przejścia kilku zawodników (na pierwszym zwykle się kończy). Szkoda, że nie mamy dla niego alternatywy, bo w takim meczu dałby chyba więcej drużynie wchodząc w trakcie.
5-0 jest równie prawdopodobne co 0-0. Mimo wszystko ich defensywa nie jest kosmiczna, klub już spadł... liczę na spokojne 2-0, mam nadzieję, że się nie zawiodę.
Boję się też trochę o Vucinica. Pokazał z Interem, że po dobrym meczu (a ostatni takim był
5-0 jest równie prawdopodobne co 0-0. Mimo wszystko ich defensywa nie jest kosmiczna, klub już spadł... liczę na spokojne 2-0, mam nadzieję, że się nie zawiodę.
- SKAr7
- Juventino

Dwie rzeczy- mimo że całokształtowo to gorszy zawodnik od MVP, to Marrone pokazał się w tym sezonie jako ktoś, który potrafi dotknięciem piłki wyłożyć z niczego akcję bramkową- a to na pewno może się przydać, jak najbliższe 5 drużyn będą przed nami murowały bramkę. We dwóch z Pirlo w CI sprawili, że Roma przypominała trasę katowicką.Vimes pisze:Conte poprosił Ferrarę o niepowoływanie Luki Marrone na środowy mecz reprezentacji U-21 ze Szkocją, bo martwi się o Marchisio i Vidala. Zdziwił mnie ten news. Czy ktoś zgosił jakiś problem zdrowotny, Conte chucha na zimne, a może chce dać szansę wykazania się Marrone w meczu z Ceseną?
Kolejna rzecz, że jest natualnym zmiennikiem Pirlo, który ostatnio gra ciągle i chyba przez to- w kratkę. W pierwszej połowie Z Lazio miażdżył, w drugiej go nie było, a z Romą... grał na fali całej drużyny, ale nie można powiedzieć, żeby czymś niezwykłym się odznaczał.
- zoff
- Qualità Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
W meczu Lazio został wybrany najlepszym zawodnikiem meczu. Pirlo ma fantastyczną wiosnę. Nie widzę tu gry w kratkę.SKAr7 pisze: Kolejna rzecz, że jest natualnym zmiennikiem Pirlo, który ostatnio gra ciągle i chyba przez to- w kratkę. W pierwszej połowie Z Lazio miażdżył, w drugiej go nie było, a z Romą... grał na fali całej drużyny, ale nie można powiedzieć, żeby czymś niezwykłym się odznaczał.
- thor21
- Juventino

Tylko głupcy myślą o mistrzostwie.Ja w nie niewierzę.Juventus przegrał mistrzostwo w marcu 5 remisami(gdyby chociaż dwa z tych meczy wygrał mógłby już mrozić szampany,mówie o meczach z Genoą i Chievo).
Każdy realista wie że milanek ma już mistrzostwo w kieszeni(świat to nie bajka nie jest sprawiedliwy),bo ma Zlatana ,a tam gdzie zlatan tam drużyna zawsze zdobywa mistrzostwo.
Możecie mi nie wierzyc ,ale wspomnicie moje słowa mo zakonczeniu sezonu.
A co do meczu z Ceseną.Sztuczna murawa będzie ogromnym plusem dla Ceseny (Juventus nie jest przyzwyczajony do grania na takiej murawie),zresztą jak ktos oglądał choćby mecz Paleromo z Ceseną w ostatniej kolejce to wie o czym mówie.
Każdy realista wie że milanek ma już mistrzostwo w kieszeni(świat to nie bajka nie jest sprawiedliwy),bo ma Zlatana ,a tam gdzie zlatan tam drużyna zawsze zdobywa mistrzostwo.
A co do meczu z Ceseną.Sztuczna murawa będzie ogromnym plusem dla Ceseny (Juventus nie jest przyzwyczajony do grania na takiej murawie),zresztą jak ktos oglądał choćby mecz Paleromo z Ceseną w ostatniej kolejce to wie o czym mówie.
- Dante93
- Juventino

o.O. Bardzo odważna opinia jak na moje oko. Moim zdaniem akurat Pirlo obecnie całkowicie niszczy system.SKAr7 pisze: Pirlo, który ostatnio gra ciągle i chyba przez to- w kratkę.
Co do meczu, to wygrać go jest obowiązkiem. Rozumiem autobusy czy inne ciężarówki w bramce, ale nie przesadzajmy, to najgorszy zespół ligi, my jesteśmy obecnie w najlepszej dyspozycji od ja wiem, 6 lat? To nie może sie nie udać.
- lenor
- Juventino

- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
definicja kibica mówi co innego ;] Ale każdy ma prawo do własnej opinii.thor21 pisze:Tylko głupcy myślą o mistrzostwie.Ja w nie niewierzę.
Teoretycznie mamy najłatwiejszy kalendarz, więc nie widze powodów, byśmy nie byli w stanie zdobyć mistrza. Cesena, Novara, Lecce pewnie i tak postawią autobus, my będziemy musieli się z nim zmierzyć, ale to nie jest tak, że nie da się im bramki strzelić!
- pan Zambrotta
- Juventino

z początku twój trolling był lekki, wszyty między zdania, co było dosyć śmieszne. teraz już przesadzasz, lekko żenujące są takie wypowiedzi.thor21 pisze:Tylko głupcy myślą o mistrzostwie.Ja w nie niewierzę.Juventus przegrał mistrzostwo w marcu 5 remisami(gdyby chociaż dwa z tych meczy wygrał mógłby już mrozić szampany,mówie o meczach z Genoą i Chievo).
Mistrzostwo jest na wyciągnięcie ręki. potwierdzone info.
- Pan Mietek
- Juventino

Masz rację. Wspomnimy, umieszczając na cytatach z oznaczeniem "najmarniejszy troll roku". I to bez względu na to czy scudetto będzie czy nie. Kto ma zlatana ten ma scudetto? To nie jest jak zasada dynamiki Newtona, nie obowiązuje bezwzględnie i w każdych warunkach. Tak nawiasem, złamanie tej "zasady" doda tytułowi dodatkowego smaczku wszak miło będzie utrzeć nosa zarozumiałemu cyganowi.thor21 pisze:Możecie mi nie wierzyc ,ale wspomnicie moje słowa mo zakonczeniu sezonu
Wszystko w naszych rękach. Milan jest w marnej formie i nawet kiedy wygrywał w ostatnich meczach to pupy nie urywał. Jednak moim zdaniem nie ma co liczyć na Genoę a niektórzy się napalają na prędkie powiększenie przewagi. Tytuł jest w naszym zasięgu, gramy swoje i powinniśmy wygrać.