Boks

W tym pokoju możesz podyskutować z kibicami na temat innych dyscyplin sportowych.
ODPOWIEDZ
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2012, 20:28

Właśnie doczekaliśmy bardzo smutnej chwili - umarł Jerzy Kulej. Legenda polskiego boksu, ośmiokrotny mistrz kraju, dwukrotny złoty medalista olimpijski. Nigdy nie doznał nokautu. Aż do dzisiaj.

Wielka strata.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
PrzemasJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2012, 20:50

dokladnie, podpisuje sie pod wpisem deszczowego.. szkoda chlopa

Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2012, 21:59

Obrazek

Będzie gdzieś transmisja walki Haye-Chisora? Bo już szopka z ważeniem zachęciła mnie do obejrzenia :wink:

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
probeert

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2012, 22:09

Będzie gdzieś transmisja walki Haye-Chisora? Bo już szopka z ważeniem zachęciła mnie do obejrzenia :wink:[/quote]

Polsat Sport HD :ok:

BTW. Te lajki można traktować dwuznacznie, są oczywiście idioci, którzy kilkają na wszystko Lubię to!, ale są też tacy, którzy poprzez takie coś oddają hołd, w tym przypadku dla Kuleja :roll:

In Marotta I trust...
Bruce Badura

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 lipca 2012, 23:42

Kto oglądał Haye-Chisora?
Tak powinna wyglądać walka w wadze ciężkiej. Piękny lewy sierp i piękne KO. Mam nadzieję, że Dereck się jeszcze pozbiera po 3 z rzędu laniu;p Liczę na coś jeszcze z jego strony, talentu mu nie brakuje.
Oglądał ktoś Garcia-Khan? ;]
Ale Khana poskładał;] jak laleczkę Barbie;]

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2012, 08:45

Bruce Badura pisze:Kto oglądał Haye-Chisora?
Tak powinna wyglądać walka w wadze ciężkiej. Piękny lewy sierp i piękne KO. Mam nadzieję, że Dereck się jeszcze pozbiera po 3 z rzędu laniu;p Liczę na coś jeszcze z jego strony, talentu mu nie brakuje.
Oglądał ktoś Garcia-Khan? ;]
Ale Khana poskładał;] jak laleczkę Barbie;]
Wspaniałe walki, jeśli chodzi o zobrazowanie czym jest boks. W obu walkach mieliśmy identyczne zestawienie: swarmer stawał naprzeciwko boxera. Mogliśmy zobaczyć do czego zmierza swarmer (Garcia) i czym może się to dla niego skończyć (Chisora). Co do samych walk:

Haye-Chisora
Bardzo dobry pojedynek. Haye jak zwykle świetny balans, wyczucie linii ciosu i ataki we wszystkich płaszczyznach. Do tego genialna - wręcz podręcznikowa praca nóg. Cały Haye - talent przeciętny (jak na ten poziom), ale wspaniale wyuczony i wytrenowany. Po prostu maszyna. Nokdałnujący lewy sierp, bity z pełnego skrętu tułowia, wszedł idealnie.

Garcia-Khan
Amir miał widoczną przewagę do momentu pierwszego Knockdownu. Garcia (swarmer-slugger) musiał polować na jeden cios... no i upolował ;) Khan nie jest jednak takim czempionem, jakim kreuje go Roach. Myślę, że za bardzo był nastawiony na KO, szczególnie po atakach słownych Garcii Seniora ("Żaden Pakistańczyk nie potrafi walczyć").

PS. Wspaniale wygląda wrzesień. Królować będzie średnia. Wielki mistrz, już 37-letni Sergio Martinez vs JCCJ, syn jeszcze większego mistrza. Również Golovkin szuka przeciwnika i najpoważniejszym kandydatem jest najlepszy (moim zdaniem) polski pięściarz - Grzegorz Proksa. Bardzo liczę na ten pojedynek, choć zdaję sobie sprawę, że SuperG może nie zdążyć się zregenerować po zdemolowaniu Kerrego Hopa.

Wielka szkoda Kuleja. Jeden z dwóch najlepszych polskich puncherów w historii, no i fajny gość przede wszystkim.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2012, 08:57

Ja oglądałem tylko Haye-Chisora, boksem się słabo interesuję, ale ten pojedynek pokazał, że Haye niepotrzebnie ogłosił zakończenie kariery. No, chyba że Kliczko odpowie na jego zaproszenie, ale to wątpliwe.
Chisora się odsłonił i hejmejker w 100% to wykorzystał. Chisora pierwszy raz na deskach.
Po walce czułe słówka, albo to co było rok temu to było ukartowane w ramach promocji federacji, albo panowie równie mocno wybaczają, co walą się po pyskach w czasie konferencji prasowych :roll:

Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2012, 11:14

pan Zambrotta pisze: Po walce czułe słówka, albo to co było rok temu to było ukartowane w ramach promocji federacji, albo panowie równie mocno wybaczają, co walą się po pyskach w czasie konferencji prasowych :roll:
Dokładnie to samo sobie pomyślałem. Nie wierzę, że nagle stali się najlepszymi przyjaciółmi i na 100% wszystko było ukartowane. Dlatego nie oglądam boksu, bo to zamieniło się w zwykły cyrk, a sportem ma już niewiele wspólnego.

Bruce Badura

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lipca 2012, 20:39

yanquez pisze: PS. Wspaniale wygląda wrzesień. Królować będzie średnia. Wielki mistrz, już 37-letni Sergio Martinez vs JCCJ, syn jeszcze większego mistrza. Również Golovkin szuka przeciwnika i najpoważniejszym kandydatem jest najlepszy (moim zdaniem) polski pięściarz - Grzegorz Proksa. Bardzo liczę na ten pojedynek, choć zdaję sobie sprawę, że SuperG może nie zdążyć się zregenerować po zdemolowaniu Kerrego Hopa.
Będzie co oglądać, tylko te wstawanie o 4 nad ranem;]

Przekonuje Cię ten Chavez Jr? Moim zdaniem jest po prostu dobrze prowadzony. Chłopaczek ma dopiero 26 lat a już 47 walk, jego bilans to 46(32)-0-1. Tak naprawdę jego wartość wyjdzie w starciu, ze starym już, Martinezem.
Co do Proksy to pokładam w nim największe nadzieje, w nim i w Masternaku, na zdobycie pasa. Jest świetny technicznie, szybki i leworęczny. Ten jego styl jest znakomity, przypomina mi walijskiego niepokonanego mistrza Joe Calzaghe, ALE już w pojedynku z przeciętnym Hoopem było widać, że to ryzykowna taktyka, nie każdy może tak walczyć. Golovkin byłby arcytrudnym rywalem, jest mocny fizycznie, zbity, 5 cm wyższy, ma piekielne uderzenie 23(20 KO). Wg. za wcześnie dla Proksy na takie wyzwanie.

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2012, 21:32

Bruce Badura pisze: Przekonuje Cię ten Chavez Jr?
Ani trochę. Talentu zero, ale od dziecka go szkolą i coś tam się nauczył. Podstawowa zaleta - błyskawiczny lewy pod prawy łokieć przeciwnika. Właściwie zawsze wyłącz prawa rękę rywala. No ale Martinez to southpaw.
Bruce Badura pisze: Moim zdaniem jest po prostu dobrze prowadzony. Chłopaczek ma dopiero 26 lat a już 47 walk, jego bilans to 46(32)-0-1. Tak naprawdę jego wartość wyjdzie w starciu, ze starym już, Martinezem.
A widziałeś bilans jego starego??? Do walki z Frankie Randallem miał 89-0 :D Choć oczywiście młody to pięściarz przynajmniej klasę albo dwie gorszy.
Bruce Badura pisze: Ten jego styl jest znakomity, przypomina mi walijskiego niepokonanego mistrza Joe Calzaghe
Ale mi teraz zrobiłeś dobrze. Uwielbiałem Calzaghe i jego styl. Gość w limicie półciężkiej potrafił wyprowadzać ponad 5 ciosów na sekundę. We wspaniały, mistrzowski sposób ośmieszył RJJa. Ehhh...

Co do Proksy...
Masz bardzo dużo racji (poza wstawaniem - walka odbyłaby się na 100% u Krzyżaków). Obaj pięściarze byliby dla siebie największym wyzwaniem w karierze. Golovkin walczy w dużo pewniejszy sposób: wysoka garda + niezły balans i zabójcze kontry, po których przeciwnicy padają jak muchy.
SuperG ma 28lat. Powinien moim zdaniem już celować w najlepszych.
Uważam, że miałby szanse z jednej prostej przyczyny: jest cholernie mądrym gościem i coś pewnie by wymyślił ;)

Za to Chavez jr przegra z dziadkiem Martinezem. Jestem tego pewien. Jeśli ktoś się nie boi, to przyjmuje zakłady 2:1. :D

Bruce Badura

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lipca 2012, 22:08

Jeszcze jedno. Promotor. To co zrobił Masternak to była jedyna słuszna decyzja. Tam może się rozwijać, myślą za niego, on zajmuje się tylko boksem. Master jeśli będzie się rozwijał tak jak do tej pory może zdominowac cruiserweight na lata.
Właśnie po porażce z Hoopem głośno zrobiło się o promotorze Proksy. Okazało się, że SuperG w dużej mierze sam musi załatwiać sobie wiele spraw. Więc, albo Sauerland, albo USA....Hmmmm, może Golden Boy

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2012, 07:57

Stało się - Proksa zaboksuje z Gołowkinem pierwszego września.

Niby dostał dodatkowy tydzień (pierwotnie Golovkin - Pirog miała odbyć się 23.08.), ale to i tak strasznie bliziutko. Przed walką z takim przeciwnikiem same przygotowanie powinny obejmować przynajmniej kilkanaście tygodni. Do tego należy sobie odpowiedzieć, na ile Grzesiek zdążył się zregenerować. Ciekawe jak Łapin zaplanował cykl treningowy :think:.
Najprawdopodobniej w sobotę zaczną się treningi (układ 2tyg. regeneracji i 6tyg. treningów wydaje się optymalny).
Moim zdaniem, bez odpowiedniego przygotowania i ze swoim specyficznym stylem, Proksa ryzykuje ciężki nokaut. No ale z drugiej strony, jeżeli odrzuciłby teraz ofertę takiej walki, to raczej musiałby czekać 2-3 lata na kolejną szansę.

PS. Do wrześniowego maratonu ciekawych walk doszedł nam Adamek (09.09.) z Travisem Walkerem (Pięściarz, który chciałby zawalczyć o pas spotyka się z Travisem Walkerem - żenada) i najprawdopodobniej Włodarczyk (28.09.) z kimś (Palacios?). Oczywiście, w przypadku tych walk, słowo "ciekawych" nabiera jakiegoś dziwnie bladego charakteru...

Bruce Badura

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 lipca 2012, 22:36

Jak dla mnie to za wcześnie dla Proksy, obym się mylił.
Gołowkin to nie byle kto, jest bardzo silny fizycznie. Kazach zdecydowanym faworytem. Niestety.
Spójrzcie na rywala Grześka :

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 10:13

Bruce Badura pisze: Gołowkin to nie byle kto, jest bardzo silny fizycznie. Kazach zdecydowanym faworytem. Niestety.
Spójrzcie na rywala Grześka :
Obejrzałem sobie kilka walk Gołowkina. Jest do pokonania spokojnie. Gość ma bardzo dużo siły, świetną kondychę, bije celnie i ciągle prze do przodu, ale ciosy zadaje w zasadzie jedynie w półdystansie. Do tego zamiast trenować to jeździ cały czas po imprezach charytatywnych, piknikach i innych rozdaniach nagród.
OK. Pokonał w amatorce Bute i Dirrella, ale to było dawno, a potem prał samych ogórków albo emerytów i rencistów. Nie powiedziałbym, że jest zdecydowanym faworytem. Stawka w Fortunie (3,15 na Proksę) to moim zdaniem okazja i idę parę dyszek rzucić dzisiaj. Najgorsze,że nie będę mógł obejrzeć walki, bo wyjeżdżam :(.

Terminarz na wrzesień wygląda imponująco:
01.09. - Golovkin vs. Proksa

08.09.
Kliczko vs. Charr (Witek wziął sobie cieniutkiego i nikomu nieznanego, otyłego, pół-niemieckiego kasztanka, aby odpocząć i się zrelaksować przed ostatnią poważną walką w karierze... Haye???).

Adamek vs. Travis (nie rozumiem takiego doboru przeciwnika. Słaby sparingpartner Szpilki).

Ward vs. Dawson (WSPANIAŁA WALKA będzie. Dwóch świetnych pięściarzy. Król superśredniej z królem półciężkiej. Bukmacherzy stawiają na mniejszego i lżejszego Warda, ale BadChad moim zdaniem sprawi niespodziankę. Ward wygrywa zazwyczaj na punkty, a tutaj będzie miał z 15cm mniej zasięgu, do tego siła ciosu również będzie po stronie Dawsona.)

15.09.
Julio Cesar Chavez Jr. vs. Sergio Gabriel Martinez (Wiadomo - walka roku. Polecam filmiki HBO o przygotowaniach obu pięściarzy do tej walki. Moim zdaniem Maravilla pokona niepokonanego JCCJa, chociaż im bliżej tego pojedynku, tym jestem mniej pewny.)

22.09.
Włodarczyk vs. Palacios (rewanż w celu natłuczeniu kasy. Wasilewski wie co robi. Nie spodziewam się fajerwerków, ale bilety na walkę zakupiłem ;) )

29.09.
Povietkin vs. Rahman (Rosyjski Lew - jeden z największych cykorów w zawodowym boksie chce dalej promować się obijając emerytów. Bukmacherzy płacą 1.01 za zwycięstwo Povietkina.)

dav3d

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2012, 22:34

yanquez pisze:
Adamek vs. Travis (nie rozumiem takiego doboru przeciwnika. Słaby sparingpartner Szpilki).
na dodatek krzyczą sobie za to 40 albo 49 zł :roll:

Budzik na 4 na Grześka nastawiłem oczywiście. Jednak Golovkin to bokser z wyższej półki niż nasz Super G. Może Proksa miał za mało czasu na przygotowania, trudno w tym momencie wydawać takie osądy. Kazach wykorzystał bezlitośni nisko opusczone ręce . Byłem pod wrażeniem precyzji i szybkości ,a przede wszystkim mocy z jaką bił. Nie rozumiem trochę decyzji sędziego,walka mogła być spokojnie kontynuowana, ale widać było że zwycięstwo Golovkina przed czasem było kwestią rund

topboxing.pl zapraszam :)
ODPOWIEDZ