Mercato (2012-2014)
- jakku1
- Juventino
Masz racje. Gio sie najlepiej prezentuje jako ten pilkarz szukajacy sobie miejsca miedzy obrona a pomoca rywala. Kompletnie zas nie nadaje sie do 352. Skrzydlowi w tej taktyce musza miec przede wszystkim zelazne pluca, zeby biegac od pola karnego do pola karnego. A pozycja SS nie jest dla Niego.ewerthon pisze:Nikt tutaj o tym nie mówi, ale chciałbym podać pewną ważną informację. Giovinco podczas swojego najlepszego okresu w Parmie grał raczej w środku, nie na skrzydle. Ostatnio nawet Donadoni próbował go ustawiać jako skrzydłowego napastnika i niestety niewiele z tego wychodziło, bo Sebastian po prostu cieniował. W takim wypadku nie widzę dla niego miejsca z naszym ustawieniu 4-3-3, chyba, że Conte zdecyduję się stawiać na 3-5-2, wtedy dla Giovinco jest miejsce na pozycji cofniętego pomocnika. Najlepiej jednak radziłby sobie w 4-3-1-2 jako trequartista. Poza tym w nowym Juventusie Conte byłby jednym z wielu, w Parmie od niego zaczynają ustalanie składu.
Giovinco jako cofniety napastnik kompletnie sie nie sprawdza, glownie przez jego warunki fizyczne. Ciezko mu idzie zastawianie sie, przegrywa wszystkie pojedynki silowe. On potrzebuje troche miejsca zeby sie odwrocic z pilka i wyminac rywala/podac. Z obronca na plecach bylo mu bardzo trudno - wbrew temu, co mowil Prandelli.
Nie zgadzam sie natomiast, ze jako skrzydlowy gral slabo. Z tego, co pamietam to Parma grala najlepiej (i Seba tez) wlasnie gdy Biabiany i Giovinco biegali po flankach, a na szpicy grala jakas wieża.
- ewerthon
- Juventino
Ja mam właśnie inne info, że lepiej radził sobie po przejściu do środka pola.jakku1 pisze:
Nie zgadzam sie natomiast, ze jako skrzydlowy gral slabo. Z tego, co pamietam to Parma grala najlepiej (i Seba tez) wlasnie gdy Biabiany i Giovinco biegali po flankach, a na szpicy grala jakas wieża.
- pumex
- Juventino
Pisałem o tym na poprzedniej stronie tematu. Masz rację, Giovinco sam chyba nie wie, gdzie mu się gra najlepiej. Skrzydło nie, boczny atak nie... Kiedyś, jak dostawał szansę jako cofnięty napastnik to jęczał, że to nie jego pozycja. Za Ferrary graliśmy 4-3-1-2, Kurdupel grał na swojej teoretycznie ulubionej pozycji i również szansy nie wykorzystał.ewerthon pisze:Nikt tutaj o tym nie mówi, ale chciałbym podać pewną ważną informację. Giovinco podczas swojego najlepszego okresu w Parmie grał raczej w środku, nie na skrzydle. Ostatnio nawet Donadoni próbował go ustawiać jako skrzydłowego napastnika i niestety niewiele z tego wychodziło, bo Sebastian po prostu cieniował. W takim wypadku nie widzę dla niego miejsca z naszym ustawieniu 4-3-3, chyba, że Conte zdecyduję się stawiać na 3-5-2, wtedy dla Giovinco jest miejsce na pozycji cofniętego pomocnika. Najlepiej jednak radziłby sobie w 4-3-1-2 jako trequartista. Poza tym w nowym Juventusie Conte byłby jednym z wielu, w Parmie od niego zaczynają ustalanie składu.
Jestem chyba jednym z nielicznych na tym forum, który nie spuszcza się przy temacie powrotu Giovinco. 8-9mln? Za dużo! Dokładając ciut więcej przy dobrych wiatrach można będzie powalczyć o Rossiego. Sebek może być co najwyżej fajnym dodatkiem na koniec mercato, nie za blisko 10mln.
Potrzebny jest nam przede wszystkim piłkarz mający cechy np. Jovetica, dopiero w następnej kolejności ktoś mający cechy Higuaina

- ewerthon
- Juventino
Parma również takich pieniędzy za niego nie da, bo po prostu ich nie ma. Dlatego o ewentualnym rozstrzygnięciu może zadecydować ten konkurs kopert, dać wtedy najwyżej 6 mln, jeśli Parma da więcej (w co wątpię) to też dobrze. Nie sądzę, żeby facet był wart więcej.pumex pisze:8-9mln? Za dużo!
- pumex
- Juventino
Wszystko ładnie i pięknie, jednak konkurs kopert odbędzie się w 2013 roku, no chyba, że coś pomyliłemewerthon pisze:Parma również takich pieniędzy za niego nie da, bo po prostu ich nie ma. Dlatego o ewentualnym rozstrzygnięciu może zadecydować ten konkurs kopert, dać wtedy najwyżej 6 mln, jeśli Parma da więcej (w co wątpię) to też dobrze. Nie sądzę, żeby facet był wart więcej.
ewerthon pisze:6 mln (...) Nie sądzę, żeby facet był wart więcej.

- ewerthon
- Juventino
No i dobrze niech tam siedzi. Na pewno będzie miał większe szanse na rozwój niż u nas. Jeśli obniży poziom to też niewielka strata. A przyszły sezon zapowiada się bardzo, bardzo trudny, nie potrzeba nam żadnego marudy na ławce. Giac go spokojnie zastąpi.pumex pisze:Wszystko ładnie i pięknie, jednak konkurs kopert odbędzie się w 2013 roku, no chyba, że coś pomyliłemewerthon pisze:Parma również takich pieniędzy za niego nie da, bo po prostu ich nie ma. Dlatego o ewentualnym rozstrzygnięciu może zadecydować ten konkurs kopert, dać wtedy najwyżej 6 mln, jeśli Parma da więcej (w co wątpię) to też dobrze. Nie sądzę, żeby facet był wart więcej.
- jakku1
- Juventino
Nie ogladalem tylu spotkan Parmy, zeby sie klocic, tak wiec byc moze masz tutaj racje ; )ewerthon pisze:Ja mam właśnie inne info, że lepiej radził sobie po przejściu do środka pola.jakku1 pisze:
Co nie zmienia faktu, ze przynajmniej ja widze w Giovinco ogromny potencjal. No ale wychodzi na to, ze jestem w tym pogladzie osamotniony na forum

- matbar21
- Juventino
Gościu nie jesteś sam. Ja jestem wielkim fanem talentu Giovinco. Bardzo chce jego powrotu do Juve mam nadzieje, że Conte ma go w planach.jakku1 pisze:Co nie zmienia faktu, ze przynajmniej ja widze w Giovinco ogromny potencjal. No ale wychodzi na to, ze jestem w tym pogladzie osamotniony na forum
Ogólnie postępy Giovinco są bardzo widoczne, nie mówię tylko o statystykach. Jego obecność na boisku wpływa na formę drużyny, raz gdy pauzował dwa mecze( za czerwoną kartkę) ofensywa strasznie kulała w Parmie.
Moim zdaniem zrobiłby różnicę na boisku, mógłby walczyć i o skrzydło jak i środek napadu w zależności od taktyki(czy gramy 3ką obrońców czy klasycznie 4ką).
Mam pytanie do fanów Los Blancos. Czy wie ktoś jak wygląda sytuacja Angela Di Marii? Walczy z urazami czy po prostu Mou na niego nie stawia?
- bramek
- Juventino
@Deszczowy
Barcelona
Messi nie jest typowym snajper a tym bardziej nim nie był jeszcze kilka sezonów temu. Jedyny zawodnik , którego można by było podciągnąć pod typowego snajpera tam to Villa. My próbujemy grać podobną piłkę w ustawieniu 4-3-3. Na razie oczywiście nie można porównywać bo to nie ta skala. Jednak mając trójkę kreatywnych zawodników typu. Vucinic. Suarez / Jovetic, Rossi/Gio każdy z nich ma papiery na co najmniej 10 bramek w sezonie. Więc po co uzależniać się od jednego i wydawać krocie na niego , skoro można mieć kilku prezentujących atrakcyjny futbol. Btw. Nikt nie wspomina ryzyka typu nie sprawdzenie się we włoskim środowisku jak i ew. Kontuzji. Co wtedy ?
Gracz od którego zależała nasza przyszłość nagle się nie sprawdził. Igła ma problemy w lidze Hiszpańskiej, co dopiero będzie we Włoskiej ?
Dlatego wg. mnie brednią jest Twoje nastawianie się że przyjdzie "9", która odmieni ofensywę naszego zespołu. To tak jak swojego czasu Diego miał być naszym zbawcą i motorem napędowym, gdzie w odstępie czasu okazał się czaso-wstrzymywaczem naszych akcji
Drugi przykład. Reprezentacja Włoch duet Rossi- Cassano również miażdżył bez typowej "9"
Reasumując.
Nie ściągnęliśmy Kuna tym bardziej zapomnijcie o Igle. Nie możemy przeznaczyć całego budżetu na transfer nie pewnej gwiazdeczki. Jest jeszcze za dużo pozycji do uzupełniania. Transfery tego typu najwcześniej w mercato 2013
Barcelona
Messi nie jest typowym snajper a tym bardziej nim nie był jeszcze kilka sezonów temu. Jedyny zawodnik , którego można by było podciągnąć pod typowego snajpera tam to Villa. My próbujemy grać podobną piłkę w ustawieniu 4-3-3. Na razie oczywiście nie można porównywać bo to nie ta skala. Jednak mając trójkę kreatywnych zawodników typu. Vucinic. Suarez / Jovetic, Rossi/Gio każdy z nich ma papiery na co najmniej 10 bramek w sezonie. Więc po co uzależniać się od jednego i wydawać krocie na niego , skoro można mieć kilku prezentujących atrakcyjny futbol. Btw. Nikt nie wspomina ryzyka typu nie sprawdzenie się we włoskim środowisku jak i ew. Kontuzji. Co wtedy ?
Gracz od którego zależała nasza przyszłość nagle się nie sprawdził. Igła ma problemy w lidze Hiszpańskiej, co dopiero będzie we Włoskiej ?
Dlatego wg. mnie brednią jest Twoje nastawianie się że przyjdzie "9", która odmieni ofensywę naszego zespołu. To tak jak swojego czasu Diego miał być naszym zbawcą i motorem napędowym, gdzie w odstępie czasu okazał się czaso-wstrzymywaczem naszych akcji
Drugi przykład. Reprezentacja Włoch duet Rossi- Cassano również miażdżył bez typowej "9"
Reasumując.
Nie ściągnęliśmy Kuna tym bardziej zapomnijcie o Igle. Nie możemy przeznaczyć całego budżetu na transfer nie pewnej gwiazdeczki. Jest jeszcze za dużo pozycji do uzupełniania. Transfery tego typu najwcześniej w mercato 2013
- Dante93
- Juventino
Od początku byłem zwolennikiem talentu Seby i nadal nim zostaje. Jednak chłopak wykręcił już w tym sezonie takie statystyki jakich żaden z naszych kreatorów gry nawet w połówie nie zrobił. Gole i asysty z powietrza sie nie biorą, skoro u Nas nikt nie potrafi spełniać takiej roli to może czas sięgnąć bo Sebastiana?
- deszczowy
- Juventino
Nie, jakku, nie jesteś sam. Nie można nie zauważyć, że Seba jest naprawdę dobrym piłkarzem, co pokazywał w poprzedniej rundzie. ALE jest też arogantem, bufonem i płaksą. Jeśli miałby tak postępować w Juventusie, to niech się wypcha.jakku1 pisze: Co nie zmienia faktu, ze przynajmniej ja widze w Giovinco ogromny potencjal. No ale wychodzi na to, ze jestem w tym pogladzie osamotniony na forum
- Pan Mietek
- Juventino
Arogantem i bufonem to jest szmatan. deszczu opanuj się z tym objeżdżaniem Sebaczka bo jak na razie należysz do dość wąskiego grona antydżiowinkistów, którzy mają mu coś do zarzucenia ze sfery pozasportowej. Miejscowi fani, z tego co mi wiadomo, nic do niego nie mają.deszczowy pisze:Nie, jakku, nie jesteś sam. Nie można nie zauważyć, że Seba jest naprawdę dobrym piłkarzem, co pokazywał w poprzedniej rundzie. ALE jest też arogantem, bufonem i płaksą. Jeśli miałby tak postępować w Juventusie, to niech się wypcha.
Ja bym go chętnie przetestował.
- deszczowy
- Juventino
Myślałem, Mieciu, że napisałem jasno: doceniam piłkarskie umiejętności Seby i myślę, że mógłby być wzmocnieniem Juve. Ale drażnią mnie jego wypowiedzi i jego postawa względem Juve. Tyle.Mietson pisze:Arogantem i bufonem to jest szmatan. deszczu opanuj się z tym objeżdżaniem Sebaczka bo jak na razie należysz do dość wąskiego grona antydżiowinkistów, którzy mają mu coś do zarzucenia ze sfery pozasportowej. Miejscowi fani, z tego co mi wiadomo, nic do niego nie mają.deszczowy pisze:Nie, jakku, nie jesteś sam. Nie można nie zauważyć, że Seba jest naprawdę dobrym piłkarzem, co pokazywał w poprzedniej rundzie. ALE jest też arogantem, bufonem i płaksą. Jeśli miałby tak postępować w Juventusie, to niech się wypcha.
Ja bym go chętnie przetestował.
- Dante93
- Juventino
Dziwić to ja sie dziwiłem postawą i wypowiedziami Melo któremu Juventus nic nie zawinil a i tak został zjechany po całości.
Sebe po częsci rozumiem, parokrotnie przez te pare lat dostawałem soczystego 'policzka' co jest faktem niezaprzeczalnym. Co by nie mówić, gdy Seba gral zazwyczaj sie wyróżniał w sposób pozytywny.
Sebe po częsci rozumiem, parokrotnie przez te pare lat dostawałem soczystego 'policzka' co jest faktem niezaprzeczalnym. Co by nie mówić, gdy Seba gral zazwyczaj sie wyróżniał w sposób pozytywny.
- Castiel
- Juventino
Podobno interesujemy się Isla --> http://www.solojuve.com/transfery/juve_ ... i_isle.php
O tym chłopaku wielu już wspominało. Myślę, że świetnie by się nadawał do drużyny Conte. Facet nie odpuszcza i zasuwa od bramki do bramki. Z Lichym na obronie i z nim np na skrzydle ataku w 4-3-3 bądź w tym samym ustawieniu tylko w pomocy byłby z niego spory pożytek. Co do ceny to 18 mln to trochę dużo, ale moim zdaniem warto. Tym bardziej, że mają już Pazienze którym można nieco tą kwotę obniżyć.
Dajcie już spokój Giovinco. Klub potraktował go gorzej jak śmiecia. Jego bez problemu oddali Parmie, a jakich patałachów zostawili?
Ja się mu wcale nie dziwie. Jak będzie chciał wrócić to fajnie, a jak nie to trudno. Ciekawe czy wy na jego miejscu dalej cieplutko wypowiadalibyście się o Juve...wątpię.
O tym chłopaku wielu już wspominało. Myślę, że świetnie by się nadawał do drużyny Conte. Facet nie odpuszcza i zasuwa od bramki do bramki. Z Lichym na obronie i z nim np na skrzydle ataku w 4-3-3 bądź w tym samym ustawieniu tylko w pomocy byłby z niego spory pożytek. Co do ceny to 18 mln to trochę dużo, ale moim zdaniem warto. Tym bardziej, że mają już Pazienze którym można nieco tą kwotę obniżyć.
Dajcie już spokój Giovinco. Klub potraktował go gorzej jak śmiecia. Jego bez problemu oddali Parmie, a jakich patałachów zostawili?
Ja się mu wcale nie dziwie. Jak będzie chciał wrócić to fajnie, a jak nie to trudno. Ciekawe czy wy na jego miejscu dalej cieplutko wypowiadalibyście się o Juve...wątpię.
Ostatnio zmieniony 11 lutego 2012, 21:41 przez Castiel, łącznie zmieniany 1 raz.