Serie A (20): JUVENTUS 2-1 Udinese
- filippo
- Juventino
Patrząc na bramke Del Piero w pucharze, zastanawiam się kto z obecnej niby wyjściowej jedenastki (żelaznej jedenastki Conte
) byłby w stanie w taki sposób strzelić gola. Vucinic nie strzeliłby nawet gdyby zamiast bramki ustawić TIRA
38 lat w tym roku skonczy a taka magia. Powiem szczerze, że szkoda że nie odszedł. Ma jeszcze spore możliwości, a przede wszstkim CHĘCI. Naprawde chciałbym go zobaczyc w innym klubie, ale nie włoskim. Widać że najbardziej boli go to że nie może grać, to by było najlepsze wyjście.
Dodając do tego wyczyny Matriego, uważam że powinien wyjść z Udinese za niego. Matri mnie przeraża - ostatnio nie wiem czemu ale piłka przestała go szukac... ewidentnie nie ma szczęscia
38 lat w tym roku skonczy a taka magia. Powiem szczerze, że szkoda że nie odszedł. Ma jeszcze spore możliwości, a przede wszstkim CHĘCI. Naprawde chciałbym go zobaczyc w innym klubie, ale nie włoskim. Widać że najbardziej boli go to że nie może grać, to by było najlepsze wyjście.
Dodając do tego wyczyny Matriego, uważam że powinien wyjść z Udinese za niego. Matri mnie przeraża - ostatnio nie wiem czemu ale piłka przestała go szukac... ewidentnie nie ma szczęscia
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Podobno bardzo możliwe jest skopiowanie schematu z meczu z Romą, z tą różnicą, że w środku obok Pirlo wystąpi Vidal i Marchisio. Tylko Giaccheriniego mi tam gdzieś brakuje, bo ostatnio jest w lepszej formie niż Marchisio. Zobaczymy czym nas Conte uraczy.filippo0 pisze:Dodając do tego wyczyny Matriego, uważam że powinien wyjść z Udinese za niego. Matri mnie przeraża - ostatnio nie wiem czemu ale piłka przestała go szukac... ewidentnie nie ma szczęscia
- LordRahl
- Juventino
Szukać to akuratnie szuka go nieźle, spójrz ile on ma okazji, problem tkwi w tym, że Matri się zablkował dziwnie i nie może ustrzelić okazji, w których jeszcze niedawno była na 95% bramka...filippo0 pisze:Patrząc na bramke Del Piero w pucharze, zastanawiam się kto z obecnej niby wyjściowej jedenastki (żelaznej jedenastki Conte) byłby w stanie w taki sposób strzelić gola. Vucinic nie strzeliłby nawet gdyby zamiast bramki ustawić TIRA
Jednak niezależnie od przyczyny jest z nim problem, koleś gra przyzwoicie ale nie strzela, a to jego podst zadanie, myślę wieć że powinien zagrać od 1 min Fabio Q, a Alex w miejsce Mikro jak w CI.
- pumex
- Juventino
Gazzetta zaktualizowała prawdopodobny skład Juventusu. Ma on wyglądać podobnie jak w meczu z Romą, czego w sumie można byłoby się spodziewać:
(3-5-2) Buffon - Bonucci, Barzagli, Chiellini - Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, Estigarribia - Borriello, Del Piero
Jak już mówiłem, sceptycznie podchodzę do takiego ustawienia. Jeśli koniecznie ma to być 3-5-2, to chyba personalnie byłoby optymalnie, wątpliwości budzi Borriello.
PS. Kto wie, czy to ustawienie nie pozostanie na dłużej, szczególnie po transferze Caceresa
(3-5-2) Buffon - Bonucci, Barzagli, Chiellini - Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, Estigarribia - Borriello, Del Piero
Jak już mówiłem, sceptycznie podchodzę do takiego ustawienia. Jeśli koniecznie ma to być 3-5-2, to chyba personalnie byłoby optymalnie, wątpliwości budzi Borriello.
PS. Kto wie, czy to ustawienie nie pozostanie na dłużej, szczególnie po transferze Caceresa

- mati888
- Juventino
nie miałbym nic przeciwko (Del Pieropumex pisze:PS. Kto wie, czy to ustawienie nie pozostanie na dłużej, szczególnie po transferze Caceresa

'Czasem lepiej nic nie mówić i sprawiać wrażenie głupiego niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości'
- Szilgu
- Juventino
To i tak będzie przecież wyglądało jak:mati888 pisze:nie miałbym nic przeciwko (Del Pieropumex pisze:PS. Kto wie, czy to ustawienie nie pozostanie na dłużej, szczególnie po transferze Caceresa), ale co wtedy z Mirasem? W tym ustawieniu na skrzydło go raczej się nie wciśnie, a grając w dwójkowym ataku w Romie tak nie błyszczał jak na boku. Myślę, że 3-5-2 to tylko tymczasowy środek na jego nieobecność
Buffon - Lichsteiner ; Bonucci ; Barzagli ; Chiellini - Marchisio ; Vidal ; Pirlo - Estigarribia ; Boriello ; Del Piero
Z tymże Lichsteiner gra ofensywniej niż Kielon i Del Piero wyżej niż Esti. Czyli to co zwykle.
Więc powrót Vucinica i dalsza gra na skrzydle. Tak btw to wolę De Ceglie na lewej i Kielon na środku. I Giacchierinni zamiast Estiego.
- SKAr7
- Juventino
Oj, wypada mi przypomnieć jak w zeszłym roku Mirko nas wyeliminował z CI. Z całym szacunkiem dla pięknej bramki DP, ale porównując te dwie wybiorę tę Vucinica. No i ogólnie tak kolega chyba mało bramek Mirko sprzed ery Juve widział. Bo w Juventusie to ma trochę inne zadania niż strzelanie bramek.filippo0 pisze:Patrząc na bramke Del Piero w pucharze, zastanawiam się kto z obecnej niby wyjściowej jedenastki (żelaznej jedenastki Conte) byłby w stanie w taki sposób strzelić gola. Vucinic nie strzeliłby nawet gdyby zamiast bramki ustawić TIRA
Jeśli się da to postawiłbym na Fabio- to będzie mecz walki, a pod względem umiejętności defensywnych to nasz najlepszy napastnik. Obok... i Matri źle i Boriello niedobrze:P Może Fabio otoczony Chelo i Giacchem?:)
- stahoo
- Juventino
Nie masz nic przeciwko 3-5-2, ale zdrowy Vucinić raczej wygryza Del Piero.mati888 pisze:nie miałbym nic przeciwko (Del Pieropumex pisze:PS. Kto wie, czy to ustawienie nie pozostanie na dłużej, szczególnie po transferze Caceresa), ale co wtedy z Mirasem?
A docelowo to tylko 4-3-3. Bez udziwnień

Z Parmą pewnie wrocimy do 4-3-3. Kolejny raz odbijamy ustawienie przeciwnika. Rozsądne posunięcie.pumex pisze:Jak już mówiłem, sceptycznie podchodzę do takiego ustawienia. Jeśli koniecznie ma to być 3-5-2, to chyba personalnie byłoby optymalnie, wątpliwości budzi Borriello.
- mati888
- Juventino
napisałem dalej, ze 3-5-2 jest tylko tymczasowe - po powrocie Vucinica wróci i 4-3-3stahoo pisze:Nie masz nic przeciwko 3-5-2, ale zdrowy Vucinić raczej wygryza Del Pieromati888 pisze:nie miałbym nic przeciwko (Del Pieropumex pisze:PS. Kto wie, czy to ustawienie nie pozostanie na dłużej, szczególnie po transferze Caceresa), ale co wtedy z Mirasem?
a cieszę się z 3-5-2, bo Del Piero nareszcie trochę pogra. Niewiele, ale jednak. Nie wiem czy dobrze zrozumiałem do czego pijesz

'Czasem lepiej nic nie mówić i sprawiać wrażenie głupiego niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości'
- couec
- Juventino
Buffon-Rysio, Barza, Kielon, Cegła-Vidal, Pirlo, Giac-Esti, FQ, DP
Tak napewno nie wyjdziemy, bo Conte ma pewne schematy i ich się trzyma, ale jak dla mnie jest to w chwili obecnej, patrząc z perspektywy kontuzji, formy i bonokiksa, jest to najlepszy skład. Moim oczywiście subiektywnym zdaniem.
Tak napewno nie wyjdziemy, bo Conte ma pewne schematy i ich się trzyma, ale jak dla mnie jest to w chwili obecnej, patrząc z perspektywy kontuzji, formy i bonokiksa, jest to najlepszy skład. Moim oczywiście subiektywnym zdaniem.
- stahoo
- Juventino
Nie no, takie ogólne przemyślenia rzuciłem
Do niczego konkretnego 
Mam nadzieję, że Alex nie będzie, tak jak w meczu z Romą holować długo piłek. Nie wypadało, po takiej bramce, mu tego wypominać, ale skoro jest w pierwszej jedenastce na Udine, to czuję się do tego zobowiązany
Przetrzymywanie futbolówki gdy szliśmy 4 an 4 czy 3 na 3 strasznie mnie wkurzało - miał w pierwszej połowie 4 albo 5 takich strat. Nie wiem czy szukał wolnego, czy chciał wziąć na zamach typka i oddać strzał, ale trzeba było w kilku sytuacjach podawać. A po za tym nasz geniusz nie będzie w niczym odstawać, mam nadzieję.

Mam nadzieję, że Alex nie będzie, tak jak w meczu z Romą holować długo piłek. Nie wypadało, po takiej bramce, mu tego wypominać, ale skoro jest w pierwszej jedenastce na Udine, to czuję się do tego zobowiązany

Przetrzymywanie futbolówki gdy szliśmy 4 an 4 czy 3 na 3 strasznie mnie wkurzało - miał w pierwszej połowie 4 albo 5 takich strat. Nie wiem czy szukał wolnego, czy chciał wziąć na zamach typka i oddać strzał, ale trzeba było w kilku sytuacjach podawać. A po za tym nasz geniusz nie będzie w niczym odstawać, mam nadzieję.

- Franek205
- Juventino
Wolałbym F.Q. za Borriello i Elie za Estigarribie. W meczu z Romą pierwszy pan nic nie pokazał a drugi nie trafiał z 5 metrówGazzetta zaktualizowała prawdopodobny skład Juventusu. Ma on wyglądać podobnie jak w meczu z Romą, czego w sumie można byłoby się spodziewać:

Ostatnio zmieniony 27 stycznia 2012, 22:57 przez Franek205, łącznie zmieniany 1 raz.
- nynek
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
Wątpliwości budzi Matri. Borriello budzi nadzieję na lepsze.pumex pisze:Jak już mówiłem, sceptycznie podchodzę do takiego ustawienia. Jeśli koniecznie ma to być 3-5-2, to chyba personalnie byłoby optymalnie, wątpliwości budzi Borriello.
Tak jak ktoś wspomniał, 3-5-2 to taktyka przystosowana do ustawienia Udinese, więc nie możemy narzekać.
- LordRahl
- Juventino
Przy całej sympatii do Fabio on nie trafił większej 100 niż Esti, a Boriello prezentował się całkiem całkiem, zgrał kilka piłek, zastawiał się, ogólnie niezłe wrażenie jak na pierwszy taki występ w dłuższym wymiarze czasowym. Ważne jest również, że Paragwajczyk całkiem nieźle broni, a Elia raczej nie, a w ustawieniu z 3 stoperami, boczni pom. musza wracać.Franek205 pisze:Wolałbym F.Q. za Borriello i Elie za Estigarribie. W meczu z Romą pierwszy pan nic nie pokazał a drugi nie trafiał z 5 metrówGazzetta zaktualizowała prawdopodobny skład Juventusu. Ma on wyglądać podobnie jak w meczu z Romą, czego w sumie można byłoby się spodziewać:
(3-5-2) Buffon - Bonucci, Barzagli, Chiellini - Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, Estigarribia - Borriello, Del PieroAle wygrać musimy. Nie ma innego wyjścia. Nie możemy cały czas remisować i tracić punkty. Jak tak dalej pójdzie (tfu!) to nawet na LM się nie zakwalifikujemy. Niby 6 pkt przewagi od 4. miejsca (Inter) ale w takich meczach trzeba walczyć o wszystko.
PS:
Miałbym prośbę. Mógłby ktoś wysłać mi smsa z wynikiem po meczu? Jutro studniówka i nie będzie jak sprawdzić ile było. Więc jakby ktoś dałby radę wysłać smsa to zapraszam na PW po numer tel
FAbio za Boriello może być aczkolwiek, dałbym obu szansę po 45 min.