Serie A (20): JUVENTUS 2-1 Udinese

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2012, 19:22

Patrząc na bramke Del Piero w pucharze, zastanawiam się kto z obecnej niby wyjściowej jedenastki (żelaznej jedenastki Conte :wink: ) byłby w stanie w taki sposób strzelić gola. Vucinic nie strzeliłby nawet gdyby zamiast bramki ustawić TIRA

38 lat w tym roku skonczy a taka magia. Powiem szczerze, że szkoda że nie odszedł. Ma jeszcze spore możliwości, a przede wszstkim CHĘCI. Naprawde chciałbym go zobaczyc w innym klubie, ale nie włoskim. Widać że najbardziej boli go to że nie może grać, to by było najlepsze wyjście.

Dodając do tego wyczyny Matriego, uważam że powinien wyjść z Udinese za niego. Matri mnie przeraża - ostatnio nie wiem czemu ale piłka przestała go szukac... ewidentnie nie ma szczęscia

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2012, 19:29

filippo0 pisze:Dodając do tego wyczyny Matriego, uważam że powinien wyjść z Udinese za niego. Matri mnie przeraża - ostatnio nie wiem czemu ale piłka przestała go szukac... ewidentnie nie ma szczęscia
Podobno bardzo możliwe jest skopiowanie schematu z meczu z Romą, z tą różnicą, że w środku obok Pirlo wystąpi Vidal i Marchisio. Tylko Giaccheriniego mi tam gdzieś brakuje, bo ostatnio jest w lepszej formie niż Marchisio. Zobaczymy czym nas Conte uraczy.

LordRahl

Juventino
Juventino

filippo0 pisze:Patrząc na bramke Del Piero w pucharze, zastanawiam się kto z obecnej niby wyjściowej jedenastki (żelaznej jedenastki Conte :wink: ) byłby w stanie w taki sposób strzelić gola. Vucinic nie strzeliłby nawet gdyby zamiast bramki ustawić TIRA

38 lat w tym roku skonczy a taka magia. Powiem szczerze, że szkoda że nie odszedł. Ma jeszcze spore możliwości, a przede wszstkim CHĘCI. Naprawde chciałbym go zobaczyc w innym klubie, ale nie włoskim. Widać że najbardziej boli go to że nie może grać, to by było najlepsze wyjście.

Dodając do tego wyczyny Matriego, uważam że powinien wyjść z Udinese za niego. Matri mnie przeraża - ostatnio nie wiem czemu ale piłka przestała go szukac... ewidentnie nie ma szczęscia
Szukać to akuratnie szuka go nieźle, spójrz ile on ma okazji, problem tkwi w tym, że Matri się zablkował dziwnie i nie może ustrzelić okazji, w których jeszcze niedawno była na 95% bramka...
Jednak niezależnie od przyczyny jest z nim problem, koleś gra przyzwoicie ale nie strzela, a to jego podst zadanie, myślę wieć że powinien zagrać od 1 min Fabio Q, a Alex w miejsce Mikro jak w CI.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Gazzetta zaktualizowała prawdopodobny skład Juventusu. Ma on wyglądać podobnie jak w meczu z Romą, czego w sumie można byłoby się spodziewać:
(3-5-2) Buffon - Bonucci, Barzagli, Chiellini - Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, Estigarribia - Borriello, Del Piero

Jak już mówiłem, sceptycznie podchodzę do takiego ustawienia. Jeśli koniecznie ma to być 3-5-2, to chyba personalnie byłoby optymalnie, wątpliwości budzi Borriello.

PS. Kto wie, czy to ustawienie nie pozostanie na dłużej, szczególnie po transferze Caceresa :think:

Obrazek
mati888

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2012, 20:05

pumex pisze:PS. Kto wie, czy to ustawienie nie pozostanie na dłużej, szczególnie po transferze Caceresa :think:
nie miałbym nic przeciwko (Del Piero :dance:), ale co wtedy z Mirasem? W tym ustawieniu na skrzydło go raczej się nie wciśnie, a grając w dwójkowym ataku w Romie tak nie błyszczał jak na boku. Myślę, że 3-5-2 to tylko tymczasowy środek na jego nieobecność

'Czasem lepiej nic nie mówić i sprawiać wrażenie głupiego niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości'
Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2012, 20:09

mati888 pisze:
pumex pisze:PS. Kto wie, czy to ustawienie nie pozostanie na dłużej, szczególnie po transferze Caceresa :think:
nie miałbym nic przeciwko (Del Piero :dance:), ale co wtedy z Mirasem? W tym ustawieniu na skrzydło go raczej się nie wciśnie, a grając w dwójkowym ataku w Romie tak nie błyszczał jak na boku. Myślę, że 3-5-2 to tylko tymczasowy środek na jego nieobecność
To i tak będzie przecież wyglądało jak:
Buffon - Lichsteiner ; Bonucci ; Barzagli ; Chiellini - Marchisio ; Vidal ; Pirlo - Estigarribia ; Boriello ; Del Piero
Z tymże Lichsteiner gra ofensywniej niż Kielon i Del Piero wyżej niż Esti. Czyli to co zwykle.
Więc powrót Vucinica i dalsza gra na skrzydle. Tak btw to wolę De Ceglie na lewej i Kielon na środku. I Giacchierinni zamiast Estiego.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2012, 20:21

filippo0 pisze:Patrząc na bramke Del Piero w pucharze, zastanawiam się kto z obecnej niby wyjściowej jedenastki (żelaznej jedenastki Conte :wink: ) byłby w stanie w taki sposób strzelić gola. Vucinic nie strzeliłby nawet gdyby zamiast bramki ustawić TIRA
Oj, wypada mi przypomnieć jak w zeszłym roku Mirko nas wyeliminował z CI. Z całym szacunkiem dla pięknej bramki DP, ale porównując te dwie wybiorę tę Vucinica. No i ogólnie tak kolega chyba mało bramek Mirko sprzed ery Juve widział. Bo w Juventusie to ma trochę inne zadania niż strzelanie bramek.
Jeśli się da to postawiłbym na Fabio- to będzie mecz walki, a pod względem umiejętności defensywnych to nasz najlepszy napastnik. Obok... i Matri źle i Boriello niedobrze:P Może Fabio otoczony Chelo i Giacchem?:)

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2012, 21:48

mati888 pisze:
nie miałbym nic przeciwko (Del Piero :dance:), ale co wtedy z Mirasem?
Nie masz nic przeciwko 3-5-2, ale zdrowy Vucinić raczej wygryza Del Piero.

A docelowo to tylko 4-3-3. Bez udziwnień :) Dziwię się, że z Udinese nie ma De Ceglie na lewej obronie i takiego własnie ustawienia, z Alexem, Borriello i Giaccherinim z przodu.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2012, 22:01

pumex pisze:Jak już mówiłem, sceptycznie podchodzę do takiego ustawienia. Jeśli koniecznie ma to być 3-5-2, to chyba personalnie byłoby optymalnie, wątpliwości budzi Borriello.
Z Parmą pewnie wrocimy do 4-3-3. Kolejny raz odbijamy ustawienie przeciwnika. Rozsądne posunięcie.

mati888

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2012, 22:29

stahoo pisze:
mati888 pisze:
nie miałbym nic przeciwko (Del Piero :dance:), ale co wtedy z Mirasem?
Nie masz nic przeciwko 3-5-2, ale zdrowy Vucinić raczej wygryza Del Piero
napisałem dalej, ze 3-5-2 jest tylko tymczasowe - po powrocie Vucinica wróci i 4-3-3

a cieszę się z 3-5-2, bo Del Piero nareszcie trochę pogra. Niewiele, ale jednak. Nie wiem czy dobrze zrozumiałem do czego pijesz ;)

'Czasem lepiej nic nie mówić i sprawiać wrażenie głupiego niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości'
couec

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2012, 22:39

Buffon-Rysio, Barza, Kielon, Cegła-Vidal, Pirlo, Giac-Esti, FQ, DP
Tak napewno nie wyjdziemy, bo Conte ma pewne schematy i ich się trzyma, ale jak dla mnie jest to w chwili obecnej, patrząc z perspektywy kontuzji, formy i bonokiksa, jest to najlepszy skład. Moim oczywiście subiektywnym zdaniem.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2012, 22:40

Nie no, takie ogólne przemyślenia rzuciłem :D Do niczego konkretnego :)

Mam nadzieję, że Alex nie będzie, tak jak w meczu z Romą holować długo piłek. Nie wypadało, po takiej bramce, mu tego wypominać, ale skoro jest w pierwszej jedenastce na Udine, to czuję się do tego zobowiązany :D

Przetrzymywanie futbolówki gdy szliśmy 4 an 4 czy 3 na 3 strasznie mnie wkurzało - miał w pierwszej połowie 4 albo 5 takich strat. Nie wiem czy szukał wolnego, czy chciał wziąć na zamach typka i oddać strzał, ale trzeba było w kilku sytuacjach podawać. A po za tym nasz geniusz nie będzie w niczym odstawać, mam nadzieję. :)

Franek205

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2012, 22:40

Gazzetta zaktualizowała prawdopodobny skład Juventusu. Ma on wyglądać podobnie jak w meczu z Romą, czego w sumie można byłoby się spodziewać:
(3-5-2) Buffon - Bonucci, Barzagli, Chiellini - Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, Estigarribia - Borriello, Del Piero
Wolałbym F.Q. za Borriello i Elie za Estigarribie. W meczu z Romą pierwszy pan nic nie pokazał a drugi nie trafiał z 5 metrów :angry: Ale wygrać musimy. Nie ma innego wyjścia. Nie możemy cały czas remisować i tracić punkty. Jak tak dalej pójdzie (tfu!) to nawet na LM się nie zakwalifikujemy. Niby 6 pkt przewagi od 4. miejsca (Inter) ale w takich meczach trzeba walczyć o wszystko.
Ostatnio zmieniony 27 stycznia 2012, 22:57 przez Franek205, łącznie zmieniany 1 raz.

nynek

Juventino
Juventino
Podziekował: 4 razy

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2012, 22:45

pumex pisze:Jak już mówiłem, sceptycznie podchodzę do takiego ustawienia. Jeśli koniecznie ma to być 3-5-2, to chyba personalnie byłoby optymalnie, wątpliwości budzi Borriello.
Wątpliwości budzi Matri. Borriello budzi nadzieję na lepsze.
Tak jak ktoś wspomniał, 3-5-2 to taktyka przystosowana do ustawienia Udinese, więc nie możemy narzekać.

LordRahl

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2012, 22:47

Franek205 pisze:
Wolałbym F.Q. za Borriello i Elie za Estigarribie. W meczu z Romą pierwszy pan nic nie pokazał a drugi nie trafiał z 5 metrów :angry: Ale wygrać musimy. Nie ma innego wyjścia. Nie możemy cały czas remisować i tracić punkty. Jak tak dalej pójdzie (tfu!) to nawet na LM się nie zakwalifikujemy. Niby 6 pkt przewagi od 4. miejsca (Inter) ale w takich meczach trzeba walczyć o wszystko.

PS:
Miałbym prośbę. Mógłby ktoś wysłać mi smsa z wynikiem po meczu? Jutro studniówka i nie będzie jak sprawdzić ile było. Więc jakby ktoś dałby radę wysłać smsa to zapraszam na PW po numer tel :D
Przy całej sympatii do Fabio on nie trafił większej 100 niż Esti, a Boriello prezentował się całkiem całkiem, zgrał kilka piłek, zastawiał się, ogólnie niezłe wrażenie jak na pierwszy taki występ w dłuższym wymiarze czasowym. Ważne jest również, że Paragwajczyk całkiem nieźle broni, a Elia raczej nie, a w ustawieniu z 3 stoperami, boczni pom. musza wracać.
FAbio za Boriello może być aczkolwiek, dałbym obu szansę po 45 min.

Zablokowany