Serie A (14): JUVENTUS 2-0 Cesena
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Mam dziwne obawy przed tym spotkaniem. To będzie kolejna próba dla motywacji Conte, bo z tak słabym rywalem jeszcze nie graliśmy. Mam nadzieję, że Juventus swoją grą szybko nas uspokoi. To jest taki mecz jak wczoraj napoli z Lecce. Powiniśmy strzelić 3 do przerwy i po ptakach. Zagrozić nam może tylko Mutu.
W najczarniejszych snach nie przyjmuję do świadomości innego wyniku niż nasze pewne zwycięstwo.
Co do składu. Szału nie będzie ze zmianami. Nawet chyba lepiej, że Pirlo odpocznie. Martwi mnie natomiast liczba kluczowych zawodników, zagrożona pauzą przed ważnym pojedynkiem w Rzymie.
W najczarniejszych snach nie przyjmuję do świadomości innego wyniku niż nasze pewne zwycięstwo.
Co do składu. Szału nie będzie ze zmianami. Nawet chyba lepiej, że Pirlo odpocznie. Martwi mnie natomiast liczba kluczowych zawodników, zagrożona pauzą przed ważnym pojedynkiem w Rzymie.

- Kubba
- Juventino
Chciałbym abyśmy wygrali z 3-0 czy 4-0 jak to robi Milan z drużynami pokroju Ceseny... Już nie pamiętam kiedy ostatnio ograliśmy ogórków w dobrym stylu.
Dziś zobaczymy, czy Conte faktycznie potrafi zmotywować piłkarzy do walki, właśnie ze słabymi drużynami.
Forza!
Dziś zobaczymy, czy Conte faktycznie potrafi zmotywować piłkarzy do walki, właśnie ze słabymi drużynami.
Forza!
- Qrczak
- Juventino
Może nie ogórków ,ale wygraliśmy z parmą wysokoKubba pisze:Chciałbym abyśmy wygrali z 3-0 czy 4-0 jak to robi Milan z drużynami pokroju Ceseny... Już nie pamiętam kiedy ostatnio ograliśmy ogórków w dobrym stylu.
Forza!

Ale licze na spokojne zwycięstwo, bez zbędnych nerwów

Oczywiście licze też na dobre widowisko
- pumex
- Juventino
Są najnowsze plotki na temat wyjściowej jedenastki Juve
JUVENTUS (4-3-3): Buffon; Lichtsteiner, Bonucci, Barzagli,De Ceglie; Marchisio, Vidal, Pazienza; Pepe, Matri, Vucinic
Linia obrony z Bonuccim i De Ceglie poraża w straszny sposób, nie wiem, czy to byłby dobry pomysł, aczkolwiek Cheillini bezpiecznie czekałby na mecz z Romą
JUVENTUS (4-3-3): Buffon; Lichtsteiner, Bonucci, Barzagli,De Ceglie; Marchisio, Vidal, Pazienza; Pepe, Matri, Vucinic
Linia obrony z Bonuccim i De Ceglie poraża w straszny sposób, nie wiem, czy to byłby dobry pomysł, aczkolwiek Cheillini bezpiecznie czekałby na mecz z Romą

- mambooocha
- Juventino
ja też jestem za tym, żeby Kielon dzisiaj sobie odpoczął bo nie daj Boże będzie musiał ratować jakąś sytuację faulem, którą sprowokuję (w zależności czy Giorgio grałby na środku czy na LO) jakimś swoim zaskakującym zagraniem Bonucci bądź De Ceglie... a na Romę Chiellini musi być dostępny do gry bo w tych szlagierowych meczach (z Interem czy Milanem) był po prostu nie do przejścia. A wyobraźcie sobie przy potencjale ofensywnym Romy naszą linię obrony z Cegłą i Bonucem... 

fino alla fine FORZA JUVENTUS!
- jarmel
- Redaktor
Wyobraź sobie taką linię obrony przy jakimkolwiek zespole.mambooocha pisze:ja też jestem za tym, żeby Kielon dzisiaj sobie odpoczął bo nie daj Boże będzie musiał ratować jakąś sytuację faulem, którą sprowokuję (w zależności czy Giorgio grałby na środku czy na LO) jakimś swoim zaskakującym zagraniem Bonucci bądź De Ceglie... a na Romę Chiellini musi być dostępny do gry bo w tych szlagierowych meczach (z Interem czy Milanem) był po prostu nie do przejścia. A wyobraźcie sobie przy potencjale ofensywnym Romy naszą linię obrony z Cegłą i Bonucem...

Wygrana z Ceseną u siebie czy z Romą na wyjeździe jest warta tyle samo. Jeśli to prawda z tą obroną to oby te ryzyko wyszło Conte na dobre, bo może być ciężko.
#AllegriOut
- mambooocha
- Juventino
no właśnie o to mi chodzi, że te wygrane są warte tyle samo, dlatego przy takim ryzyku jak pozostawienie dzisiaj Kielona na ławce możemy upiec dwie pieczenie na jednym ogniu. Nie jest oczywiście powiedziane, że Giorgio dostał by dzisiaj żółtą kartkę, ale lepiej na zimne dmuchać, bo co jak co, ale spokojniejszy jestem o zwycięstwo bez Kielona w składzie w meczu z Ceseną u siebie niż z Romą na wyjeździejarmel pisze: Wyobraź sobie taką linię obrony przy jakimkolwiek zespole.![]()
Wygrana z Ceseną u siebie czy z Romą na wyjeździe jest warta tyle samo. Jeśli to prawda z tą obroną to oby te ryzyko wyszło Conte na dobre, bo może być ciężko.
oczywiście tutaj możemy sobie gdybać, najważniejsze aby w tych dwóch meczach zdobyć sześć punktów. Nie ma co być minimalistami i zadowalać się w Rzymie remisem skoro w ostatnich latach gra nam się tam świetnie

- juventusprzemek
- Juventino
My ten mecz musimy wygrać by powrócić na szczyt tabeli, Milan i Udinese wygrali swoje mecze. Ustawienia drużyny mogą być dzisiaj różne, można sprawdzić skrzydłowych, dać odpocząć Bonucciemu. W meczu też powinni zagrać FQ lub De Ceglie. Ja jestem pełen optymizmu, bo teraz nie wypada nam gubić punktów skoro pretendenci do Scudetto odzyskali formę.
3-1 lub 2-1 dla nas strzelcy Matri, Vucinić lub Marchisio.
3-1 lub 2-1 dla nas strzelcy Matri, Vucinić lub Marchisio.
- juventussek
- Juventino
Ciezki mecz z uwagi na to ze rywal teoretycznie slabszy, mysle ze Conte sobie poradzi w szatni, tak wiec strzelam ze bedzie 5-0 dla nas.
- kosciu88
- Juventino
Dobrze ze gra Cegla, Chiellini odpocznie i nie zlapie jakiejs glupiej kartki, jesli wynik bedzie korzystny do przerwy i gra bedzie dobrze wygladala zmienilbym jeszcze Vidala. Obstawiam 3 0 

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
- mambooocha
- Juventino
jest oficjalny skład. Jednak bez niespodzianek, jedynie Pazienza za Pirlo, a reszta bez zmian.
FORZA JUVE :!:
FORZA JUVE :!:
- Kamil_on
- Juventino
Buffon - Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, De Ceglie - Marchisio, Vidal, Pazienza - Pepe, Matri, Vucinic.
Co do meczu - dobrze, że nie lekceważymy rywala.
Co do meczu - dobrze, że nie lekceważymy rywala.
"Przejście do Juventusu, klubu, w którym pracuje się najciężej na świecie, to był wielki postęp. Wspiąłem się na poziom, którego nie osiągnąłbym nigdzie indziej" - Zinedine Zidane