Kontrakt Del Piero

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 listopada 2011, 11:13

Temat jest o Del Piero, a nie o innych graczach. Dlatego piszę o jego zmarnowanych setkach. A dlaczego? Bo ponoć się świetnie spisuje w roli jokera... :roll:
Fakt - z Milanem dobrze trzymał piłkę, ale setki spartolił.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 listopada 2011, 11:25

stahoo pisze:ponoć się świetnie spisuje w roli jokera... :roll:
Joker kojarzy mi się z dynamicznym i przebojowym gościem wchodzącym na końcówki i dobijającym przeciwnika. Del Piero, przy całym szacunku dla niego, już parę razy w tym sezonie pokazał swoją szybkość, a raczej jej brak. Obrońcy tracący do niego 5 metrów doganiają go w trochę ponad sekundę, to lekko smutne. Tak czy inaczej trudno mi sobie wyobrazić Alexa w innej koszulce i mam głęboką nadzieję, że jednak zostanie, bo taka osobowość powinna być zawsze jak najbliżej klubu.

Obrazek
Wiking

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 08 listopada 2011, 11:34

Transfer do Anglii to pomyłka - nie te lata. Cały czas mam nadzieję, że Del Piero pojedzie gdzieś do stanów. Nie ma sensu, żeby tłukł się u nas przez kolejny sezon po ławce i ogonach. A jak całkiem wypadnie z kadry meczowej? Wolę, żeby przeniósł się do słabszej ligi, błysnął, a następnie wrócił do na w nieco innej roli...

Zobaczymy co z tego wyjdzie.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 listopada 2011, 11:47

Alex jest "w dołku", ale jest to jedynie wynikiem ingerencji boskiego Andrei , który potraktował Del Piero w sposób niezrozumiały. Wystarczy 1 bramka, a Il Capitano złapie "wiatr w żagle". Nie jest szybki, ale czy kiedykolwiek był demonem prędkości ? Jego przewaga nad rywalem wynika z bajecznej techniki, a tej nie stracił. Pamiętacie ostatnie spotkanie z interem ? Fajnie kładł przeciwników swoją przekładanką ? Ranieri kręcił głową z uśmiechem, nazywając zapewne w duchu swoich zawodników "idiotami". Jestem dziwnie spokojny, że gdyby Alex miał odejść do PL, to jego kolejnym klubem byłby MU. I wcale nie odgrywałby tam roli wiecznego rezerwowego, Sir. Alex "wskrzesiłby" Interminatora

lukaszeq

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 listopada 2011, 12:06

stahoo pisze:No i seta z Milanem.
Del Piero nie gral w tym sezonie w meczu ligowym z Milanem.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 listopada 2011, 12:12

Oj, drobna pomyłka. Setka była z Interem.
annihilator1988 pisze:Jestem dziwnie spokojny, że gdyby Alex miał odejść do PL, to jego kolejnym klubem byłby MU. I wcale nie odgrywałby tam roli wiecznego rezerwowego, Sir. Alex "wskrzesiłby" Interminatora
Ferguson faktycznie nie ma nic lepszego do roboty niż wskrzeszanie 38 letniego napastnika.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 listopada 2011, 12:15

lukaszeq pisze:
stahoo pisze:No i seta z Milanem.
Del Piero nie gral w tym sezonie w meczu ligowym z Milanem.
Z Interem ;)

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 listopada 2011, 12:26

mateo369 pisze:Niby racja ale jak się patrzy no to, że w ubiegłym sezonie na ławce siedziały takie tuzy jak m.in. Iauqinta, to niby dlaczego teraz takiej roli nie miałby spełniać Alex, który w tym sędziwym wieku i tak jest lata świetlne przed Vickiem? No chyba, że sam DP nie zaakceptowałby takiej roli
sam sobie odpowiedziałeś.
szczypek pisze:(znajdziesz go bez problemu, w końcu studiujesz informatykę)
masz jakieś nieaktualne dane stary. o jakiś rok do tyłu jesteś.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 08 listopada 2011, 12:28

Del Piero spartolił setkę z Milanem no i dwie sytuacje z ogórkami. Nie zasługuje na nowy kontrakt. Dajcie spokój. Czy Del Piero narzeka, że mało gra? Nie. Del Piero chce nadal po prostu być czynnym piłkarzem. Jestem pewny, że może grać za jakieś symboliczne grosze. On już fortuny się dorobił.

Alex jest legendą tego klubu. To osoba, którą przyciągnęła do tego klubu miliony fanów. O jego zasługach można by wiele pisać. Poprzez wzgląd na to, wypadałoby przedłużyć kontrakt z nim o kolejny rok. Tym bardziej, że nie obciążałby naszego budżetu w taki sposób jak robią to inni gnijąc na trybunach jednocześnie. Moim zdaniem warto mieć kogoś takiego w tej drużynie. Dla mnie dzisiaj Juventus bez Del Piero to drużyna no-name'ów. Te wszystkie spekulacje, nasze dyskusje. Tego nie powinno być. To jest po prostu niesmaczne.

Obrazek
Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 listopada 2011, 12:59

Jeśli Del Piero chce dalej grać, a Conte nie gwarantuje mu tyle minut ile by chciał nasz kapitan spędzać na boisku to nie ma tutaj absolutnie żadnej dyskusji... Niech idzie, gra i dobrze mu się wiedzie. Na pożegnanie zawsze jest czas - a czy skończy karierę u nas, czy gdzieś w USA...
stahoo pisze:...zwłaszcza w Juve, jednym z nielicznych nie 'zepsutych' wielkich klubów.
No stary... nie bądź naiwny. ;)

Nadziej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 listopada 2011, 12:59

Wczesniej przeoczylem ten watek. Temat o TRANSFERZE Del Piero? Co najmniej niesmaczne. Jesli czesc z was nie rozumie, ze takiemu graczowi warto zaplacic nawet 3 mln euro za siedzenie przez kolejny rok na lawce to przykro mi, ale chyba daleko wam do bycia prawdziwymi kibicami Juventusu.

Make friends for life or make hardcore enemies!
Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 listopada 2011, 13:26

Fenrir pisze:Wczesniej przeoczylem ten watek. Temat o TRANSFERZE Del Piero? Co najmniej niesmaczne. Jesli czesc z was nie rozumie, ze takiemu graczowi warto zaplacic nawet 3 mln euro za siedzenie przez kolejny rok na lawce to przykro mi, ale chyba daleko wam do bycia prawdziwymi kibicami Juventusu.
Zapłaćmy mu i 8 mln, a przez kolejne 5 lat ogladajmy LM z udzialem Juventusu na youtubie.
Klub jest w fazie odbudowy i poniekąd rozumiem tą decyzje. Tylko nie w taki sposob :evil:

KLIK ==>www
Arcadio Morello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 listopada 2011, 13:43

Del Piero to legenda Juventusu. Del Piero to Juventus, Juventus to Del Piero. Wspaniały człowiek i piłkarz. Wzór do naśladowania dla innych piłkarzy. Został kiedy Juve zostało zdegradowane do Serie B. Był i jest z Juve na dobre i na złe. Mój idol. Jeden z najlepszych wykonawców rzutów wolnych, o ile nie najlepszy. Piłkarz, który 3 krotnie dostawał owacje na stojąco. Dwa razy na Old Traford, raz na Santiago Bernabeu co wbił Realowi dwie bramki w LM, w sezonie 2008/2009. Takiego jak on w Juve już chyba nigdy nie będzie.
Aż serce boli jak zarząd i trener go traktują. Pomyśleć, że kilka lat temu Conte grał z Del Piero w jednej drużynie. Myślę, że gdyby Alex dostawał więcej szansy na grę to by jeszcze pokazał na co go stać. Nie wyobrażam sobie Juve bez Del Piero, ale to jest niestety nie nieuniknione. Najlepiej jak by Alex zakończył karierę w Juve. Pięknym zakończeniem kariery było by 30 jubileuszowe Scudetto w roli kapitana.
Serce boli jak Del Piero się rozgrzewa od drugiej połowy i wchodzi tylko na 3-5 minut... WSTYD!!! :płaczę:.
Mam nadzieje, że wszystko się zakończy pozytywnie i Alex dostanie więcej szans na grę. Bo piłkarz nie jest w stanie pokazać się w ciągu 3-5 minut, a to że nie czysto trafił w piłkę w meczu z Interem to zdarza się nawet najlepszym piłkarzom. Jesteśmy tylko ludźmi i nikt nie jest idealny. Tak na zakończenie. Del Piero nie przejdzie do Milanu, bo wie, że bardzo by skrzywdził kibiców. W ostateczności pogra jeszcze w MLS, ale tak jak wspomniałem wcześniej najlepiej jak by zakończył karierę w Juve.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 listopada 2011, 14:08

Fenrir pisze:Jesli czesc z was nie rozumie, ze takiemu graczowi warto zaplacic nawet 3 mln euro za siedzenie przez kolejny rok na lawce to przykro mi, ale chyba daleko wam do bycia prawdziwymi kibicami Juventusu.
właśnie dzięki takim jak ty jestem pewien, że szczypek zawsze znajdzie sobie kolegów. Swój do swego ciągnie.

Niech Del Piero gra do 50-tki!

Nie jestem kibicem Juve :cry:

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Nadziej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 listopada 2011, 14:16

Jesli nie widzicie roznicy miedzy "gra do 50tki", a umozliwieniem zakonczenia kariery w klubie jego najwiekszemu symbolowi (nawet kosztem tych dodatkowych 2-3mln euro), to zaczynam watpic nie tylko w wasz szacunek dla zespolu, ale tez w zdolnosc logicznego rozumowania....

Make friends for life or make hardcore enemies!
Zablokowany