Bundesliga

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Dżesiu

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2013, 20:25

Moim zdaniem Guardiola pokaże, iż potrafi prowadzić drużynę nie tylko w Hiszpanii. Zobaczymy jak sie tam zaaklimatyzuje. Wierze w jego powodzenie, bo mimo tego że nigdy nie sympatyzowałem Barcy, lubiłem oglądać tą " w jego wykonaniu ". Nie ma co oceniać pochopnie. Widzieliśmy go w Barcelonie i nie jest powiedziane, że jego umiejętności sprowadzają się tylko do trenowania Dumy Katalonii.

Gdzie Guardiola był trenerem przed Barcą?

Mało piszę, dużo czytam.
jsduga

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2013, 20:46

Całą karierę trenerską siedział w Barcelonie. Wpierw w Barcelonie B, potem wiadomo.

„Będąc na początku sezonu czwartą-piątą siłą tej ligi, udało nam się zdobyć mistrzostwo. Gdybym mógł, podpisałbym je własną krwią." - Gigi Buffon
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2013, 16:40

Nie wiem gdzie to wrzucić, dlatego wrzucam tutaj:

Najlepsza reklama jaką ostatnio widziałem :prochno:
Z trójką z BVB nie przepadam, ale to jest świetne :bravo: Mina Piszcza i Kuba gdy Lewy puka do drzwi - bezcenna :smile:

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2013, 19:33

Borussia gra obecnie we Frankfurcie . Ciekawa sytuacja się robi.. Czerwień dla ich kolejnego wysuniętego napastnika, najpierw Lewandowski teraz Schieber. Borussia bedzie chyba grać bez napastnika w następnym meczu. Po prostu druga Barcelona.. W sumie jeśli chodzi o media w Polsce to rzeczywiście Barcelona = Dortmund :prochno:
zakiii pisze:Btw. Grają w Dortmundzie nie we Frankfurcie :P
no pomyliło mi się noo :?
Ostatnio zmieniony 16 lutego 2013, 19:49 przez wagner, łącznie zmieniany 1 raz.

zakiii

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 16 lutego 2013, 19:37

wagner pisze:Borussia gra obecnie we Frankfurcie . Ciekawa sytuacja się robi.. Czerwień dla ich kolejnego wysuniętego napastnika, najpierw Lewandowski teraz Schieber. Borussia bedzie chyba grać bez napastnika w następnym meczu. Po prostu druga Barcelona.. W sumie jeśli chodzi o media w Polsce to rzeczywiście Barcelona = Dortmund :prochno:
Schieber to jest jednak mongoł, ma okazje żeby się pokazać i sam sobie tą szansę odbiera.

Btw. Grają w Dortmundzie nie we Frankfurcie :P

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2013, 19:40

wagner pisze:Borussia gra obecnie we Frankfurcie . Ciekawa sytuacja się robi.. Czerwień dla ich kolejnego wysuniętego napastnika, najpierw Lewandowski teraz Schieber. Borussia bedzie chyba grać bez napastnika w następnym meczu. Po prostu druga Barcelona.. W sumie jeśli chodzi o media w Polsce to rzeczywiście Barcelona = Dortmund :prochno:
No to Schieber się nie pokazał :D

Niech mnie ktoś poprawi, ale skoro to jego druga i trzecia żółta kartka w lidze to chyba będzie mógł zagrać w następnym meczu?

tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2013, 20:06

francois pisze:Niech mnie ktoś poprawi, ale skoro to jego druga i trzecia żółta kartka w lidze to chyba będzie mógł zagrać w następnym meczu?
Nie patrz na ilość żółtych kartek, liczy się to, że finalnie dostał czerwo, więc w następnym meczu będzie pauzował. Każda liga ma jakiś własny regulamin, przykładowo w SerieA za czerwoną kartkę (natychmiastową) jest wykluczony na 2 kolejne mecze, a za czerwo w wyniku 2-ch zółtych, na jedno. W Premier League jest odpowiednio: 3 mecze zawieszenia, lub ban na 1-2 spotkanie/a (nie pamiętam dokładnie). Nie wiem konkretnie jak jest w Niemczech, ale na pewno minimum jedno spotkanie napastnika Borussii ominie.

Obrazek
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2013, 20:43

pumex pisze:
francois pisze:Niech mnie ktoś poprawi, ale skoro to jego druga i trzecia żółta kartka w lidze to chyba będzie mógł zagrać w następnym meczu?
Nie patrz na ilość żółtych kartek, liczy się to, że finalnie dostał czerwo, więc w następnym meczu będzie pauzował. Każda liga ma jakiś własny regulamin, przykładowo w SerieA za czerwoną kartkę (natychmiastową) jest wykluczony na 2 kolejne mecze, a za czerwo w wyniku 2-ch zółtych, na jedno. W Premier League jest odpowiednio: 3 mecze zawieszenia, lub ban na 1-2 spotkanie/a (nie pamiętam dokładnie). Nie wiem konkretnie jak jest w Niemczech, ale na pewno minimum jedno spotkanie napastnika Borussii ominie.
Może tak być :) Aż tak dobrze regulaminów wszystkich lig nie znam :)

Pamiętałem tylko, że jak w juniorach dostałem czerwień po dwóch żółtych to mogłem legalnie grać w następnym meczu :D Jak widać polskie podwórko nie ma przełożenia na Bundesligę :D

tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
mati888

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2013, 23:07

francois pisze:Pamiętałem tylko, że jak w juniorach dostałem czerwień po dwóch żółtych to mogłem legalnie grać w następnym meczu :D
Polska to ciekawy kraj pod tym względem - niedawno też mnie zdziwiło, że kumpel po dwóch żółtkach w 'SerieB' mógł grać w kolejnym meczu, ale...
ekstraklasa.org pisze:Jeżeli zawodnik otrzyma czerwoną kartkę w wyniku dwóch napomnień to do rejestru wlicza mu się dwie żółte kartki a nie czerwoną.
KLIK
jeśli jest tak w Ekstraklapie, to w niższych tym bardziej :wink:

'Czasem lepiej nic nie mówić i sprawiać wrażenie głupiego niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości'
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2013, 21:24

ogląda ktoś BVB z Bayernem? Bayern prowadzi zasluzenie 1:0 po ladnej bramce Robbena, dalej sie zastanawiam po co Bayernowi mialby byc Vidal przy takim srodku pomocy jakim mają Schweinsteiger-Martinez? chyba ze do rotacji :lol:

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2013, 21:28

Dajcie spokoj z ta Borussia. Sa bez formy, ale nawet z nia mam wrazenie ze sa o poziom nizej niz my. Jedyny kto tam cos gra to Gotze, czasem Lewandowski. Reus to straszne slaby technicznie mimo wszystko, pilka mu odskakuje jak od sciany.

Obysmy trafili na Dortmund w nastepnej rundzie. Nie bedzie co zbierac.

Obrazek
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2013, 21:32

@Cabrini
masz racje, nei dosc ze pokazaliby nasz mecz w TVP to jeszcze wszyscy polacy zobaczyliby jak Juventus roznosi te wielką "polską Borussie" :lol:

gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2013, 21:58

Bazyliszek pisze:dalej sie zastanawiam po co Bayernowi mialby byc Vidal przy takim srodku pomocy jakim mają Schweinsteiger-Martinez? chyba ze do rotacji :lol:
Gdy Bayern chciał Vidala, to Martineza tam jeszcze nie było. Zresztą Arturo w niczym gorszy od Hiszpana nie jest, więc nie wiem skąd Twoje wątpliwości. Bastian w obecnej formie też jakoś super nie gra.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2013, 22:16

Subotic przez 80 minut ani razu nie zagral poprawnie pilki wszystko co ma na bucie, swieca do przodu... chryste a podobno MC go chcialo za 25 mln... ludzie to jest poziom Sieny.

Obrazek
mixery

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2013, 22:23

Nie ładnie oceniać po jednym meczu :naughty: . Ahh ten Gotze, uwielbiam oglądać jak gra, chciałbym go zobaczyć w jakimś zespole z najwyższej półki.

ODPOWIEDZ