Sparing (23.07): JUVENTUS 1-2 Sporting

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Gathafi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2011, 02:58

19 pisze:ja chce pochwalic de silvestro ktory wcale gorzej od marchisio martineza czy marchisio nie wypadl i motta mnie zaskoczyl pozytywnie
to Martinez ma na imię Marchisio :smile:

Obrazek
kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2011, 02:59

Slaby mecz ale to dopiero poczatek okresu przygotowawczego takze nie ma co panikowac. Na plus de Silvestro i Martinez.

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
białas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2011, 03:00

Łukasz pisze:
Molek big fun juve pisze:
Łukasz pisze:Ktoś się orientuje, kto zagrał taką fajną piłę do De Silvestro w 68. minucie?
Martinez.
Martineza asystował chyba przy golu Alexa, ale tamto podanie do naszego młodzika poszło z lewego środka pola... Martinez raczej nie powinien tam przebywać.
chodzi o ten strzał lewą nogą z narożnika pola karnego? wtedy chyba Toni podawał.

Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2011, 03:01

Syf, kiła i mogiła. Baardzo słaby mecz w wykonaniu Juventusu. Mam wrażenie, że głębokie rezerwy, jakie wsystąpiły w drugiej połowie lepiej się zaprezentowały od teoretycznie pierwszego składu. Przynajmniej strzelili gola i nie stracili żadnego. Ale i tak słabo, bardzo nawet. Jedynymi piłkarzami jakich można byłoby pochwalić w tym meczu to Alex za gola i ...De Silvestro.

Musimy kupić lewoskrzydłowego, jeżeli chcemy grać 4-4-2. Gra z Marchisio na lewym skrzydle to strzał w stopę. Jeżeli nie pozyskamy lewoskrzydłowego to wniosek jest prosty i logiczny - 4-3-3.

Czekam na następny sparing, i oby nasi zaprezentowali się lepiej.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 24 lipca 2011, 03:02

Ta końcówka wcale nie była zła w naszym wykonaniu. De Silvestro zaprezentował się z dobrej strony - chłopak grał bez kompleksów. To, co mnie zaskoczyło najbardziej to postawa Martineza. Czy mi się tylko wydawało, czy zagrał dobrze? :shock:

W drugiej połowie widać było momentami dobrą grę z naszej strony i biorąc pod uwagę, że to dopiero nasze pierwsze spotkanie z 'profesjonalnym' przeciwnikiem, powinno być dobrze. Przed naszymi piłkarzami jeszcze mnóstwo roboty, ale do spotkań przedsezonowych szczególnej wagi nie powinniśmy przykładać.

Myzarel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2011, 03:02

Na szybko - nie skreślałbym Martineza bo był lepszy od Milosa dzisiaj (zaczynam się martwić o Serba), o dziwo Motta wyglądał na w miarę ogarniętego, podobnie De Ceglie. Na temat ekipy, która wyszła w wyjściowym składzie szkoda gadać... Jeszcze miesiąc do startu ligi także mamy czas, ale przed Conte sporo roboty :prochno:

Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
klama 10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2011, 03:04

Na plus na minus, bla bla bla...

pamiętajmy że piłka nożna to gra zespołowa, a nie dyscyplina sportowa w której liczą się indywidualności.

U nas brakuje głównie gry zespołowej, brak pressingu, agresywności.

Widać małe przebłyski zmiany stylu gry a więc :

- więcej krótkich zagrań
- trochę więcej biegania
- PRÓBY utrzymywania się przy piłce (czasami na siłę [kiwki przy naszym polu karnym "głupota"])

Pirlo i te jego dokładne zagrania :dance:

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2011, 03:05

białas pisze: chodzi o ten strzał lewą nogą z narożnika pola karnego? wtedy chyba Toni podawał.
Chyba nie, Toni rzeczywiście w tym meczu głęboko cofał się po piłkę (dziwna strategia Conte), ale aż tak głęboko być ni mógł. Zresztą wydaje mi się, że brakowało kilku metrów, żeby zamknął ten "strzał". Na moje oko to mógł być Giandonato, ale pewny nie jestem. Kto grał z nim w środku w drugiej połowie?
Marian. pisze: Musimy kupić lewoskrzydłowego, jeżeli chcemy grać 4-4-2. Gra z Marchisio na lewym skrzydle to strzał w stopę. Jeżeli nie pozyskamy lewoskrzydłowego to wniosek jest prosty i logiczny - 4-3-3.
:ok:

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Gathafi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2011, 03:09

Łukasz pisze:Kto grał z nim w środku w drugiej połowie?
Marrone z 34

Obrazek
Molek big fun juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2011, 03:10

Takie lekkie podsumowanie
Drugi skład o wiele lepszy od pierwszego. Dziwnie to zabrzmi ale
Motta>Lichtsteiner, De Ceglie>Ziegler, Giandonado>Pirlo, Marrone>Piazenza.

Co do De Silvestro, to jest to prawonożny grajek, dlatego szkoda , że te sytuacje co miał , nie były na jego nominalnej pozycji.

Przegraliśmy , ok nic się nie stało, na szczęście to tylko sparing, ale jeżeli Conte , mówi , że ten sparing jest na poważnie, to można mieć pewien niepokój , zwłaszcza , że zagraliśmy niczym Bardonecchia, w 1 połowie. Ten mecz dosadnie pokazał , że potrzeba nam lewego pomocnika.

Takie małe uwagi odnoszące się do Conte:
Dzisiejszy mecz uzmysłowił mnie w jednym : Conte to trener na miarę Del Neriego.
Dlaczego ?
1. Przychodząc do Juve , Agnelli nie wspominał o umiejętnościach Conte , tylko zaznaczał , że zna charakter i mentalność zwycięzców. (Ferrara też przecież znał :stop: )
2. Bastos mu nie pasuje do taktyki , ale Marchisio , który jest ŚP to mu pasuje?
3. Ostatni wywiad, w którym mówił, że nie ważne są cyfry w taktyce tylko nastawienie ( daje mi to do myślenia, że kupę wie, zależy mu jedynie na rozmowach motywacyjnych.

Czy wygrywasz czy nie i tak kocham Cię , Juve w mym sercu na dobre i złe
Obrazek
Wesoł

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2011, 04:17

Nie oglądałem meczu ale wynik rozczarowuje. Może niepotrzebnie się podpalałem, w końcu to dopiero pierwszy poważny sparing.

Bardzo mnie zainteresowała wasza dyskusja o nogach ( :prochno: ) De Silvestro. Piszecie tu, że jest prawonożny. To ciekawe, bo oglądając nasz sparing 12-1 z amatorami byłem przekonany, że chłopak w każdym zagraniu szukał zejścia do lewej nogi. Czy ktoś jest w stanie rozwiać nasze wątpliwości i z całą pewnością określić którą stopę ma lepiej ułożoną?

"Życie to jedna wielka impreza, rób wszystko żeby nie być na niej kelnerem"
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2011, 08:56

Oj chłopczyki, nie płaczcie już tak. Pierwszy mecz z profesjonalną drużyną, przegrana i niektórzy już rwą włosy z głowy, bo Conte zły, bo nie ma umiejętności... Czy Wy słyszycie samych siebie?
Można się zacząć martwić, jeśli kolejne dwa mecze i potem ten z Betisem zostanie rozegrany w taki sposób jak ten ze Sportingiem. A na razie rozluźnić zwieracze! :lol:

PS. Przykro mi się zrobiło, jak zobaczyłem kołka ze Sportingu doganiającego Alexa w niecałą sekundę :( Ale Bramka :bravo: :bravo:

Obrazek
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2011, 09:09

@Wesoł - też odniosłem takie wrażenie, o czym wspomniałem w poprzednim poście. Molek, jesteś pewny tej jego prawonożności?

Edit:
Molek big fun juve pisze: Próbowałem znaleźć na internecie jakieś info , ale nic nie było, filmików też, więc sięgnąłem po FM :P i tam też są zdania , że preferuje prawą nogę :p
To żadne źródło, tam jest sporo błędów, zwłaszcza wśród młodych nieznanych grajków. W pierwszym meczu z tą drużyną o dwuczłonowej nazwie, grając na prawej stronie, ewidentnie schodził do środka w poszukiwaniu strzału... Przyjrzę się następnym razem.
Ostatnio zmieniony 24 lipca 2011, 10:16 przez Łukasz, łącznie zmieniany 1 raz.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Molek big fun juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2011, 09:18

Łukasz pisze:@Wesoł - też odniosłem takie wrażenie, o czym wspomniałem w poprzednim poście. Molek, jesteś pewny tej jego prawonożności?
Ręki nie dam uciąć :wink: ale na 90% jestem pewien , że jest prawonożny.

Próbowałem znaleźć na internecie jakieś info , ale nic nie było, filmików też, więc sięgnąłem po FM :P i tam też są zdania , że preferuje prawą nogę :p
Ostatnio zmieniony 24 lipca 2011, 09:26 przez Molek big fun juve, łącznie zmieniany 1 raz.

Czy wygrywasz czy nie i tak kocham Cię , Juve w mym sercu na dobre i złe
Obrazek
binio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2011, 09:21

pumex pisze:Oj chłopczyki, nie płaczcie już tak. Pierwszy mecz z profesjonalną drużyną, przegrana i niektórzy już rwą włosy z głowy, bo Conte zły, bo nie ma umiejętności... Czy Wy słyszycie samych siebie?
Można się zacząć martwić, jeśli kolejne dwa mecze i potem ten z Betisem zostanie rozegrany w taki sposób jak ten ze Sportingiem. A na razie rozluźnić zwieracze! :lol:

PS. Przykro mi się zrobiło, jak zobaczyłem kołka ze Sportingu doganiającego Alexa w niecałą sekundę :( Ale Bramka :bravo: :bravo:
Amen :)

Milan 2 sezony temu przegrał chyba z 10 meczy pod rząd a potem spokojnie zajął 3 miejsce. W mojej ocenie skład mieli wtedy gorszy.

Zablokowany