Serie A (15): Catania 1-3 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Juve Master

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2010, 21:37

Machnes pisze:
Juve Master pisze:
Machnes pisze:Jest to mozliwe ze mam Cyfre+ (w tym Canal+) i nie mam tego czegoś Canal+ GOL?
Bo to stosunkowy nowy kanał i kiedy wykupowałeś swój pakiet C+ mogłeś nie mieć uwzględnionego C+ GOL :>
czyli pewnie aktualizowanie listy kanałów nic nie pomoże? :)
Nie sądzę... :)

Co do samego meczu... Grosso jest tak nędzny, że nie jestem w stanie wyrazić tego słowami. Znakomicie przyjmuje piłkę, podaje, włącza się do ataku... cudo!
Reszta też słabo. In minus zwłaszcza Aquilani, który przez pierwsze 20 minut nie potrafił zagrać jednej celnej piłki.
Wyróżnić mogę za to IAQUINTĘ, który walczy i przepycha się w polu karnym Catani ile wlezie, skutkiem czego zaliczył on dwie asysty :>
Mimo przeciętnej gry powinno być już 3:1, po tym jak sędzia postanowił nie zauważyć brami numer dwa dla Juve, no ale coż. Zaledwie chwilkę później Fabio Q. pokazał, że oliwa tym razem sprawiedliwa. Liczę, że co najmniej dowieziemy ten rezultat, albo go poprawimy do 3:1.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2010, 21:38

Przez pierwsze 20 minut gralismy bardzo slabo. Tracilismy glupio, co 2 pilke, Catania Nas przycisnela, oddawala strzaly, miala wiecej z gry. Potem sie wyrownalo i tak zostalo do konca. No moze oprocz tych kluczowych, ostatnich 5 minut 1 polowy.

Sorensen nie radzi sobie sam na prawej stronie. Nie wyhaczylem kto biega na lewym skrzydle Catanii, ale jest bardzo szybki i ciezko go w pojedynke zatrzymac. Del Neri powinien po przerwie zamienic stronami Krasicia i Pepe. Niech Wloch pomoze Sorensenowi, bo Krasic gra bardzo z przodu i rzadko kiedy w ogole wraca. Pytanie brzmi, jak sobie bedzie dawal rade Grosso, bo Dunczyk mimo wszystko na pewno lepiej broni, niz Fabio. Nie mam mowiac szczerze pojecia. Przydalby sie teraz Marchisio.

Na plus jak na razie Iaquinta. Dwie asysty, bardzo ladnie dzisiaj wspolpracuje z kolegami. Moglby cos strzelic, w nagrode. Aquilani bardzo wiele niedokladnych zagran, zbyt chaotycznie.

zippo01

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Łukasz pisze:Nie oglądałem w tym roku żadnego meczu Catanii i czuję się mocno zaskoczony. Kapitalną piłkę grają, agresywny pressing, sprytne kontry. Wszystko z pierwszej piłki i na dużej szybkości... Fajnie poukładany zespół. Dobrze, że mamy Quagliarellę - jak dotąd najlepszy w naszych szergach (kapitalna asysta i profesorka przy golu). Po przeciwnej stronie fajnie grają Biagianti i Alvarez. No i Martinho, który robi bardzo dużo wiatru.
Asystę to chyba zaliczył Vicek a nie Q.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Sorry panowie, byłem pewien, że to Quaglia.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Aquilani i Grosso to dramat dzisiaj. Ładnie Quagliarella, strzelił dwa gole, szkoda, że sędzia jest na tyle ślepy, że uznał tylko jednego.
Krasic już trzeci mecz jakoś bez błysku, Melo podobnie. Mam nadzieję, że w drugiej połowie chłopaki pokażą nam futbol do jakiego nas przyzwyczaili i utrzymamy przewagę.

#AllegriOut
SirRose

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2010, 21:39

W pierwszej połowie gramy dość niemrawo, nie dominujemy na boisku choć zasłużenie prowadzimy. Nieuznana bramka Quagliarelli to dla mnie skandal, sprawa z pewnością będzie rozdmuchana we Włoskiej prasie i dobrze. Całe szczęście, że chwilę później Fabio nie pozostawił miejsca na interpretację sędziego i prowadzimy.
Szkoda straconej bramki - idiotyczny błąd Grosso, który na prawdę dziś gra słabo. Lewe skrzydło jest jedną wielką dziurą - nie możemy tak grać.
Ciężką przeprawę ma dziś też Sorensen. Lewy skrzydłowy Catanii robi niezłe zamieszanie. Nie dostrzegłem tylko jak się nazywa ?? Gomez ??
W każdym razie to jego, a nie Maxi Lopeza, chętniej bym u nas zobaczył :)
W drugiej połowie jeszcze jedna brameczka i mam nadzieję bezstresowa końcówka

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2010, 21:40

Bardzo ładnie grają. Powinno być 3:1 bo piłka przy woleju Q przekroczyła linię. Z drugiej strony, Kielon dotknął ręką w polu karnym.....
Aqua dzisiaj nieco zagubiony ale reszta bardzo dobrze. Dzisiaj świetni przede wszystkim Vicek i Pepe.

Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2010, 21:40

Ale gramy lipnie... Dziś Catania o wiele lepiej i swobodniej gra piłką. Nie zdziwię się jak jeszcze wyrównają. Trzeba szybko strzelić im bramkę - to wydaje mi się powinno podciąć im skrzydła.

Co do naszych piłkarzy:
Aqua - cholernie słabo, na początku meczu widziałem 8/8 niecelnych podań. To się w głowie nie mieści! Podawał do przeciwnika, gdy jakiś zawodnik Juve był oddalony z 10-15m.
Krasić - słabo, próbuje biegać, kręcić, ale nic mu nie wychodzi...
Grosso - nic nie pokazuje( chyba, że to jak nie przyjmować piłki). Bramka dla "słoni" padła właśnie po jakiego tragicznym błędzie przy wybijaniu piłki.
Sorensen - dziś chyba najsłabszy występ z dotychczasowych!

Ręka Chielliniego? Moim zdaniem karny powinien być. Dobrze, że sędzie tego nie zauważył - z resztą jak i przekroczenia linii przez piłkę po strzale Q.
Dobrze, że chwilę później Fabio ponownie skierował futbolówkę do siatki przeciwnika!

mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2010, 21:41

Jak strzelił Fabio gola? oczywiście po tej nieuznanej bramce musiał mi się rozłączyć net :angry:

Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2010, 21:41

SirRose pisze:Lewy skrzydłowy Catanii robi niezłe zamieszanie. Nie dostrzegłem tylko jak się nazywa
Martinho. 22-latek. To jego czwarty mecz w lidze.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2010, 21:42

Przecież z takiej odległości, z ręką przy korpusie, o karnym nie ma mowy.. o czym wy gadacie?

Greger

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2010, 21:42

Chyba najczęściej młody Martinho objeżdża Soerensena, a Gomez schodzi chyba z prawego skrzydła, albo się wymieniają pozycjami.

Obrazek
Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2010, 21:43

Chyba znowu będą kary za petardy.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
ManiekJuve91

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2010, 21:43

Utrzymac ten wynik!
Zawsze tak jest że jak strzelimy bramkę to zaraz ją stracimy...
Grosso nie mogę na niego patrzec... Tragedia! Straty,niecelne podania,nie potrafi przyjąc piłki,do tego bramka z jego winy;/ TRAGEDIA....
Liczę na 3 pkt!

Kejter

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2010, 21:44

Piękna bramka Fabio, szkoda że nie zaliczona. Jak ktoś już pisał blok defensywny dzisiaj lipe gra. Sorensen nie radzi sobie wybitnie z tym skrzydłowym. No i szkoda że Krasić dzisiaj nawet 1/10 nie gra tego co z Lechem.

Zablokowany