Serie A (6): Inter 0-0 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 października 2010, 23:11

Mam nadzieję, że w perspektywie czasu nie będę wstydzić się swoich słów, ale najlepszym transferem było zostawienie Melo. Gość, którego każdy spisywał na straty po sezonie w Juve i słabych mistrzostwach świata, gość który podobno nie jest od rozgrywania, a wyłącznie od przerywania akcji przeciwnika, dziś po raz kolejny sam chwilami się do tego pchał. Długie przerzuty, rozrzucanie piłek do bocznych pomocników, wszystko cacy dziś.. i nie tylko.

Aquilani to nasz najlepszy środkowy pomocnik jesli chodzi o przegląd pola od spadku. Ten gość ma lepszy przegląd pola niż ja w fifie czy pesie na kamerze telewizyjnej. Rozrzuca piłki precyzyjnie i to często bez przyjęcia i zbędnego cackania, co przy kontrach jest naszym asem w rękawie. Myślę, że ten facet ma nam jeszcze wiele do zaoferowania i dopiero się rozkręca, bo to jego dopiero 2 występ od 1 minuty. Strach się bać co będzie później.

Iaquinta poza wywalczeniem rzutów wolnych i kilku górnych piłek niemal tylko irytował swoją postawą. Inna sprawa, że te jego wywalczone stałe fragmenty inny przeciętny napastnik z przeciętną szybkością stworzyłby zagrożenie bramki, nie wspominam już o napastniku na miare Juve.

Obrona koniec końców na plus, choć nieraz było gorąco pod naszą bramką.

Ewidentnie skupieni byliśmy na poprawieniu gry obronnej, co odbiło się na ofensywie, chociaż szans nam nie brakowało.
Tak jak to w takich meczach bywa, wynik mógł paść niemal każdy, cieszy mnie walka i bodajże pierwsze czyste konto w tym sezonie.
1 pkt. na wyjeździe na pewno jest dobrą zdobyczą, zważywszy na roszady w naszych szeregach w mercato i fazie budowania zespołu. Mam nadzieję, że nie obniżymy lotów, bo jest coraz lepiej, a rywali ostatnio nie mieliśmy byle jakich.

sk1le

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 października 2010, 23:14

Z meczu na mecz Juventus gra coraz lepiej.. Będzie dobrze panowie! Po raz kolejny zaskoczył mnie GRYGERA.. Co mu się stało, że tak dobrze gra :C ? Ogólnie to mecz wyrównany i wynik remisowy jest jak najbardziej fair;). Najsłabszy w ekipie Del Neriego był bez wątpienia Iaquinta --> Bardzo drażni mnie ten gość i mam nadzieje, że nie wystąpi w następnej kolejce.

Forza Juve !

Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 03 października 2010, 23:14

Gdyby obrona była tak zmotywowana w każdym meczu moglibyśmy realnie mierzyć w jakieś trofeum w tym sezonie. Wychodzi na to, że się po prostu frendzlom na co dzień nie chce. Szczególnie wyróżnić należy De Cegiele, który zagrał chyba jedne z najlepszych 45 minut w swojej karierze. A że Delneri uważał inaczej... :think:. Zreszta i tak żeby powstrzymać Eto należałoby ustawić na prawej Chielliniego.
Wielkie cięgi powinien zebrać za ten mecz Iaquinta. Zaprzeczenie napastnika. Nic mu nie wychodziła. Kompletny dramat. :angry:
Słowa uznania natomiast dla Quagliarelli i Krasicia.
Mimo punktu wywalczonego na gorącym terenie pozostaje duży niesmak po tym jak drużyna zupełnie porzuciła myśl o strzeleniu gola. Te bezsensownie wybijane piłki pod pole karne Cesara :doh:.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 03 października 2010, 23:16

triada pisze:Jak można dziś krytykować obronę? Jest duża poprawa i już.
Hahaha, obrona to porażka Inter bez problemu dochodził do sytuacji ale frajersko je marnowali. Widzę że dla większości zagraliśmy dobry mecz. To nie my byliśmy dobrzy tylko Inter strasznie słaby...

P.S patrzenie jak Inter dąży do zwycięstwa, a Juventus zadowala się remisem było smutne.
Ostatnio zmieniony 03 października 2010, 23:17 przez Alexinhio-10, łącznie zmieniany 1 raz.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 03 października 2010, 23:16

Widać, że DN wykonuje dobrą prace ( poza wystawieniem Claudio na skrzydle ). Generalnie, możemy być optymistami przed następnymi meczami. W tym meczu widać było, że jednak brakuję nam trochę jakości w porównaniu do Interu. Przydał by się nam w ataku taki Eto, to co robił chwilami to masakra. My niestety atak mamy kompletnie do d... :/

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 października 2010, 23:17

Jeaaaaaaaaaaa wkoncu 7 miejsce! :D :D :D
O tym meczu jako Juventusie pisac nic nie bede, bo od dawna wiadomo, ze rzadza sie swoimi prawami i ustawienie,taktyka, formacja ma tu kupe(brazową) do rzeczy :wink:
Tylko nie rozumialem tego wejscia Sissoko. Nic nie wniosla, dla mnie to niestety On sie juz wypalil i nalezy go jak najszybciej sprzedac.
Liczylem bardziej, ze Pepe wejdzie za Aqua..
Ostatnio zmieniony 03 października 2010, 23:18 przez Bartek88, łącznie zmieniany 2 razy.

KamilDeath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 października 2010, 23:17

z jednej strony szkoda sytuacji Qua, ale z drugiej Millito uuff, na chłodniej po meczu stwierdzam, że remis dla nas jest dobrym wynikiem, biorąc pod uwagę na jakim etapie jesteśmy i co jeszcze przed nami, w końcu walka, nieustępliwość to, z czego byliśmy znani chociażby za Capello, z mniej dobrych informacji, Del Neri nie jest zadowolony ze skrzydeł, ani Pepe ani Martinez dzisiaj nie grali, zamiast nich środkowy pomocnik, więc uważam, że nie ma do nich aż takiego zaufania, i zastanawiam się czy nie lepsza była by zmiana Qua -> Del Piero, bo od tego momentu skończyły się jakiekolwiek dośrodkowania, zwłaszcza od Krasica bo już nie miał na kogo ale to tylko takie gdybanie, nic teraz odpoczynek dla poniektórych

...abyssus abyssum invocat.......piekło wzywa na pomoc piekła....
Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 października 2010, 23:20

Del Neri po prostu pomyslal i wyglowkowal,ze lepiej bedzie jesli na boisku bedzie wiecej graczy, ktorzy nienawidzą inter, bo wplynie to pozytywnie na motywacje :)

Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 października 2010, 23:25

Powiem szczerze, że przed meczem, remis brałbym w ciemno. I jako, że taki wynik uzyskaliśmy, bardzo się z tego cieszę.
W końcu na 0 z tyłu w takim meczu. Chciałbym, by nasza obrona była tak zmotywowana i skoncentrowana w każdym meczu.

Na plus w meczu, na pewno Krasic, Aquilani i Melo. Wyróżnić też można Grygere(!) i De Ceglie i Chielliniego. Bonucci bardzo słabo. To samo Iaquinta oraz Quagiarella. Marchisio niewidoczny, ale bez większych błędów.

Podoba mi się styl gry naszego "romanisty". Ma świetny przegląd pola, przypomina mi Xaviego.
Melo obecnie jest przeciwieństwem Melo z poprzedniego sezonu, z czego chyba każdy Juventino się cieszy.

Ogólnie mecz na plus. Dobranoc.

Myzarel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 października 2010, 23:26

Ależ tu niektórzy marudzą... wywozimy cenny punkt z Mediolanu, graliśmy bez żadnych kompleksów i, co więcej mieliśmy okazje by ten mecz wygrać. Gdybyśmy grali tak w każdym meczu byłoby bardzo dobrze (za wyjątkiem Enzo). Szczególnie jestem zadowolony ze Zdenka :D, Claudio też swoje zrobił, bo biegać cały mecz za Maiconem to nie przelewki :D
Oby tak dalej! :bravo:

Kto by pomyślał że będzie można czuć niedosyt po remisach z City i interem... :prochno:

Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 października 2010, 23:51

Hm, to że Inter dochodził do sytuacji strzeleckich to naturalna kolej rzeczy. Jeśli ktoś myślał że Juve pojedzie do Mediolanu i nie dopuści gospodarzy do ani jednej sytuacji... :roll:

Eto'o jest w takim gazie, że 1vs1 bierze każdego. Świetny piłkarz w świetnej formie.

Melo na boisku emanuje pewnością siebie. Nawet jakieś przebojowe dryblingi w gąszcz obrońców mu przychodzą do głowy kiedy nie ma zbytnio opcji dobrego podania.

Marchisio tradycyjnie przeszedł obok meczu. DelNeri chciał utrudnić mu to wystawiając Włocha na skrzydle ale jednak Claudio jest absolutnym specem od znikania.

Opowieści o tym, że schematy obronne to "konik" Naszego trenera jednak nie były przesadzone. Dwa mecze wyjazdowe z City i Interem - zaledwie jeden gol stracony.

Napastnicy starają się jak mogą, żeby Marotta nie zrezygnował z marzeń o Dzeko.

binio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 października 2010, 00:24

Znów marudzenie a my wywozimy 1 punkt z bodajże najtrudniejszego meczu w sezonie. Przed meczem brałbym w ciemno taki wynik ale po meczu jak już niejeden napisał, zostaje niedosyt.

Nie rozumiem takiego narzekania na obronę i ogólnie na naszą grę.
Bonucci jedynie miał ryzykowne zagrania a reszta grała bardzo uważnie a drobny błąd w meczu każdemu się może zdarzyć, najważniejsze że w kluczowych momentach nie popełniali błędów.

Oceniając obiektywnie obie strony wychodzi remis ze wskazaniem na Inter ale nieznacznie. I my i oni mieliśmy sytuacje, wcale się nie cofnęliśmy a nawet końcówka była dosyć ciekawa, zwłaszcza ten moment, gdy mieliśmy chyba z 4 rożne po klei.

Wreszcie gramy ładną piłkę, nie nudną. Podania z pierwszej, ładne rajdy się trafiają, nawet mimo strat próbują, widać ten element DelNeri trenuje.

Podobało mi się też to, że po stracie jest ostra walka o odzyskanie a nie ustawianie się na pozycji i odpuszczanie. Przez to Inter musiał szybko rozgrywać i była większa szansa na błąd z ich strony.

Mecz ciekawy.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 października 2010, 00:27

Ja widzę na dziś dzień tylko jeden poważny problem w drużynie(bazując na 5ciu ostatnich meczach)- brak zrozumienia u napastników.
W każdym meczu są 2-3 takie sytuacje, gdzie w wyniku braku porozumienia zamiast bramki jest tylko głupi strzał z dystansu. Dziś bardzo ładnie Quagli przyjął piłkę tyłem do bramki, odwrócił się i... Panu Bogu w okno. A miał bardzo ładnie wystawionego Del Piero. Ale ten mu się ślicznie zrewanżował- minął dwóch internistów w środku pola, wychodziliśmy 3 na 2, a DP uderzył z 35 metra. Fakt, uderzył niebrzydko, ale można i trzeba to było rozegrać lepiej. Dwie akcje, mogły być dwie bramki.

No i drugi problemik, jedynie z dzisiejszego meczu- strasznie nas inter łoił w walce o górne piłki. Jasne, widać było po składzie wyjściowym, że Neruś ma zamiar grać dołem, ale... bez przesady proszę Pana.

Giacobbneri

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 października 2010, 00:55

Dobry mecz w naszym wykonaniu. W ogóle spotkanie bardzo dobre, zwłaszcza pierwsza połowa mogła się podobać. Sytuacje z obu stron. W końcu nie byliśmy tłem dla Interu tylko równorzędnym rywalem.

Jedyna rzecz która martwi że zwłaszcza Eto'o kręcił naszymi jak chciał.

Niemniej podobało mi się ustawienie jakie Delneri wybrał na ten mecz. Tylko zmienić duet z przodu na Amauri-Del Piero i będzie to coś czego oczekuje. W defensywie wyglądało to już znośnie. Sytuacje z przodu były. Widać progres w naszej grze. Oby po przerwie na reprezentacje było jeszcze lepiej.

Ouaresma, Benzema, Van Der Vaart i Huntelaar - takie rzeczy tylko w FM-ie !

Marnotta gdzie te transfery ? Delneri gdzie ta piękna gra ?

Moggi wróć !!! Lato 2011 już niedługo !!!
zagroo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 października 2010, 01:23

Nasza gra opiera się głównie o ataki ze skrzydeł boiska i wrzutki, więc dla mnie priorytetem w zimie jest kupno bocznych obrońców z prawdziwego zdarzenia, takich jak Maicon którzy potrafią się podłączyć, wygrać pojedynek jeden na jeden dośrodkować i stworzyć zagrożenie. A taki Zdenek lub Cegła? Jest sukces jak wyjdzie im jakaś jedna akcja przypadkowo bo Grygera boi się pobiec z piłką i od razu oddaje ją do tyłu a Cegła zawsze te swoje głupie długie piłki do z których większość idzie do przeciwnika. Bonucci to chyba dalej nie może się odkręcić bo dzisiaj strasznie z nim jechali interiści. Pomoc dziś nieźle funkcjonowała, momentami ku mojemu zdziwieniu potrafiliśmy wymienić pare podań ale to głównie za sprawą Alberto(wielka szkoda że nie może grać w LE), Melo chyba się troche uspokoił co wydaję się wyszło mu na lepsze, nie ma już chaosu w jego grze, mądrzej się poruszą i praktycznie nie ma z jego stron żadnych strat. Ogólnie z wyniku jestem zadowolony, z gry zwycięstwo bardziej należało się Interowi.

Zablokowany