Powołania do Reprezentacji Polski

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ

Czy uważasz, że powoływanie piłkarzy z polskimi korzeniami wyszkolonych w zagranicznych klubach jest dobrym pomysłem?

Można wybrać tylko 1. opcję

146
67%
72
33%

Liczba głosów: 218

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2011, 08:47

Powołanie Gola trochę mnie zaskakuje. Wchodzi do kadry na fali bramki w Moskwie. Dobrze, że jedynie jako piłkarz z listy rezerwowej bo od razu powołania nie dostał. Druga sprawa to Wasilewski. Fajnie, że wraca, ale jak już ktoś wcześniej wpomniał wygląda to głupio kiedy zastępuje piłkarza Widzewa. Wasilewski to jednak klasowy obrońca, piłkarz z charakterem, zdecydowanie przyda się do kadry.

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2011, 10:21

Dziwi mnie to, że Wasyl po wyleczeniu poważnej kontuzji, mimo powrotu do gry na wysokim poziomie, pozostał zapomniany w kontekście reprezentacji. Wg mnie powinien być na każdym zgrupowaniu przez przynajmniej ostatni rok. Co więcej, nie ma w kadrze drugiego tak charyzmatycznego piłkarza (może Boruc, ale każdy zna sytuację), który zasługiwałby na opaskę kapitana tak jak Wasyl (z całym szacunkiem dla Kuby).
Liczę na to, że Marcin zostanie w kadrze przynajmniej do Euro.
19 pisze:dla mnie smieszne jest to ze pilkarz anderlechtu zastepuje pilkarza widzewa w kadrze, wasilewski powinien byc zmiennikiem piszczka przynajmniej od 3 moze 4 miesiecy a ten wymysla z rzezniczaka, mierzejewskiego(kiedys cracovia) jakiegos brozia z widzewa
Rzeźniczak jest dobrym piłkarzem i zasługuje na sprawdzenie go w kadrze, ale Łukasz Mierzejewski i Bróź to chyba nieporozumienie.

Jeśli chodzi o Gola to zgadzam się z steru - gdyby nie gol Gola w Moskwie to w kadrze by go nie było. Jednak mimo wszystko chętniej zobaczyłbym na tej pozycji jego kolegę z Legii - Borysiuka albo Krychowiaka, który obecnie wprawdzie nie ma miejsca w pierwszym składzie swojego klubu, ale jest to zdecydowanie piłkarz z przyszłością. No i warto może dać szansę Pękalskiemu.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2011, 12:43

Wyjaśnia się temat Perquisa, teraz już chyba raz a dobrze.

http://www.90minut.pl/news/166/news1669 ... lstwo.html

Ponoć nawet jest na zgrupowaniu kadry, ale chyba nie ma oficjalnego potwierdzenia. Przecież Smuda bojkotuje media :roll:

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2011, 17:50

steru pisze:Wyjaśnia się temat Perquisa, teraz już chyba raz a dobrze.

http://www.90minut.pl/news/166/news1669 ... lstwo.html

Ponoć nawet jest na zgrupowaniu kadry, ale chyba nie ma oficjalnego potwierdzenia. Przecież Smuda bojkotuje media :roll:
No i wg mnie pozytywnie. W nim upatruję skok jakościowy naszej obrony.

Swoją drogą to co się teraz dzieje na kadrze to jakaś patologia :roll: Jedni piłkarze wyjeżdżają, inni przyjeżdżają, a cała sytuacja z mediami - parodia :|

tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 01 września 2011, 17:56

francois pisze: Swoją drogą to co się teraz dzieje na kadrze to jakaś patologia :roll: Jedni piłkarze wyjeżdżają, inni przyjeżdżają, a cała sytuacja z mediami - parodia :|
Dokładnie. Wszyscy narzekali jak to źle była za Beenhakkera - teraz okazuje się, że jest nie wiele lepiej. Patrzeć nie mogę na ten burdel wokół kadry. Mam wrażenie, że Smuda go po prostu nie ogarnia. Wiele spraw jest nie potrzebnie pompowanych przez samego trenera czy też media. Dajmy tym chłopakom pograć. Jestem przekonany, że umiejętności tej drużyny są znacznie większe niż pokazuje to ranking.

Obrazek
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2011, 13:34

francois pisze:Swoją drogą to co się teraz dzieje na kadrze to jakaś patologia :roll: Jedni piłkarze wyjeżdżają, inni przyjeżdżają, a cała sytuacja z mediami - parodia :|
Zastanawiające jest to, że tak dużo kontuzji na początku sezonu się przydarzyło. Nie chce się wierzyć, że przygotowanie fizyczne tych piłkarzy aż tak kuleje.
zoff pisze:Dokładnie. Wszyscy narzekali jak to źle była za Beenhakkera - teraz okazuje się, że jest nie wiele lepiej. Patrzeć nie mogę na ten burdel wokół kadry. Mam wrażenie, że Smuda go po prostu nie ogarnia. Wiele spraw jest nie potrzebnie pompowanych przez samego trenera czy też media.
Wszystko przez to, że Smuda jest zwyczajnym gburem/mrukiem. Taki charakter. Na dodatek źle znosi krytykę, nie potrafi liczyć się ze zdaniem innych jako że on sam jest nieomylny. Dochodzi do tego sprawa naszej specjalistki od wizerunku czy tam kontaktów z mediami - Agnieszki Olejkowskiej. Dziennikarze narzekają, że nie traktuje swoich obowiązków poważnie. Piłkarze, dokładniej Błaszczykowski, twierdzi że całe zamieszanie z mediami jest spowodowanie nieporozumieniem właśnie z tą panią. Kto wie, może coś jest na rzeczy. Pewne jest to, że to zamieszanie nie jest nikomu potrzebne i już chyba nie specjalnie kogoś rusza...
zoff pisze:Dajmy tym chłopakom pograć. Jestem przekonany, że umiejętności tej drużyny są znacznie większe niż pokazuje to ranking.
Co do tego nie ma wątpliwości. Aż tak, źle nie gramy.

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 września 2011, 16:12

Może i niewiele ma to wspólnego z tematem, ale przypadkiem natchnąłem się na coś takiego:
http://www.eurofutbol.pl/news/328448-Po ... wal-Ghane/
Spotkaliśmy się z Emmanuelem w Londynie wczoraj wieczorem. Po rozmowach podpisał dokument, w którym potwierdza chęć zmiany narodowości i gry dla reprezentacji Ghany.
To tak można :shock:
Może z każdym młodym piłkarzem, którego może nam capnąć inna federacja podpiszmy coś takiego :lol:

tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 września 2011, 13:36

W oczekiwaniu na nasz mecz, rzuciłem okiem na spotkanie PSV-Ajax, żeby zobaczyć jak sobie poczyna Tytoń. Niestety nasz bramkarz został bardzo ciężko znokautowany przez kolegę z drużyny. Sprawa wyglądała naprawdę poważnie. Tytoń leżąc na ziemi, dostał w twarz kolanem z bardzo dużą siłą. Lekarze bardzo długo i ostrożnie układali go na noszach. W efekcie sędzia musiał przedłużyć pierwszą połowę aż o 15 minut.

Obrazek
dav3d

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 września 2011, 13:59

link do tego fatalnego wypadku :/ brak komunikacji z obrońcą i spoooooooooooro pecha i naprawdę wyglądalo to tragicznie :?

topboxing.pl zapraszam :)
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2011, 08:12

http://www.pzpn.pl/index.php/Reprezenta ... dla-Polski

Zaczyna się temat... W sumie to nie wiadomo co tu pisać. Jeszcze może się okazać, że facet się wszystkiego wyprze a Lato zwyczajnie się ponownie skompromituje? Pamiętam jak był wywiad z Meliksonem w którym to mówił, że już kadrę wybrał-była o tym mowa po jego debiucie w kadrze Izraela.

D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 września 2011, 09:32

Izrael stracil szanse na Euro to zydkowi odwidziala sie gra dla nich :lol:

Jednym słowem. PO-RA-ZKA!

Taki artykulik z weszło, z którym sie w 100% zgadzam.

Wesoło nie jest już od dawna, teraz robi się groteskowo. Maor Melikson – jak informuje PZPN – grać będzie w reprezentacji Polski, co zmusza nas do skierowania w stronę tego bardzo dobrego pomocnika prostych, żołnierskich słów: MAOR, ... . Już nie wiemy, jak się zabrać za kolejny tekst na ten sam temat, czujemy, jakbyśmy zjadali swój własny ogon i ciągle, dzień w dzień, pisali innymi słowami dokładnie to samo. Klepaliśmy już przecież wielokrotnie o tych wszystkich przyszywańcach, a tu zjawiają się kolejni i kolejni. Wyłażą z dziur i mówią: - Ja chcę do kadry, ja chcę do kadry, jeszcze ja…
Brzmi to naprawdę strasznie. Na Euro 2012 szykuje się kadra tak <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, że patrzeć będzie można tylko i wyłącznie z odrazą. Kornelia Marek to przy tej całej drużynie krzewicielka idei fair-play.
Kiedyś mówiono o tym w formie dowcipu. Zespół na mistrzostwa &#8211; Perquis, Polanski, Obraniak, Boenisch, Melikson&#8230; Pośmialiście się już wszyscy? Czas przestać. Franciszek Smuda z pewnością przejdzie do historii polskiej piłki &#8211; jako najbardziej skompromitowany selekcjoner w jej dziejach. Jako ten, który farbowanych lisów nie chciał i na tego typu hasłach dochrapał się pensji w wysokości 150 tysięcy złotych miesięcznie. Kasę wziął, a potem stwierdził: - Zmieniłem zdanie! Dzisiaj nie możemy na tego człowieka patrzeć. Nie możemy, bo nas mdli. Bo chce się rzygać. W naszych oczach ten człowiek zasługuje na pogardę i na nic więcej.
Możecie mówić, że nie jesteśmy Polakami lub też, że nie jesteśmy godni nimi być. Mamy to w dupie. Jeśli Melikson będzie kolejnym piłkarzem, który zagra w biało-czerwonych barwach, w czasie Euro 2012 będziemy kibicować przeciwnikom. Będziemy mieć nadzieję, że reprezentacja Polski przegra wszystkie mecze po 0:10. Bo to już nie jest nasza reprezentacja &#8211; to żałosny zespół stworzony przez żałosnego trenera, zatrudnionego przez żałosny związek. Życzymy im klęski. Wszystkiego najgorszego. Życzymy im nie tyle porażek, co upokorzenia.
Polsko - nienawidzimy cię. Takiej Polski - skundlonej - nienawidzimy.
No właśnie &#8211; czy można być Polakiem i nie kibicować Polsce? Jak się okazuje &#8211; można. My jesteśmy właśnie po tej stronie barykady. Kadra z Meliksonem, Obraniakiem, Boenischem, Polanskim i Perquisem to twór, który zostaje przez nasze organizmy odrzucony. Nasze serca tego nie akceptują, nasze mózgi protestują. Wolimy przegrać, ale z rodakami w składzie, bo taki jest sport - czasami trzeba z honorem uznać wyższość przeciwników. Ale dziś piszemy to otwarcie &#8211; mamy nadzieję, że taka Polska zaliczy na Euro 2012 historyczny upadek. Mamy nadzieję, że śmiać się będzie z niej cały świat. Mamy nadzieję, że dzieci w Albanii będą do siebie mówić: - Oby nigdy nasza kadra tak się nie skompromitowała.
Franciszku Smudzie &#8211; zniszczyłeś turniej naszego życia i tego ci nie zapomnimy nigdy. Mamy jednocześnie nadzieję, że ten turniej będzie twoją zawodową śmiercią. Mamy nadzieję, że w lipcu 2012 na twój widok przechodnie będą spluwać z niechęcią. Mamy nadzieję, że wyjechać będziesz musiał gdzieś do Ugandy, by dano ci spokój. Rozwaliłeś wszystkie fundamenty kadry narodowej, rozwaliłeś całą ideę futbolu reprezentacyjnego. Zrobiłeś to z głupoty i ze strachu. Jesteś głupi i tchórzliwy. Raz w życiu przeżywamy mistrzostwa Europy jako gospodarze i akurat teraz ciebie musieli zrobić trenerem. Akurat ciebie &#8211; chłopka, któremu nie powierzylibyśmy nawet zarządzania kioskiem Ruchu w Biłgoraju. Za jakie grzechy?
Ze wszystkich reprezentacji świata, to my przekraczamy kolejne bariery <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>. Dla wyniku sprzedamy wszystko &#8211; orzełka w pierwszej kolejności. Bierzemy kogo się tylko da, by sprostać sportowym wymaganiom. Jeden Francuz, drugi, jeden Niemiec, drugi, teraz Izraelczyk. Patrzymy na to wszystko i zaczynamy się naprawdę zastanawiać &#8211; Franiu, czy ty cokolwiek wygrałeś uczciwie, czy może każdy twój sukces był w ten czy inny sposób podpłacony? Kiedy widzimy selekcjonera, który wynik w kadrze próbuje kupić sobie kupując piłkarzy z innych krajów, takie myśli po prostu muszą się nasuwać &#8211; w końcu mówimy o mentalności trenera&#8230;
Zamiast kupować piłkarzy, kupmy od razu mecze - będzie szybciej. Niech Łukasz Piszczek zrobi zrzutkę, a potem zaprezentuje to swoje smutne spojrzenie pod tytułem "przecież jestem młody i dobrze gram, nie zawieszajcie mnie". Ty z kolei możesz stać tyłem do boiska, żartować z kibicami i opowiadać, że nic nie wiesz.
Jeśli Melikson &#8211; a tak utrzymują władze PZPN &#8211; przyjmie propozycję gry dla Polski, to znaczy, że jest zwykłym cynicznym szmaciarzem. Kimś, kto nie ma żadnego kręgosłupa moralnego, zasad, żadnej przyzwoitości. Jeszcze do niedawna grał w pierwszej reprezentacji Izraela, mówił, że nie ma tematu występów dla Polski, bo Izrael to jego ojczyzna, a izraelski zespół to jego reprezentacja. Była to postawa w pełni zrozumiała. Teraz nagle go olśniło: - Hej, w Izraelu mają mnie za leszcza, a Polska otwiera przede mną nowe perspektywy! Być może olśniło go w momencie, gdy na treningu izraelskiej kadry dostał w twarz, co z kolei uniemożliwiło mu debiut w meczu o punkty.
Jesteś zdrajcą, Maor. Zdrajcą. Dziś czasy tak nam spsiały, że zdrajca może być bohaterem, ale nie zasługujesz na szacunek. Zasługujesz &#8211; jak Smuda &#8211; na splunięcie.
Idźcie w <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> z tą całą reprezentacją. Weźcie sobie jeszcze Dudu Paraibę na lewą obronę, Radovicia do pomocy i Ukaha na środek defensywy. No i Arboledę. Róbcie ten cyrk dalej, byśmy w czerwcu 2012 nie mieli wątpliwości, komu kibicować. Bawcie się sami. Dwa lata temu byliśmy pewni &#8211; będziemy za Polską. Teraz musimy czekać na losowanie grup, które nam powie, za kim należy trzymać kciuki.
Podobno od miłości do nienawiści jest bardzo krótka droga. My właśnie tego doświadczamy.
PS Wciąż mamy nadzieję, że komunikat PZPN pisany był po pijaku i dla żartu, a sam Maor Melikson o niczym nie wie. Nadzieja umiera ostatnia...
Licze ze Squadra Azzura w grupie trafi na reprezentacje PZPNu 8)

Obrazek
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2011, 09:50

Przykro trochę ogląda się to, co Smuda robi. Gdyby Klich z Wolfsburga grał, to byłoby jego miejsce, a tak pojedzie kolejny chłopiec z, nomen omen, łapanki.

Chyba naprawdę kupię koszulkę Weszło :/

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2011, 12:03

Będzie więcej Polaków w Wiśle :lol: A tak na serio to tym razem weszło ma sporo racji. Ja nadal będę kibicował kadrze ale bardzo mi się nie podoba cały ten cyrk. Tak nawiasem, to Melixon chyba tylko do rotacji bo mamy całkiem dobrze współpracującą linię (Adrian - Ludo - Kuba) pomocy.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 21 września 2011, 13:23

Mietson pisze:Będzie więcej Polaków w Wiśle :lol: A tak na serio to tym razem weszło ma sporo racji. Ja nadal będę kibicował kadrze ale bardzo mi się nie podoba cały ten cyrk. Tak nawiasem, to Melixon chyba tylko do rotacji bo mamy całkiem dobrze współpracującą linię (Adrian - Ludo - Kuba) pomocy.
Abstrahując już od tych wszystkich dywagacji narodowościowych to niestety, ale chyba Melikson zjada na śniadanie i Ludo, i Miejerzewskiego kreatywnością, przeglądem pola i podaniem. Obraniak i Mierzejewski powinni rywalizować na lewej stronie boiska ze sobą.

Obrazek
adinho08

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2011, 13:48

Dla mnie w ogóle nieporozumieniem są zasady wedlug których można zmienić reprezentacje. Maor parę miesięcy temu (może nawet miesiąc nie pamietam..) wybrał grę dla Żydków i grał w meczu/ach towarzyskich, teraz może jednak grać dla Polski. ŹENADA :!:

Reprezentacje wybiera się raz na zawsze. Stanowcze NIE dla tego pana. :!:

Vinci per noi magica JUVENTUS !
Górnik Zabrze & Wisłoka Dębica
ODPOWIEDZ