Serie A (15): JUVENTUS 2-1 Inter

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Giovani

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2009, 18:51

Ja polecam Sportingbet, jeżeli w domu nie masz Canal+, ja tam oglądam wszystkie mecze JUVE ( oczywiscie tylke te których nie ma w TV ). :prochno:

olom23

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2009, 18:53

Co do ustawienia 4-3-1-2 to dobre wyjście więcej będzie z gry w środku. bardzo chciałbym zobaczyć atak DP - Treze kto wie może ostatni raz? inter wiadomo przeciwnik z górnej półki nie trzeba tego nikomu mówić. Licze na przełamanie i wygrania nawet 1;0 ale w dobrym stylu.

Gdy dziś powiedziałem mamie że dzisiaj gra Juventus (moja mama nie zna się na piłce, ale jak oglądam Juve to zawsze po meczu się pyta czy wygrali) zapytała się mnie czy mają REALNE szanse. Oczywiscie wie że KOCHAM JUVE, ale to pytanie mnie z dziwiło nie wiem z czego wynika jej pytanie. Jeszcze jak powiedziałem że gra z interem to ona wiedziała że Mediolan byłem w szoku może ona potajemnie ogląda mecze interu :doh:

:wink:

Obrazek
JuveR

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2009, 19:27

Co tu wiele pisać.. po prostu Derby Włoch! No i wreszcie Juventus ma okazję wykorzystać potknięcie interu :smile: Wcześniej to nie bardzo wychodziło...

Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2009, 19:36

Mam nadzieję, że tak właśnie zagramy

Mamy w końcu wykonawców o dobrych zmienników do takiego ustawienia i powinniśmy wygrać FORZA JUVENTUS, NON VINCENTE MAI INTER :!:

Moonk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2009, 19:51

Serce coraz mocniej bije, to znak, że Juve zaraz kogoś zbije, a tak na poważnie, wierzę, że nasi tym meczem odbiją się wreszcie od dna jak to miało w poprzednich sezonach gdzie na najważniejsze mecze piłkarze spinali tyłki i robiła się seria kilka zwycięstw pod rząd co jest nam bardzo potrzebne w kontekście dalszej walki o mistrzostwo. Nie obchodzi mnie jakim ustawieniem wyjdziemy, kto będzie grał, kto strzeli i kto będzie asystował, ważne by wygrać !!

Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2009, 19:54

Fajnie ze teraz nagle wszyscy chca powrotu do 4-3-1-2 gdy po meczach z Viola czy Palermo plakaliscie za taktyka z trzema ofensywnymi pomocnikami. Przecierz gdy tak gralismy to nasza gra wygladala najlepiej w tym sezonie, a teraz Ciro mowi ze wina zlych wynikow byla wlasnie ta formacja.
Widac ze ma duzo z Lippiego i wczesniejsza rotacja ustawienia wynikala z presji, a nie z myslenia.

Oczywiscie jesli nasza jedenastka dzisiaj sie dobrze zaprezentuje to spox. ;)

Od ponad 20 lat nie mieszkam w Polsce i z jezykiem mam malo kontaktu, wiec w razie bledu ortograficznego daruj sobie poprawianie mnie.
eslk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2009, 19:54

Wg gazzetty (z godziny 19:50) zagramy dzis tak:

Buffon - Caceres, Cannavaro, Chiellini, Grosso - Marchisio, Sissoko, F. Melo - Diego - Del Piero, Trezeguet.

No coz, Gazzetta ostatnio pare razy sie mylila, jesli chodzi o zestawienie 11 przed meczem. No ale jesli faktycznie tak wyjdziemy, to szkoda, ze od pierwszej minuty nie zagra Giovinco. Widzialbym go w miejsce Diego, ktory mimo tego, ze byl jednym z "lepszych" w naszych szeregach w spotkaniu z Cagliari, to od dluzszego czasu nie zachwyca. Tak, to tylko moje pobozne zyczenia :)

Reszta skladu bez zarzutu. Z checia jeszcze podziekowalbym Grosso, bo kompletnie nie radzi sobie w obronie, ale postawa Molinaro bylaby jednak wielka niewiadomą. To samo odnosi sie do De Ceglie.

JUVEfan_11

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2009, 20:03

Buffon - Caceres, Cannavaro, Chiellini, Grosso - Marchisio, Sissoko, F. Melo - Diego - Del Piero, Trezeguet.
Kompletna tragedia taki sklad. Juz za siwego takie rzeczy sie nie sprawdzaly. Praktycznie 3 ofensywnych zawodników, nie mialby kto akcji robic. 3 defensywnych pomocnikow to juz przebicie wszelkich zasad obrony. Jesli taki rzeczywiscie bedzie sklad to nie rozumiem, albo chcemy wygrac albo w ogole nie wychodzmy na boisko.
Znowu sie zacznie liczenie na to, ze Diego zagra za 5 zawodnikow, przejdzie wszystkich i poda Amauriemu na pusta bramke. Bylby Camor, Giovinco, (jest Alex) to mialby z kim pograc z przodu

Pałlo3

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2009, 20:08

Milan wygrał z Sampdorią 3-0 więc na ten jeden jedyny wieczór jestem z Wami całym sercem :D

4-3-1-2 to chyba najlepsze rozwiązanie, co więcej Maicon nie zagra, więc szanse Juve wzrosły.

Pozytywna sobota, ale może byc jeszcze piekniej. Na remis też się nie obrażę :-D

mój typ: 1-1

zazwyczaj w takich meczach z wielkiej chmury mały deszcz 8) 8)

FORZA MILAN!
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2009, 20:12

Niedługo godzina zero, już czuję tę nutkę adrenaliny, za pół godziny osiągnie ona maksimum. Nie interesuje mnie nic poza zwycięstwem, mam nadzieję że piłkarze zdają sobie sprawę z tego że jeżeli chcemy wykonać ostatni sprint w stronę Scudetto musimy dzisiaj wygrać. I ZRÓBMY TO!
FORZA JUVENTUS!!!

Składy:

Juventus (4-3-1-2): Buffon - Caceres, Cannavaro, Chiellini, Grosso - Sissoko, Melo, Marchisio - Diego - Del Piero, Amauri

Inter (4-3-1-2): Julio Cesar - J.Zanetti, Lucio, Samuel, Chivu - Motta, Muntari, Cambiasso - Stankovic - Milito, Eto'o

---

Średnio mi się podoba nasze zestawienie.

Gajowy Marucha

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2009, 20:22

Generalnie nie podoba mi się tylko ustawienie pomocy.
Dlaczego Marchisio? Chyba Ciro rzeczywiście ma zamiar walczyć o remis :lol: Gdyby chociaż grał Seba...tak Diego ma drewnianego Amauriego i zdziadziałego Alexa :roll: Ja jednak postawiłbym na 4-5-1

Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2009, 20:24

I nie chcecie Marchisio... a tak plakaliscie gdy doznal kontuzji. :lol:
Zdecydujcie sie ludzie.

Od ponad 20 lat nie mieszkam w Polsce i z jezykiem mam malo kontaktu, wiec w razie bledu ortograficznego daruj sobie poprawianie mnie.
eslk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2009, 20:27

Monte Cristo pisze:I nie chcecie Marchisio... a tak plakaliscie gdy doznal kontuzji. :lol:
Zdecydujcie sie ludzie.
Ja tam Claudio bardzo cenie i sie ciesze, ze dzisiaj zagra :) Przed kontuzja radzil sobie swietnie, mam nadzieje, ze szybko wroci do dobrej dyspozycji.

Tylko szkoda, ze Giovinco nie ma. Fajna rzecz powiedział Moggi - Diego gra tuz za napastnikami, a powinien biegac bardziej z tylu, szukac wolnego pola i rozdzielac pilki. Zobaczymy jak to dzisiaj bedzie wygladalo.

__Alex__

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2009, 20:33

No to za chwile się zaczyną emocje...
Jak by to pięknie było gdyby Juve wygrało dziś...
Cóż, ponoć wiara czyni cuda!

Forza Juve!!!!!!

Kuben

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2009, 20:39

Ale emocje... zresztą nie tylko u mnie.
Nie liczę na piękne widowisko. Nie liczę na grad bramek. Liczę tylko na 3 pkt !

jakiś sprawny link ktoś posiada ;>

Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
Zablokowany