Ekstraklasa 2009/2010

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ

Kto zdobędzie tytuł Mistrza Polski?

Można wybrać tylko 1. opcję

Pokaż wyniki
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2009, 22:33

paku pisze:A co ma jedno wspólnego z drugim ?
Bardzo wiele. Dla mnie to trochę idiotyczne. Klub, któremu kibicujesz zostaje zdegradowany za korupcje, a Ty teraz cieszysz się, że za korupcję polecał inny klub. Pytam więc czy tak samo cieszyłeś się wtedy, gdy to my graliśmy w Serie B? Wtedy każdy chciał walczyć o swoje i każdy był przekonany o naszej niewinności. Teraz Widzew znalazł się w sytuacji, gdzie także walczą o swoje i póki co wygląda na to, że mają ku temu argumenty.

Nie jestem kibicem Widzewa (to tak na przyszłość). Niedawno zainteresowałem się tą sprawą i wiele jest w niej dla mnie niejasności. Jeżeli jesteś przekonany o swoich racjach, to zazdroszczę. Ciekawi mnie jaki finał będzie miała cała ta sprawa i czy te racje znajdą uzasadnienie.

paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2009, 01:23

A no ma dużo ponieważ istnieje tutaj konflikt interesów. Jestem za tym, aby winny klub został ukarany. Byłem za tym żeby Juventus został ukarany, a wszystko dlatego że gdyby nawet został uniewinniony wszyscy by mówili o Juventusie jako o sprzedawczykach, jednak Juventus poniósł karę i odkupił winy. I w dupie to mam ile ktoś kupił. Kupili 3 minuty, kara. Kupili 3 meczy kara, kupili cały sezon kara. I cześć.

Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2009, 10:45

:shock:
Kara powinna być adekwatna do czynu. Złodziej cukierków nie dostanie dożywocia.. Widzew za ustawienie 4 meczy bez korzyści awansu powinien zostać zdegradowany? Śmiech na sali..
Jest aż tyle argumentów, że Widzew nie powinien zostać zdegradowany, że nie mam ochoty ich wymieniać. Zresztą zorientowany kibic powinien je znać..

A żeby było śmieszniej Widzew nie uchylał się od kary zaproponował 8 minusowych punktów i sporą grzywną. Sęk w tym, że zagorzały kibic Legii Michał Tomczak jeszcze przed zapoznaniem się z dowodami oświadczył, że Widzew zostanie zdegradowany.

Przez głupotę tego człowieka mamy całe zamieszanie.. A Widzew zapewne poprosi o wejście kuratora do PZPN ze względu na brak gry w Ekstraklasie.

paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2009, 12:16

Ale kradzież cukierków, a kradzież samochodu będzie tak samo osądzana z art. 278 § 1. K.k.
I pisałem, nawet jak Widzew kupił 3 minuty meczu, powinien ponieść karę.
Ale oczywiście mamy syf w Polskiej piłce, i na razie zmienić się to nie zmieni.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2009, 13:24

paku pisze:A no ma dużo ponieważ istnieje tutaj konflikt interesów. Jestem za tym, aby winny klub został ukarany. Byłem za tym żeby Juventus został ukarany, a wszystko dlatego że gdyby nawet został uniewinniony wszyscy by mówili o Juventusie jako o sprzedawczykach, jednak Juventus poniósł karę i odkupił winy.
Nie rozumiem. Byłeś za tym, żeby Juventus został ukarany. Ja miałem nadzieję, że zostanie uniewinniony, bo to by było równoznaczne z tym, że nie byliśmy nieuczciwi. Jeżeli klub zostaje uniewinniony to dlaczego wszyscy mają tytułować go mianem "sprzedawczyków"?
paku pisze:I w dupie to mam ile ktoś kupił. Kupili 3 minuty, kara. Kupili 3 meczy kara, kupili cały sezon kara. I cześć.
Kara jak rozumiem równa się degradacji, bo w dupie masz czy kupili 3 minuty czy cały sezon - ważne, żeby nie grali w Ekstraklsie. Gratuluję podejścia. Cześć.

Mamy syf w Polskiej Piłce i wszyscy o tym mówią, ale mamy też Wisełkę na pierwszym miejscu w tabeli, więc nic z tym nie róbmy.

Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2009, 13:25

:shock:

A czym dla piłkarzy była degradacja w trakcie sezonu?
Jestem pewien, że jeżeli na Widzew nie nałożono by kary degradacji, zespół by się utrzymał.

Piszesz głupoty, aż się czytać odechciewa. Niedługo napiszesz, że Wisła to święty klub i nigdy nie sprzedała meczu :shock:

oliver

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2009, 13:41

Nevermind pisze: Jestem pewien, że jeżeli na Widzew nie nałożono by kary degradacji, zespół by się utrzymał.
Że pozwolisz :rotfl: :rotfl: . Skończ już bo czytać tego się nie da. Jeśli dobrze pamiętam to robiono co się tylko da, żeby Widzew się utrzymał. Zatrudniono nawet Wójta, który oprócz wyzywania zawodników nic nie pokazał. Nawet przegraliście u siebie z Zagłębiem. Więc przestań /////////, że Widzew by nie spadł. Tak Ci ciężko przyjąć do wiadomości, że Widzew już nie jest taki rewelacyjny jak to było za czasów Smudy Citki i Łapińskiego. Te czasy minęły już nie odwracalnie Widzew popadł zwykłą przeciętność typu Górnik Zabrze czy inny Zagłębię Lubin.

PS. Marcelo miał wczoraj nie grać.

Brożek pokazał wczoraj klasę przy pierwszym golu niczym Rybus w piątek tylko temu drugiemu można jeszcze wybaczyć. Oglądałem pierwszą połowę i muszę powiedzieć, że spodziewałem się trochę więcej po Jagiellonii,.

Chyba teraz można powiedzieć Brava dla Oresta, 3 mecze bez porażki i to w dość trudnych meczach.

Ciekawe ile Radolsky posiedzi na Konwiktorskiej? 7-9 meczy ? Nie ma to jak dobrze zacząć :C

Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.

koniec iti
paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2009, 23:06

szczypek pisze:
paku pisze:A no ma dużo ponieważ istnieje tutaj konflikt interesów. Jestem za tym, aby winny klub został ukarany. Byłem za tym żeby Juventus został ukarany, a wszystko dlatego że gdyby nawet został uniewinniony wszyscy by mówili o Juventusie jako o sprzedawczykach, jednak Juventus poniósł karę i odkupił winy.
Nie rozumiem. Byłeś za tym, żeby Juventus został ukarany. Ja miałem nadzieję, że zostanie uniewinniony, bo to by było równoznaczne z tym, że nie byliśmy nieuczciwi. Jeżeli klub zostaje uniewinniony to dlaczego wszyscy mają tytułować go mianem "sprzedawczyków"?
paku pisze:I w dupie to mam ile ktoś kupił. Kupili 3 minuty, kara. Kupili 3 meczy kara, kupili cały sezon kara. I cześć.
Kara jak rozumiem równa się degradacji, bo w dupie masz czy kupili 3 minuty czy cały sezon - ważne, żeby nie grali w Ekstraklsie. Gratuluję podejścia. Cześć.

Mamy syf w Polskiej Piłce i wszyscy o tym mówią, ale mamy też Wisełkę na pierwszym miejscu w tabeli, więc nic z tym nie róbmy.
Jeżeli były dowody na to że Juventus kupował mecze, trzeba podejść do tego z honorem i poddać się karze i zaakceptować ją.
A czy ja pisałem że jestem za karą tylko dla Widzewa ? Każdy klub który zostanie oskarżony, dowody będą jasne należy karać degradacją, nawet jeśli znajdą się dowody że Wisła sprzedawała, czy kupowała jestem za tym żeby nastąpiła degradacja. Wiem że byście chcieli żeby Wisła została zdegradowana, jednak nic takiego nie będzie miało miejsca. W najnowszej historii Wisła nie miała nic wspólnego z korupcją :)

Nevermind pisze:Piszesz głupoty, aż się czytać odechciewa. Niedługo napiszesz, że Wisła to święty klub i nigdy nie sprzedała meczu :shock:

Póki co nic nie wskazuje na Twoje chore teorie. :)

oliver
, kiedy wraca Tekesure ? :P

valsir

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2009, 23:24

co prawda nie oliver ale..

We wczorajszym spotkaniu z Polonią Bytom) Jan Urban ponownie miał do dyspozycji Dicksona Choto i Takesure Chinyamę. O ile stoper z Zimbabwe jest już w pełni gotowy do gry i przeciwko Polonii zagrał przez 90 minut, to Chinyama jeszcze nie jest w pełni sił. W piątkowym spotkaniu Chinyama pojawił się po raz pierwszy w obecnym sezonie na placu gry. Na razie jednak symbolicznie.
Jan Urban wpuścił "Chiniego" w ostatniej minucie meczu. Przerwa w grze najskuteczniejszego strzelca Legii minionego sezonu trwała więc 88 dni.

Choto pauzował krócej - około 5 tygodni. W obecnych rozgrywkach wystąpił tylko w dwóch spotkaniach Ligi Europy przeciwko Olimpi Rustawi.

from www.legialive.pl

LEPIEJ RZUCIĆ SUBTELNYM ŻARCIKIEM, KTÓREGO NIE KAŻDY ZROZUMIE, NIŻ ZEPSUĆ ZNANY WSZEM KAWAŁ. =)
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2009, 23:28

paku pisze:Jeżeli były dowody na to że Juventus kupował mecze, trzeba podejść do tego z honorem i poddać się karze i zaakceptować ją.
Jeżeli były dowody to tak, zgadzam się z tym. Spierałem się tylko o wymiar kary, degradacje, ujemne punkty i odebrane tytuły. Gdybyśmy wtedy nie walczyli o swoje (nie chcę się bawić w to, czy można było zrobić więcej, bo teraz nie ma to już znaczenia, czasu się nie cofnie) to możliwy byłby scenariusz z większą ilością ujemnych punktów, większą ilością pożegnanych zawodników, a co za tym idzie dłuższym powrotem na szczyt.
paku pisze:A czy ja pisałem że jestem za karą tylko dla Widzewa ? Każdy klub który zostanie oskarżony, dowody będą jasne należy karać degradacją, nawet jeśli znajdą się dowody że Wisła sprzedawała, czy kupowała jestem za tym żeby nastąpiła degradacja.
Czyli o Milanie możemy powiedzieć, że są sprzedawczykami, bo też były dowody przeciwko nim, też im coś musiano udowodnić, bo dostali karę minusowych punktów, ale nie zostali zdegradowani, a przecież każdy klub, któremu udowodni się korupcję powinien być tak traktowany. Również jestem za tym, aby karać kluby, które uczestniczą w rozgrywkach w sposób nieuczciwy, ale jak nie każde morderstwo to dożywocie, tak nie każda korupcja w piłce musi się równać degradacji i o to tak naprawdę walczy Widzew. Wydaje mi się, że mają świadomość popełnionej winy, aczkolwiek nie godzą się z wyrokiem za swoje czyny, a mają do tego prawo i mają prawo do obrony.
paku pisze:Wiem że byście chcieli żeby Wisła została zdegradowana, jednak nic takiego nie będzie miało miejsca. W najnowszej historii Wisła nie miała nic wspólnego z korupcją :)
Nie, nie chciałbym, aby to Wisła, Lech czy Ruch zostały zdegradowane. Chciałbym, aby w polskiej piłce nie było korupcji, a nie widać skutecznej walki z nią, albo jak już widać to budzi więcej kontrowersji niż przynosi pożytku, chociaż wiemy wszyscy, że polska piłka jest już w tym momencie czysta, prawda?

paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2009, 23:46

No to jak Tekesure wróci do swojej dyspozycji z tamtego sezonu, Legia będzie najgroźniejszym rywalem Wisły w walce o majstra. Mam nadzieję jeszcze też że Brożek nie opuści Wisły...

D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2009, 23:54

W piec minut chyba mu sie nie uda odejsc z Wisły :D

Obrazek
oliver

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2009, 23:58

Valsir napisał chyba wszystko co trzeba. Myślę okres dwóch tygodni będzie korzystny przede wszystkim dla Chinyego. Skoro Jasiek wziął go na Polonie w formie straszaka i głośno mówił, że jak nie będzie się kleić to go wpuści. Więc liczę że we Wrocławiu będzie gotowy aby zagrać od pierwszych minut nie koniecznie do ostatnich.

http://www.legialive.pl/news/31831_Ostr ... lebia.html

Ostry, a się nagrał. Kolejny udany transfer Trzeciaka i reszty ekipy odpowiedzialnej za transfery. :angry:

---------------------

Na zawsze w pamięci - Deyna Kazimierz Nie rusz Kazika, nie rusz bo zginiesz! 20 lat :(

Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.

koniec iti
paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 września 2009, 09:42

VirusT, okno transferowe w Anglii jest jeszcze dzisiaj otwarte :)

D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 września 2009, 09:46

A, no chyba ze tak. Ale tak czy inaczej watpie w to ;)

Obrazek
ODPOWIEDZ