Serie A (13): Inter 1-0 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
_Jah

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 listopada 2008, 23:18

Gdyby Alex odszedł w 2006, a został Ibrahimović - tak dużo by sie nie zmieniło. Atak Ibra-Amauri to byłby chyba idealny duet na obecną chwilę.
:C

Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 listopada 2008, 08:21

_Jah
Dziwne rozumowanie... Pomijając przywiązanie do klubowych legend(y) to jest to takie typowe gdybanie? Atak Ibra Amauri? I na ławce Iaq, treze :D:D Może jeszcze do tego dołozyć Toniego;] 5 zawodników o bardzo podobnych zadaniach, o podobnych walorach fizycznych i podobnych zadaniach na boisku. Spoko.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 22 listopada 2008, 09:41

http://www.pilka.pl/wypowiedzi-trenerow-przed-derby-d

Interiści-na jakiej podstawie Mourinho jest tak pewny siebie :?:

forzaragazzi

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 listopada 2008, 09:55

mrozzi pisze:http://www.pilka.pl/wypowiedzi-trenerow-przed-derby-d

Interiści-na jakiej podstawie Mourinho jest tak pewny siebie :?:
Nie wiem gdzie zauwazyles ta pewnosc siebie.

"-W zeszłym tygodniu powiedziałeś, że Inter i Juventus nie podejdą do gry z taką samą ilością punktów. Jak będzie wyglądała tabela po jutrzejszym meczu?

-Poczekajmy i zobaczmy..."

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 listopada 2008, 10:04

Przeczytaj ten tekst uważnie jeszcze raz,skoro pewności siebie tam nie widzisz...Swoją drogą wypowiedzi kibiców i trenerów to jednak zupełnie odmienna kwestia...Zwłaszcza,że pewność Mourinho akurat przed tym spotkaniem jest nieuzasadniona.Trochę pokory z całą pewnością by nie zaszkodziło... :think:

Internazionale

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 listopada 2008, 10:27

mrozzi pisze:Przeczytaj ten tekst uważnie jeszcze raz,skoro pewności siebie tam nie widzisz...Swoją drogą wypowiedzi kibiców i trenerów to jednak zupełnie odmienna kwestia...Zwłaszcza,że pewność Mourinho akurat przed tym spotkaniem jest nieuzasadniona.Trochę pokory z całą pewnością by nie zaszkodziło... :think:
Czegoś tu nie rozumiem. Skoro już uważacie, że Mourinho jest taki pewny siebie to z całym szacunkiem dla Juve, ale skoro wasi piłkarze nie mają pokory, to czemu nasz trener ma ją mieć?

Przecież oczywiste jest to, że Mourinho nie powie, że jesteśmy gorsi, choćby tak faktycznie było, bo nie miał by czego w Mediolanie szukać...

Forza Inter!
attyla7

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 listopada 2008, 10:40

Fred_juve pisze:strasznie siue denerwuje tym meczem ale mozemy to wygrac,Inter dostal lanie od Milanu to dostana i od nas.Inter zawsze byl w cieniu Juve,we wloszech najwieksze osiagniecia maja Juvei Milan,a ibrahimovic nie jest wcale jakis swietny,Juve zazwyczaj dobrze gralo na San Siro
100% racji Myśle że to wygramy! Zobaczcie na ważne mecze interu i juve w tym sezonie. My jak przegrywaliśmy to z jakimiś patałachami a inter? Spójrzcie np. na wyniki LM

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 listopada 2008, 10:40

Sami piłkarze Juve mają z całą pewnością podstawy,żeby czuć się pewnie po ostatnich wynikach i grze,choć przyznam szczerze,że mi się akurat to nie podoba...Wolę,kiedy wypowiadają się z dystansem...Zresztą na włoskich portalach czytałem także dumne wypowiedzi Zlatana oraz Balotelliego,toteż nie tylko gracze Starej Damy wypowiadają się w takim tonie.Od trenerów natomiast wymaga się nieco innych wypowiedzi,jeśli wiesz co mam na myśli.

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 22 listopada 2008, 10:41

Internazionale ma racje.. Co to za trener, ktory mowi: Jedziemy do Turynu cali obkupani i mamy powazne zamiary przegrac niezbyt wysoko???

Poza tym, zauwazcie drodzy koledzy (rowniez Ci z Mediolanu), ze Żoze stara sie cala uwage odwrocic od pilkarzy takimni tekstami. Gdyby nie te jego delikatnie przesadzone wypowiedzi, wtedy gazety np. dolowalyby Ibre, ze slabo gra w waznych meczach i przypominaly jak Kielon go osmieszal w zeszlym roku...

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 listopada 2008, 10:45

Tu się natomiast także nie zgodzę...Co innego powiedzieć-"będziemy walczyć o 3 punkty-możemy wygrać to spotkanie",a co innego-"wygramy ten mecz"...Chodzi tu przede wszystkim o podejście.

Internazionale

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 listopada 2008, 10:49

mrozzi pisze:Sami piłkarze Juve mają z całą pewnością podstawy,żeby czuć się pewnie po ostatnich wynikach i grze,choć przyznam szczerze,że mi się akurat to nie podoba...Wolę,kiedy wypowiadają się z dystansem...Zresztą na włoskich portalach czytałem także dumne wypowiedzi Zlatana oraz Balotelliego,toteż nie tylko gracze Starej Damy wypowiadają się w takim tonie.Od trenerów natomiast wymaga się nieco innych wypowiedzi,jeśli wiesz co mam na myśli.
Języka włoskiego nie znam, więc nie wiem co mówili Zlatan i Mario, ale na Polskich stronach widziałem tony wypowiedzi piłkarzy Juve, ale z piłkarzy Interu widziałem wypowiedź Samuela, który stwierdził, że będzie ciężko, że trzeba uważać na Del Piero i ogólnie wypowiadał się bardzo kulturalnie. Co do Mourinho to on identyfikuje się z piłkarzami. On rządzi, ale robi to tak by piłkarze poczuli, że Jose jest jednym z nich. I stąd takie wypowiedzi.
yanquez pisze: Poza tym, zauwazcie drodzy koledzy (rowniez Ci z Mediolanu), ze Żoze stara sie cala uwage odwrocic od pilkarzy takimni tekstami. Gdyby nie te jego delikatnie przesadzone wypowiedzi, wtedy gazety np. dolowalyby Ibre, ze slabo gra w waznych meczach i przypominaly jak Kielon go osmieszal w zeszlym roku...
Głównym problemem Ibry jest on sam. Jak mu się chce to gra znakomicie (np. mecz z Palermo), ale w kilku następnych może chodzić i chodzić nic nie wnosząc do gry.
mrozzi pisze:Tu się natomiast także nie zgodzę...Co innego powiedzieć-"będziemy walczyć o 3 punkty-możemy wygrać to spotkanie",a co innego-"wygramy ten mecz"...Chodzi tu przede wszystkim o podejście.
Mourinho powiedział, że wygramy i to jest przesądzone? Chyba relacje z innej konferencji czytałeś...

Forza Inter!
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 listopada 2008, 10:52

mrozzi pisze:Tu się natomiast także nie zgodzę...Co innego powiedzieć-"będziemy walczyć o 3 punkty-możemy wygrać to spotkanie",a co innego-"wygramy ten mecz"...Chodzi tu przede wszystkim o podejście.
Wlasnie o tym mowie. Tylko mi nie mow, ze jak jechalismy do Verony na mecz z Chievo dwa tygodnie temu, to Ranieri mowil: mozemy wygrac ten mecz!

Pewnosc siebie to podstawowa cecha dobrego trenera. Nasz Leo tez mowil, ze jedzie po puchar a nie po to, aby wyjsc z grupy...

Niasty

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 listopada 2008, 11:05

@Mrozzi, wyjątkowo się czepiasz. Przez Mourinho przemawia pewność siebie, bo po prostu wierzy w swój zespół. Takie to dziwne? Nieuzasadniona pewność siebie? Z jakiej racji? Dlatego że są liderem Seria A?
Jeśli to jest dla ciebie pewność siebie, to co powiesz o rzekomych wypowiedziach Giovinco przed meczem, który bawi się w Nostradamusa.
Pewnosc siebie to podstawowa cecha dobrego trenera. Nasz Leo tez mowil, ze jedzie po puchar a nie po to, aby wyjsc z grupy...

Tak tylko żeby mówić takie rzeczy, trzeba mieć jakieś ku temu podstawy, Leo nie miał, a Mourinho bez wątpienia ma.
100% racji Myśle że to wygramy! Zobaczcie na ważne mecze interu i juve w tym sezonie. My jak przegrywaliśmy to z jakimiś patałachami a inter? Spójrzcie np. na wyniki LM

I co, że niby mamy się z tego cieszyć ? :doh:

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 listopada 2008, 11:12

W swoim tekście podkreśliłem przecież to,że świadomy jestem takich,a nie innych wypowiedzi przedmeczowych naszych graczy,ale dodałem także,że MI SIĘ TO NIE PODOBA,choć to gracze Starej Damy.Natomiast bycie liderem Serie A w tym momencie nie jest jakimś dokonaniem zważywszy na fakt,że nie minęła jeszcze I połowa sezonu.

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 listopada 2008, 11:23

Tak tylko żeby mówić takie rzeczy, trzeba mieć jakieś ku temu podstawy, Leo nie miał, a Mourinho bez wątpienia ma.

No i znowu sie nie zgodze. Leo dysponowal druzyna, ktora zajela pierwsze miejsce w grupie przed trzecia druzyna swiata. On nie jest Polakiem, nie zna realiow polskiej pilki. Dla niego bylo oczywiste, ze skoro dysponuje taka druzyna, to jest w stanie pokonac kazdego...

Zablokowany