Serie A (10): JUVENTUS 2-0 Roma

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Jaro

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 listopada 2008, 11:16

Najlepszy mecze w tegorocznym sezonie. Pokazaliśmy,że umiemy wygrywać różnicą dwóch bramek i to nie z byle jakim przeciwnikiem, bo mimo, że Roma jest bardzo nisko w tabeli bardzo szybko może z tego dołka wyjść i skutecznie walczyć o pierwszą piątkę w tabeli ligowej.

Gramy super nawet plaga kontuzji nie jest nam straszna i widzę coraz cieplejsze opinie o Tiago co dotąd było rzeczą niewyobrażalną :) Naprawdę tym składem, możemy ugrać coś w tym sezonie, ale mimo wszystko, mimo tej serii meczów wygranych jestem za aktywnym zimowym mercato, bo szybko się może okazać, że kluczowym elementem na koniec sezonu będzie liczba i dyspozycja wszystkich zmienników.

Cieszmy się wspaniałym stylem wygranego meczu z Romą i w tym nastroju czekajmy na środowy mecz z Realem w którym to możemy sobie zapewnić 1/8 finału LM :) Będzie trudno, ale nie mamy noża na gardle, bowiem do końca rundy grupowej jeszcze trzy mecze,ale trzeba pamiętać,że dwa z nich gramy na wyjeździe.
PS.Aha no i mecz w TVP także czekam na "ekspertów" ds. Serie A i galaktyko-entuzjastów w studiu :)

Radidam

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 listopada 2008, 11:26

Witam.

Oglądałem mecz jak większośc. Za wiele o tym meczu nie mozna napisac, wszystko juz zostalo przez Was napisane. Juve wychodziło wszystko, Molinaro dobrze wrzucał, biegał po całej dlugosci jak zawsze. Marchionni grał mecz życia, Amauri był wszędzie, szkoda jednak ze nie zdobył bramki, Alex wiadomo :) Momo pracował w środku, Tiago grał naprawde niezle, walczył, klepał, grał jakby to nie on. Jednak troche Marchionni przycmil swoja wczorajsza grą Nedveda. Poprostu moim zdaniem Marchionni man of the match bez dwóch zdań. Jednak pochwała nalezy sie wszystkim. Teraz czekać na Madryt :)

Pozdro

Obrazek
Pilekww

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 listopada 2008, 11:31

Bardzo się cieszę i z 3 pkt ale również z potwierdzenia tego że dołek jest juz daleko za nami. W sumie w 111 urodziny nie mogło być inaczej, bo jak. Piękna bramka Alexa, normalnie klasa ponadświatowa. Sporo akcji było może troche szkoda ze tylko 2-0 :lol: fajnie by było jakby Amauri cos strzelił.
Mam nadzieje ze formę utrzymamy i z Realem pokażemy ze wygrana w Turynie nie była przypadkiem.

FORZA JUVENTUS :!:

"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
Negri

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 02 listopada 2008, 11:58

Spokojnie jestem w stanie stwierdzić, że najlepszy mecz pod wodzą siwego w tym sezonie. Nasza drużyna ustawiona niezwykle ofensywnie, boczni obrońcy praktycznie w każdej akcji podłączali się niemal jak skrzydłowi, tworząc przewagę i bijąc celne dośrodkowania na głowę nie od dziś świetnie dysponowanego Amauriego. Nie wiadomo którą młodość przeżywa Del Piero, nasz weteran bije rzuty wolne po mistrzowsku, zaś pracą i szukaniem rozegrania piłki w drugiej linii mogliby pozazdrościć mu niejeden dwudziestolatek ;) Pavel Nedved od dłuższego czasu w formie, kolejny z weteranów, który pokazuje, że upływ lat wcale nie pogorszył jego gry, w dalszym ciągu dynamiczny, ze świetnym podaniem, waleczny. Osobne brawa należą się parze Chiellini - Legro która zaczyna udowadniać, że powinna występować w reprezentacji Włoch. Sam nie wiem, co się stało z Legro, że przeniósł swoją grę przynajmniej o dwa poziomy wyżej. Nie tak dawno był wyśmiewany przez całą Italię, teraz wyrasta na ostoję Juve i prezentuje poziom reprezentacyjny. Tiago przebudza się z meczu na mecz, może w końcu i on coś z siebie wykrzesa. Marchionni grał rewelacyjnie, szarpał, walczył, strzelił bramkę. Sissoko to jest już przecinak klasy światowej, może nie zdyscyplinowany taktycznie, może czasem bez głowy, niemniej jednak świetnie przerywa akcje przeciwników, czarna skała. W grze Juventusu zadziwiła mnie wręcz gra z pierwszej piłki w środku pola z bocznymi obrońcami. Ostatnio można zaobserować w Juve wzrost formy jeśli chodzi o blok defensywy. Aż strach pomyśleć co będzie, jak do tej ekipy dojdzie Treze, Zanetti, Camor i Buffon. Z taką grą Inter ma się kogo bać, może ustawienie ofensywne jest kluczem do sukcesu? Jak dla mnie mecz - rewelacja, gdybyśmy starli się z Realem i wyjdzie nam taki mecz jak wczoraj to Cassilas nie nadąży wyciągać piłki z siatki. Szkoda, że nie padło więcej bramek, ale też między słupkami Romy stoi świetny bramkarz - Doni. Wynik zupełnie nie odzwierciedla przewagi jaką mieliśmy. W bramce można było postawić chłopca do podawania piłek, bo nasz bramkarz tylko zmarzł.

A widzę, że i siwy zyskał w waszych oczach. Jeszcze w piątek byście go zwolnili bez zastanowienia, natomiast dziś... hmmm. Czekamy na Real, pożyjemy, zobaczymy. Jednak 3 punkty na Bernabeu są ewidentnie w naszym zasięgu, wygrajmy i pokażmy Realowi, że w dalszym ciągu ma "syndrom Juve".

Forza Juve!

KeRmit19

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 listopada 2008, 13:50

Tak sobie ogladam po raz ktorys juz ta bramke Alexa i zawsze smieszy mnie jedna rzecz. Mianowicie: Tiago szybko zabiera piłke z bramki, po czym jeszcze szybciej oddaje ja Juanowi :-D Zabawnie to wyglada. Jakby chcial powiedziec: "macie pilke i odrabiajcie straty" :prochno:

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 listopada 2008, 15:16

KeRmit19 pisze:Tak sobie ogladam po raz ktorys juz ta bramke Alexa i zawsze smieszy mnie jedna rzecz. Mianowicie: Tiago szybko zabiera piłke z bramki, po czym jeszcze szybciej oddaje ja Juanowi :-D Zabawnie to wyglada. Jakby chcial powiedziec: "macie pilke i odrabiajcie straty" :prochno:
Też to zauważyłem. Myśle ze z podneicenia, pomyliło mu się i myślał, że trzeba szybko wziąć piłke i biec z nia na środek boiska bo niewiele minut do końca 1 połowy. jak zoabczył, że wszyscy biegną do Del Piero, to oddał Juanowi i pobiegł za naszymi ;)

FelekJUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 listopada 2008, 15:51

Ma ktos skrot??

Gamber

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 02 listopada 2008, 16:07

stahoo pisze:
KeRmit19 pisze:Tak sobie ogladam po raz ktorys juz ta bramke Alexa i zawsze smieszy mnie jedna rzecz. Mianowicie: Tiago szybko zabiera piłke z bramki, po czym jeszcze szybciej oddaje ja Juanowi :-D Zabawnie to wyglada. Jakby chcial powiedziec: "macie pilke i odrabiajcie straty" :prochno:
Też to zauważyłem. Myśle ze z podneicenia, pomyliło mu się i myślał, że trzeba szybko wziąć piłke i biec z nia na środek boiska bo niewiele minut do końca 1 połowy. jak zoabczył, że wszyscy biegną do Del Piero, to oddał Juanowi i pobiegł za naszymi ;)
Tiago doznał szoku po tym golu i nie wiedział co ze sobą zrobić :D

<Juventus Semper Fidelis>
FelekJUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 listopada 2008, 16:15

Oj tam sie czepiacie! Tiagop poprostu zrobil tak: Macie frajerzy pilke bo i tak po przerwie wam Marchioni wdusi druga:) a ja lece ucałowac Grande Alexa;) :PP

Okoni

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 listopada 2008, 16:34

FelekJUVE pisze:Ma ktos skrot??
Proszę http://solojuve.com/index.php?option=co ... ink&id=444

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 02 listopada 2008, 16:46

To co grało wczoraj Juve było GENIALNE !!! Bez wątpienia najlepsze spotkanie Bianconerich w tym sezonie,obok starcia z Realem naturalnie.Wykonaliśmy niezwykle ważny krok na naszej drodze do tegorocznego scudetto.Wracając do meczu-coś czułem w głębi duszy,że Alex ponownie trafi z wolnego.Podobnie przecież było i w zeszłym sezonie,kiedy pokonaliśmy Romę na Olimpico.Wczoraj Juve było bezbłędne i nie mam zamiaru rozpisywać się o sytuacji,w której jeden z graczy Rzymian znalazł się sam na sam z naszym bramkarzem.Zwyczajnie byłoby to czepianie się-to tak,jakbyśmy zarzucali Ferrari,że żądają za samochody zbyt dużych pieniędzy :lol: Zupełnie bez sensu 8) Muszę przyznać,że wczoraj zrobiła na mnie wrażenie gra Molinaro,który w jednej z sytuacji minął w piękny sposób bodajże 2 graczy Romy.Do tego miał swój udział przy drugiej bramce Starej Damy,gdy po wspaniałym obróceniu z piłką oddał ją Nedvedowi,który kontynuował akcję.Oprócz tego można by było pisać wiele o grze Amauriego-moim zdaniem FENOMEN.Przewrotka w jego wykonaniu była perfekcyjna pod każdym względem i jedynie refleks bramkarski uratował ekipę Spalettiego.Zwyczajnie miodzio :bravo: Gry Del Piero komentować nie trzeba-bohater meczu.W dosyć dobrej formie zdaje się być Tiago,Sissoko jak zwykle perfekcyjny,Nedved przebojowy,a Marchionni zabójczo szybki.Szkoda,że Włoch tak często ma problemy z kontuzjami,przez co nie może pomóc drużynie w sposób,w jaki zrobił to wczoraj.Ponownie pewnie grał Chiellini,Legro,a także Grygera,który choć w pierwszych momentach spotkania był jakby nieco zagubiony,to z czasem stawał się zaporą nie do przejścia,dodatkowo brał udział w akcjach ofensywnych.Jednym słowem wczorajsze Juve było perfekcyjne pod każdym względem.Gra pozwala optymistycznie patrzeć w przyszłość.Forza mia squadra!!!!!Forza amici juventini!!!!!

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 listopada 2008, 16:55

mrozzi pisze:To co grało wczoraj Juve było GENIALNE !!! Bez wątpienia najlepsze spotkanie Bianconerich w tym sezonie,obok starcia z Realem naturalnie.
Z całym szacunkiem dla naszego wyczynu sprzed 2 tygodni, ale gra z Realem nie mogła się równać wczorajszej.

BTW. Dzisiaj wiele drużyn z czołówki tabeli pogubiło punkty, tym samym zwycięstwo nad Romą okazuje sie jeszcze cenniejsze.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 02 listopada 2008, 17:03

Nie twierdzę,że oba występy,zarówno przeciwko Realowi,jak i Romie stały na takim samym poziomie,w końcu przeciwko Królewskim nie mieliśmy przewagi nad rywalem,co miało miejsce w starciu wczorajszym.Wtedy byliśmy skuteczniejsi niż Real,choć statystyka jasno wskazywała,że częściej przy piłce są Hiszpanie.Twierdzę jedynie,że oba spotkania były najlepszymi w wykonaniu Juve w tym sezonie :)

Gathafi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 listopada 2008, 17:13

Przekonywujace zwyciestwo z Roma 2:0 na pewno cieszy ale trzeba brac pod uwage to ze Roma jest w glebokim kryzysie porazka u siebie 4:0 z Interem najlepiej o tym swiadczy. Z graczy Juve najlepszym pilkazem na boisku byl zdecydowanie Marchionni ktory napedzal nasze akcje ofensywne oraz strzelil ladna bramke po kombinacyjnej akcji z Alex'em 8) Pierwszy gol dla Juve to byl majstersztyk w wykonaniu Alex'a naprawde wielkie :bravo: naleza sie naszemu kapitanowi :-D Pozytywnie zaskoczyl mnie osobiscie swoja gra Molinaro przyznam szczerze ze nie wiedzialem ze ten pilkaz moze az tak dobrze zagrac :wink: cieszy mnie rowniez to ze nasza para stoperow Legro-Kielon swietnie ze soba wspolpracuje i doskonale sie uzupelnia :-D mimo to kupilbym jeszcze jednego obronce w styczniu poniewaz kontuzje ma Andrade i raczej z nim rozwiazemy kontrakt, Knezevic rowniez jest kontuzjowany ale raczej sadze ze zarzad go nie wykupi(zbyt slabo sie spisuje) a Mellberg jest graczem ktory jak narazie spisuje sie co najwyzej srednio(przez niego stracilismy 3 ptk w meczu z Viola).
PS: wielke :bravo: dla Amauriego za ta przewrotke gdyby wpadlo to do siatki to by byl gol sezonu :D

Obrazek
Swider10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 listopada 2008, 17:28

Mam prosbe czy moglby ktos wrzucic bramke Marchionniego na jakis inny server bo z JP nie moge sciagnac.... probuje caly dzien i caly czas to samo... "Brak wolnych miejsc" ...

"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."

"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
Zablokowany