Ekstraklasa 2008/2009
- oliver
- Juventino
Jak by grali w Chorzowie, to pół Chorzowa by nie było. Zwierzaki z ZOO by nawet po uciekały. Zagłębiu wystarczył mały remont stadionu. Teraz jest już wszystko Ok. I licencje by dostali na 100%Juventino90 pisze:Zaglebie Sosnowiec wcale nie musialoby dostac licencji. W zeszlym roku grali w Chorzowie, jezeli dobrze pamietam.. Zagrali jedynie kilka spotkan na Stadionie Ludowym w Sosnowcu. Mysle, ze znowu by nie dostali licencji nawet warunkowej.
Kilka spotkań?? Całą wiosnę ;-)
Bo ty tak chcesz!Juventino90 pisze:Co do wyzej wymienionych klubow jestem pewien, ze licencje dostaloby KSZO.
I poza stadionem nie mają nic, a co najważniejsze solidnego zespołu na 1 ligę, a co dopiero na extraklase.
Jak chcieli tak mają ;-). Dla mnie powinni wylądować w 2 lidze (odpowiednik kiedyś 3). Kupywanie meczy udowodniono im też z 3 ligi.Juventino90 pisze: Najbardziej szkoda mi Korony. Zal patrzec jak taki swietny stadion marnuje sie w 1 lidze.
Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.
koniec iti
koniec iti
- Nevermind
- Juventino
Ja tak chce? 8)
Smieszny argument. Akurat KSZO jest dla mnie zespolem neutralnym jednak ich kibole w swoim wojewodztwie nie maja rownych.
Wole ogladac KSZO niz zapyzialy Znicz czy Piast.
Klub bez wlasnego stadionu powinien byc od razu skreslony z OE.
PS: Zaglebie nie zagralo calej rundy na Ludowym
Smieszny argument. Akurat KSZO jest dla mnie zespolem neutralnym jednak ich kibole w swoim wojewodztwie nie maja rownych.
Wole ogladac KSZO niz zapyzialy Znicz czy Piast.
Klub bez wlasnego stadionu powinien byc od razu skreslony z OE.
PS: Zaglebie nie zagralo calej rundy na Ludowym
- steru
- Qualità Juventino
Na jesieni zagraliśmy na Ludowym 3 mecze. Z Wisłą, Lechem i Odrą. Wiosną wszystkie mecze jako gospodarz Zagłębie grało w Sosnowcu. Możesz wreszcie przyjąć do wiadomości, że czasem nie masz racji i się mylisz.Juventino90 pisze:PS: Zaglebie nie zagralo calej rundy na Ludowym
Pozdro
- Nevermind
- Juventino
W takim razie moj blad. Mialem wrazenie, ze Zaglebie dostalo zgode na rozgrywanie meczy w rundzie wiosennej, by pozniej po jakims meczu, czy incydencie stadion zostal zamkniety..steru pisze: Na jesieni zagraliśmy na Ludowym 3 mecze. Z Wisłą, Lechem i Odrą. Wiosną wszystkie mecze jako gospodarz Zagłębie grało w Sosnowcu. Możesz wreszcie przyjąć do wiadomości, że czasem nie masz racji i się mylisz.
Pozdro
Chociaz nie wiem, czy nie chodzilo o Polonie Bytom :roll: .
Co do OE niezle sie zboi Jagiellonia, co bardzo mnie cieszy. Troche glupio byloby, gdyby jednak spadali za korupcje.. :? . Wtedy awansowaloby Podbeskidzie, jednak oni by nie spelniali licencji i wkoncu weszlaby Wisla Plock :shock:
- steru
- Qualità Juventino
W każdym razem nie o ZagłębieJuventino90 pisze:W takim razie moj blad. Mialem wrazenie, ze Zaglebie dostalo zgode na rozgrywanie meczy w rundzie wiosennej, by pozniej po jakims meczu, czy incydencie stadion zostal zamkniety..steru pisze: Na jesieni zagraliśmy na Ludowym 3 mecze. Z Wisłą, Lechem i Odrą. Wiosną wszystkie mecze jako gospodarz Zagłębie grało w Sosnowcu. Możesz wreszcie przyjąć do wiadomości, że czasem nie masz racji i się mylisz.
Pozdro
Chociaz nie wiem, czy nie chodzilo o Polonie Bytom :roll: .
Z jednej strony ciekawi piłkarze przychodzą a z drugiej odchodzą. Sotirovic, Sobociński...Juventino90 pisze:Co do OE niezle sie zboi Jagiellonia, co bardzo mnie cieszy.
Głupio to by było gdyby Jaga została inaczej potraktowała i nie została ukarana tak jak pozostałe kluby...Juventino90 pisze:Troche glupio byloby, gdyby jednak spadali za korupcje.. :? .
Juventino90 pisze:Wtedy awansowaloby Podbeskidzie, jednak oni by nie spelniali licencji i wkoncu weszlaby Wisla Plock :shock:
Myślę, że PZPN znalazłby dobre rozwiązanie gdyby tylko się postarał :lol:
I jeszcze parę słów a propos Widzewa. Jeśli nic w sprawie Polonii Bytom się nie zmieni ( a pewnie się nie zmieni ) to czyżby Widzew miał grać w nowej 2 lidze? Zapewne się naczytamy jakie to niesprawiedliwe i w ogóle...
W każdym razie do zobaczenia w 2 lidze

Ostatnio zmieniony 07 lipca 2008, 19:41 przez steru, łącznie zmieniany 1 raz.
- oliver
- Juventino
Juventino90 Chyba powinieneś mi przyznać trochę racji co do Polonii. B. Właśnie czytam, że zagrają w extraklasie tak jak pisałem. Troszkę mnie zbałamuciłeś ale w świetle prawa tak to ma wyglądać. Pomyślałem, że mogą nie zdążyć bo w PZPN jest bałagan , ale jak widać zdążyli. Widzew w drugiej lidze. Mi to obojętne w której grają. Jednak się cieszę ze względu na Ciebie. Za to, że nie dasz sobie nic powiedzieć.
Pozdro Steru ;-) (L)
Pozdro Steru ;-) (L)
Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.
koniec iti
koniec iti
- Żuk
- Juventino
Tylko że Jaga na tym procederze straciła. Zarząd sam się przyznał, sami zgłosili sprawę do odpowiednich organów, więc mam nadzieję ze żadnej degradacji nie będzie. Chodź najprawdopodobniej będzie tak że dopiero na początku sezonu PZPN wyda decyzję o degradacji po sezonie.Głupio to by było gdyby Jaga została inaczej potraktowała i nie została ukarana tak jak pozostałe kluby...
A co do wzmocnień to jest ciekawie i to jeszcze nie koniec.
A co do ubytków, to pajacykom dziękujemy :-D :-D
- steru
- Qualità Juventino
W ostatecznym rozrachunku każdy na tym procederze stracił. Nie powinno być żadnych okoliczności łagodzących niezależnie od tego ile meczy było ustawionych i co one dały.Żuk pisze:Tylko że Jaga na tym procederze straciła. Zarząd sam się przyznał, sami zgłosili sprawę do odpowiednich organów, więc mam nadzieję ze żadnej degradacji nie będzie. Chodź najprawdopodobniej będzie tak że dopiero na początku sezonu PZPN wyda decyzję o degradacji po sezonie.Głupio to by było gdyby Jaga została inaczej potraktowała i nie została ukarana tak jak pozostałe kluby...
Wiesz nie jest to jakaś złośliwość. Szanuję strasznie Jagę. Świetni kibice, na prawdę. I uwierz mi lepiej chyba dla Jagi byłoby gdyby degradacja nastąpiła teraz a nie po sezonie jak to miało miejsce np. z Zagłębiem Sosnowiec. Takich rzeczy nie powinno się odwlekać.
- Nevermind
- Juventino
Jezeli chodzi o Widzew. Dzialacze Widzewa zlozyli skarge do PZPN'u. Mozna powiedzec, ze ostrzezenie. Poniewaz tym razem PZPN dziala bezprawnie. Widzew moze domagac sie ogromnego odszkodowania, obecnosci kuratora w PZPN'ie oraz pozostania w Ekstraklasie.
Widzew moze jeszcze zagrac w I lidze. Odwolanie od degradacji ma byc rozpatrzone 17 lipca.
Swoja droga niezly cyrk.
"Decyzja ta oznacza, że Znicz Pruszków zagra w I lidze, a nie w Ekstraklasie, Widzew Łódź spada do II zamiast do I ligi, zaś Tur Turek utrzymuje się w I lidze, zamiast spaść do II ligi."
Cyrk
Coz moze to i dobrze. Przynajmniej nie bedziemy zerowac na czyims nieszczesciu.
Widzew moze jeszcze zagrac w I lidze. Odwolanie od degradacji ma byc rozpatrzone 17 lipca.
Swoja droga niezly cyrk.
"Decyzja ta oznacza, że Znicz Pruszków zagra w I lidze, a nie w Ekstraklasie, Widzew Łódź spada do II zamiast do I ligi, zaś Tur Turek utrzymuje się w I lidze, zamiast spaść do II ligi."
Cyrk

Coz moze to i dobrze. Przynajmniej nie bedziemy zerowac na czyims nieszczesciu.
- steru
- Qualità Juventino
Tak żeby była jasność. Na jakiej podstawie/jakim prawem, Widzew miałby zagrać w Ekstraklasie? Spadł sportowo ( miejsce spadkowe na koniec sezonu ) plus kara za korupcję ( degradacja o jedną klasę rozgrywkową ). Stosując czystą matematykę to nawet do nowej 1 ligi Widzew się nie kwalifikujeJuventino90 pisze:Jezeli chodzi o Widzew. Dzialacze Widzewa zlozyli skarge do PZPN'u. Mozna powiedzec, ze ostrzezenie. Poniewaz tym razem PZPN dziala bezprawnie. Widzew moze domagac sie ogromnego odszkodowania, obecnosci kuratora w PZPN'ie oraz pozostania w Ekstraklasie.
- Nevermind
- Juventino
PZPN dziala bez prawnie. Dlaczego?
Oficjalnej decyzji w sprawie licencji zmienic sie nie da. Przynajmniej nie powinno. Widocznie Listkiewicz ma wiele korzysci zostawiajac Polonie w Ekstraklasie. Ciekaw jestem co na to UEFA. Wkoncu zabronil dawac licecencji Bytomskiej Polonii.. Swoja droga sytuacja z licencja powtarza sie co roku. Ciekaw jestem w ogole po co te wszystkie komisje..
Z drugiej strony masz racje. Widzew powinien grac w II lidze. Ale to skandal, ze Widzew nadal nie wie w ktorej lidze zagra. Najbardziej cierpia na tym kibice..
Coz. Najwyzej bedzie II Liga
.
Oficjalnej decyzji w sprawie licencji zmienic sie nie da. Przynajmniej nie powinno. Widocznie Listkiewicz ma wiele korzysci zostawiajac Polonie w Ekstraklasie. Ciekaw jestem co na to UEFA. Wkoncu zabronil dawac licecencji Bytomskiej Polonii.. Swoja droga sytuacja z licencja powtarza sie co roku. Ciekaw jestem w ogole po co te wszystkie komisje..
Z drugiej strony masz racje. Widzew powinien grac w II lidze. Ale to skandal, ze Widzew nadal nie wie w ktorej lidze zagra. Najbardziej cierpia na tym kibice..
Coz. Najwyzej bedzie II Liga
- steru
- Qualità Juventino
Doskonale zdaję sobie sprawę, że to co robi PZPN woła o pomstę do nieba. Nasza piłka klubowa nigdy nie będzie czysta, zdrowa dopóki ludzie ze związku będą postępować w ten sposób.Juventino90 pisze:PZPN dziala bez prawnie. Dlaczego?
Wiem o czym mówisz. My byliśmy w podobnej sytuacji rok temu. Oberwało nam się po uszach za korupcję - ok. Ale fakt żeby zespół zaczynał rozgrywki w 1 lidze wiedząc, że co by nie zrobił i tak spadnie jest niedopuszczalny.Juventino90 pisze:Z drugiej strony masz racje. Widzew powinien grac w II lidze. Ale to skandal, ze Widzew nadal nie wie w ktorej lidze zagra. Najbardziej cierpia na tym kibice..
I uważam, że wyjdziecie na tym lepiej. Czemu? Przede wszystkim oczyścicie swoje dobre imię. To dla każdego zespołu zamieszanego w korupcję powinno być teraz priorytetem.Juventino90 pisze:Coz. Najwyzej bedzie II Liga.
- Żuk
- Juventino
Oczywiście, ale nasi byli grajkowie sprzedawali meczeW ostatecznym rozrachunku każdy na tym procederze stracił.

Dobrze Gada, polać Mu :-D.I uwierz mi lepiej chyba dla Jagi byłoby gdyby degradacja nastąpiła teraz a nie po sezonie jak to miało miejsce np. z Zagłębiem Sosnowiec. Takich rzeczy nie powinno się odwlekać.
Chodź znając dziadków z pzpn to pewnie gdzieś we wrześniu ogłoszą że lecimy z OE.
A ta sytuacja z Polonią Bytom jest już żenująca. Sami nie wiedzą co zrobić, znaczy w pzpnie czekają kto więcej da. Szkoda mi w tym wszystkim Znicza Pruszków, który chyba do rozpoczęcia OE nie będzie wiedział gdzie zagrają w zbliżającym się sezonie.
- Nevermind
- Juventino
Najbardziej smieszy mnie fakt, ze Arka Gdynia miala postawionych najwiecej zarzutow korupcyjnych. Spadla do II ligi, by po roku awansowac dzieki.. innym klubom zamieszanym w korupcje :lol: .
Jeszcze bardziej zdenerwowaolbym sie, gdyby Listkiewicz ponownie zostal wybrany prezesem PZPN
.
Cala ta farse okresle "Czeskim filmem".
Jeszcze bardziej zdenerwowaolbym sie, gdyby Listkiewicz ponownie zostal wybrany prezesem PZPN

Cala ta farse okresle "Czeskim filmem".
- oliver
- Juventino
Juventino90 pisze:PZPN dziala bez prawnie. Dlaczego?
Oficjalnej decyzji w sprawie licencji zmienic sie nie da. Przynajmniej nie powinno. Widocznie Listkiewicz ma wiele korzysci zostawiajac Polonie w Ekstraklasie. Ciekaw jestem co na to UEFA. Wkoncu zabronil dawac licecencji Bytomskiej Polonii..
Pytam się po raz kolejny co ma UEFA do tego kto będzie grał w naszej extraklasie? Nic! Oni wtedy podtrzymali decyzje PZPN bo nic innego nie mogą. Teraz by potwierdzili, że Polonia ma grać w Extraklasie.
Oficjalną decyzje da się zmienić jeśli jest konieczna.
Raczej wątpię żeby PZPN działało bez prawnie? Chyba wiesz czym to grozi?
Twoje niektóre teoria są wyssane prosto z palca

Juventino90 pisze: Ale to skandal, ze Widzew nadal nie wie w ktorej lidze zagra. Najbardziej cierpia na tym kibice..
Widzew nie wie, ale ja wiem w drugiej. Nie wiem gdzie ty widzisz jeszcze szansę?
To Cię trochę uspokoję. Przecież to jest pewne od połowy maja, że będzie nowy zarząd.Juventino90 pisze: Jeszcze bardziej zdenerwowaolbym sie, gdyby Listkiewicz ponownie zostal wybrany prezesem PZPN.
koniec iti
koniec iti