Wszystko o Fiorentinie
- Azrael
- Juventino
Genua z pewnością to świetna drużyna, ale boję się że po tak dobrym sezonie, władzom tego klubu ciężko będzie utrzymać drużynę w całości. Ponadto budowali ten skład opierając sie w dużej mierze na wypożyczeniach. Inna sprawa to kwestia trenera, a już chodzą słuchy o tym kogo to on miałby pokierować w nastepnym sezonie. Trochę to smutne, że na tym poziomie drużyny w serie A są aż tak niestabilne.kamilu_87 pisze:Ja tam dalej mysle ze to będzie Genoa 8)pawełek89 pisze:Mam nadzieje ze Viola bedzie godnie reprezentowac Italie w LM.
Dlatego też, osobiście wolałbym, żeby czwartą drużyną reprezentującą włoską lige w LM była prezentująca bardziej stabilną formę i skład Fiorentina.
Pozdrawiam!
- ewerthon
- Juventino
Ale gdyby Juve zakupiło Gile to może Ranieri umiałby ustawić grę pod niego. Del Piero grałby bardziej cofnięty i to on miałby dogrywać piłki. Stylem gry bardziej przypomina mi Van Nistelrooya, który jednak potrafi ładnie technicznie uderzyć. Natomast Inzaghi to zwykły "piłkowpychacz", który umiejętności ma słabe, natomiast cechą którą sprawia, że jest taki dobry jest niewąpliwie jego instynkt strzelecki.bloktorun pisze:Polemizował bym 8) Gila to typowy snajper, napastnik od ostatniego dotknięcia piłki ala Inzaghi, i kiedy jego pomocnicy grają dobrze, on strzela bramki. U nas w Juventusie natomiast nie możemy narzekać na nadmiar kreatywnych pomocników, którzy otwierali by mu drogę do bramki. Trochę inny (moim zdaniem lepszy) typ napastnika to Amauri-przypomina mi się jego bramka zdobyta w Derbach Turynu :roll: Potrafi wrócić do połowy, rozegrać piłkę, a nie jak Treze czy Gila zazwyczaj tylko przemieszczać się w obrębie pola karnego z głową wykrzywioną do tyługladston pisze: Jedną z bramek zdobył najlepszy strzelec Violi w tym sezonie - Alberto Gilardino. Ma już 18 goli na swoim koncie.
Przed sezonem pisałem, że lepszym zakupem dla Juventusu byłby właśnie Gila, a nie Amauri. Kto wie, może miałbym racje? Nadal uważam, że Włoch posiada większe umiejętności niż nasz "najnowszy" napastnik.
EDIT do kolegów poniżej: Miałem na myśli, gdyby Juve zakupiło Gilardino przed obecnym sezonem, a nie po tym.
Ostatnio zmieniony 26 kwietnia 2009, 19:35 przez ewerthon, łącznie zmieniany 1 raz.
- Mati
- Juventino
Mamy Trezegueta który w tym aspekcie na pewno nie ustępuje młodemu Włochowi. Jeśli mielibyśmy kupować kolejnego napastnika to wydaje mi się, że sensownie jest kupić tylko cofniętego, z dobrą techniką. W sumie coś jak nasz Sebastian, ale najlepiej silniejszego.
Z tym, że nie sądzę, aby to był największy problem w obecnej kadrze.
Z tym, że nie sądzę, aby to był największy problem w obecnej kadrze.
- Łukasz
- Juventino
Zakup Gili? Na pewno nie. Mamy obecnie trzy "9", kolejna nam niepotrzebna. Tak jak pisze Mati - bardziej by się nam cofnięty przydał.
Co do podobieństw - niewątpliwie Gila właśnie Inzaghiego przypomnia najbardziej. To też taki właśnie "piłkowpychacz", który gdzieśtam się na metrze/dwóch uwolni od obrońców i dostawi nogę.
A ładnie uderzać zdarzało się i Filippo:
Co do podobieństw - niewątpliwie Gila właśnie Inzaghiego przypomnia najbardziej. To też taki właśnie "piłkowpychacz", który gdzieśtam się na metrze/dwóch uwolni od obrońców i dostawi nogę.
A ładnie uderzać zdarzało się i Filippo:
- FalsoVero
- Juventino
Patrząc an to jak zagrali z Romą to widzę Violę z resztą "Fiołki" są drużyną ustabilizowaną która ma jakieś doświadczenie.kamilu_87 pisze: Ja tam dalej mysle ze to będzie Genoa 8)
Przy okazji
http://www.acffiorentina.pl/?a=w&id=1406
Secco powinien brać przykład z Corvino który na prawdę "coś" robi. No oczywiście Alessio tylko gada a Pan Pantaleo jedzie i wraca najczęściej z dobrymi nowinami ktoś taki przydałby się Juve.
"A ten muchy łapał ten Badstuber hehehe"-Jacek Gmoch 28.06.2012
- Łukasz
- Juventino
Drenthe w Violi. Wypożyczony do końca roku.
http://transfermarkt.de/de/spieler/3563 ... rofil.html
Ciekawi mnie jak zaprezentuje się we Włoszech. W Realu grał piach, ale przebłyski miał. Włoska Serie A taktycznie jest trudniejsza, ale być może tu jest miejsce 22-letniego Holendra? Naprawdę chciałbym, ażeby nawiązał do najlepszych czasów swojego wujka.
Ciekawi mnie jak zaprezentuje się we Włoszech. W Realu grał piach, ale przebłyski miał. Włoska Serie A taktycznie jest trudniejsza, ale być może tu jest miejsce 22-letniego Holendra? Naprawdę chciałbym, ażeby nawiązał do najlepszych czasów swojego wujka.
- wojczech7
- Juventino
Moim zdaniem świetny ruch Violi. Nic nie tracą, a zyskać mogą naprawdę wiele. Drenthe ma potencjał, zobaczymy, czy wykorzysta go w Serie A.Łukasz pisze:Drenthe w Violi. Wypożyczony do końca roku.
Swoją drogą widać, że w obecnej sytuacji można robić dobre interesy z Realem. Mógłby się Secco przelecieć do Madrytu i popytać o Sneijderów, czy, w przypadku odejścia Treze, innych Huntelaar'ów...
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- Majos
- Juventino
Już o tym transferze było dosyć dawno głośno, ale teraz doszedł do skutku. Bardzo dobre posunięcie Działaczy Fiorentiny, być może jest to miejsce dla Roystona.Łukasz pisze:Drenthe w Violi. Wypożyczony do końca roku.
- Lypsky
- Juventino
Chyba coś nie 'halo', nie znalazłem żadnego potwierdzenia ani na stronie Realu ani na stronie Violi. Co więcej działacze fioletowych po transferze MM, mówili, że w tym momencie w ich klubie nie ma miejsca dla Drenthe.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- Gherrick
- Juventino
Zdaje się, że spec Fiorentiny od transferów zamienił się z... no wiecie ;> Nie dość, że dali sobie opchnąć Marchionniego a stracili Melo, nie dość że interesują się drętwym Drenthe (
) to jeszcze chcieli kupić dziadka Crespo z Interu, i po tym jak się im to nie udało, rzekomo interesują się Morientesem... Bravo. Chcą tak samo potem cierpieć jak w wypadku Vieriego, który w UEFA spieprzył im cztery 100% sytuacje z Rangersami a w karnych przestrzelił wysoko nad poprzeczką :rotfl: Normalnie, niech się tylko pozbędą Montolivo i Gilardino, a Intertoto nie będzie dla nich 

Forca Sporting y Juve Leo ! Forca Verde Leones !
- Gherrick
- Juventino
Oops...ale gafa :doh:VirusT pisze:Zwłaszcza ze Intertoto nie istnieje jużGherrick pisze:Normalnie, niech się tylko pozbędą Montolivo i Gilardino, a Intertoto nie będzie dla nich

Forca Sporting y Juve Leo ! Forca Verde Leones !
- Azrael
- Juventino
A ja z trochę innej beczki. Jakże się cieszę, że o tym co chcę teraz napisać mogę pisać w temacie o Fiorentinie, a nie w dziale odnośnie naszej kadry! Marco Marchcionni został kilka dni temu zaprezentowany jako nowy nabytek popularnych fiołków:
http://www.acffiorentina.pl/?news=1714
Przyznam się szczerze, że trochę mnie rozbawiła cała ta ich konferencja i słowa samego Marco. Zupełnie jakby słuchał konferencję prawdziwej gwiazdy serie A zmieniającej swoje klubowe barwy. Może jestem złośliwy, ale... na łopatki zupełnie położyła mnie wiadomość, że piłkarz, którego skuteczność zagrań w kontakcie z piłką w zeszłym sezonie oscylowała w okolicach 20%, ma dostać premię w przypadku załapania się do kadry na MŚ. Szacunek za ambicję i jeszcze raz (mimo wszystko) powodzenia Marco!
http://www.acffiorentina.pl/?news=1714
Przyznam się szczerze, że trochę mnie rozbawiła cała ta ich konferencja i słowa samego Marco. Zupełnie jakby słuchał konferencję prawdziwej gwiazdy serie A zmieniającej swoje klubowe barwy. Może jestem złośliwy, ale... na łopatki zupełnie położyła mnie wiadomość, że piłkarz, którego skuteczność zagrań w kontakcie z piłką w zeszłym sezonie oscylowała w okolicach 20%, ma dostać premię w przypadku załapania się do kadry na MŚ. Szacunek za ambicję i jeszcze raz (mimo wszystko) powodzenia Marco!
Pozdrawiam!
- Łukasz
- Juventino
http://sport.onet.pl/74318,1248685,2018 ... omosc.html
Całkiem sporo dla klubu, tym bardziej dla jednostki.
Całkiem sporo dla klubu, tym bardziej dla jednostki.