Wszystko o Fiorentinie

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2009, 13:42

kamilu_87 pisze:
pawełek89 pisze:Mam nadzieje ze Viola bedzie godnie reprezentowac Italie w LM.
Ja tam dalej mysle ze to będzie Genoa 8)
Genua z pewnością to świetna drużyna, ale boję się że po tak dobrym sezonie, władzom tego klubu ciężko będzie utrzymać drużynę w całości. Ponadto budowali ten skład opierając sie w dużej mierze na wypożyczeniach. Inna sprawa to kwestia trenera, a już chodzą słuchy o tym kogo to on miałby pokierować w nastepnym sezonie. Trochę to smutne, że na tym poziomie drużyny w serie A są aż tak niestabilne.

Dlatego też, osobiście wolałbym, żeby czwartą drużyną reprezentującą włoską lige w LM była prezentująca bardziej stabilną formę i skład Fiorentina.

Pozdrawiam!

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2009, 16:06

bloktorun pisze:
gladston pisze: Jedną z bramek zdobył najlepszy strzelec Violi w tym sezonie - Alberto Gilardino. Ma już 18 goli na swoim koncie.
Przed sezonem pisałem, że lepszym zakupem dla Juventusu byłby właśnie Gila, a nie Amauri. Kto wie, może miałbym racje? Nadal uważam, że Włoch posiada większe umiejętności niż nasz "najnowszy" napastnik.
Polemizował bym 8) Gila to typowy snajper, napastnik od ostatniego dotknięcia piłki ala Inzaghi, i kiedy jego pomocnicy grają dobrze, on strzela bramki. U nas w Juventusie natomiast nie możemy narzekać na nadmiar kreatywnych pomocników, którzy otwierali by mu drogę do bramki. Trochę inny (moim zdaniem lepszy) typ napastnika to Amauri-przypomina mi się jego bramka zdobyta w Derbach Turynu :roll: Potrafi wrócić do połowy, rozegrać piłkę, a nie jak Treze czy Gila zazwyczaj tylko przemieszczać się w obrębie pola karnego z głową wykrzywioną do tyłu :prochno:
Ale gdyby Juve zakupiło Gile to może Ranieri umiałby ustawić grę pod niego. Del Piero grałby bardziej cofnięty i to on miałby dogrywać piłki. Stylem gry bardziej przypomina mi Van Nistelrooya, który jednak potrafi ładnie technicznie uderzyć. Natomast Inzaghi to zwykły "piłkowpychacz", który umiejętności ma słabe, natomiast cechą którą sprawia, że jest taki dobry jest niewąpliwie jego instynkt strzelecki.

EDIT do kolegów poniżej: Miałem na myśli, gdyby Juve zakupiło Gilardino przed obecnym sezonem, a nie po tym.
Ostatnio zmieniony 26 kwietnia 2009, 19:35 przez ewerthon, łącznie zmieniany 1 raz.

Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2009, 18:48

Mamy Trezegueta który w tym aspekcie na pewno nie ustępuje młodemu Włochowi. Jeśli mielibyśmy kupować kolejnego napastnika to wydaje mi się, że sensownie jest kupić tylko cofniętego, z dobrą techniką. W sumie coś jak nasz Sebastian, ale najlepiej silniejszego.

Z tym, że nie sądzę, aby to był największy problem w obecnej kadrze.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2009, 19:08

Zakup Gili? Na pewno nie. Mamy obecnie trzy "9", kolejna nam niepotrzebna. Tak jak pisze Mati - bardziej by się nam cofnięty przydał.

Co do podobieństw - niewątpliwie Gila właśnie Inzaghiego przypomnia najbardziej. To też taki właśnie "piłkowpychacz", który gdzieśtam się na metrze/dwóch uwolni od obrońców i dostawi nogę.
A ładnie uderzać zdarzało się i Filippo:

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
FalsoVero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2009, 09:58

kamilu_87 pisze: Ja tam dalej mysle ze to będzie Genoa 8)
Patrząc an to jak zagrali z Romą to widzę Violę z resztą "Fiołki" są drużyną ustabilizowaną która ma jakieś doświadczenie.

Przy okazji

http://www.acffiorentina.pl/?a=w&id=1406

Secco powinien brać przykład z Corvino który na prawdę "coś" robi. No oczywiście Alessio tylko gada a Pan Pantaleo jedzie i wraca najczęściej z dobrymi nowinami ktoś taki przydałby się Juve.

"A ten muchy łapał ten Badstuber hehehe"-Jacek Gmoch 28.06.2012
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2009, 14:10

Drenthe w Violi. Wypożyczony do końca roku.
http://transfermarkt.de/de/spieler/3563 ... rofil.html

Ciekawi mnie jak zaprezentuje się we Włoszech. W Realu grał piach, ale przebłyski miał. Włoska Serie A taktycznie jest trudniejsza, ale być może tu jest miejsce 22-letniego Holendra? Naprawdę chciałbym, ażeby nawiązał do najlepszych czasów swojego wujka.

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2009, 15:59

Łukasz pisze:Drenthe w Violi. Wypożyczony do końca roku.

Ciekawi mnie jak zaprezentuje się we Włoszech. W Realu grał piach, ale przebłyski miał. Włoska Serie A taktycznie jest trudniejsza, ale być może tu jest miejsce 22-letniego Holendra? Naprawdę chciałbym, ażeby nawiązał do najlepszych czasów swojego wujka.
Moim zdaniem świetny ruch Violi. Nic nie tracą, a zyskać mogą naprawdę wiele. Drenthe ma potencjał, zobaczymy, czy wykorzysta go w Serie A.

Swoją drogą widać, że w obecnej sytuacji można robić dobre interesy z Realem. Mógłby się Secco przelecieć do Madrytu i popytać o Sneijderów, czy, w przypadku odejścia Treze, innych Huntelaar'ów...

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
Majos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 lipca 2009, 11:42

Łukasz pisze:Drenthe w Violi. Wypożyczony do końca roku.

Już o tym transferze było dosyć dawno głośno, ale teraz doszedł do skutku. Bardzo dobre posunięcie Działaczy Fiorentiny, być może jest to miejsce dla Roystona.

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2009, 11:49

Chyba coś nie 'halo', nie znalazłem żadnego potwierdzenia ani na stronie Realu ani na stronie Violi. Co więcej działacze fioletowych po transferze MM, mówili, że w tym momencie w ich klubie nie ma miejsca dla Drenthe.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Gherrick

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2009, 22:21

Zdaje się, że spec Fiorentiny od transferów zamienił się z... no wiecie ;> Nie dość, że dali sobie opchnąć Marchionniego a stracili Melo, nie dość że interesują się drętwym Drenthe ( :prochno: ) to jeszcze chcieli kupić dziadka Crespo z Interu, i po tym jak się im to nie udało, rzekomo interesują się Morientesem... Bravo. Chcą tak samo potem cierpieć jak w wypadku Vieriego, który w UEFA spieprzył im cztery 100% sytuacje z Rangersami a w karnych przestrzelił wysoko nad poprzeczką :rotfl: Normalnie, niech się tylko pozbędą Montolivo i Gilardino, a Intertoto nie będzie dla nich :whistle:

Forca Sporting y Juve Leo ! Forca Verde Leones !
D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 lipca 2009, 22:35

Gherrick pisze:Normalnie, niech się tylko pozbędą Montolivo i Gilardino, a Intertoto nie będzie dla nich :whistle:
Zwłaszcza ze Intertoto nie istnieje już :D

Obrazek
Gherrick

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2009, 22:38

VirusT pisze:
Gherrick pisze:Normalnie, niech się tylko pozbędą Montolivo i Gilardino, a Intertoto nie będzie dla nich :whistle:
Zwłaszcza ze Intertoto nie istnieje już :D
Oops...ale gafa :doh: :D No ale, w kazdym razie. Nawet 8 miejsce nie bedzie dla nich, jak nie przestana sie oslabiac ^^

Forca Sporting y Juve Leo ! Forca Verde Leones !
Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2009, 18:39

A ja z trochę innej beczki. Jakże się cieszę, że o tym co chcę teraz napisać mogę pisać w temacie o Fiorentinie, a nie w dziale odnośnie naszej kadry! Marco Marchcionni został kilka dni temu zaprezentowany jako nowy nabytek popularnych fiołków:

http://www.acffiorentina.pl/?news=1714

Przyznam się szczerze, że trochę mnie rozbawiła cała ta ich konferencja i słowa samego Marco. Zupełnie jakby słuchał konferencję prawdziwej gwiazdy serie A zmieniającej swoje klubowe barwy. Może jestem złośliwy, ale... na łopatki zupełnie położyła mnie wiadomość, że piłkarz, którego skuteczność zagrań w kontakcie z piłką w zeszłym sezonie oscylowała w okolicach 20%, ma dostać premię w przypadku załapania się do kadry na MŚ. Szacunek za ambicję i jeszcze raz (mimo wszystko) powodzenia Marco!

Pozdrawiam!
Dylan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2009, 18:49

Poza tym Marco obchodzi dzisaj swoje 29 urodziny. :ok:

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2009, 15:51

http://sport.onet.pl/74318,1248685,2018 ... omosc.html

Całkiem sporo dla klubu, tym bardziej dla jednostki.

ODPOWIEDZ