Zostaniemy zdegradowani??!!

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
The_Sickness

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2006, 22:46

chyba nie mają sensu apelacje o to by z komentowaniem czegokolwiek zaczekać aż do pojawienia się oficjalnej decyzji w tej sprawie. To jak walenie głową w mur :angry:
Ja jestem obojętny na wszelkiego rodzaju prowokacje i docinki, bo ludzi powielających w koło to samo, opierających swoją argumentacje na finezyjnych plotkach prasowych uwazam poprostu za śmiesznych.

Waldini

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 14 maja 2006, 22:47

RadeKas pisze: Zrozum zasadnicza kwestie. Genua zostala zlapana z walizka kasy w lapie. Tam sprawa byla oczywista. Tutaj mamy do czynienia z ROZMOWAMI telefonicznymi, w ktorych nie padaja slowa "dobra to ja zaplace ci 240000 a wy przegracie mecz, ok?". Doradzam cierpliwosc i nie wystawianie wyrokow przed zakonczeniem sprawy. Czy to na prawde jest takie trudne? Wiem, ze radosc z klopotow Juve jest ogromna, nawet to rozumiem, ale czasami trzeba spojrzec zza kurtyny jadu i wykazac sie pewna doza spokoju tak jak to robi na przyklad MaxACM (mam nadzieje, ze nie przekrecilem nicka).
Kurtyna jadu? Radosc z degradacji Juve? Nie przesadzaj, pisalem o satysfakcji a nie radosci a to ogromna roznica. No dobra nikt Juve nie zlapal z walizka kasy, ale dowody musza byc miazdzace skoro do dymisji podal sie wasz caly zarzad, a arbiter de Sanctis czy jak mu tam, nie jedzie na MS. Poza tym prokuratura pracuje pelna para. Samo z siebie sie to nie bierze.
No zgoda na razie mowimy o oskarzeniach, ale powiedzcie mi czy jezeli chociaz czesc tych oskarzen sie potwierdzi nie powinniscie zostac zdegradowani? Dla mnie sprawa jest oczywista, ciekawe jak dla was...

Moje serce jest czarno-niebieskie. Forza Inter!

Serie B?? We have never been there... :D
Pawel29

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2006, 23:03

Moim zdaniem, powinniśmy zostać zdegradowani, o ile postawione nam zarzuty zostaną potwierdzone, a co do tego nie mam raczej żadnych wątpliwości. Ciekawi mnie co innego, a mianowicie czy rzeczywiście tylko Juventus będzie jedynym winowającą tej afery. Nie chcę mi się wierzyć, żeby pan były premier Włoch Silvio Berlusconi, osoba niezwykle wpływowa dopiero teraz dowiedziała się, jak Juventus załatwiał sobie Mistrzowskie tytuły, a do tej pory tak spokojnie godził się z brakiem sukcesów na włoskich boiskach (brak scudetto). Ten jakże kontrowersyjny osobnik, raczej nie kojarzy mi się z uczciwością, a wręcz przeciwnie. Dlatego też, mimo że nie mam ku temu żadnych dowodów, to uważam że prędzej czy później na tej aferze "popłynie" także Milan. Wnioskuje to głównie z tego, że wątpliwe jest, aby Moggi jako dyrektor generalny Juventusu potrafił grać na nosie Premierowi Włoch przez taki okres czasu. Oczywiście, w każdym innym kraju premier ma tysiące innych spraw niż piłka nożna, ale we Włoszech sytuacja jest specyficzna. Być moze Berlusconi czekał na odpowiedni moment, bo sam czegoś się bał, może miał za dużo do stracenia ? ( Fotel premiera). Teraz gdy przegrał wybory jest mu wszystko jedno, liczy się jego miłość- Milan. Atak skupi się na Juve, Milan może trochę oberwać, a nawet sporo ryzykuje, ale w konsekwencji pozbędzie się swego głownego konkurenta i odwiecznego wroga, a ta gra jest warta świeczki. Tym bardziej, że pan Silvio miał sporo czasu aby sprawę odopowiednio przygotować i zatrzeć ślady, które dla niego mogłyby być niekorzystne. Ta teoria jest oczywiście oparta na czystych spekulacjach i raczej przez wielu z dużą dozą słuszności będzie negowana na wszelkie różne sposoby, ale taką miałem wizję i mam do niej prawo. W każdym od momentu gdy wielkie giganty włoskiego futbolu stały się spółkami akcyjnymi i zaczęły obracać ogromnymi pieniędzmi, wtedy pojawiła się tam także korupcja i ludzie, którzy chcieli po prostu zarobić pieniądze nie patrząc na wizerunek klubu. Z tej afery powinny wyciągnąć konsewencje wszystkie kluby i całe Calcio powinno być zreformowane, aby takie sytuację się nie powtórzyły. Teraz kibice Interu, Milanu, Romy będą śmiać sie z Juve i mają do tego prawo, ale pamiętajcie, że Wam także się to może przydarzyć. Juventus jest teraz napiętnowany, ale co klub może za to, że rządzili nim nieodpowiedzialni ludzie ? Większość kibiców na całym świecie są tym rozcarowani, oszukani, niejednemu przez to zawalił się świat, ale czy to oni są winni ? NIE ! Jesteśmy tylko ofiarmi. Ale Juventus był i będzie dopóki jesteśmy My jego kibice. Obojętnie czy w seria A czy C1 ! Teraz nadeszła chwila prawdy, kto tak naprawdę jest kibicem. Forza Juve.

Tylko wtedy łatwo jest żyć z człowiekiem,
kiedy nie uważa się siebie za lepszego
od niego ani jego za lepszego od siebie.
Lew Mikołajewicz Tołstoj.
The_Sickness

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2006, 23:03

ale dowody musza byc miazdzace skoro do dymisji podal sie wasz caly zarzad, a arbiter de Sanctis czy jak mu tam, nie jedzie na MS. Poza tym prokuratura pracuje pelna para
Obecnie ex-zarząd ma przeciw sobie praktycznie całe włochy. Zrozum, ze przez tą lawine oskarzen, opinia o tych ludziach w całych włoszech została poważnie zszargana. Dla nich biznes się juz skończył, bo z taką reputacją niewiele da się zdziałać w świadku piłkarskim. Gdyby zostali w Juve, każdy następny wygrany przez Juve mecz, byłby brany pod lupę, czy nie ma w tym wszystkim machlojek. Czuliby do końca pobytu w klubie oddech wścibskich dziennikarzy i prowokantów. Moggi skończył z piłką, bo banda skretyniałych spiskowców, chcąc wywołać burze na koniec sezonu pozbawiła go przyszłości w tym zawodzie.

tak samo jest z wiarygodnością pana de Santisa. Sam jego udział w postępowaniu, jako oskarzony, podważa jego wiarygodność jako sędziego. A kto by chciał powierzać takiej osobie prowadzenie rangi światowej zawodów ? zrobiono to asekuracyjnie

Tak samo, jezeli myślisz, ze dymisja triady, to przyznanie się do winy, to ______ zostawiam miejsce na epitet.

Weź pod uwagę to co napisałem, i juz nie powielaj tak bezsensownych zarzutów

Tombalu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2006, 08:32

ale powiedzcie mi czy jezeli chociaz czesc tych oskarzen sie potwierdzi nie powinniscie zostac zdegradowani? Dla mnie sprawa jest oczywista, ciekawe jak dla was...
Tylko tak naprawdę o czym my mowimy?

Są nagrane rozmowy Lucjana - ale czy cos z nich wynika, aby postawić zarzuty tak powazne by wiązały sie z degradacją - dowody muszą być niezbite i potwierdzające bezpośredmnią korzyść dla klubu. Gdy dowody - rozm. tel bedą jedynie sugestią to kazda linia obrony je podwazy. Szczegolnie prawnicy tak potęznego klubu jakim jest JUVE!!!

To do prokuratury nalezy zebranie dowodów i udowodnienie winy. Jeszcze z samych przypuszczen nikogo nie ukarano - nalezy udowodnic wine i to nalezy do prokuratury a nie do prasy jak to teraz ma miejsce.

Propoponuje wiecej spokoju i zaprzestac opierania sie na ibnformacji prasowych.

I jescze takie male pytanko do milanistów - czy znacie sprawy sądowe swojego Prezesa - tak tez pojawiały sie tylko domysły i sugestie i nic z tego nie wynikło :)

Obrazek
Zapraszam www.NaszaKalwaria.pl i na www.kwa24.pl/forum/ - Forum Powiatu
Kadudek

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 maja 2006, 19:25

Zdegradują nas.... To już raczej pewne.

-Czemu to robisz?
-Bo tak mi się podoba!
ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2006, 19:45

Jestem pewien że wypowiedz mojego przedmówcy opierają się na tym co powiedzieli w TVN, bo pojawiła sie tuż po Faktach, a zresztą widać że się przed chwilą nawet z tego powodu zarejestrował.

Nie słuchaj Faktów bo nie od dziś wiadomo że TVN to telewizja nierzetelna, mówili nawet że zdegradują nas do 5 ligi :rotfl: .
Ostatnio zmieniony 15 maja 2006, 20:20 przez ADAMJUVENTUSPL, łącznie zmieniany 1 raz.

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2006, 19:52

Padam na Cyce... Tvn Oglosil ze zostaniemy zdegradowani do 5 Ligi ! O zesz :smile: :smile: :smile: :smile: :smile: :smile: :smile: :smile: Znaja juz wyrok a jeszcze nawet nie postawiona nam zarzutów :whistle: Tvn - Prawie jak rzetelna televizja! Trwam - Prawie jak Tvn

- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "

WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
wiwat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2006, 19:57

ADAMJUVENTUSPL pisze:Nie słuchaj Faktów bo nie od dziś wiadomo że TVN to telewizja niezetelna, mówili nawet że zdegradują nas do 5 ligi :rotfl: .
Blad ortograficzny pomijam, a smiac sie nie ma co, bo taka kara jest mozliwa i to nie tylko dlatego, ze podali ja w TVNie. To jest zbyt gruba sprawa, zeby sie tak po prostu smiac - co zrobisz jak polecimy do 5 ligi? Tez sie bedziesz tak cieszyl? Bo ja nie... :think: Proponuje poczekac na decyzje sadu...
Ostatnio zmieniony 15 maja 2006, 20:02 przez wiwat, łącznie zmieniany 1 raz.

BIGGI

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2006, 20:01

No coz, sytuacja bardzo nieciekawa. Narazie dużo sie mówi, pełno szumu, wiec nie ma co lamentować nad losem naszej ukochanej drużyny.Sam jestem zszokowany tym co dowiaduje się ostatnimi dniami.
Mam nadzieje że skończy się na ujemnej ilosci punktów na starcie nowego sezonu i karze dla Moggiego & co. i nikt nie bedzie ingerował w zdobyte scudetto(-a, -i , czy jak tam sie odmienia). Jesli jednak bedzie degradacja to moim zdaniem poniżej serie b nie spadniemy.
Chociaz....jak się uprą to moze byc i nizej.
Nie pozostaje nam narazie nic innego jak czekać na decyzje, oby jak najkrócej....szkoda że tegoroczne scudetto nie smakuje jak wcześniejsze.
Coż, czas pokarze jak to bedzie, oby klub stracił jak najmniej.

ps. I nie ma co sie przejmować tą całą telewizją, jak tylko sensacja to trąbią i wydają osądy, a o scudetto nic.....szkoda słów.

ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2006, 20:20

wiwat pisze:
ADAMJUVENTUSPL pisze:Nie słuchaj Faktów bo nie od dziś wiadomo że TVN to telewizja niezetelna, mówili nawet że zdegradują nas do 5 ligi :rotfl: .
Blad ortograficzny pomijam, a smiac sie nie ma co, bo taka kara jest mozliwa i to nie tylko dlatego, ze podali ja w TVNie. To jest zbyt gruba sprawa, zeby sie tak po prostu smiac - co zrobisz jak polecimy do 5 ligi? Tez sie bedziesz tak cieszyl? Bo ja nie... :think: Proponuje poczekac na decyzje sadu...
"r" nie wcisnąłem, czasami się zdarza.

Ale człowiek ty w to wierzysz? 5 liga? Bez przesady

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
Yari

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2006, 20:43

ADAMJUVENTUSPL pisze: Ale człowiek ty w to wierzysz? 5 liga? Bez przesady
Nie ważne czy wierzy. Fakty są takie , że grozi nam nawet degradacji do V ligi , więc nie ma się co śmiac bo w tvn powiedzieli tylko prawdę. Niestety... .

wiwat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2006, 20:59

Yari pisze:
ADAMJUVENTUSPL pisze: Ale człowiek ty w to wierzysz? 5 liga? Bez przesady
Nie ważne czy wierzy. Fakty są takie , że grozi nam nawet degradacji do V ligi , więc nie ma się co śmiac bo w tvn powiedzieli tylko prawdę. Niestety... .
Nic dodac, nic ujac - Juventus nie jest nietykalny, i na pewno nie bedzie, gdy udowodnia ten caly syf...

Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2006, 21:42

Może ja wtrące swoich kilka słów na temat degradacji.
uważacie, że federacji zależy na tym by nas zepchnąć jak najdalej?
W życiu. Dla nich szybszy nasz powrót do Serie A to wyższe ich przychody, bo Juve jest wielką i uznaną firmą. Dlatego jeśli zdecydują sie na zepchnięcie nas do niższej ligi to będzie to Serie B.
Wystarczy wspomnieć sobie sytuację Fiorentiny.
Dlatego o niższe ligi jestem spokojny - nie ujrzymy tam Juve.

Dirty mind
Waldini

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 15 maja 2006, 22:49

venomik pisze:Może ja wtrące swoich kilka słów na temat degradacji.
uważacie, że federacji zależy na tym by nas zepchnąć jak najdalej?
W życiu. Dla nich szybszy nasz powrót do Serie A to wyższe ich przychody, bo Juve jest wielką i uznaną firmą. Dlatego jeśli zdecydują sie na zepchnięcie nas do niższej ligi to będzie to Serie B.
Wystarczy wspomnieć sobie sytuację Fiorentiny.
Dlatego o niższe ligi jestem spokojny - nie ujrzymy tam Juve.
Opieranie nadziei o to ze jestescie wielkim klubem i wlosi moga wiele stracic na waszej degradacji do 5 ligi jest zludne. Jezeli wchodzilaby w to sama liga wloska to ok, ale problem w tym, ze Moggi majstrowal tez przy LM, a to w Uefa sie na pewno nie spodobalo. Europejska federacja ma w glebokim poszanowaniu to, ze Juve ma tyle sukcesow i z pewnoscia bedzie wywierala naciski na wlodarzy Serie A, aby to przykladnie ukrocic.

Moje serce jest czarno-niebieskie. Forza Inter!

Serie B?? We have never been there... :D
ODPOWIEDZ