Juventus kontaktował się z arbitrami?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Pawel29

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2006, 01:02

Kolejny skandal, kolejna kompromitacja. Najgorsze, że najbardziej cierpią na tym kibice. Wydaje mi się, że mylicie pojęcia, broniąc działaczy, tak jakby oni stanowili cały Juventus. Wyszło szydło z worka, Moggi to kawał mendy i nie ma co do tego wątpliwości. Dobra, może zrobił wiele dla Juventusu, ale po co mi mistrzostwa zdobyte poprzez mataczenie, kłamstwa itd. ? Coś w tym jest, że klub tworzą przede wszystkim kibice, a kibice mają prawo pokazać swoją dezaprobatę w stosunku do działaczy, którzy niszczą to, co ludzie kochają : piłkę nożną, sport, który powinien opierać się na czystych i klarownych zasadach ! Bez tego kibicowanie jakiemukolwiek zespołowi nie ma sensu, przynajmniej dla mnie. A Ci co twardo stoją przy tym, ze Moggi jest niewinny itd., pomyślcie, przez tego człowieka ucierpiał cały wizerunek klubu na świecie i to nie pierwszy raz. Przez niego, teraz kibice Juve będą musieli się tłumaczyć, chcąc nie chcąc, Juventus przez najbliższe lata będzie kojarzył się z dopingiem i ustawianiem meczy. Uniewinnienie w sądzie ? Kto będzie o tym pamiętał ? We wszystkich tych sprawch coś było na rzeczy, Juventus jest zamieszany po uszy w tych aferach. Może i to jest nagonka, na pewno wywołał ją ktoś, kto chciał zaszkodzić klubowi, ale jeżeli "nasi" działacze byliby czyści, graliby fair, to wówczas nie byłoby problemu. Ale problem jest i będzie, bo pewnie na tym sięnie skończy... :(

Edit:

Od razu zaznaczam, że nie mam zamiaru polemizować, jeżeli się ktoś nie zgadza to ok, ma do tego prawo. Po prostu, zastanówcie się nad tym, czy opłaca się bronić na siłę kogoś, kto jest zwykłym oszustem. Jeżeli te rozmowy Moggiego są autentyczne, to ja nie mam co do tego wątpliwości i innaczej zinterpretować tego nie potrafię.

Tylko wtedy łatwo jest żyć z człowiekiem,
kiedy nie uważa się siebie za lepszego
od niego ani jego za lepszego od siebie.
Lew Mikołajewicz Tołstoj.
Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 32 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 06 maja 2006, 01:16

No cóż, wyszedł jakiś "brud" na wierzch... osobiście nie przeżywam jakiegoś wielkiego poruszenia... z tych rozmów telefonicznych niewiele wynika, a na razie jest więcej pytań jak odpowiedzi. Zeznania musi złożyć Pairetto... zobaczymy co powie. Ciekawy wątek Milan - Inter ;).
A tak nawiasem, co mnie dziwi, znaleźli w kilometrach taśmy jeden USTAWIONY mecz Serie A... z Sampdorią? No lol, jak to miała być ta straszna korupcja, to dla mnie sprawa nie istnieje. Tak samo, podniety na temat jakiegoś samochodu, wnioski z kosmosu - krótko: raj dla prasy i siedlisko plotek. A odnośnie tego z LM, gdzie tam widzimy korupcję? Wkurzył się na Fandela i "poprosił" o innego... no pomoc była ewidentnie widoczna podczas meczu :snooty:.
Uważam, że sędziowie pomagają nam na tyle, na ile to widać... prawda, w tym sezonie były dwie naprawdę mocno kontrowersyjne sytuacje - Parma i Udine, lecz w tym momencie należałoby spytać, co z Treviso, Lazio? Gdy sędzia myli się na korzyść Milanu lub Interu, mało jest o tym szumu, ale to zrozumiałe, to my prowadzimy, mamy na sobie największą presję, to na plotkach wokół nas zbijają nawięcej forsy. Przecież to wspaniale brzmi: "Afera u lidera!" "Skandal w Juve!", zbija na tym kokosy każdy, od włoskiej prasy, przez japońskie informacje sportowe do onetu i wp. Nie od dziś wiadomo, że Moggi zna się na różnych zagrywkach, mniej i bardziej czystych, przez co każdy jego krok śledzi "pół świata". Jak w swoim poście, bardzo ładnym zresztą :), napisał klskmr, spisek narodu na Juve nie istnieje, tu się trudno nie zgodzić, jednak występuje jakaś taka solidaryzacja tłumu przeciwko nam, o czym mówi zresztą w ostatniej wypowiedzi Giraudo.
I nie uważam, że jesteśmy krystalicznie czyści... plotki plotkami ale takie afery jak ta lub sławetna "dopingowa" nie biorą się znikąd. Moim zdaniem Moggi jest takim przekrętasem ;), tu namodzi, tam nakłamie, tam namiesza, tam ukradnie... lecz jest to wpisane w jego zawód i taki już ma styl, tutaj widocznie przesadził w paru momentach.
Żądza krwi tłumu znów NIE zostanie zaspokojona :smile:.

pozdr

kedzier

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2006, 01:48

Wielki Skandal w JuvePoland!

Pamiętacie ankietę związaną z ewentualnym przeniesieniem na serwer dedykowany? Farsa! Dziś wiemy już jaki był jej prawdziwy podtekst. "Ile miesięcznie jesteś w stanie przeznaczyć na obsadę sędziowską meczów Juventusu?". Do władz JP: wyznajcie swe winy, stenogramy już w drodze :prochno: :lol:

MaxACM

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 06 maja 2006, 02:06

Medi pisze:żadnego, chciałam tylko przypomnieć koledze, że nikt nie jest święty , i jak czytam takie kwiatki, jak panienki z pilka.pl, ze Inter jest czysty (suchar roku) to nie wiem czy śmiać sie czy płakać.
No dlatego Medi dziwi mnie Twoja reakcja. Jak dotąd czytam Twoje posty z zaciekawieniem a tu stosujesz taktykę ów redaktorki. Pilka.pl to portal tak kiepski, że traktuję czasem go w kategorii internetowego żartu. Ważne są fakty a nie pyskówki...poczekajmy na rozwój wydarzeń (bo to dzieje sie teraz) a nie szukajmy z przeszłości machlojek innych...Milan dostał za swoje...bo popełnił bład i został na tym złapany.
white_wolv pisze: Jedyne co mozna wywnioskowac to ze Luciano zalezalo na dobrym sedziowaniu..co w tym zlego?
white_volv ty już też przesadzasz ;)
Garreat pisze:A tak nawiasem, co mnie dziwi, znaleźli w kilometrach taśmy jeden USTAWIONY mecz Serie A... z Sampdorią? No lol, jak to miała być ta straszna korupcja, to dla mnie sprawa nie istnieje.
Lol to jest to co napisałeś. To wg Ciebie korupcja zaczyna sie od ilu? pięciu, dziesięciu czy stu ustawionych gier? I co ma dany klub do tego?
Garreat pisze:A odnośnie tego z LM, gdzie tam widzimy korupcję? Wkurzył się na Fandela i "poprosił" o innego... no pomoc była ewidentnie widoczna podczas meczu
Poprosił...hm...niezła "prośba"...w tym całym przekręcie okolicznością łagodzącą ma być wynik remisowy? heh... :shock:

Edit: kow3l redaktorka pilka.pl jest fanką Interu...nie Milanu
Ostatnio zmieniony 06 maja 2006, 04:21 przez MaxACM, łącznie zmieniany 1 raz.

kow3l

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 maja 2006, 02:27

Jest w tych rozmowach pare watkow conajmniej "dziwnych" i podejrzanych. Jednak nie oszukujmy sie: zarowno Milan jak i Inter tez ma wiele za uszami, jednak sie pisze tylko o Juve> Czemu sie nie pisze o czlowieku Milanu, Berlusconim? Odpowiedz jest prosta: bo to Juve jest najlepsze i zdobywa scedetto za scudettem. A co do pani z seriea: Agniesza jest poprostu sfrustrowa tym faktem ze Juvenstu jest the best of the best we Wloszech i nie zabraniajcie jej wyrazac tej frustracji;). Niech dziewczyna ma cos z zycia, skoro Milan ja ciagle pilkarsko zawodzi...

dario13

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2006, 02:54

Ja jak na razie bede czekal an oficjalne oswiadczenei z wloskeij prokuratury i wtedy bede myslal nad moaj ukochan drozyna i nad tym ktory byl dla mnei najlepszym na rynku transferowym.

Juventus to klub stworzony do zwycięstwa
Obrazek
white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2006, 10:34

MaxACM pisze:
white_wolv pisze: Jedyne co mozna wywnioskowac to ze Luciano zalezalo na dobrym sedziowaniu..co w tym zlego?
white_volv ty już też przesadzasz ;)
Nie sadze MaksiACM..
Pewnie nie zauwazyles ale czesto jest tak ze sedziowie po prostu boja sie gwizdac karne w meczach Juve.W tym sezonie to sie juz zdarzalo..Jedna pomylka i od razu jest wielka afera..Jesli jednak arbiter pomyli sie w druga strone i nie zagwizdze jedenastki dla bianconerich to sprawa oczywiscie cichutko przechodzi do histori.
Wobec tej calej nagonki oczywistym jest ze kazdy w Juventusie chcialby aby mecz sedziowak ktos dobry czyli przede wszystkim odwazny i bezkompromisowy.

A szczegolne sedziowanie?
To juz ktos napisal wyzej..

Ja w kazdym razie czekam na oficjalne zarzuty.Nie mam zamiaru poki co wieszac psow na Moggim.Poczekajmy na wyroki a poki ich nie ma swietujmy 29 scudetto..byc moze juz jutro.

Bany_DG

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2006, 10:45

kedzier pisze:Wielki Skandal w JuvePoland!

Pamiętacie ankietę związaną z ewentualnym przeniesieniem na serwer dedykowany? Farsa! Dziś wiemy już jaki był jej prawdziwy podtekst. "Ile miesięcznie jesteś w stanie przeznaczyć na obsadę sędziowską meczów Juventusu?". Do władz JP: wyznajcie swe winy, stenogramy już w drodze :prochno: :lol:
Jedyna rzecz jaka sprawiła ze na mojej twarzy pojawił się uśmiech... :smile:

Myśle że zapisy tych rozmów, mówią wiele, zwłaszcza ten o Sampie, mówią że mecz najzwyklej sprzedany, boli mnie że musimy wygrywac z przeciętną drużyną przez takie przekręty, a nie wątpie że wszystko mogło się odbyć uczciwie [wygrac mecz]
Moggiemu zależy na dobrym sędziowaniu? :rotfl: :roll: Nie pamietam kto to napisał, ale należą mu sie brawa za życie w krainie fantazji. Również nie chce wieszać psów na Lucku, ale zapisy rozmów mówią wszystko... Poczekajmy na ruch prokuratury, jeżeli to prawda, mam ndzieje że Moggi przestanie rozdawać karty w Juve :/

paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 maja 2006, 10:46

Wiceprezydent Lega Calcio - Maurizio Zamparini zapewnił, że organizacja, w której zajmuje tak poważne stanowisko, zrobi wszystko, by zwalczyć nieuczciwość w sporcie. Ostatnie doniesienia prasowe dają pewność, że futbol w Italii już dawno przestał być rywalizacją czystorportową.

"W przyszły czwartek odbędzie się posiedzenie władz ligi. Zajmiemy silne stanowisko w całej tej sprawie, ponieważ tego typu rzeczy wstrząsają światem futbolu. Świat, który nie chcemy by był zakłócane przez tak bulwersujące deklaracje."- stwierdził.

Włoskie media spekulują, że Starej Damie za udział w całej aferze grożą bardzo poważne sankcje. Z odebraniem trofeów i punktów na starcie przyszłego sezonu na czele. Dyrektor generalny Juventusu Turyn Luciano Moggi z kolei może trafić do więzienia nawet na sześć lat.

http://pilka.pl/?mid=1&show=52514

Robią sie powoli z tego frytki...
Niech wyjaśnią tą sprawe i ukarzą winnych. A i jeszcze dodam jak to wszystko prawda, to WSTYD i HAŃBA panowie :angry:

naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2006, 10:48

No to sprawa nie ciekawa. Trzeba sie modlić aby Moggi przekonał tych wszystkich prokuratorów itp. Najgorsze jest to ze możemy stracic nawet trofea!!! Nie wspominając juz o odjęciu punktów. :/ :/ :/ Ale nie tylko Juve jest takie brudne inne kluby włoskie np. milan :evil: też nie jest świety!!! Nie mówiąc o interze :P

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
Del Rajko

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2006, 10:56

Wstyd i strach ...
Najbardziej co mi się w tym wszystkim nie podoba to, dlaczego akurat zakręcono się wokół Moggiego i Juventusu :think: Jestem pewien, że gdyby reszta działaczy była inwigilowana, na światło dzienne wyszły by jeszcze większe brudy niż te z którymi teraz mamy do czynienia. Jak widać nie tylko w Polsce są takie problemy. Zdarza się to na każdym szczeblu rozgrywek w każdej lidze, tylko dlaczego akurat doczepiono się do Juve?! Jestem tylko ciekawy czy jeżeli faktycznie Moggi wpływał na środowisko sędziowskie to czy wiedzieli o tym sami piłkarze.. Może nie powinienem tego pisać, ale sam nie raz spotkałem się ze słowami : " Czy chcecie aby pomóc Wam w meczu z ... " :?
Cóż pozostaje czekać na rozwój wydarzeń i mieć nadzieje, że jakoś to wszystko ułoży się po naszej myśli. Nie wyobrażam sobie by mogli Juve zabrać jakieś scudetto czy jeszcze gorzej zdegradować do Serie B ...

Gamber

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 06 maja 2006, 11:27

A najciekawsze w tym wszystkim jest to ze cala sprawa wybuchła tuz przed finiszem SerieA, gdzie do konca zostały dwie kolejki i sprawa scudetto tak narawde jest jeszcze otwarta... jakby nie mogli tego zacząć po ostatniej kolejce... ach ci ludzie.. :? Druga rzecz to ciekawe jak bedzie przebiegal mecz z Palermo i Regginą po takim psychicznym ciosie nietylko dla działaczy ale i piłkarzy... trzecia rzecz to Moggi i Giraudo mowią ze są niewinni..ze to jakies zarty itp... kłamią? jezeli to wszystko jest prawdą, to o co? co z tego bedą mieli? przeciez jeszcze wiekszy wstyd sciagną na Juve... :? ehh... co to sie probiło...

<Juventus Semper Fidelis>
romaneq

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2006, 11:49

Pawel29 pisze:Kolejny skandal, kolejna kompromitacja. Najgorsze, że najbardziej cierpią na tym kibice. Wydaje mi się, że mylicie pojęcia, broniąc działaczy, tak jakby oni stanowili cały Juventus. Wyszło szydło z worka, Moggi to kawał mendy i nie ma co do tego wątpliwości. Dobra, może zrobił wiele dla Juventusu, ale po co mi mistrzostwa zdobyte poprzez mataczenie, kłamstwa itd. ?
:bravo:

Czuje się dokładnie tak jak piszesz. Poprostu oszukany. W tym momencie wszystkie te trofea za kadencji Moggiego nic dla mnie nie znaczą. A tak się cieszyłem z zeszłorocznego Scudetto. :cry: Mogą te trofea pozabierać i niech zdegradują Juventus do Serie B tak jak kiedyś Milan. Należy im się. Tegoroczne Scudetto też niech sobie darują. Dziękuję Moggi.
Tak jestem wściekły po tym co dziś na Juvepoland przeczytałem.

Jak można wybierać sobie sędziów :angry: Jak można wogóle o czymś takim pomyśleć ? Ten mecz z Sampdorią dokładnie pamiętam, teraz się okazało, że sędzia został wybrany przez Moggiego. :rotfl:

Wszyscy którzy jeszcze bronią Moggiego niech się mocno nad sobą zastanowią. Ja już mam dość. Jest mi wstyd.

Nie życzę żadnemu kibicowi jakiegokolwiek klubu żeby czuł się tak jak w tej chwili ja :płaczę:
Ja w kazdym razie czekam na oficjalne zarzuty.Nie mam zamiaru poki co wieszac psow na Moggim.Poczekajmy na wyroki a poki ich nie ma swietujmy 29 scudetto..byc moze juz jutro.
ja dziękuje za takie Scudetto
Ostatnio zmieniony 06 maja 2006, 12:24 przez romaneq, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Del Rajko

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2006, 12:21

romaneq pisze:Jak można wybierać sobie sędziów :angry: Jak można wogóle o czymś takim pomyśleć ? Ten mecz z Sampdorią dokładnie pamiętam, teraz się okazało, że sędzia został wybrany przez Moggiego. :rotfl:

Wszyscy którzy jeszcze bronią Moggiego niech się mocno nad sobą zastanowią. Ja już mam dość. Jest mi wstyd.
A masz jakieś oficjalne potwierdzenie :shock: :?: Być może to kolejna kaczka :pray: Już nie jednokrotnie próbowano przeszkodzić Juve. Poczekamy, zobaczymy. Może znowu kolejne zarzuty pod kierunkiem Juve okażą się bez podstawne.

Jezzo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 maja 2006, 12:45

kiepsko się patrzy na takie sytuacje, bo najbardziej cierpią z tego powodu kibice

aLe MaDriD aLe !!!
ODPOWIEDZ