capello musi odejść. styl juve jest żenujący.

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
benkas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2006, 22:35

Oglądałem mecz z Milanem i nie mogę powiedzieć,że cały mecz to była nuda.

Oczywiście Juve zagrało na remis, ale była to czysta kalkulacja bo i Milan nie zagrał tak ofensywnie jak powinien. Nie potrzeba nam tracić bramki grając z goniącą nas drużyną, a remis pozostawia dystans taki jaki był.

Co do jakości meczu, to był lepszy od tych słabszych, ale nie było to jeszcze takie granie jakie byśmy chcieli zobaczyć :P . Chociaż dopatrzyłem się kilku kombinacyjnych akcji :wink: .

Pozdrawiam!!

krzysztof13

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2006, 23:52

Ja powiem jedno spujzdzcie na poczatek sezonu juve bylo nie do pokonania grali jak nie wiem kto noi bylo super dopuki mecz z milanem nie przyszedl capello gadal "my ich sie nie boimy" moze i sie nie bali ale styl mieli za bardzo defensywny . Zgadzam sie z INFOB w pewnym sensie ze trzeba cos zmienic moze zmienic styl gry a nie trenera. Gdzie znajdziesz kogos dobrego by poprowadzic Juve ? Lippi (dla mnie jest najlepszy co z tego ze jeden sezon zle zagral ja go lubilem doprowadzil juve do wszystkiego w przeszlosci ale teraz nie moze bo prowadzi druzyne narodawa) na a poza nim ja nie widze nigogo takiego dobrego.Napewno duzo ludzi tak sadzi ze trzeba cos zmienic i tak to nasze Forum nic nie da.(bez obrazy dla stworcow strony ale napewno zaden z dzialaczy juve nie bedzie tego czytac nawet jesli i tak benda mniec nasza gadke ...) A poza tym mysle ze Capello odejdzie z juve tak kazdy moze gadac ze zostaje ale czuje ze odejdzie do Realu.No i w tedy mozemy patrzec na innych nowych kandydatow do posady i jak to nastopi to bendzie ktos kogo napewno sie nie spodziewamy. I tak na koncu mysle ze nie powinnismy od nich wymagac za duzo moze nie graja ladnej bilki jak barca ale gramy skutecznie na poczatku grali jak buza ale potem sily im opadly nie ma takej druzyny ktora tak by nie grala zawsze jest ten "slaby punkt"
Ostatnio zmieniony 13 marca 2006, 23:56 przez krzysztof13, łącznie zmieniany 1 raz.

kru5h

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2006, 23:55

Moonk pisze:,,Będziemy na tyle silni, na ile będziemy zjednoczeni , i na tyle słabi na ile będziemy podzieleni"
doskonale to ująłeś !!

juvus16

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2006, 10:18

Po ostatnim meczu z Milanem troche sie wkurzylem bo tak grac nie mozna. nie rozumiem jak druzyna z takimi zawodnikami w ofensywie moze oddac jeden celny strzal na bramke przeciwnika :roll: , ale przy Capello wszystko jest mozliwe. Styl jaki zaczelo preferowac Juve jest serio zenujacy. Widac ze umiemy grac do przodu ( mecze z Roma, Fioretina), ale nasz trener ma inna koncepcje prowadzenia druzyny, ktora ma zdobyc LM. Czy Capello powinien odejsc?? My i tak nie mamy na to wplywu. Bronia go wyniki, bo jakby nie patrzec Mistrzostwo Włoch jest juz nasze, a w LM jestesmy w Cwiercfinalach. Boje szczerze ze boje sie Arsenalu, ale boje sie kazdej druzyny, ktora jest w ćwiercfinalach, nie ma druzyn słabych i chyba zadna z nich nie gra tak defensywnie jak Juve. Chcialbym zobaczyc Juve w jakims ofensywnym ustawieniu. :pray: Zarzad Juve nie patrzy na styl gry tylko na wyniki, bo przez te wyniki na konto bankowe przelewa sie ogromna kasa. Jezeli juz odejdzie to pewnie po wygasnieciu kontraktu albo po jakies wysokiej porazce w LM.

Obrazek
Don Mateo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2006, 12:58

Mnie styl prowadzenia drużyny przez Capello odpowiada. Oczywiście, że nie jet to super ofensywna gra, ale liczy się wynik meczu, a on broni Don Fabio. Poza tym trzeba zwrócić uwagę na to, jakimi graczami dysponuje Fabio. Poza Zlatanem, DP, Mutu i Mauro nie ma w Juve jakiś super technicznych graczy. To również składa się na taką, a nie inną grę. Dlatego cieszę się, że poczynaniami graczy Juve dyryguje Capello. Reasumując - jeśli chciałbym, aby "mój" team grał futbol ofensywny, to kibicowałbym Barcelonie.

luisenriqe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2006, 13:09

Za 3 tyg. poznamy nowego trenera Realu :prochno:

zizu

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 marca 2006, 13:59

[/b]Śmieszą mnie te smieszne komentarze....kontrujace..."Infoba".Jestem z Juve od dziecka.Kocham ich...poprostu kocham...mimo porazek...wielu przekretow na korzysc"STAREJ DAMY"..zawsze zostana w mym sercu na pierwszym miejscu!I nie dlatego,ze co tydzien zgarniaja 3pkt..gazety rozpisuja sie o potedze tego klubu...a przez czysty sentyment.I dziwi mnie tylko jedno...dlaczego wy wszyscy jestescie ślepi.Czy to ze juve gra obrzydliwa pilke..was nie dziwi.Czy my przypadkiem nie ogladamy innych meczow.Czy pilkarz wart 20mln..EURO..ma prawo w ciagu 90min..nie uderzyc nawet pilki na bramke.czy druzyna warta 200mln EURO ma prawo tracic 2 bramki w 4min? Tu nie chodzi o wyniki...TU CHODZI O STYL~~~~

krystiank

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2006, 14:13

No styl JUVE nie jest moze najlepszy ale swoje robią !! Poczekajmy do Arsenalu moze sie zmieni ;) Cappello wlasnie czuje żę w tym sezonie jak dostana ta kasiore to poszaleje na rynku transferowym, kupia takich jak my byćmy sie nie spodziewali ........i styl sie zmieni na tyle żę Barca nam nie dorówna !!

Railis

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2006, 15:56

No właśnie jak dostaną. A tak na marginesie to nie chciał bym żeby Juve był taki jak Barca. To to jest tylko chwilowa forma. Pamiętacie Barce za czasów Klajwerta (przepraszam za błąd, ale nie wiem jak się to pisze więc napisałem jak sie czyta) i Savioli, jka wtedy też "wymiatała", no ale jak wiecie, nie za długo. Z całego serca życze Juve żeby tak było, zeby złapali szczyt formy na mecze LM, a wtedy nawet ta "wielka Barca, z Ronaldinho na czele" się odbije od Juve nieczym piłka, od pięści Gigiego. Tego życze Juve z całego serca. Zobaczymy po po LM czy będziemy wieszać psy czy nie. Pozdrawiam.

cedzik

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 marca 2006, 23:52

Dlaczego jest tak kiepsko?Bo nie ma drużyny, która gra na 100% przez cały sezon.Nie pomyśleliście że ta słabsza forma musiała kiedyś przyjść i to dobrze że przyszła własnie teraz a nie np. w kwietniu albo maju?Że to może taktyka przesądziła o tym jak jest.Mamy być mocni na pólfinał i finał wtedy kiedy najbardziej to bądzie potrzebne.Ciekawe czy będziecie tak najeżdżać na styl Juve i Capello jak zdobędziemy LM i Mistrza Włoch.Jedyny błąd jaki popełnia Capello to to że wystawia Zlatana-nie ma formy to nie gra, nie ma sentymentów .Robi to samo co Janas(Rasiak itp.-sami wiecie jak jest :D )

Jarojuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2006, 00:17

Juve zawsze ma znizke formy mniej wiecej w tym okresie ale mysle, ze jak damy rade wymeczyc z arsenalem awans to potem złapiemy forme i bedzie juz tylko lepiej :D

Jezzo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 marca 2006, 01:00

tak czytając sobie wasze posty musze stwierdzić kolokwialnie, że chyba macie za przeproszeniem dużo w pupie, żeby się pozbywać lekką ręką jednego z najlepszych szkoleniowców na świecie (choć ja oczywiście jestem za, w Madrycie czekają :) )

aLe MaDriD aLe !!!
Railis

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2006, 12:35

Jezzo pisze:tak czytając sobie wasze posty musze stwierdzić kolokwialnie, że chyba macie za przeproszeniem dużo w pupie, żeby się pozbywać lekką ręką jednego z najlepszych szkoleniowców na świecie (choć ja oczywiście jestem za, w Madrycie czekają :) )
Określenie "za dużo w pupie" to wg mnie jest zbyt trywialnym określeniem. Ale nie tyczy się wszystkich. Jest grupa kibuców, którzy chcą żeby Juve grało pięknie, dryblingowo i żeby wygrywało każdy mecz po pięć do zera. Jest jednak inna grupa wcale nie wiem czy mniejsza, która uważa że Juve nękają jeszcze drobne lub większe błędy, i starają się je wskazać. Czasami trochę krytykować. Dlatego mówię że zwalnianie Capello jest wielką ale to wielką przesadą, lecz czasami trzeba powiedzieć, że czuje się bezradny. Np na meczu z Milanem (na którym mimo nastawienia "nie przegrać", po czerwonej kartce Gatusso chciał upiększyć ten mecz bramką, ale jego wzruszenie rąk około 80 minuty wskazywało na jego bezradność wobec skuteczności). Mimo wszystko 29 scudetto i liga mistrzów są w naszym zasięgu. Forza JUVE

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2006, 12:47

Dorzucę swoje trzy grosze. Nie przepadam jakoś specjalnie za Capello. Jakoś nie mogę zapomnieć mu tego "Kazdego klubu, poza Juventusem",ale zdobył w zeszłym roku Scudetto i chwała mu za to. Potrafił wyprowadzić na ludzi takiego niesfornego gracza jak Zlatan.Dziś Juve gra w LM i to z sukcesami. Może trochę szczęśliwie, ale jednak gra. A co do stylu gry Juve... No nie wiem, efektywność przed efektownością. A efekty są.Dlatego myślę,że głosy kryttkujące Capello są trochę szukaniem dziury w całym. To dobry trener z osiągnięciami i myślę,że poprowadzi Juventus co najmniej do półfinału, a może i do finału LM. A potem? A potem sie zobaczy :D

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Copiczenkowiczenko

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2006, 14:01

deszczowy pisze:Dorzucę swoje trzy grosze. Nie przepadam jakoś specjalnie za Capello. Jakoś nie mogę zapomnieć mu tego "Kazdego klubu, poza Juventusem",
Dokladnie tego samego nie moge mu wybaczyc i od kiedy trenuje on Juve zaznaczam to w kazdym poscie na temat Capello :-D .

Ostatnio styl gry Juventusu wyglada slabo. Meczu z Milanem nie musielismy wygrac i tak wlasnie Capello ustawil zespol. Mecz byl bardzo nudny ale najwazniejesze ze nie przegralismy.
Ale to co Juventus zrobil w meczu z Werderem to juz moim zdaniem bylo cos naprawde slabego. Kazdy podkresla ze Juventus stwarzal sobie sytuacje, tylko co z tego mial. Kilka nic nie przynoszacych rzutow roznych. Gdyby nie ogromny fart to nikt teraz nie pamietal by o sytuacjach ktore mielismy mowilo by sie tylko o wielkiej kompromitacji Juventusu.
Capello nie lubie ale moim zdaniem teraz za wczesnie chyba na to by go zwalniac. Trzeba poczekac na ocene jego pracy do koca sezonu.
Jedno jednak mozna juz powiedziec ze w Serie A jak narazie nie ma na Juve mocnych i to w duzej mierze zasluga Capello.
Trzeba za tem poczekac na mecze z Arsenalem. Jesli Juventus zagra ladnie, ofensywnie i na miare oczekiwac to nawet jestem sklonny do tego zeby Capello zostal. Bo mozna przegrac ale trzeba to zrobic z klasa.
Wczoraj pokazala to Roma ktora absolutnie nie zasluza na porazke z Middlesbrough.

ODPOWIEDZ