Wszystko o AS Roma
- Tasak
- Juventino
Myślisz, że na 4 mecze jakie im zostały przegrają dwa i jeden zremisują? Zresztą mi wychodzi, że wystarczy że przegrają jeden i dwa zremisują, ale tylko w przypadku jak jutro wygramy... Ogólnie nie wydaje mi sie to ani trochę prawdopodobne, bo wręcz niemożliwym jest że roma w 4 meczach zdobędzie 5 pkt no ale zobaczmy.stahoo pisze:W Serie A w przypadku takiej samej ilości punktów decyduje bezpośredni pojedynek? (nie wiedziałem w jakim temacie zadac to pytanie wiec pisze tutaj, bo jeżeli Roma "wtopi" 2 mecze w tym 1 remisując zrównamy sie z nimi punktami [jak wszystko wygramy]). 8)
A o kolejności w tabeli decyduje bilans bramek. An chwile obecną my mamy +29 a roma +28.
- hara
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Akurat w Serie A liczą się bramki...Bosiontko pisze:Bezpośredni pojedynek jest ważniejszy, niż różnica bramek. Jeśli jutro wygramy to strata będzie wynosić 5 punktów. A wtedy 1 remis i 1 porażka Romy i można mieć marzenia
Capo di tutti capi
- Tasak
- Juventino
Myli 8)Venomik pisze:Bodaj od dwóch lat już nie, jeśli mnie pamięć nie myli.
Wystarczy zajrzeć do tabeli z zeszłego sezonu, gdzie Reggina, Siena, Cagliari i torino, mieli tyle samo punktów (40) o kolejności decydował bilans bramek, Na miejscu 14 była Reggina z bilansem +2, później na 15 Siena -10, 16 Cagliari -11, no i 17 toro -20. A np, mecze w zeszłym sezonie między toro i Cagliari to 0-0 i 2-0 dla toro. Mimo tego są niżej w tabeli, więc musi decydować bilans 8)
Rozum mówi "nie", serce mówi "a czemu nie, skoro zremisowali z livorno? wszystko jest możliwe"stahoo pisze:Tasak
Miałem na myśli, że Roma 1 przegra a 1 zremisujeWtedy "traci" 5 pkt.
Czy sa na to szanse? Nie wiem, ale cały czas wierzę, że tak (zreszta każdy z nas chyba po cichu w sercu w to wierzy).

- swiergot
- Juventino
Nie myli.Tasak pisze:Myli 8)
Jeżeli sprawdzałeś tabelę na JP to jest ona błędnie liczona. Torino powinno być przed Cagliari, bo naprawdę liczą się bezpośrednie pojedynki.Tasak pisze:Wystarczy zajrzeć do tabeli z zeszłego sezonu, gdzie Reggina, Siena, Cagliari i torino, mieli tyle samo punktów (40) o kolejności decydował bilans bramek, Na miejscu 14 była Reggina z bilansem +2, później na 15 Siena -10, 16 Cagliari -11, no i 17 toro -20. A np, mecze w zeszłym sezonie między toro i Cagliari to 0-0 i 2-0 dla toro. Mimo tego są niżej w tabeli, więc musi decydować bilans 8)

- Tasak
- Juventino
O kurcze, to mnie oboje zdziwiliście. Sprawdzałem na xscores.com i na dwóch innych, ale widocznie, podlicza się to automatycznie i nie uwzględnia bezpośrednich pojedynków. Poza tym jak mogłem założyć, że Venom się myliswiergot pisze:Nie myli.Tasak pisze:Myli 8)
Jeżeli sprawdzałeś tabelę na JP to jest ona błędnie liczona. Torino powinno być przed Cagliari, bo naprawdę liczą się bezpośrednie pojedynki.Tasak pisze:Wystarczy zajrzeć do tabeli z zeszłego sezonu, gdzie Reggina, Siena, Cagliari i torino, mieli tyle samo punktów (40) o kolejności decydował bilans bramek, Na miejscu 14 była Reggina z bilansem +2, później na 15 Siena -10, 16 Cagliari -11, no i 17 toro -20. A np, mecze w zeszłym sezonie między toro i Cagliari to 0-0 i 2-0 dla toro. Mimo tego są niżej w tabeli, więc musi decydować bilans 8)

- Sapo
- Juventino
Roma z pucharem Wloch, bardzo zasluzenie. Swietny mecz, jak kazdy w wykonaniu Romy. inter dopoki Pele nie zdobyl bramki, zreszta bardzo pieknej byl cieniem druzyny z poczatku sezonu, grali taktyka WYJAZD DO PRZODU I MOZE SIE UDA :lol: w Romie swietne zawody zagrali Perotta, Mexes, Aquilani, Vucinic - naprawde pieknie, zazdroszcze Romie zwlaszcza Aquilaniego, musimy go kupic bo jest swietnym playmakerem
Tyle o samym meczu, byc moze bylo to ostatnie spotkanie interu pod wodza Manciniego - ciekawe co zrobi moratti, znajac polityke interu mysle ze jednak obecny trener zostanie, w koncu zdobyl trzecie scudetto z rzedu :rotfl:
PS. Co to byly za wybuchy podczas meczu?
EDIT. Myslalem ze to wybuchaja latajace z trybun skutery :lol: Kurde to niezla maja te petardki
jak jedna wybuchla to sie ekran zatrzasl 

PS. Co to byly za wybuchy podczas meczu?

EDIT. Myslalem ze to wybuchaja latajace z trybun skutery :lol: Kurde to niezla maja te petardki

Ostatnio zmieniony 24 maja 2008, 23:45 przez Sapo, łącznie zmieniany 3 razy.
- Conrad JUVE
- Juventino
Pewnie petardy ktore sa popularne we Włoszech
NA ZAWSZE JUVENTINO !!!
- wojczech7
- Juventino
Tu bym się akurat nie cieszył... Ja tam bym chciał, żeby Mancini został - byłby gwarancją, że Inter wróci na należyte mu miejsce... Przyjdzie Mourinho i różnie może być - a nóż awansują do półfinału LM? :lol:Niasty pisze:Roma pokazała że jest o klase lepsza od interu,do momentu zdobycia gola przez pelego inter praktycznie nie istniał,i myśle że to już kres trenera manciniego
- Niasty
- Juventino
tytus71 pisze:Tu bym się akurat nie cieszył... Ja tam bym chciał, żeby Mancini został - byłby gwarancją, że Inter wróci na należyte mu miejsce... Przyjdzie Mourinho i różnie może być - a nóż awansują do półfinału LM? :lol:Niasty pisze:Roma pokazała że jest o klase lepsza od interu,do momentu zdobycia gola przez pelego inter praktycznie nie istniał,i myśle że to już kres trenera manciniego
Oni do półfinału a my do finału i w nim wygramy

- forzaragazzi
- Interista
tak, tak... Roma wygrała 5-0 i miała 81 procent posiadania piłkiNiasty pisze:Roma pokazała że jest o klase lepsza od interu,do momentu zdobycia gola przez pelego inter praktycznie nie istniał,i myśle że to już kres trenera manciniego

- L u k
- Interista
To, ze ten mecz bedzie do tylu bylem pewny na 80% jeszcze zanim sie zaczal. Wystarczy popatrzec co Mancio zrobil z druzyna w ciagu paru miesiecy.Sapo_JuveFan pisze:Roma z pucharem Wloch, bardzo zasluzenie. Swietny mecz, jak kazdy w wykonaniu Romy. inter dopoki Pele nie zdobyl bramki, zreszta bardzo pieknej byl cieniem druzyny z poczatku sezonu, grali taktyka WYJAZD DO PRZODU I MOZE SIE UDA :lol: w Romie swietne zawody zagrali Perotta, Mexes, Aquilani, Vucinic - naprawde pieknie, zazdroszcze Romie zwlaszcza Aquilaniego, musimy go kupic bo jest swietnym playmakeremTyle o samym meczu, byc moze bylo to ostatnie spotkanie interu pod wodza Manciniego - ciekawe co zrobi moratti, znajac polityke interu mysle ze jednak obecny trener zostanie, w koncu zdobyl trzecie scudetto z rzedu :rotfl:
ps. Wierzysz w to, ze Mancio zostanie? Jesli tak, to sie grubo przeliczysz. Jutro powinno byc wszystko jasne.
Jeszcze apropo meczu. Gratulacje dla Romy. Potrafia wygrac z kazdym, poniewaz maja swietna druzyne. Ale Inter ma o wiele szersza kadre i ogolnie jest lepsza druzyna. Dlatego wygralismy mistrzostwo, wiec nie robcie z siebie posmiewiska mowiac, ze po jednym meczu Roma udowodnila, ze jest lepsza od Interu. Od tego byl sezon skladajacy sie nie z jednego meczu, ale z 38.