Wszystko o AS Roma

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Tasak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2008, 00:44

stahoo pisze:W Serie A w przypadku takiej samej ilości punktów decyduje bezpośredni pojedynek? (nie wiedziałem w jakim temacie zadac to pytanie wiec pisze tutaj, bo jeżeli Roma "wtopi" 2 mecze w tym 1 remisując zrównamy sie z nimi punktami [jak wszystko wygramy]). 8)
Myślisz, że na 4 mecze jakie im zostały przegrają dwa i jeden zremisują? Zresztą mi wychodzi, że wystarczy że przegrają jeden i dwa zremisują, ale tylko w przypadku jak jutro wygramy... Ogólnie nie wydaje mi sie to ani trochę prawdopodobne, bo wręcz niemożliwym jest że roma w 4 meczach zdobędzie 5 pkt no ale zobaczmy.

A o kolejności w tabeli decyduje bilans bramek. An chwile obecną my mamy +29 a roma +28.

Bosiontko

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2008, 01:50

Bezpośredni pojedynek jest ważniejszy, niż różnica bramek. Jeśli jutro wygramy to strata będzie wynosić 5 punktów. A wtedy 1 remis i 1 porażka Romy i można mieć marzenia :D

hara

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2008, 02:54

Bosiontko pisze:Bezpośredni pojedynek jest ważniejszy, niż różnica bramek. Jeśli jutro wygramy to strata będzie wynosić 5 punktów. A wtedy 1 remis i 1 porażka Romy i można mieć marzenia :D
Akurat w Serie A liczą się bramki...

Capo di tutti capi
Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2008, 04:07

Bodaj od dwóch lat już nie, jeśli mnie pamięć nie myli.

Dirty mind
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2008, 08:21

Tasak
Miałem na myśli, że Roma 1 przegra a 1 zremisuje :) Wtedy "traci" 5 pkt.
Czy sa na to szanse? Nie wiem, ale cały czas wierzę, że tak (zreszta każdy z nas chyba po cichu w sercu w to wierzy :) ).

Tasak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2008, 11:47

Venomik pisze:Bodaj od dwóch lat już nie, jeśli mnie pamięć nie myli.
Myli 8)
Wystarczy zajrzeć do tabeli z zeszłego sezonu, gdzie Reggina, Siena, Cagliari i torino, mieli tyle samo punktów (40) o kolejności decydował bilans bramek, Na miejscu 14 była Reggina z bilansem +2, później na 15 Siena -10, 16 Cagliari -11, no i 17 toro -20. A np, mecze w zeszłym sezonie między toro i Cagliari to 0-0 i 2-0 dla toro. Mimo tego są niżej w tabeli, więc musi decydować bilans 8)
stahoo pisze:Tasak
Miałem na myśli, że Roma 1 przegra a 1 zremisuje :) Wtedy "traci" 5 pkt.
Czy sa na to szanse? Nie wiem, ale cały czas wierzę, że tak (zreszta każdy z nas chyba po cichu w sercu w to wierzy :) ).
Rozum mówi "nie", serce mówi "a czemu nie, skoro zremisowali z livorno? wszystko jest możliwe" :P

swiergot

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2008, 12:33

Tasak pisze:Myli 8)
Nie myli.
Tasak pisze:Wystarczy zajrzeć do tabeli z zeszłego sezonu, gdzie Reggina, Siena, Cagliari i torino, mieli tyle samo punktów (40) o kolejności decydował bilans bramek, Na miejscu 14 była Reggina z bilansem +2, później na 15 Siena -10, 16 Cagliari -11, no i 17 toro -20. A np, mecze w zeszłym sezonie między toro i Cagliari to 0-0 i 2-0 dla toro. Mimo tego są niżej w tabeli, więc musi decydować bilans 8)
Jeżeli sprawdzałeś tabelę na JP to jest ona błędnie liczona. Torino powinno być przed Cagliari, bo naprawdę liczą się bezpośrednie pojedynki.

Obrazek
Tasak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2008, 13:23

swiergot pisze:
Tasak pisze:Myli 8)
Nie myli.
Tasak pisze:Wystarczy zajrzeć do tabeli z zeszłego sezonu, gdzie Reggina, Siena, Cagliari i torino, mieli tyle samo punktów (40) o kolejności decydował bilans bramek, Na miejscu 14 była Reggina z bilansem +2, później na 15 Siena -10, 16 Cagliari -11, no i 17 toro -20. A np, mecze w zeszłym sezonie między toro i Cagliari to 0-0 i 2-0 dla toro. Mimo tego są niżej w tabeli, więc musi decydować bilans 8)
Jeżeli sprawdzałeś tabelę na JP to jest ona błędnie liczona. Torino powinno być przed Cagliari, bo naprawdę liczą się bezpośrednie pojedynki.
O kurcze, to mnie oboje zdziwiliście. Sprawdzałem na xscores.com i na dwóch innych, ale widocznie, podlicza się to automatycznie i nie uwzględnia bezpośrednich pojedynków. Poza tym jak mogłem założyć, że Venom się myli :P

Sapo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2008, 23:25

Roma z pucharem Wloch, bardzo zasluzenie. Swietny mecz, jak kazdy w wykonaniu Romy. inter dopoki Pele nie zdobyl bramki, zreszta bardzo pieknej byl cieniem druzyny z poczatku sezonu, grali taktyka WYJAZD DO PRZODU I MOZE SIE UDA :lol: w Romie swietne zawody zagrali Perotta, Mexes, Aquilani, Vucinic - naprawde pieknie, zazdroszcze Romie zwlaszcza Aquilaniego, musimy go kupic bo jest swietnym playmakerem :D Tyle o samym meczu, byc moze bylo to ostatnie spotkanie interu pod wodza Manciniego - ciekawe co zrobi moratti, znajac polityke interu mysle ze jednak obecny trener zostanie, w koncu zdobyl trzecie scudetto z rzedu :rotfl:

PS. Co to byly za wybuchy podczas meczu? :D

EDIT. Myslalem ze to wybuchaja latajace z trybun skutery :lol: Kurde to niezla maja te petardki :D jak jedna wybuchla to sie ekran zatrzasl :P
Ostatnio zmieniony 24 maja 2008, 23:45 przez Sapo, łącznie zmieniany 3 razy.

Conrad JUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2008, 23:42

Pewnie petardy ktore sa popularne we Włoszech

NA ZAWSZE JUVENTINO !!!
Niasty

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2008, 11:24

Roma pokazała że jest o klase lepsza od interu,do momentu zdobycia gola przez pelego inter praktycznie nie istniał,i myśle że to już kres trenera manciniego :smile:

Obrazek
wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2008, 12:05

Niasty pisze:Roma pokazała że jest o klase lepsza od interu,do momentu zdobycia gola przez pelego inter praktycznie nie istniał,i myśle że to już kres trenera manciniego :smile:
Tu bym się akurat nie cieszył... Ja tam bym chciał, żeby Mancini został - byłby gwarancją, że Inter wróci na należyte mu miejsce... Przyjdzie Mourinho i różnie może być - a nóż awansują do półfinału LM? :lol:

Niasty

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2008, 12:10

tytus71 pisze:
Niasty pisze:Roma pokazała że jest o klase lepsza od interu,do momentu zdobycia gola przez pelego inter praktycznie nie istniał,i myśle że to już kres trenera manciniego :smile:
Tu bym się akurat nie cieszył... Ja tam bym chciał, żeby Mancini został - byłby gwarancją, że Inter wróci na należyte mu miejsce... Przyjdzie Mourinho i różnie może być - a nóż awansują do półfinału LM? :lol:

Oni do półfinału a my do finału i w nim wygramy :D

Obrazek
forzaragazzi

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2008, 12:13

tak, tak... Roma wygrała 5-0 i miała 81 procent posiadania piłki :prochno: W tym meczu akurat była lepsza i zasłużenie zgarneła puchar. Co do Mancia to licze na jego szybka dymisje 8)

L u k

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2008, 13:29

Sapo_JuveFan pisze:Roma z pucharem Wloch, bardzo zasluzenie. Swietny mecz, jak kazdy w wykonaniu Romy. inter dopoki Pele nie zdobyl bramki, zreszta bardzo pieknej byl cieniem druzyny z poczatku sezonu, grali taktyka WYJAZD DO PRZODU I MOZE SIE UDA :lol: w Romie swietne zawody zagrali Perotta, Mexes, Aquilani, Vucinic - naprawde pieknie, zazdroszcze Romie zwlaszcza Aquilaniego, musimy go kupic bo jest swietnym playmakerem :D Tyle o samym meczu, byc moze bylo to ostatnie spotkanie interu pod wodza Manciniego - ciekawe co zrobi moratti, znajac polityke interu mysle ze jednak obecny trener zostanie, w koncu zdobyl trzecie scudetto z rzedu :rotfl:
To, ze ten mecz bedzie do tylu bylem pewny na 80% jeszcze zanim sie zaczal. Wystarczy popatrzec co Mancio zrobil z druzyna w ciagu paru miesiecy.

ps. Wierzysz w to, ze Mancio zostanie? Jesli tak, to sie grubo przeliczysz. Jutro powinno byc wszystko jasne.

Jeszcze apropo meczu. Gratulacje dla Romy. Potrafia wygrac z kazdym, poniewaz maja swietna druzyne. Ale Inter ma o wiele szersza kadre i ogolnie jest lepsza druzyna. Dlatego wygralismy mistrzostwo, wiec nie robcie z siebie posmiewiska mowiac, ze po jednym meczu Roma udowodnila, ze jest lepsza od Interu. Od tego byl sezon skladajacy sie nie z jednego meczu, ale z 38.

Obrazek
ODPOWIEDZ