Dlaczego TVP milczy na temat Juve???

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Negri

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2005, 14:32

michal fcj pisze:A jak już mam oglądać Milan-Schalke to włączm Polsat Sport bo i komentator lepszy(Borek) niż w Tvp(Szpaku)
Hehe tu sie ośmielam oponować. Nie rozumiem czego ty chcesz od Szpakowskiego. To jest całkiem dobry komentator choć miał kilka wpadek, ale ogólnie jest bardzo dobry. Dzięki niemu mecz nabiera barw, komentarz jest emocjonujący, przy każdej akcji podnosi głos przez co przyspiesza bicie serca (jak to jest w meczach Juve :D ) Natomiast Borek komentuje w taki sposób, jakby ten mecz w ogóle go nie interesował, bardzo monotonnym głosem, który wpływa na mnie usypiająco. Wolę Szpakowskiego popełniającego gafy, lecz nadającego meczom specyficzny klimacik, dzięki któremu znakomicie się ogląda, niż Borka, który może i nie robi błędów w nazwiskach graczy, za to mecz nie ma klimatu, który przecież bardzo się liczy w transmisji.

RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2005, 14:52

Michał`fcj pisze:aha jeszcze jakieś żarcie jest wykwintne 8)
Tym zdaniem Mnie zniszczyles doszczetnie ! To włacz Sobie na jednym telepatorze tvp 1 a na innym jakis kulinarny program wtedy to bedzie juz Mistrzostwo Swiara :prochno:

- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "

WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
Copiczenkowiczenko

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2005, 15:37

Damianinho 15 pisze:
michal fcj pisze:A jak już mam oglądać Milan-Schalke to włączm Polsat Sport bo i komentator lepszy(Borek) niż w Tvp(Szpaku)
Hehe tu sie ośmielam oponować. Nie rozumiem czego ty chcesz od Szpakowskiego. To jest całkiem dobry komentator choć miał kilka wpadek, ale ogólnie jest bardzo dobry. Dzięki niemu mecz nabiera barw, komentarz jest emocjonujący, przy każdej akcji podnosi głos przez co przyspiesza bicie serca (jak to jest w meczach Juve :D ) Natomiast Borek komentuje w taki sposób, jakby ten mecz w ogóle go nie interesował, bardzo monotonnym głosem, który wpływa na mnie usypiająco. Wolę Szpakowskiego popełniającego gafy, lecz nadającego meczom specyficzny klimacik, dzięki któremu znakomicie się ogląda, niż Borka, który może i nie robi błędów w nazwiskach graczy, za to mecz nie ma klimatu, który przecież bardzo się liczy w transmisji.

Ja nienawidze komentarza szpakowskiego. Co za komentator ktory mowi w kolko "podanie, akcja , strzal". Co z tego ze podnieca sie przy kazdej bramce, jak mysli sie przynajminej z 5 razy na mecz i na dodatek zle wymawia nazwiska pilkarzy(ostatnio sie poprawil bo przy nazwisku ma napisany zapis fonetyczny wymowy:-D) . Tak to kazdy glupi potrafi komentowac. Komentator powinien informowac widza o jakis ciekawostkach zwiazanycj z klubem. A ja nigdy od szpaka czegos takiego nie uslyszale W sumie to Lubie smiac sie z niego z bratem jak myli sie jak skonczony glupek. W canal+ sa bardzo dobrzy komentatorzy bo sa specjalistami od danej Dziedziny sportu a nawet od Ligi. A szpak zna sie na pilce noznej jak swinia na gwiazdach.

Swider10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2005, 15:55

Witam !! Ja mam takie pytanko z innej "beczki" ale nie chciałem robic osobnego tematu dlatego tu umieszcze moje pytanie :)
Czy kto wie na jakim kanale internetowym bedzie transmisja z meczu Rapid-Juve??

kapec

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2005, 16:27

swieder 10 ... szukaj na www.calciolibero.com

Muszę sie zgodzić , ze mimu kilku powaznych wpadek szpaqa, lubię go, gdyż wlasciwie na jego komentowaniu się wychowałem....i ma on jakąś haryzme, napewno w porownaniu do innych komentatorów. jeszcze borek się wyróżnia

a co do listu, mozna sie zająć tym...moja propozycja jest taka zeby sie skupic na tym najpierw co konkretnie napisac..bo krytykowac łatwo...pozniej wysłac do zarządu juvepoland. Oni mogliby zrobic z tego oficjalny apel naszego juventusowego stronnictwa:)
forza juve!!!
i te smsowe glosowanie to bardzo dobry pomysł

Juventus - today, tommorow, always
Mrówa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2005, 19:25

RuTeK pisze:
Michał`fcj pisze:aha jeszcze jakieś żarcie jest wykwintne 8)
Tym zdaniem Mnie zniszczyles doszczetnie ! To włacz Sobie na jednym telepatorze tvp 1 a na innym jakis kulinarny program wtedy to bedzie juz Mistrzostwo Swiara :prochno:
chyba źle to napisałem :wink: tu akurat chodziło mi oto że śmiesznie wychodzi połączenia studia piłkarskiego z programem kulinarnym :wink:
aha jeszcze ciekawostka z piłkarsko-kulinarnego studia polsatu sport:
w tamtym sezonie przed rewanżowym meczem w 1/8 Lm Chelsea-Barcelona wszyscy w studiu typowali kto wygra...Kołtoń-Barca,Kowal-Barca,ktoś tam jeszcze-Barca,następnie spytali się kucharza, a kucharz na to-Chelsea...............................Chelsea -Barcelona 4-2...... :wink: 8) :smile: :rotfl:

Obrazek
Negri

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2005, 11:34

@Copiczenkowiczenko
Co za komentator ktory mowi w kolko "podanie, akcja , strzal"
Dariusz Szpakowski. I nie wciskaj tutaj kitu, że mówi tylko takie zdania. Przecież tak mówiąc się ośmieszasz. Szpakowski komentuje bardzo dobrze, bogatym słownictwem i bardzo klimatycznie :!: Gdyby mówił podanie, akcja, strzał to nie wiem jakbysmy go rozumieli :wink:
Co z tego ze podnieca sie przy kazdej bramce, jak mysli sie przynajminej z 5 razy na mecz
No właśnie. I o to chodzi aby czuć klimat meczu. Ja wole ogladać mecz z dobrym, przeżywającym mecz komentarzem, w który wplecione są nieliczne błędy, niż słuchać nudnego jak flaki z olejem Borka, który zwraca uwagę nie na to co dzieje się na boisku, tylko na to, czy nazwisko piłkarza wymawia się z akcentem na drugą sylabę czy na trzecią.
na dodatek zle wymawia nazwiska pilkarzy
Jak wyzej napisalem nie obchodzi mnie czy akcent tego nazwiska jest taki lub inny, wazne żebym wiedział o jakiego piłkarza chodzi i co się dzieje na boisku.
Tak to kazdy glupi potrafi komentowac
Proponuję Ci zgłosić się na komentatora. Odwalą cię od razu. Więc nie mó, że każdy głupi może tak komentować, bo obrażasz najlepszego na tą chwilę komentatora w Polsce.
Komentator powinien informowac widza o jakis ciekawostkach zwiazanycj z klubem
To właśnie robi Borek. Tylko szkoda że zapomina o tym co się dzieje na boisku. Komentator, który zanudza tym, co kluib wygrał w 1687 lub w której szatni przebiera się ich stoper - to jest to, co robi Borek
A ja nigdy od szpaka czegos takiego nie uslyszalem
Tzn ze musisz sie nauczyć słuchać. Bo jesli nie umiesz słuchać to wierz mi, ze na 200% nie usłyszysz. Może w szkole Cię nie uczyli? Wiesz, Szpak też wymienia takie ciekawostki ale zdecydowanie mniej i dlatego nie potrafisz sie połapać w jego komentarzu.

Reszta twojego posta nie wymaga komentarza.

PS. - Chciałbym się tak znać na piłce jak Szpakowski, a ty nie?

PABLO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2005, 11:57

zamiast tyle gadac proponuje zrobic taka mala akcje. mianowicie podam maila do TVP 1 i kto jest chetny niech napisze co sadzi o tej sprawie. kiedys juz przeprowadzilismy taka akcje i musze powiedziec ze podzialalo. Juve zaczelo istniec w TVP pod "postaciacia" meczy i wiadomosci ...

tutaj mail widzowie@tvp.pl ja juz wyslalem. poswiecmy 2 minuty dla Juve bo warto sprobowac !!

Zlatan18

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2005, 12:00

PABLO pisze:zamiast tyle gadac proponuje zrobic taka mala akcje. mianowicie podam maila do TVP 1 i kto jest chetny niech napisze co sadzi o tej sprawie. kiedys juz przeprowadzilismy taka akcje i musze powiedziec ze podzialalo. Juve zaczelo istniec w TVP pod "postaciacia" meczy i wiadomosci ...

tutaj mail widzowie@tvp.pl ja juz wyslalem. poswiecmy 2 minuty dla Juve bo warto sprobowac !!
Bardzo dobry pomysl ,zaraz wysylam maila ,tylko trzeba spokojnie bez wyzwisk :evil: :lol:

FORZA JUVE
Lakier

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2005, 12:49

PABLO pisze:zamiast tyle gadac proponuje zrobic taka mala akcje. mianowicie podam maila do TVP 1 i kto jest chetny niech napisze co sadzi o tej sprawie. kiedys juz przeprowadzilismy taka akcje i musze powiedziec ze podzialalo. Juve zaczelo istniec w TVP pod "postaciacia" meczy i wiadomosci ...

Taa, duzo to wam da... TVP nie ma poprostu praw do bramek z serie A, i mozecie sie rzucac, buntowac, protestowac i tak Korzeniowski bedzie was mial w d.

Obrazek

Ti amo Juventus per sempre.
kuku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2005, 13:55

Nie mogę tego zrozumieć dlaczego polska telewizja nie pokazuje w serwisach sportowych bramek juve, lubprzynajmniej nie wspomni o wyniku meczu juve. :| Może dlatego że myślą tylko lidze hiszpańskiej bo tam grają ronaldinio i etoo i ronaldo i tam dziesięciu graczy leci jak głupi na bramkę...albo dlatego że podnieceni barceloną Szaranowicz,Szpak,Babiarz nie lubią serie a tylko ta cała barca i marny real :evil:

Moja krew jest BIAŁO-CZARNA i nie chcę żadnej transfuzji
Obrazek
Lakier

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2005, 15:05

kuku pisze:Nie mogę tego zrozumieć dlaczego polska telewizja nie pokazuje w serwisach sportowych bramek juve
Po pierwsze, moze przeczytasz poprzednie posty?

Po drugie, moze zaczniesz pisac nazwy klubow z duzej litery?

Po trzecie, zmien podpis poki kartki nie dostales.

Obrazek

Ti amo Juventus per sempre.
Copiczenkowiczenko

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2005, 15:35

No właśnie. I o to chodzi aby czuć klimat meczu. Ja wole ogladać mecz z dobrym, przeżywającym mecz komentarzem, w który wplecione są nieliczne błędy, niż słuchać nudnego jak flaki z olejem Borka, który zwraca uwagę nie na to co dzieje się na boisku, tylko na to, czy nazwisko piłkarza wymawia się z akcentem na drugą sylabę czy na trzecią.
czlowieku gdzie ty w komantarzu szpaka widziales nieliczne bledy. Ogladales mecz z Wisly z Panathinaikosem gdy malo co nie popuscil jak Majdan wybronil strzal pilkarza koniczynek Krzyczac glosno "BRAWO RADEK MICHALSKI!!!!!!!!!!!!!!!" (ciekawe co sobie wtedy Michalski pomyslal?:-D). Albo jak w jednym meczu niudolnie probowal wytlumaczyc ze na stadionie gdzie wlasnie rozgrywal sie mecz odbywaja sie takze mecze "Amerykanskiej odmianu Rugby czyli SOCCERA". Poza tym Szpaq czesto na pilkarza ktory akurat jest przy pilce mowi nazwiskiem innego pikarza z tej samej drozyny. Najczesciej gdy pilkarz jest czarnoskory i dla pana szpaka trudno go odroznic. Ale co tam przeciez to sie wcale nie liczy dla sluchacza ten murzyn i ten wiec co to za roznica. Tych bledow bylo tyle ze nie jestem w stanie wogole ich spamietac. A co mnie obchodzi ze pilkarz wlasnie podaje czy strzela przeciez ja to widze.
Pewnie Final LM ogladales na Tvp. Bo jakbys obejrzal na Polsacie Sport to wiedzial bys ze Borek tez potrafi czuc klimat meczu.
Jak wyzej napisalem nie obchodzi mnie czy akcent tego nazwiska jest taki lub inny, wazne żebym wiedział o jakiego piłkarza chodzi i co się dzieje na boisku.
ciebie moze to nie obchodzi ale znam mnostwo osob ktore to strasznie denerwuje.

Proponuję Ci zgłosić się na komentatora. Odwalą cię od razu. Więc nie mó, że każdy głupi może tak komentować, bo obrażasz najlepszego na tą chwilę komentatora w Polsce.
A to dobre najlepszy polski komentator :rotfl: . To ja proponuje Ci obejrzenie kiedys meczu Ligi wloskiej lub kazdej innej (hiszpanska swietnie komentuje Orlowski" na Canal+ bo chyba niegdy nie slyszales komentarza panow Lipinskiego i Milko. Tak jak wczesniej napisalem oni sa specjalistami od Ligi wloskiej i na niej glownie sie skupiaja.

To właśnie robi Borek. Tylko szkoda że zapomina o tym co się dzieje na boisku. Komentator, który zanudza tym, co kluib wygrał w 1687 lub w której szatni przebiera się ich stoper - to jest to, co robi Borek
To robi Borek!? Przeciez szpak ciagle czy trzeba czy nie, wraca do meczy Polakow na Mistrzostwach Swiata ktore akurat "mial dla panstwa przyjemnosc komentowac" .
Niewiem jak ciebie ale mnie naprzylad interesuje troche tradycja klubu wiec nie wiem co masz do tego ze Borek wspomina czasem o Trofeach zdobytych we wczesniejszych latach.
Tzn ze musisz sie nauczyć słuchać. Bo jesli nie umiesz słuchać to wierz mi, ze na 200% nie usłyszysz. Może w szkole Cię nie uczyli? Wiesz, Szpak też wymienia takie ciekawostki ale zdecydowanie mniej i dlatego nie potrafisz sie połapać w jego komentarzu.
Uwierz mi ze sluchac potrafie lepiej do ciebie. Szpakowskiego albo sie kocha albo nienawidzi. Ja Cie swoimi argumentami napewno nie przekonam ze jest to slaby komentator a ty mnie swoimi nie przekonasz ze jest swietnym komentatorem.

Railis

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lutego 2006, 22:48

TVP w ogóle omija Juve. Zawsze jak jest jakiś nawet dość ważny mecz juve i juve go wygra to w TVP ani mru mru. Albo może TVP mają taki szacunek do Juve i nie są godni mówić o tak wielkiej drużynie. No dobra teraz serio TVP jakby celowo omija mecze juve ale nie wiem czego.

juveman7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lutego 2006, 09:55

To jest po prostu żenujące.Skoro płacimy abonament to wymagamy od telewizji (jako kibice Juve) informacji sportowych z najsilniejszych lig światowych. A każdy wie że najsilniejsze, czyli liga włoska ,angielska, hiszpańska,niemiecka itd. Ale oczywiscie liga włoska jest pomijana. Jak można nie informować kibiców o takiej drużynie jak Juventus. Jest to jedna z najlepszych drużyn piłkarskich na świecie, a do tego posiada najlepszych piłkarzy w swoim gronie. Ileż można słuchać o realu ze kupili sobie jakiegoś nowego zawodnika bądz ronaldinio zrobił to, ronaldinio dokonał tego, ronaldinio ...... :angry:
Moim zdaniem to świadczy o niskim poziomie tvp.

Juventus my world / Del Piero my god

ODPOWIEDZ