Del Piero czy Ibrahimovic !?
- Wojtom
- Juventino
W pełni zgadzam się z Paolo_Rossi_1982 i ForzaDelPiero.
Tą dyskucje możnaby ciągnąć w nieskończoność, nie ma się co oszukiwać.
Przykład? Ktoś powie: "Alex w 2 meczach zaliczył asyste i strzelił 2 gole, a Zlatan?" Drugi odpowie: "Rozliczać będziemy pod koniec sezonu..." i się zaczyna wszystko od nowa. Zawsze będą się drapać fani DP i Zlatana, a swoje 3 grosze dorzucą Ci "obiektywni", z czego tworzy się nielada zamieszanie. Każdy ma swojego "idola" i będzie bronił jego strony.
Ciekawi mnie jedynie, czy doszłoby do pogodzenia fanów DP i Zlatana, jeśli w finale Ligi Mistrzów najpierw jeden obsłużyłby drugiego przy golu, a później na odwrót i obaj zaliczyliby świetny mecz, zdobywając bramki... Czy może zaczęłą by się nowa dyskusja? Kto strzelił ładniejszego gola? Kto bardziej przyczynił się do zdobycia LM?
Dla mnie robi się to śmieszne. Niech grają wszyscy, niech wszyscy dostaną szanse na pokazanie swoich umiejętności, a na prawde, zajdziemy daleko.
Tą dyskucje możnaby ciągnąć w nieskończoność, nie ma się co oszukiwać.
Przykład? Ktoś powie: "Alex w 2 meczach zaliczył asyste i strzelił 2 gole, a Zlatan?" Drugi odpowie: "Rozliczać będziemy pod koniec sezonu..." i się zaczyna wszystko od nowa. Zawsze będą się drapać fani DP i Zlatana, a swoje 3 grosze dorzucą Ci "obiektywni", z czego tworzy się nielada zamieszanie. Każdy ma swojego "idola" i będzie bronił jego strony.
Ciekawi mnie jedynie, czy doszłoby do pogodzenia fanów DP i Zlatana, jeśli w finale Ligi Mistrzów najpierw jeden obsłużyłby drugiego przy golu, a później na odwrót i obaj zaliczyliby świetny mecz, zdobywając bramki... Czy może zaczęłą by się nowa dyskusja? Kto strzelił ładniejszego gola? Kto bardziej przyczynił się do zdobycia LM?

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
- Artur_JUVE
- Juventino
Ja zawsze byłem, jestem i będę za Alexem to legenda Juve i póki moze grać to niech gra 

- Bizisto
- Juventino
Ja powiem tak ze obydwaj sa dobrzy, kazdy sie o coś stara...Sami mówicie zeby Nedved skonczyl kariere i dal szanse mlodszym...To samo jest z Del Piero-nie mówie że jest cienki albo coś, bo nie chce kłamać.
Zaltan- jest dobry,młody i do tego nowy... niech sie wbije w druzyne to zobaczycie ze bedziecie żałowac ze daliście głos na Del Piero.
Zreszta niech Capello zdecyduje!
Treningów Nie Widzimy Wiec Nie Mozemy Powiedziec W Jakiej Sa Formie...
Ostatniego Meczu Też Nie Widzieliśmy :naughty: ale Zaltan Strzelił goola..
A Zreszta Lubie Ich Obojga Ale Młodość GÓRĄ!
Wieć mówcie co chcecie ale wedlug mnie niech GRAJA MŁODZI! 8)
Zaltan- jest dobry,młody i do tego nowy... niech sie wbije w druzyne to zobaczycie ze bedziecie żałowac ze daliście głos na Del Piero.
Zreszta niech Capello zdecyduje!
Treningów Nie Widzimy Wiec Nie Mozemy Powiedziec W Jakiej Sa Formie...
Ostatniego Meczu Też Nie Widzieliśmy :naughty: ale Zaltan Strzelił goola..
A Zreszta Lubie Ich Obojga Ale Młodość GÓRĄ!

- Paolo_Rossi_1982
- Juventino
Ogladając wczorajszy mecz z Mołdawią nasuneła mi się do głowy jedna myśl - czy nie może być tak, że Del Piero poprostu brakuje juz motywacji do tego aby grać w Juventusie jak za dawnych lat? Przeciez zdobył już z tym klubem wszystko co było do zgarnięcia w piłce klubowej. Dlaczego ma się wysilać za kazdym razem i coś komuś udowadniać? Przeciez on już kilka lat temu przeszedł do grona legend futbolu, jednyne do czego tak naprawdę moze dąrzyc w tym sezonie to pozytywnie wypaść przed Lippim aby ten zabrał go na mundial.
Od kilku miesięcy każdy mecz Del Piero w reprezentacji to wielki występ DP, który stał się chyba typowym jokerem - dostaje szanse i wykorzystuje ją w 100%, Aleks z reprezentacji to nie ten bezradny nieraz piłkarz z Juve, któremu jeśli nie wyjdzie jedna piłka to dostaje mase krytyki po spotkaniu. Kto ogląda regularnie mecze Italii z Dp w składzie wie o czym mówie. Być może Pinturicchio chce skupić się przede wszystkim na reprezentacji, z która nie odniósł jeszcze zadnego sukcesu?
Wczorajszy mecz z Moldawią także potwierdza ta tezę. Del Piero odzywa za kazdym razem gdy dostaje swój czas w Squadra Azzurra i sądze że bilet do Niemiec ma już zapewniony w 90%!
Od kilku miesięcy każdy mecz Del Piero w reprezentacji to wielki występ DP, który stał się chyba typowym jokerem - dostaje szanse i wykorzystuje ją w 100%, Aleks z reprezentacji to nie ten bezradny nieraz piłkarz z Juve, któremu jeśli nie wyjdzie jedna piłka to dostaje mase krytyki po spotkaniu. Kto ogląda regularnie mecze Italii z Dp w składzie wie o czym mówie. Być może Pinturicchio chce skupić się przede wszystkim na reprezentacji, z która nie odniósł jeszcze zadnego sukcesu?
Wczorajszy mecz z Moldawią także potwierdza ta tezę. Del Piero odzywa za kazdym razem gdy dostaje swój czas w Squadra Azzurra i sądze że bilet do Niemiec ma już zapewniony w 90%!
- Peja
- Juventino
Jesli Del Piero nie bedzie przykladal rownie duzej uwagi na gre w klubie to Mundial obejrzy w TV :doh:Paolo_Rossi_1982 pisze: Być może Pinturicchio chce skupić się przede wszystkim na reprezentacji, z która nie odniósł jeszcze zadnego sukcesu?
- Tevez10
- Juventino
Szkoleniowiec Juventusu Turyn - Fabio Capello wypowiedział się na temat kapitana 'Starej Damy'- Alessandro Del Piero. Włoch uważa, że popularny Alex jest przykładem do naśladowania.
"To normalne, że zawodnicy, którzy mają wielkie zasługi we włoskim futbolu, znajdują się w centrum krytyki. Nie jest łatwo znosić to wszystko, ale Del Piero ma wielki charakter. On jest przykładem dla wszystkich. Moje raporty z zawodnikiem? Nigdy nie było problemów. Po prostu podejmuję decyzje kto zagra na podstawie tego, co widzę na treningach."- stwierdził.
zrodlo:ligawloska.ys.pl
gdy zobaczylem ta wiadomosc to smiac mi sie chcialo szczegolnie z ostatniego zdania:"Po prostu podejmuję decyzje kto zagra na podstawie tego, co widzę na treningach." przecierz Alex juz od paru tygodni jest w wybornej formie a jakos niemoze zadomowic sie w pierwszej 11. Gdzie ten Capello ma oczy??
"To normalne, że zawodnicy, którzy mają wielkie zasługi we włoskim futbolu, znajdują się w centrum krytyki. Nie jest łatwo znosić to wszystko, ale Del Piero ma wielki charakter. On jest przykładem dla wszystkich. Moje raporty z zawodnikiem? Nigdy nie było problemów. Po prostu podejmuję decyzje kto zagra na podstawie tego, co widzę na treningach."- stwierdził.
zrodlo:ligawloska.ys.pl
gdy zobaczylem ta wiadomosc to smiac mi sie chcialo szczegolnie z ostatniego zdania:"Po prostu podejmuję decyzje kto zagra na podstawie tego, co widzę na treningach." przecierz Alex juz od paru tygodni jest w wybornej formie a jakos niemoze zadomowic sie w pierwszej 11. Gdzie ten Capello ma oczy??
- kubinho 10
- Juventino
Racja! Lippi mówił już wcześniej że tylko kilku piłkarzy jest pewnych wyjazdu na MŚ do Niemiec a reszta musi zagrać dobry sezon w klubie.Peja pisze:Jesli Del Piero nie bedzie przykladal rownie duzej uwagi na gre w klubie to Mundial obejrzy w TV :doh:Paolo_Rossi_1982 pisze: Być może Pinturicchio chce skupić się przede wszystkim na reprezentacji, z która nie odniósł jeszcze zadnego sukcesu?
Del Piero jest naprawde w dobrej formie co udawadnia w ostatnich meczach zarówno w Juve jak i w reprezentacji czego nie można powiedzieć o Zlatanie. Może i gra dobrze, ale nie gra nonszalancko czego przykładem może być akcja z Bruggią gdzie miał pustą bramke a poczekał na bramkarza i zdołali sie wrócić dwaj obrońcy a jak to sie skończyło to wszyscy wiemy!!!
Więc zdania w stylu:
Na prawde do mnie nie przemawiają i Capello mówiąc że między nim a Alexem nie ma nic troche kłamie bo widać to że jest do niego troche uprzedzony, i nie pisze tego dlatego że nie lubie Zlatana czy coś bo bardzo go lubie ale moim zdaniem w tym momencie na gre w pierwszej "11" bardziej zasługuje Alex.Tevez10 pisze:Po prostu podejmuję decyzje kto zagra na podstawie tego, co widzę na treningach
Grande Juve, Vinci Per Noi
- darel
- Juventino
Ale w klubie jest identycznie jak w reprezentacji. Nie wracajmy do tego, co było sezon, lub dwa sezony temu. Patrzmy tylko i wyłącznie na ten sezon. Alex dostaje szanse gry i za każdym razem wykorzystuje ja w 100% - rozgrywa wspaniałe spotkanie, jest widoczny, fantastycznie rozgrywa piłke, podaniami obsługuje kolegów z zespołu, potrafi strzelić bramki. Jednak co z tego, gdy po kolejnym udanym spotkaniu Alexa Capello nie widzi dla niego miejsce w podstawowym składzie. To dla Alexa napewno frustrujące - w każdym meczu mówi się, że musi cos udowodnić, on każdym wystepem udowadnia, że jest w dobrej formie, jednak i tak nie ma miejsca w podstawowym składzie.Paolo_Rossi_1982 pisze:Od kilku miesięcy każdy mecz Del Piero w reprezentacji to wielki występ DP, który stał się chyba typowym jokerem - dostaje szanse i wykorzystuje ją w 100%, Aleks z reprezentacji to nie ten bezradny nieraz piłkarz z Juve, któremu jeśli nie wyjdzie jedna piłka to dostaje mase krytyki po spotkaniu. Kto ogląda regularnie mecze Italii z Dp w składzie wie o czym mówie. Być może Pinturicchio chce skupić się przede wszystkim na reprezentacji, z która nie odniósł jeszcze zadnego sukcesu?
Najlepszym przykładem może być średnia not za wrzesień. Alex zdobył najwyższą średnią z całęgo zespołu. Zagrał jednak tylko w trzech spotkaniach. Capello ma na pewno jakies powody, dla których nie stawia na Del Piero, jednak wg mnie Alex powinien dostawac zdecydowanie wiecej szans wystepu - teraz kiedy jest w dobrej formie. Żeby nie było tak, że przez grzanie ławy Del Piero straci forme, i kiedy przyjdzie czas, że bedzie musiał zastąpic kogoś w ataku wybiegnie w słabej formie i wtedy znowu sie zacznie narzekanie na gre Alexa.
na zawsze wierni turyńskiej drużynie
- TomekTheory
- Juventino
Obydwaj są dla mnie wzorem w formacji ataku,jednak Del Piero to już odchodzący wzór
a Zlatan ma jeszcze czas aby pokazać na co go stać...

Bite my shiny metal ass!!!!!!!!!!!
- DamKam
- Juventino
Dokladnie :!: Chyba "nie odkryje Ameryki" jezeli powiem iz temat o Del Piero to bez watpienia najpopularniejszy temat jaki jest wogole mozliwy wsrod kibicow JuventusuWojtom pisze:Tą dyskucje możnaby ciągnąć w nieskończoność
Konkretnie odnosnie tematu: na dzien dzisiejszy jest to naprawde ciezka decyzja kto powinien grac w pierwszym skladzie

Achhhhh... ta bramka z Messina... przypominaja mi sie te wielkie czasy Alexa

Po kolejnej fali krytyki znow przychodza takie momenty:
http://img380.imageshack.us/img380/3910/18nw1.png
http://img380.imageshack.us/img380/1918/24dn.png
pozdrawiam
- seberoff
- Juventino
Juz to wszyscy pisali ze onie graja tylko dla jednego klubu Juve i ja to zdanie popieram!!! Alex drybluje i podaje Zlatan uderza i gol tak ja na to patrze a Juve zawsze wygrywa
A gdybym miał ich porownac to bylo by mi ciezko napewno Del Piero ma wieksze doświadczenie co mu pomaga w spokojnej i opanowanej grze a z drugiej strony młody Zlatan atakuje niczym tygrys no coz ja jesten bez stronny oni dwaj wykonuja dobra robote 

- Capitan
- Juventino
Poczatkowo myślałem, że nienajmadrzejszymm pomysłem było założenie tego tematu.
Ale teraz wydaje mi się, że powinnismy go wykorzystać do pogodzenia się zwolenników obu naszych wspaniałych napastników. W końcu oni i my mamy ten sam cel. Dlatego jak najprędzej nalezy zakonczyć te słowne sprzeczki i skupic sie na kibicowaniu całej drużynie. Bo piłka nożna to gra zespołowa. I nawet tacy wielcy zawodnicy jak Alex czy Zlatan potrzebują reszty drużyny, by zdobywać bramki i zwyciężać.

- diego1989
- Juventino
o wiele bardziej wole Alexa. Lecz jeśli chodzi o ich umiejętności piłkarskie to jest różnie. Oboje posiadają znakomitą technike, są świetnymi napastnikami. Jedyną cechą przewyższającą na korzyść Zlatana jest akt, iż potrafi świetnie przyjać piłkę pod kryciem jak i również zgrać ją do napastnika. Tak wiec na dzień dzisiejszy lepszy jest Zlata, choć według mnie Del Piero otrzymuje zbyt mało szans do pokaania swoich umiejętności :!:
- yaras_
- Juventino
No trudno powiedzieć który z nich jest lepszy ale można ich umiejętności porównać. Więc tak wg mnie :
1)Technika
Tu postawiłbym swój głos na Zlatana- on po prostu ma bajeczną technike i tu jest trochę lepszy od Alexa który również ma nienaganną technikę ale mój punkt dla Zlatana
2)Podania
Tu mój głos wędruje zdecydowanie do Alexa który ma kapitalny przegląd pola a Zlatan cóż... jest wielkim egoistą choć również to czasami popłaca ale czasami przesadza naprawde to widać więc duży punkt dla Alexa
3)Gra głową
Ten element znowu wpływa na korzyść Ibrahimovica który często zgrywa piłkę głową do partnerów czy zdobywa bramki właśnie głową w czym pomaga mu zdecydownie wzrost a Alex jest niższy przez co rzadziej zdobywa bramki głową więc punkt dla Ibrahimovica
4)Doświadczenie
Tu wystarczy spojrzeć na wiek Alex był i jest na topie już od lat 90 a Ibrahimovic... nabiera coraz większego doświadczenia przez co w przyszłości to on najprawdopodobniej zastąpi wielkiego Del Piero. Ale w tej chwili Zlatan jest znacznie mniej doświadczonym zawodnikiem od Alexa wieć mój punkt wędruje na korzyść DEL PIERO
5)Obrona
Tu trudno powiedzieć kto jest lepszy ponieważ Alex znacznie częściej wraca od Zlatana pod własne pole karne ale za to Ibrahimovic znacznie bardziej przydaje się przy rzutach rożnych czy innych stałych fragmentach gry kiedy jego wzrost ma niebagatelne znaczenie więc w tym elemencie przyznaje po punkcie Alexowi i Zlatanowi
6)Ogólne podsumowanie
Tak więc oceniając umiejętności obu zawodników wyszedł mi wynik remisowy 3-3 ale to oczywiście tylko i wyłącznie boisko weryfikuje umiejętności zawodników. Oglądajmy i kibicujmy Alexowi i Zlatanowi aby walczyli dla JUVE całym sercem oraz życzmy im przede wszystkim zdrowia bo tylko dzięki temu będą mogli godnie reprezentować JUVENTUS!
Pozdro dla wszystkich z forum
FORZA JUVE
1)Technika
Tu postawiłbym swój głos na Zlatana- on po prostu ma bajeczną technike i tu jest trochę lepszy od Alexa który również ma nienaganną technikę ale mój punkt dla Zlatana
2)Podania
Tu mój głos wędruje zdecydowanie do Alexa który ma kapitalny przegląd pola a Zlatan cóż... jest wielkim egoistą choć również to czasami popłaca ale czasami przesadza naprawde to widać więc duży punkt dla Alexa
3)Gra głową
Ten element znowu wpływa na korzyść Ibrahimovica który często zgrywa piłkę głową do partnerów czy zdobywa bramki właśnie głową w czym pomaga mu zdecydownie wzrost a Alex jest niższy przez co rzadziej zdobywa bramki głową więc punkt dla Ibrahimovica
4)Doświadczenie
Tu wystarczy spojrzeć na wiek Alex był i jest na topie już od lat 90 a Ibrahimovic... nabiera coraz większego doświadczenia przez co w przyszłości to on najprawdopodobniej zastąpi wielkiego Del Piero. Ale w tej chwili Zlatan jest znacznie mniej doświadczonym zawodnikiem od Alexa wieć mój punkt wędruje na korzyść DEL PIERO
5)Obrona
Tu trudno powiedzieć kto jest lepszy ponieważ Alex znacznie częściej wraca od Zlatana pod własne pole karne ale za to Ibrahimovic znacznie bardziej przydaje się przy rzutach rożnych czy innych stałych fragmentach gry kiedy jego wzrost ma niebagatelne znaczenie więc w tym elemencie przyznaje po punkcie Alexowi i Zlatanowi
6)Ogólne podsumowanie
Tak więc oceniając umiejętności obu zawodników wyszedł mi wynik remisowy 3-3 ale to oczywiście tylko i wyłącznie boisko weryfikuje umiejętności zawodników. Oglądajmy i kibicujmy Alexowi i Zlatanowi aby walczyli dla JUVE całym sercem oraz życzmy im przede wszystkim zdrowia bo tylko dzięki temu będą mogli godnie reprezentować JUVENTUS!
Pozdro dla wszystkich z forum
FORZA JUVE
- Paolo_Rossi_1982
- Juventino
Żeby móc porównywać umiejętności obu tych pikarzy trzeba by zaczekać jeszcze z 8 lat, kiedy Zlatan będzie juz doświadczonym piłkarzem. Póki co jest młodzieniaszkiem co najgorsze nadal nieokrzesanym. Wg. mnie śmieszne jest porównanie umiejętności Ibrahimovica do Ronaldo, Del Piero czy innych wielkich ostatnich lat. Szwed musi się jeszcze duuużo nauczyć, a mistrzów takich jak m.in w/w dwójka poznaje się po zaciętości w dążeniu do celu, siły woli i innych ważnych elementach. Sama technika nie wystarczy do tego, by porównywać Zlatana do Legendy.
Pozdrawiam
Pozdrawiam