Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2015, 12:50

Kto tam byłby 6 to mi to wisi. Jeśli pojawi się potrzeba 6 zawodnika to dla mnie może być to Gila lub Pazza. Matri w ostateczności też, jednak tutaj decydujące znaczenie może miec jednak wysokośc kontraktu.
Po wpuszczeniu na ostatnie minuty Comana w finale LM, uważam, że go nie wypożyczymy chyba, że którys z klubów włoskiej ligii będzie na to naciskał a nam będzie zalezało na zawodniku takiej drużyny np. Sassuolo w obliczu pozyskania przez nas Zazy i Berardiego. Lub np. Atalanta gdybysmy chcieli Baselliego lub Zapacoste czy też Udine i Allan, albo obniżenie hajsu za Pereyre.

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2015, 12:55

Co za beton. Tobie to wisi, ale w Juventusie nie ma takiej opcji jak 6 napastnik.

pandecybel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2015, 13:00

Strasznie głupia teoria z Comanem. Był po prostu ostatnim ofensywnym zawodnikiem na ławce i tylko dla tego wszedł. Dla niego odpowiedni poziom to jakaś drużyna końca tabeli Serie A a nie ławka Juve.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2015, 13:03

wloski skończ obrażać innych bo jeszcze ty z kartką wylecisz.
Akurat tak się zdarzyło, ze 6 napastników mielismy w sezonie 2013/14.
Ferdek, Tevez, Oslvado, Quag i GIo, Mirko.
Poza tym Berardi jak i Coman mogą funkcjonować również jako skrzydłowi, czy też treq i z tego samego powodu takimi typowymi napadziorami w przyszłym sezonie może być tylko Zaza, Dybala, MOrata i Tevez ( choć tutaj coraz więcej mediów pisze, że sie zegna) lub jeśli bierzemy tę pozytywną opcje Cavani czy ktoś pokroju Mandzu/Igła/RVP/.
Decybel ale jednak branie Comana a nie Matriego na ławkę też mogło o tym świadczyć. Przecież Matri naprawdę prezentował się dobrze w ostatnich meczach i ten finał Pucharu Włoch.

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2015, 13:15

pandecybel pisze:Strasznie głupia teoria z Comanem. Był po prostu ostatnim ofensywnym zawodnikiem na ławce i tylko dla tego wszedł. Dla niego odpowiedni poziom to jakaś drużyna końca tabeli Serie A a nie ławka Juve.
Beton to beton, nie zrozumie.

Mieliśmy 6 napastników, bo nie potrafiliśmy się ich pozbyć, a nie dlatego, że tylu potrzebowaliśmy. I to jeszcze przez pół sezonu, bo Quag miał odejść, Conte go nie chciał i sprowadziliśmy Osvaldo. Czy u Ciebie funkcjonuje coś takiego jak myślenie i dochodzenie do wniosków, bo raczej nie. Wszystkich wysyłasz do kąta i pouczasz, a ja się temu sprzeciwiam, bo nie masz bladego pojęcia o tym, co się dzieje w naszym klubie mimo, że data Twojej rejestracji wskazuje na to, że powinieneś być już ogarniętym człowiekiem. Nie obrażam Ciebie, bo beton to przecież nic obraźliwego. To tylko cement z piachem :whistle: .

fazzik8

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2015, 13:18

Klub, sztab i piłkarze są częścią jednej istoty - każdy jest użyteczny, lecz nikt nie jest nie do zastąpienia. Chciałbym podziękować wszystkim pracownikom Juventusu".
To powiedział Agnelli na konferencji. Ciekawe kogo będzie trzeba zastąpić

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2015, 13:26

Ciekawych rzeczy się można dowiedzieć...nie ma cie na forum - nie masz pojęcia o Juventusie ani o niczym co dzieje się w klubie. Masakra.
Akurat tu masz racje. 6 napastników to za dużo, a Conte chciał wypchnąć Quaga, Giovinco i Vucinica bo ci grali syf i jakaś konkurencja w postaci Osvaldo miała dać im do zrozumienia, że nie ma dla nich miejsca w Turynie.

A tak btw już odnośnie kont na JP...sam mam tutaj konto z 2005r, ale zapomniałem hasła. Jest ono w sumie dalej aktywne.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

wloski pisze:
pandecybel pisze:Strasznie głupia teoria z Comanem. Był po prostu ostatnim ofensywnym zawodnikiem na ławce i tylko dla tego wszedł. Dla niego odpowiedni poziom to jakaś drużyna końca tabeli Serie A a nie ławka Juve.

Mieliśmy 6 napastników, bo nie potrafiliśmy się ich pozbyć, a nie dlatego, że tylu potrzebowaliśmy. I to jeszcze przez pół sezonu, bo Quag miał odejść, Conte go nie chciał i sprowadziliśmy Osvaldo. Czy u Ciebie funkcjonuje coś takiego jak myślenie i dochodzenie do wniosków, bo raczej nie. Wszystkich wysyłasz do kąta i pouczasz, a ja się temu sprzeciwiam, bo nie masz bladego pojęcia o tym, co się dzieje w naszym klubie mimo, że data Twojej rejestracji wskazuje na to, że powinieneś być już ogarniętym człowiekiem. Nie obrażam Ciebie, bo beton to przecież nic obraźliwego. To tylko cement z piachem :whistle: .
zakontraktowalismy Osvaldo majac juz 5, więc to było w pewien sposób bez sensu, ale jednak się wydarzyło.
A ty chyba nie możesz zrozumieć jednego, że obecnie w zasadzie odchodzimy od potrzeby typowych napadziorów. Bo w taki sposób nie zakwalifkowałbym Comana, Berardiego, więc może się zdarzyć, ja bym tego nie wykluczał, że typowych ofensywnych będzie więcej niz 5. Poza tym zrozum jeszcze jedno - nie jesteśmy już Juventusem Conte - który co do zasady grał na 2 atakerów, jesteśmy Juventusem Allegriego, który albo gra tym swoim diamentem, albo dwójką ,ale też niejednokrotnie coś tam probował z trójzębem. Wiem, że zatrzymałeś się na czerwcu 2014, no ale 12 miesięcy minęło, a co za tym idzie schematy w ataku Conte również.

Shadow, wiesz, że jest taka opcja - przypomnij hasło!?
Ostatnio zmieniony 08 czerwca 2015, 13:35 przez Robaku, łącznie zmieniany 2 razy.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Sorek21 pisze:Jak mamy stracić któregoś z naszych asów to najlepiej byłoby zamienić Pogbę za Cavaniego i Verattiego.
Gdyby to tylko było realne...

Poniedziałkowe gazety muszą się sprzedawać, ale trzeba też pamiętać, że w każdej (no dobra, nie każdej) plotce jest ziarno prawdy.

Niektórych drażni Morata i jego madrycki wątek, a mnie drażni chwiejność Teveza, z którym wszyscy obchodzą się jak z jajkiem. Jak ma być mentalnym spadkobiercą Conte to może faktycznie lepiej niech odejdzie, nie ma sensu trzymać w klubie wypalonych ludzi. Szkoda tylko, że najpewniej nic na nim nie zarobimy :/. Mam nadzieję, że mamy kasę i dobrze ją wydamy (Igła? bez jaj), bo ten finał nie może stać się dla nas krokiem wstecz.

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2015, 13:29

Tych 15 mln wydanych na Teveza to ja bym nie żałował i całkowicie o tym zapomniał. Koleś był tańszy niż Matri, a dla klubu zrobił x razy więcej. Bez porównania.

fazzik8

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2015, 13:31

Arbuzini pisze:
Sorek21 pisze:Jak mamy stracić któregoś z naszych asów to najlepiej byłoby zamienić Pogbę za Cavaniego i Verattiego.
Gdyby to tylko było realne...

Poniedziałkowe gazety muszą się sprzedawać, ale trzeba też pamiętać, że w każdej (no dobra, nie każdej) plotce jest ziarno prawdy.

Niektórych drażni Morata i jego madrycki wątek, a mnie drażni chwiejność Teveza, z którym wszyscy obchodzą się jak z jajkiem. Jak ma być mentalnym spadkobiercą Conte to może faktycznie lepiej niech odejdzie, nie ma sensu trzymać w klubie wypalonych ludzi. Szkoda tylko, że najpewniej nic na nim nie zarobimy :/. Mam nadzieję, że mamy kasę i dobrze ją wydamy (Igła? bez jaj), bo ten finał nie może stać się dla nas krokiem wstecz.
Tevez kosztował 8 mln chyba, więc zwrócił się z nawiązką przez te dwa sezony. Morata, też mnie to denerwuje bo bez powodu o tym nie piszą dzień w dzień. A Igła to jest porażka i ten artykuł na głównej o nim to mi ręce opadły, oferta 55-60 mln.. Jak juz coś to kupić Lacazetta w 33 meczach w lidze strzelił 27 bramek i zanotował 8 asyst, w samej lidze

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2015, 13:35

No właśnie. Żebyśmy po tym finale się nie rozmyli jak Inter 5 lat temu. Opcja Higuaina w ataku mnie przeraża. Jeśli miałbym wybierać z opcji Van Persie/Cavani/Higauin to wybrałbym chyba Urusa. Aczkolwiek to nie jest jakaś wymarzona opcja na te okienko transferowe.

Tevez? Martwi mnie ta jego apatyczność. Być może faktycznie trzeba będzie się pożegnać z Carlitosem. Ciężko będzie mi sobie wyobrazić Juve bez niego. Ciągnął naszą grę przez te dwa lata.

Idzie nowe, oby nie gorsze.
fazzik8 pisze: Jak juz coś to kupić Lacazetta w 33 meczach w lidze strzelił 27 bramek i zanotował 8 asyst, w samej lidze
Marzenia nic nie kosztują.
Ostatnio zmieniony 08 czerwca 2015, 13:37 przez zoff, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2015, 13:35

Nie chodzi o to, że Tevez był tani i dał tej drużynie bardzo wiele, bo to nie podlega dyskusji. Po prostu nie powinny mieć miejsca sytuacje, kiedy najlepszy zawodnik sezonu z ważnym kontraktem odchodzi za darmo. To rodzi niepotrzebne precedensy.

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2015, 13:39

Robaku pisze:
wloski pisze:

zakontraktowalismy Osvaldo majac juz 5, więc to było w pewien sposób bez sensu, ale jednak się wydarzyło.
A ty chyba nie możesz zrozumieć jednego, że obecnie w zasadzie odchodzimy od potrzeby typowych napadziorów. Bo w taki sposób nie zakwalifkowałbym Comana, Berardiego, więc może się zdarzyć, ja bym tego nie wykluczał, że typowych ofensywnych będzie więcej niz 5. Poza tym zrozum jeszcze jedno - nie jesteśmy już Juventusem Conte - który co do zasady grał na 2 atakerów, jesteśmy Juventusem Allegriego, który albo gra tym swoim diamentem, albo dwójką ,ale też niejednokrotnie coś tam probował z trójzębem. Wiem, że zatrzymałeś się na czerwcu 2014, no ale 12 miesięcy minęło, a co za tym idzie schematy w ataku Conte również.
Żyjesz jakimś niepokalanym poczęciem nowej taktyki, której nie będzie. Zainteresowania i obecna taktyka, oraz to co Allegri robił w poprzednich klubach jasno mówi, że to 4-3-1-2 pozostanie, bo się sprawdza i nie będzie żadnego 4-3-3 i w ogóle innych tego typu wariancji. Gramy tym diamentem w którym... uwaga główną część dalej sprawują pomocnicy, bo ani razu w zakończonej kampanii na ofensywnym nie zagrał napastnik. Chcesz sobie wmówić, coś czego nie ma i zarzucasz mi, że jestem zacofany, serio nikt nie ma dość czytania pana Robaka?

Jedyną nową wariancją w ataku może być 2-1 gdzie użyta zostanie trójka napastników, Tevez, Dybala i Morata jasnym jest, że 6 napastników jest nam w ogóle nie potrzebnych, szczególnie, że korzystaliśmy w tym sezonie z mocnej trójki. Nawet jeśli dojdzie do lekkie korekty taktyki to widać jak na dłoni, że Juventus stawia na uniwersalnych zawodników i będzie dalej do tego dążyło, dlatego jednego dnia zagramy z przodu 1-2, czasem 2-1, a czasem wrócimy do 3-5-2. Reszta napastników była tylko dodatkiem bez którego można było się obejść, bo nikt mi nie powie, że np. taki Coman coś wniósł (dlatego wypożyczenie będzie grane). Nie ma miejsca na 6 napastników i sugerowanie mi, że jestem zacofany zostaw sobie w między bajki, bo kiedy Ty srasz jak Sponch Bob ze strachu pod każdym newsem, że kogoś sprzedajmy to ja sobie siedzę w fotelu jak Mino Raiola, palę cygaro i czytam płacz kibiców Juve.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2015, 13:42

Arbuzini pisze:
Mnie tam nie drażni, myśle, ze 90 % osób chcialoby wrócic do miejsca w którym się wychowało, które kocha, z którym jest związane fizycznie, uczuciowo, mentalnie. Ja nawet zachowanie Alvaro rozumiem.

Zablokowany