Mercato (2012-2014)
- @D@$
- Juventino
Nie wiem czy ten ogólny płacz na forum jest bardziej śmieszny, pocieszny czy irytujący. Nie wiem też jaki sens mają dywagację czy Viola z Berbatowem i Joveticiem ma lepszy atak od naszego. Ja bym raczej nie zamienił tego co mamy na tych dwóch, ale zakładając że macie rację powyższy pogląd nie ma większego sensu z racji tego że nasza pomoc i obrona nie bardzo da tamtym dwóm dojść do sytuacji. Tak zy siak wieczne zarzucanie Marotcie że jest niekompetntny bo nie przyszedł wasz ulubiony gwiazdorek jest już męczące, serio.
W sumie nie wiem czy pamiętacie, ale po tansferze Isli i Asamoah obawiałem się, że to spowoduje brak napastnika "z topu" jak to mówicie. No trochę od tego czasu się zmieniło, o ile o Isli na razie nic powedzieć nie można o tyle Asamoah dobrze się wprowadził w zespół i będzie jeszcze z niego pociecha (może za wcześnie na takie wnioski, ale widzicie że dobrze się wkomponował). Dobra, ale napastnikach miało być... Czuję że wraca stara prawda że cudze chwalicie a swojego nie znacie. Przyznam że też liczyłem na kogoś w typie dzeko, ale nie zmienia to faktu że nawet z obencym składem nie wyjście z grupy LM jakakolwiek ona by nie była będzie porażką, fajnie oczywiście nie mieć jednocześnie PSG i MC np. niemniej Paryżanie na razie wydają się być nie zgrani, więc może dałoby radę ich szybko odprawić? Nieważne.
Tak wracając do lewej strony, pewnie już nikt nie przyjdzie, zwłaszcza Kwadwo zdaje się ogarniać tę pozycję, ale tak z ciekawości, co się dzieje z niejakim Juanem Vargasem? Kiedyś był blisko przyjścia do Juve, błyszczał mocnym uderzeniem, jest dalej w Violi, bo ostatnio nawet na ławce go nie było. Kontuzja, czy tak siadł z formą a może odszedł?
Pewnie też wchodzicie na solo, ale żeby nie było, Giandonato poszedł na wypożyczenie do Vicenzy (nawet nie wiem która to liga). http://www.solojuve.com/oficjalny/oficj ... Pamiętacie go? Zagrał ze 2-3 razy za Del neriego, wsławił się jednym golem w towarzyskim meczu z MU a potem zniknął w Lecce. Do nas dołączył jakiś 14-latek, pewnie zdolny. Tak w ogóle to Pasquato został definitywnie sprzedany nie?
Co do Elii... Pewnie mu przykro, ale cóż, tak to już jest w wielkiej firmie. jesteś słaby-siadasz na ławce a potem odchodzisz. Nie pasował do systemu, trudno. Pewnie jemu głupio się czyta jak inni Juventini chwalą Conte a on był balastem (podobnie jak Krasic), ale tak to już jest, widocznie nie wykorzystał szansy.
jakku - rozumiem że o Dzeko nic nowego nie masz? W sumie kiedyś wypożyczyli Adebayora który też sporo kosztował, nie zdziwie się jeśli też takie pomysły się pojawią, przynajmniej z naszej strony.
W sumie nie wiem czy pamiętacie, ale po tansferze Isli i Asamoah obawiałem się, że to spowoduje brak napastnika "z topu" jak to mówicie. No trochę od tego czasu się zmieniło, o ile o Isli na razie nic powedzieć nie można o tyle Asamoah dobrze się wprowadził w zespół i będzie jeszcze z niego pociecha (może za wcześnie na takie wnioski, ale widzicie że dobrze się wkomponował). Dobra, ale napastnikach miało być... Czuję że wraca stara prawda że cudze chwalicie a swojego nie znacie. Przyznam że też liczyłem na kogoś w typie dzeko, ale nie zmienia to faktu że nawet z obencym składem nie wyjście z grupy LM jakakolwiek ona by nie była będzie porażką, fajnie oczywiście nie mieć jednocześnie PSG i MC np. niemniej Paryżanie na razie wydają się być nie zgrani, więc może dałoby radę ich szybko odprawić? Nieważne.
Tak wracając do lewej strony, pewnie już nikt nie przyjdzie, zwłaszcza Kwadwo zdaje się ogarniać tę pozycję, ale tak z ciekawości, co się dzieje z niejakim Juanem Vargasem? Kiedyś był blisko przyjścia do Juve, błyszczał mocnym uderzeniem, jest dalej w Violi, bo ostatnio nawet na ławce go nie było. Kontuzja, czy tak siadł z formą a może odszedł?
Pewnie też wchodzicie na solo, ale żeby nie było, Giandonato poszedł na wypożyczenie do Vicenzy (nawet nie wiem która to liga). http://www.solojuve.com/oficjalny/oficj ... Pamiętacie go? Zagrał ze 2-3 razy za Del neriego, wsławił się jednym golem w towarzyskim meczu z MU a potem zniknął w Lecce. Do nas dołączył jakiś 14-latek, pewnie zdolny. Tak w ogóle to Pasquato został definitywnie sprzedany nie?
Co do Elii... Pewnie mu przykro, ale cóż, tak to już jest w wielkiej firmie. jesteś słaby-siadasz na ławce a potem odchodzisz. Nie pasował do systemu, trudno. Pewnie jemu głupio się czyta jak inni Juventini chwalą Conte a on był balastem (podobnie jak Krasic), ale tak to już jest, widocznie nie wykorzystał szansy.
jakku - rozumiem że o Dzeko nic nowego nie masz? W sumie kiedyś wypożyczyli Adebayora który też sporo kosztował, nie zdziwie się jeśli też takie pomysły się pojawią, przynajmniej z naszej strony.
- dp10
- Juventino
Juve powinno zakontraktować Berbe a potem zaoferować go Violii z dopłatą w zamian za Jo-Joiltalismano pisze:hahaha taa, czytalem i az w glos sie zasmialem. Nie chca dac Jojo to my Berbe zabierzemy. Po prostu komedia.Il Fenomeno pisze:LGDS podaje, że Berbatow z agentem są już we Włoszech, ale przełożyli spotkanie z Fiorentiną, ponieważ do gry włącza się Juventus.

- Vincitore
- Juventino
Dopadł go typowy "Syndrom piłkarza z Ameryki Południowej". Podobno chleje na potęgę i jest najgrubszy w swojej historii.@D@$ pisze: Tak wracając do lewej strony, pewnie już nikt nie przyjdzie, zwłaszcza Kwadwo zdaje się ogarniać tę pozycję, ale tak z ciekawości, co się dzieje z niejakim Juanem Vargasem? Kiedyś był blisko przyjścia do Juve, błyszczał mocnym uderzeniem, jest dalej w Violi, bo ostatnio nawet na ławce go nie było. Kontuzja, czy tak siadł z formą a może odszedł?
Kiedyś bym niesamowity, ale to chyba już jego koniec.
Co do Berbatova to wolę go od Bendtnera, ale to jest rozwiązanie maksymalnie na rok.
- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Tak zaraz znowu się zaczną te wyliczanki: Motta+Martinez+Quag+Berbatov+ileś tam melonów za JoJodp10 pisze:Juve powinno zakontraktować Berbe a potem zaoferować go Violii z dopłatą w zamian za Jo-Joiltalismano pisze:hahaha taa, czytalem i az w glos sie zasmialem. Nie chca dac Jojo to my Berbe zabierzemy. Po prostu komedia.Il Fenomeno pisze:LGDS podaje, że Berbatow z agentem są już we Włoszech, ale przełożyli spotkanie z Fiorentiną, ponieważ do gry włącza się Juventus.

- Krystek
- Juventino
No widzę że z tym Berbą robi się poważna sprawa, a nie tylko wymysły prasy. Kto wie, może to będzie strzał w 10 i będzie jak Pirlo rok temu? Napewno lepszy niż boriello itp. No i będzie tani, więc jakby nie wypalił to nie będzie dużej straty.
Forza Juve!
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=107908
Berbatov może ostatecznie pojawić się w Juve, bo działacze naszego klubu w ostatniej chwili wtrącili się w negocjacje z Fiorentiną. Fiorentina wysłała swój samolot, który miał odebrać gracza wraz z jego agentami z Monachium, skąd jednak ci nie odlecieli w kierunku Włoch. Pojawił się kontakt telefoniczny z nami, a sam zawodnik czeka na rozwój wypadków.
To lepsza opcja niż Borriello (
) czy ktokolwiek inny, o kim była mowa w ostatnim czasie (Llorente czy Dzeko nie mam na myśli). Nie ulega jednak wątpliwości, że to rozwiązanie tymczasowe, najprawdopodobniej na rok. Mógłby natomiast być gwarantem tych kilkunastu bramek w sezonie.
Teraz Berbatov, za rok Jo-Jo, którego notabene Fiorentina nam już obiecała... Na chwilę obecną brakuje nam wysokiego napastnika, bo od techniki mamy Vucinicia, Giovinco czy też ewentualnie Quagliarellę.
Berbatov może ostatecznie pojawić się w Juve, bo działacze naszego klubu w ostatniej chwili wtrącili się w negocjacje z Fiorentiną. Fiorentina wysłała swój samolot, który miał odebrać gracza wraz z jego agentami z Monachium, skąd jednak ci nie odlecieli w kierunku Włoch. Pojawił się kontakt telefoniczny z nami, a sam zawodnik czeka na rozwój wypadków.
To lepsza opcja niż Borriello (

Teraz Berbatov, za rok Jo-Jo, którego notabene Fiorentina nam już obiecała... Na chwilę obecną brakuje nam wysokiego napastnika, bo od techniki mamy Vucinicia, Giovinco czy też ewentualnie Quagliarellę.
Ostatnio zmieniony 29 sierpnia 2012, 15:43 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.
- Marian.
- Juventino
Moim zdaniem trochę sracie w gacie.
Ja jestem zdania, że pozyskamy klasowego napastnika, będzie to albo Llorente, albo Berbatov. Dimitar nie ma już czego szukać w swoim klubie, bo wyżej w hierarchii jest Welbeck, Rooney, VP i Hernandez, więc MU chce się go pozbyć, sytuacja podobna do tej z Melo. Dimitar będzie wyczekiwał do końca z decyzją, bo mając do wyboru ofertę Juve i Violki wybierze nas, proste. O ile oczywiście nasze zainteresowanie to prawda. Na takim transferze zaoszczędzilibyśmy kilkanaście soczystych baniek, a na rok-dwa pozyskalibyśmy bardzo dobrego strajkera, który na wysokim poziomie pogra jeszcze 2-3 lata.
Co do Llorente. Uważam, że na tę chwilę jest opcją nr.1. Uważam też, że Marotta będzie czekał tak długo jak to tylko możliwe, bo wie, że Athletic zmięknie. Fernando nie ma czego szukać w Bilbao. Kibice go delikatnie mówiąc bardzo nie lubią, sam on chce odejść, kończy mu się kontrakt za rok. Nie uwierzę w scenariusz, że Bilbao woli go zostawić u siebie, nie dając mu grać i tracąc przy tym zawodnika po roku za darmo. Tak więc easy panowie, nie zostaniemy z Quagiem i Matrim w ataku.
Ja jestem zdania, że pozyskamy klasowego napastnika, będzie to albo Llorente, albo Berbatov. Dimitar nie ma już czego szukać w swoim klubie, bo wyżej w hierarchii jest Welbeck, Rooney, VP i Hernandez, więc MU chce się go pozbyć, sytuacja podobna do tej z Melo. Dimitar będzie wyczekiwał do końca z decyzją, bo mając do wyboru ofertę Juve i Violki wybierze nas, proste. O ile oczywiście nasze zainteresowanie to prawda. Na takim transferze zaoszczędzilibyśmy kilkanaście soczystych baniek, a na rok-dwa pozyskalibyśmy bardzo dobrego strajkera, który na wysokim poziomie pogra jeszcze 2-3 lata.
Co do Llorente. Uważam, że na tę chwilę jest opcją nr.1. Uważam też, że Marotta będzie czekał tak długo jak to tylko możliwe, bo wie, że Athletic zmięknie. Fernando nie ma czego szukać w Bilbao. Kibice go delikatnie mówiąc bardzo nie lubią, sam on chce odejść, kończy mu się kontrakt za rok. Nie uwierzę w scenariusz, że Bilbao woli go zostawić u siebie, nie dając mu grać i tracąc przy tym zawodnika po roku za darmo. Tak więc easy panowie, nie zostaniemy z Quagiem i Matrim w ataku.

- De Rossi
- Juventino
Zapraszam do tematu Serie A: mercato 2012@D@$ pisze:co się dzieje z niejakim Juanem Vargasem? Kiedyś był blisko przyjścia do Juve, błyszczał mocnym uderzeniem, jest dalej w Violi, bo ostatnio nawet na ławce go nie było. Kontuzja, czy tak siadł z formą a może odszedł?

- Krystek
- Juventino
Obyś miał racje. Może i Llorente i Berbatov przyjdą? Berbatov byłby pierwszym zmiennikiem, tylko trzeba się pozbyć kogoś z 2 Quag/Matri, a z nich 2 wole żeby odszedł Quag.Marian. pisze:Moim zdaniem trochę sracie w gacie.
Forza Juve!
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Aktualizacja:
Ponoć wszystko było dogadane między Fiołkami i agentami piłkarza, ale ten zamanifestował chęć przeprowadzki do topowego klubu. Zatrudnić chcą napastnika także Tottenham i Fulham.
Ponoć wszystko było dogadane między Fiołkami i agentami piłkarza, ale ten zamanifestował chęć przeprowadzki do topowego klubu. Zatrudnić chcą napastnika także Tottenham i Fulham.
- jakku1
- Juventino
@Adas
Co do Dzeko to od kilku dni w tym temacie jest cisza. Ruch jednak tutaj nalezy do City, to oni musza zdecydowac, czy chca oddac Bosniaka, czy nie, a jesli tak to kogo biora w zamian. Z tego, co ja wiem, to nawiazalismy jakis czas temu konkretny kontakt z City w tej sprawie, jednak Edin zawsze byl dla nas ta opcja B czy C (po Cavanim, Joveticiu, etc.).
No i bez przesady, nikt tutaj (chyba) nie krytykowal az tak mocno Marotty ; ) Entuzjazm troche siadl, jednak nie tylko na forum JP. Ale troche racji masz - mamy jeszcze dwa dni mercato. Chociaz obecne wiesci nie napawaja optymizmem, a raczej sugeruja, ze sprowadzimy kogos na wariata, to lepiej po prostu poczekac. Mercato jest zaskakujace, zobaczymy.
Co do Dzeko to od kilku dni w tym temacie jest cisza. Ruch jednak tutaj nalezy do City, to oni musza zdecydowac, czy chca oddac Bosniaka, czy nie, a jesli tak to kogo biora w zamian. Z tego, co ja wiem, to nawiazalismy jakis czas temu konkretny kontakt z City w tej sprawie, jednak Edin zawsze byl dla nas ta opcja B czy C (po Cavanim, Joveticiu, etc.).
No i bez przesady, nikt tutaj (chyba) nie krytykowal az tak mocno Marotty ; ) Entuzjazm troche siadl, jednak nie tylko na forum JP. Ale troche racji masz - mamy jeszcze dwa dni mercato. Chociaz obecne wiesci nie napawaja optymizmem, a raczej sugeruja, ze sprowadzimy kogos na wariata, to lepiej po prostu poczekac. Mercato jest zaskakujace, zobaczymy.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Tak szczerze mówiąc, to Berbatov może byc strzałem w 10 i mówię to z pełnym przekonaniem. Zawsze jak grał w MU to gral dobrze, do tego naprawdę niezłe statystyki, ograny i doświadczony. Może ciapowaty, ale myślę że może to być ta "oferta" i "promocja", z pewnością inny pilkarz od tych których mamy, ale też nie ma się co czarować, lepszy. Umięjętności nie mozna mu odmówić, a bardzo możliwe że zmiana klubu może wyjść mu na dobre.
A cóż Matri i FaQ nie daja nam żadnej gwarancji, no Matri daje nam Federicę
i wierzę że może sie jeszcze odrodzić, w FaQ nie wierzę w ogóle.
W ogóle nie rozumiem napiny na Jovetica, jest Vucinic, jest Giovinco, po co kolejny SS? bez sensu jak dla mnie!
A cóż Matri i FaQ nie daja nam żadnej gwarancji, no Matri daje nam Federicę

W ogóle nie rozumiem napiny na Jovetica, jest Vucinic, jest Giovinco, po co kolejny SS? bez sensu jak dla mnie!
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- Piti
- Juventino
nie smiejcie sie z Berby, trzeba być kretynem (czyli Fergusonem) zeby posadzić na ławie króla strzelców sezonu 2010/2011 na rzecz młokosów typu Welbeck. Poza tym 31 mln funtów za niego dali. To jest dobra opcja, tylko szkoda że już ma 31 lat
~@d@$
co do tego młokosa z Vicenzy to Inter też go chciał
byliśmy szybsi a na dodatek wymienilismy na pilkarza, ktory nie jest nam w ogóle potrzebny, świetny interes.
~@d@$
co do tego młokosa z Vicenzy to Inter też go chciał
Ostatnio zmieniony 29 sierpnia 2012, 15:52 przez Piti, łącznie zmieniany 1 raz.