Mercato (2012-2014)
- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Pierwsze słyszę o jego problemach zdrowotnych. Gdyby był zdrowy to chciałbym, żebyśmy go brali i się nie zastanawiali, jak mają przychodzić jakieś 30-letnie patałachy co się błąkały po Serie B i C jak ten Floccari to zdecydowanie stawiam na Guidettiego, a nuż wypali i będzie bardzo dobrym zawodnikiem.StaryDobryNedved pisze:Każdy chyba zapomina, że ten cały Guidetti miał bardzo poważnego wirusa, który wyrządził krzywdę jego mięśniom (ponoć jeden mięsień jest skrócony, aż o 10 centymetrów). Z tego co czytałem to przed euro koleś był załamany, nie dlatego, że nie zagra na turnieju ale czy w ogóle będzie jeszcze grał w piłkę nożną. Lekarze też załamywali ręce. Teraz nie wiem co z nim jest ale naczytałem się wtedy parę newsów i dziennikarze przedstawiali jego sytuacje jako dramatyczną. Mnie osobiście dziwi, że nikt tego piłkarza nie chce wykupić z City skoro szejki go nie chcą, taki talent i nikt nie wyłoży tych 10 melonów? Coś tu śmierdzi.
O Drogbie zapomnijcie ten transfer nie ma racji bytu z wielu powodów, na pewno do nas nie przyjdzie.Gąsior007 pisze:Nie sądzę, żeby Drogba chciał przyjąć roczny kontrakt. Poza tym, nikt nie da mu u nas w takim wieku kontraktu oscylującego w granicach 5 mln euro.pablo1503 pisze:Transfer Drogby nie byłby takim złym pomysłem, ale tylko pod warunkiem, że nie przyszedłby żaden Tap strajk. Danie mu rocznego kontraktu z zarobkami max 5mln. + walka o mistrzostwo kraju + udział w LM. Sądzę, że mielibyśmy argumenty, aby go zakontraktować.
Ale ten transfer to raczej taka sfera marzeń.
- jakku1
- Juventino
To nie jest nieprawdopodobny scenariusz, powidzialbym nawet, ze to bardzo mozliwe. Viola kupi Berbatova, Marotta w ostatni dzien zaoferuje cos w stylu 15m/20m/inna kwota + Quagliarella, ale - co oczywiste - nikt jej nie przyjmie. I teraz pytanie za sto punktow, czy Fiorentina po ewentualnym zakupie Bulgara ma od nas lepsza podstawowa pare napastnikow, czy nie?rosomak pisze:Ja cos czuje ze dojdzie do akcji komicznej, Fiora kupi Berbatova i my zlozymy oferte za Joveticia.
Marotta bedzie kombinowal znowu i zaproponoje 15 mln +Quagiarella i Della Valle sie dalikatnie piszczac zdeenerwuje i oleje calkowicie sprawe.
:C
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- rosomak
- Juventino
Arsenal podobno ma problemy z Theo.
Nie chce przedluzyc umowy, jezeli do 12 godzin nie przedluzy a na to sie nie zanosi to go szybko sprzedadza.
To nie nasz priorytet ale zaszkodzi napisac.
Podobno te wiadomosci o Bendtnerze to prawda.
Boyake odchodzi i Dunczyk moze sie lada moment pojawic w Turynie ale was postraszylem co?;)
Nie chce przedluzyc umowy, jezeli do 12 godzin nie przedluzy a na to sie nie zanosi to go szybko sprzedadza.
Boyake odchodzi i Dunczyk moze sie lada moment pojawic w Turynie ale was postraszylem co?;)
- strong return
- Juventino
Co ma Berbatov do Joveticia, bo nie rozumiem. Jeden stary bramkowpychacz, drugi, młody technik support striker. I co z tego, że do Fiorentiny przyjdzie nowy napastnik. A co to, tylko Juve ma patent na posiadanie ambicji?
Po drugie i tak nikogo za Jove teraz nie kupią. W ogóle nie wierzę w jakąkolwiek zależność.
Po trzecie brawa dla nich za transfer spoza Włoch, lepszy Berbatov niż Floccari.
A jeżeli Juventus jest faworytem do mistrzostwa, to coś w temacie napastnika nie trybi. W końcu Viola walczyła o utrzymanie w zeszłym sezonie i jeżeli do Juve dołączy, nie daj Boże Bętner lub Floccari lub Boriello, to lepiej wyjdzie podczas tego mercato w temacie napastników właśnie Viola.
Po drugie i tak nikogo za Jove teraz nie kupią. W ogóle nie wierzę w jakąkolwiek zależność.
Po trzecie brawa dla nich za transfer spoza Włoch, lepszy Berbatov niż Floccari.
A jeżeli Juventus jest faworytem do mistrzostwa, to coś w temacie napastnika nie trybi. W końcu Viola walczyła o utrzymanie w zeszłym sezonie i jeżeli do Juve dołączy, nie daj Boże Bętner lub Floccari lub Boriello, to lepiej wyjdzie podczas tego mercato w temacie napastników właśnie Viola.
- Ivory
- Juventino
Pole manewru dramatycznie skurczyło się. I zanosi się, że na polu "napastnicy Juve" poniesiemy porażkę.
Mam wrażenie, że Marotta i spółka nie spodziewali się, aż takiej zawziętości ze strony dyrektorów sportowych Violi, Napoli czy Bilbao.
Jakoś poprzednim mistrzom Włoch nikt nie pokazywał tak dobitnie środkowego palca, może jestem przewrażliwiony.
Coraz bardziej jestem przekonany, że czas Quaga w Juve minął, a sam zawodnik zaczyna zdradzać symptomy "pijawy". Ale jak u nas lekką ręką przedłuża się kontrakty, szczególnie Włochom, to wręcz zachęca się zawodnika do takich praktyk.
Rzuca się brak timingu w tym mercato. Słabo opracowany plan B,C...
Damiao był proponowany bodajże miesiąc przed olimpiadą za 16 baniek. O ile był w jakichkolwiek planach, choć czy ktoś przypuszczał, że Bendtner będzie w orbicie naszych aktualnych zainteresowań?
Niewyczucie sytuacji Joveticia. Poświęcenie zbyt wiele czasu na RvP. etc.
Wszystko zmierza ku niepewności.
Brak czołowego napastnika na pewno odczujemy. Nieobecność Conte na ławce, większa presja niż rok temu to czynniki mogące spotęgować ten fakt.
Mam wrażenie, że Marotta i spółka nie spodziewali się, aż takiej zawziętości ze strony dyrektorów sportowych Violi, Napoli czy Bilbao.
Jakoś poprzednim mistrzom Włoch nikt nie pokazywał tak dobitnie środkowego palca, może jestem przewrażliwiony.
Coraz bardziej jestem przekonany, że czas Quaga w Juve minął, a sam zawodnik zaczyna zdradzać symptomy "pijawy". Ale jak u nas lekką ręką przedłuża się kontrakty, szczególnie Włochom, to wręcz zachęca się zawodnika do takich praktyk.
Rzuca się brak timingu w tym mercato. Słabo opracowany plan B,C...
Damiao był proponowany bodajże miesiąc przed olimpiadą za 16 baniek. O ile był w jakichkolwiek planach, choć czy ktoś przypuszczał, że Bendtner będzie w orbicie naszych aktualnych zainteresowań?
Niewyczucie sytuacji Joveticia. Poświęcenie zbyt wiele czasu na RvP. etc.
Wszystko zmierza ku niepewności.
Brak czołowego napastnika na pewno odczujemy. Nieobecność Conte na ławce, większa presja niż rok temu to czynniki mogące spotęgować ten fakt.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Walcott? Theo "Krasic" Walcott? No way! Fiora z atakiem Jo-jo berba bedzie chyba naj. W lidze miala;OLrosomak pisze:Arsenal podobno ma problemy z Theo.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Dante93
- Juventino
Ok, może sie delikatnie zagalopowałem, ale suma sumarum Drogba przez ostatnie 2 sezony PL strzelił łącznie 16 bramek. To już nie ten sam zawodnik co kiedyś. Nie przecze- ostatnie rozgrywki LM wyszły mu perfekcyjnie, ale czuje w kościach, że to już były ostatnie podrygi jego wielkiej formy.zahor pisze:Kiedy Toni przychodził do Juventusu, od dobrych półtora roku był już w formie bardzo dalekiej od szczytowej, natomiast Drogba trzy miesiące temu był bohaterem finału Ligi Mistrzów.
W dodatku LordJuve jeden wie w jakim stadium przygotowania do nastepnego sezonu on obecnie jest. Ten wyjazd do Chin okazal sie totalną klapą, ciężko więc wierzyć, że jest on przynajmniej solidnie 'okopany' przed 12/13. Analogia może przesadzona, ale nie wierze, żeby Didier był w stanie nam dać coś wiecej niż pare bramek w sezonie. Do tego dochodzi niemała pensja, i kontrakt na pewno dluższy niż rok, bo w innym wypadku byłby to dla niego średni interes. Za dużo tych 'ale' jak na moje oko.
Dzeko/Llorente/Jovetic albo nikt. Matri&Quag są nam w stanie przy regularnych występach dać na pewno nie mniej niż Cardozo czy Bendtner. O Boriello czy Floccarim nie wspominając.
- rosomak
- Juventino
Hmm, moze cos ruszy z napastnikiem...
Arsenal wlaczyl sie do walki o Dzeko, moze rzeczywiscie gosc jest do wyciagniecia?
on powtarzal ze chce odejsc, nie chce byc rezerwowym, araby tez nie beda pewnie ryzykowac z zostawieniem go bo co jak co ale facet zarabia 8 mln euro, chyba to ich blokuje przy dokonaniu jakiegos zakupu.
Czemu o tym pisze? bo padaja hipotezy ze Mancini ruszyl na zakupy [wkoncu] zlozyli 15/18 mln euro Marsylii za Lorica Remy. Pieniadze na zakup tego goscia maja chyba przyjsc ze sprzedazy Dzeko.
Arsenal wlaczyl sie do walki o Dzeko, moze rzeczywiscie gosc jest do wyciagniecia?
on powtarzal ze chce odejsc, nie chce byc rezerwowym, araby tez nie beda pewnie ryzykowac z zostawieniem go bo co jak co ale facet zarabia 8 mln euro, chyba to ich blokuje przy dokonaniu jakiegos zakupu.
Czemu o tym pisze? bo padaja hipotezy ze Mancini ruszyl na zakupy [wkoncu] zlozyli 15/18 mln euro Marsylii za Lorica Remy. Pieniadze na zakup tego goscia maja chyba przyjsc ze sprzedazy Dzeko.
- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Hehe a gdzie Ci średniacy mieliby się przenosić, skoro w Juve jest im najlepiejIvory pisze: Coraz bardziej jestem przekonany, że czas Quaga w Juve minął, a sam zawodnik zaczyna zdradzać symptomy "pijawy". Ale jak u nas lekką ręką przedłuża się kontrakty, szczególnie Włochom, to wręcz zachęca się zawodnika do takich praktyk.

Z powodu tej absolutnej posuchy na rynku transferowym jestem zmuszony wierzyć w ogarnięcie się Matriego i Quaga.
W porównaniu do tych beznadziejnych nazwisk, które się pojawiają w temacie to wolę naszych obecnych napastników.
- pęto
- Juventino
http://pl.wikipedia.org/wiki/John_Guidettideszczowy pisze:Ostatnie dni mercato.
A kto to jest Guidetti? :shock: Pierwsze słyszę o gościu.
Ponoć wieeeelki talent. Nadto jego klub - matka Idrottsföreningen Brommapojkarna miał już konszachty z Juventusem. Szkoda, że tego brazylijskowłoskiegoszweda nie przytulilim zawczasu.
- Il Fenomeno
- Juventino
LGDS podaje, że Berbatow z agentem są już we Włoszech, ale przełożyli spotkanie z Fiorentiną, ponieważ do gry włącza się Juventus.

- Olek1987
- Juventino
[quote="Il Fenomeno"]LGDS podaje, że Berbatow z agentem są już we Włoszech, ale przełożyli spotkanie z Fiorentiną, ponieważ do gry włącza się Juventus.[/quote]
Moim zdaniem byłaby to dobra opcja na rok-dwa pod warunkiem ze w zimie przyjdzie Llorente, albo Jovetic latem. No i tanie, bo trzeba zapłacić ok. 5 mln euro.
Berbatov strzelil w tamtym sezonie 7 bramek w 12 meczach ManU.
Moim zdaniem byłaby to dobra opcja na rok-dwa pod warunkiem ze w zimie przyjdzie Llorente, albo Jovetic latem. No i tanie, bo trzeba zapłacić ok. 5 mln euro.
Berbatov strzelil w tamtym sezonie 7 bramek w 12 meczach ManU.
Zero szacunku dla Pogby
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
hahaha taa, czytalem i az w glos sie zasmialem. Nie chca dac Jojo to my Berbe zabierzemy. Po prostu komedia.Il Fenomeno pisze:LGDS podaje, że Berbatow z agentem są już we Włoszech, ale przełożyli spotkanie z Fiorentiną, ponieważ do gry włącza się Juventus.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.