Polityka

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2016, 17:49

deszczowy pisze:Tasuj się dalej Giulianim, a w międzyczasie włącz inną stację, niż Republika, żeby zobaczyć co się dzieje w Sejmie.
Jeszcze żeby było o kogo walczyć w tym Sejmie, ale o Szczerbę? Serio? Jego powinni wykluczyć nie z obrad a z sejmu i życia politycznego.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2016, 17:52

szczypek pisze:
deszczowy pisze:Tasuj się dalej Giulianim, a w międzyczasie włącz inną stację, niż Republika, żeby zobaczyć co się dzieje w Sejmie.
Jeszcze żeby było o kogo walczyć w tym Sejmie, ale o Szczerbę? Serio? Jego powinni wykluczyć nie z obrad a z sejmu i życia politycznego.
Ponieważ jesteś jedną z osób, które mają tu coś mądrego do powiedzenia odpowiem Ci serio: jeżeli chce blokować wejście dziennikarzy do Sejmu, gadając głupoty o tym, że „w Parlamencie Europejskim tak to wygląda" ktoś, kto w tym PE był raz – to niech targa słonego.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2016, 18:01

Ja tak pół żartem pół serio, bo Michaś Szczerba to wybitna jednostka, ile razy mam przyjemność oglądać jakieś dyskusje z jego udziałem wniosek jest zawsze taki sam, takich ludzi nie powinno być w Sejmie. Poziomem bardzo przypomina naszego forumowego doktoranta.

Od samego początku drażni mnie też Kuchciński, ludzie pojęcie przechodziło i przechodzi to, co ten gość wyprawia z tymi obradami. Doświadczenie ogromne, poziom chamstwa ogromny^2.

Natomiast w sprawie mediów w Sejmie to nie wiem po co to ruszają.

Wiking

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2016, 19:02

PiS znalazł kolejne kolano, w które może sobie strzelić :smile:

Podobnie jak szczypka intryguje mnie, po co w ogóle ruszali ten temat. Przykrywają reformę edukacji?

Alex96

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2016, 21:24

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2016, 23:40

Głosowanie z podejrzanym quorum, sztukowane posłami od Kukiza, kneblowanie mediów... A to wszystko w rocznicę pacyfikacji "Wujka". Słąbo trochę.

A ty, jełopie nade mną, byłeś chociaż raz w Sejmie i wiesz jak wygląda praca dziennikarza w Sejmie? Jak nie to tasuj się dalej obrazkami z Fejsa.

Greger

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2016, 00:48

Zamiast oglądać te mało poważne szopki: Sejmy, KODy i resztę najgorszej <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> społecznej, jaką są politycym i jeszcze dodatkowo to komentować, włączcie sobie skoki, bo dobrze naszym idzie tej zimy ;).

Oni z tego mają chociaż pełne korytko, a w zwykłych ludziach tylko zaszczepiają nienawiść.

Obrazek
Alex96

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2016, 08:19

deszczowy pisze: A ty, jełopie nade mną, byłeś chociaż raz w Sejmie i wiesz jak wygląda praca dziennikarza w Sejmie? Jak nie to tasuj się dalej obrazkami z Fejsa.
Nie trzeba być w sejmie żeby takie rzeczy wiedzieć, tak jak nie trzeba pojechac do Paryża żeby zobaczyć wieże Eiffla.

Rozumiem, że na żywo będziesz też taki odważny i będziesz rzucał epitetami na prawo i lewo?

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2016, 09:34

Axel Szpringer Ringer Finger relacjonuje: Skandal w Sejmie! Marszałek wyrzucił posła, bo ten bronił mediów.

Dalej: Marek Kuchciński (61 l.) sparaliżował popołudniowe prace Sejmu.

:rotfl:

To też jest dobre, Szczerba: Mówiłem o muzyce, która łagodzi obyczaje, bo to był wstęp do zgłoszenia poprawki do budżetu.

Kidawa Błońska: Jest gorzej niż za Samoobrony. PiSowi kompletnie puściły hamulce.
Poniżej zdjęcie jak sama stoi przy fotelu marszałka blokując obrady, no ubaw po pachy.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2016, 10:42

Choć nie lubię dyskutować o polityce, bo uważam, że takie rozmowy wywołują głównie konflikty, to śledzę ją dość szczegółowo od wielu, wielu lat. I co Wam powiem? Dziś, po tym co dzieje się od wczoraj, czuję się po prostu smutno, bardzo smutno. I to wszystko ku swojemu wielkiemu zdziwieniu, bo w życiu nie pomyślałbym, że jakiekolwiek wydarzenie okołopolityczne może wywołać u mnie takie emocje. A serio jestem naprawdę przybity, tak jakby stało się coś, co dotyczy bezpośrednio mnie, w moim najbliższym otoczeniu.

Obrazek
panlider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2016, 11:53

Czy ktoś po wczoraj ma jeszcze jakiekolwiek wątpliwości co Kaczyński ze swoją ekipą planuje zrobić z tym krajem?
Uprzedzając Vimesa, który będzie próbował odwrócić kota ogonem wrzucam link do filmiku, na którym Straż Marszałkowska blokuje posłom wejście na salę obrad.
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju, ... 00468.html
Co więcej sam Prezes podczas opuszczania Sejmu wyrwał telefon posłance Pomaskiej, która nagrywała ten kocioł, a jeden z jego ochroniarzy go zdeptał
Więcej dobrej zmiany!

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018" :D
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2016, 12:09

panlider pisze:Uprzedzając Vimesa, który będzie próbował odwrócić kota ogonem wrzucam link do filmiku, na którym Straż Marszałkowska blokuje posłom wejście na salę obrad.
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju, ... 00468.html
Prostując dezinformację rozpowszechnianą przez panlider:

Obrazek

Źródło:

1) https://twitter.com/skorzynski/status/8 ... 3248858112

2) https://twitter.com/skorzynski/status/8 ... 7668165632

Krzysztof Skórzyński, dziennikarz tvn24.

Skoro zostałem wezwany do tablicy to odpowiadam. Na razie tylko tyle, bo aktualnie rozkminiam fantasy ligę.

Obrazek
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2016, 12:34

pumex pisze:Choć nie lubię dyskutować o polityce, bo uważam, że takie rozmowy wywołują głównie konflikty, to śledzę ją dość szczegółowo od wielu, wielu lat. I co Wam powiem? Dziś, po tym co dzieje się od wczoraj, czuję się po prostu smutno, bardzo smutno. I to wszystko ku swojemu wielkiemu zdziwieniu, bo w życiu nie pomyślałbym, że jakiekolwiek wydarzenie okołopolityczne może wywołać u mnie takie emocje. A serio jestem naprawdę przybity, tak jakby stało się coś, co dotyczy bezpośrednio mnie, w moim najbliższym otoczeniu.
Smutno trochę, prawda? Ma się wrażenie, że coś zostało podeptane.

Żeby nie było: fatalna władza i słaba opozycja. Ale sztukowanie quorum z posłów Kukiza (Siarkowska i jeszcze ktoś) jest słabe. Antysytemowcy, taka ich mać.

zbysioJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2016, 13:12

panlider pisze:Uprzedzając Vimesa, który będzie próbował odwrócić kota ogonem wrzucam link do filmiku, na którym Straż Marszałkowska blokuje posłom wejście na salę obrad.
Mylisz się kolego i to bardzo. Oglądałem wczoraj sporo z tych przepychanek i był czas, że posłowie opozycji dosyć swobodnie mogli wchodzić do tej drugiej sali i wcale ich nikt nie zatrzymywał. Także nie siej już nieprawdziwych informacji. To po pierwsze, po drugie zaś dosyć długo tam jednak nie przebywali i sami z własnej woli z niej wychodzili a zachowywali się jednym słowem jak totalni <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> a nie posłowie rycząc i krzycząc podczas tych obrad i przyjmowania budżetu. Jednym słowem totalna żenada i obciach w wykonaniu tych ludzi po tym co wczoraj pokazali. Ludzie dajta spokój i to mają być inteligentni i wykształceni ludzie?

Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2016, 13:30

Bydło specjalnie blokowało salę, żeby uniemożliwić głosowanie nad ustawami dotyczącymi nowego budżetu i emerytur komuchów, a teraz jeszcze mają czelność żalić się, że ich ktoś nie dopuścił, skoro sami wypięli się na głosowanie?! Robią sobie co chcą, mówią co chcą. Dziennikarze, Szczerba to jest tylko pretekst...
Kpią sobie cały czas, w żywe oczy. Wystawiają jakiegoś komunistycznego pachołka na wizję, który płacze, że za 2 tysiące to on nie przeżyje, podczas gdy wiele milionów Polaków nie ma nawet takiej kwoty do dyspozycji na miesięczną egzystencję...Jak sami podsłuchiwali dziennikarzy, zlecali zrobienie rozpierduchy w redakcji WPROST, to wówczas żaden z tych świętoszków się nie wyłamał, i nie stanął w obronie wolności słowa dla dziennikarzy...Teraz tym "obrońcom demokracji" marzy się rokosz, więc wykorzystywać będą, każdy najbardziej <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> pretekst, aby ponownie dorwać się do władzy. No ile jeszcze będzie porównań do Hitlera, Stalina - itd. Nie ma demokracji? Niesiołowski sobie drze mordę i wygraża, że będą wyskakiwali z okien, i coś mu za to grozi? Z Europą sąsiaduje takie bardzo demokratyczne państwo, w którym za jednym pociągnięciem długopisu - zdecydowano o tym, że teraz parę tysięcy osób pije wodę ze sracza. I jakoś żadna UE, nie jest w stanie tego zmienić. Może czas, aby niektórzy tam pojechali i sobie porównali trochę?

SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
ODPOWIEDZ