Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2012, 10:29

Na ligę brak strikera powinien wystarczyć, tzn będzie na pewno ciężko szczególnie że mam dziwne wrażenie że w tym sezonie Inter i Napoli mogą być naprawdę groźne.

Ale w LM to może być porażka nawet nie w jakiejś grupie śmierci, tam trzeba w grupie wygrywać mecze nawet z teoretycznymi kelnerami, a my przez brak napastnika za dużo remisujemy stwarzając naprawdę sporą ilość sytuacji. Brak napastnika to trochę wywieszenie przez Marottę białej flagi. Chyba nie ma w Europie wśród czołowych 10-15 drużyn , drużyny bez solidnego napastnika.

Fajnie jest Vucinic jest Giovinco, ale to zawodnicy na wysokim poziomie ale dwie klasy niższym od kogoś naprawdę top.

Szkoda, że tak to się skończy, ale zostały jeszcze 2 dni może coś się wydarzy. :pray:

Nie sądzę aby Marotta szarpnał się na Damiao, za duże ryzyko, za wysoka kwota.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2012, 10:53

Można było się spodziewać tego. Tak jak niemożności sprzedania całego szrotu. Ale na forum dalej trwała "podjarka dla jarka".
Czego jeszcze nie rozumiem, to podjarki tym całym jakku1, koleś wrzuca nam to, co wyszpera na tuttojuve i forum "forzaalex.it", a większość tutaj się spuszcza nad jego postami, jakby szerzył prawdę objawioną. Większość do poczytania samemu na szmirach pokroju tuttojuve/sport. gdyby jeszcze naprawdę zapodawał jakieś liczące się info. Ale te wszystkie ploty o Jove, czy "info o Pogbie już na dniach" :lol:
Zabrakło mi wyliczanek loremastera, ale umiejętnie zastąpił go Virgil. hitem jest "forumowe faku" dwójki z trójki wielkich rozkminiaczy : staszka i aliny, a także naszego forumowego kosmity zahora.

Mam nadzieje, że chociaż Zieglera opchniemy za 3-4 mln. Forza temat 'mercato', jak coś założę nowy temat 1 września na temat zimowego okienka :* z dedykacją dla "Super-jestem przedprzedprzedostatni w fantasy lidze-sonica".

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2012, 10:59

Nie wierzę, że Llorente zostanie w Bilbao, to jest po prostu niemożliwe. Gdyby Vidal mając rok do końca kontraktu chciał teraz odejść, Conte nie brałby go pod uwagę przy ustalaniu składu, klauzula odstępnego wynosiłaby 30 mln, a przyszedłby Arsenal i powiedział, że daje nam 15 mln to bym go osobiście sprzedał. Oczywiście można byłoby go zatrzymać na rok, ale skoro sam otwarcie mówi, że chce odejść, z niewolnika nie ma pracownika - to raz. Dwa - finansowo oddanie zawodnika za darmo jest czymś kosmicznie głupim, to nawet głupsze niż pomysły Bartka odnośnie naszego składu czy postrzeganie rzeczywistości przez Pluto. Taki klub jak Athletic, który chyba do najbogatszych nie należy ma to na pewno na uwadze.

Wierzę więc do końca tylko w transfer Llorente.

Włos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2012, 11:07

szczypek pisze:Nie wierzę, że Llorente zostanie w Bilbao, to jest po prostu niemożliwe. Gdyby Vidal mając rok do końca kontraktu chciał teraz odejść, Conte nie brałby go pod uwagę przy ustalaniu składu, klauzula odstępnego wynosiłaby 30 mln, a przyszedłby Arsenal i powiedział, że daje nam 15 mln to bym go osobiście sprzedał. Oczywiście można byłoby go zatrzymać na rok, ale skoro sam otwarcie mówi, że chce odejść, z niewolnika nie ma pracownika - to raz. Dwa - finansowo oddanie zawodnika za darmo jest czymś kosmicznie głupim, to nawet głupsze niż pomysły Bartka odnośnie naszego składu czy postrzeganie rzeczywistości przez Pluto. Taki klub jak Athletic, który chyba do najbogatszych nie należy ma to na pewno na uwadze.

Wierzę więc do końca tylko w transfer Llorente.
Zgadzam się ze Szczypkiem w 100 %. Llorente na 100% będzie nasz.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2012, 11:22

Włos pisze:Zgadzam się ze Szczypkiem w 100 %. Llorente na 100% będzie nasz.
Ja natomiast uważam, że faktycznie odejdzie z Bilbao, ale nie do nas. Zresztą, mniejsza o to.
Jeśli faktycznie, tak jak piszą media, nie sprowadzimy już nikogo, których się wymieniało, ani nie ma już czasu na nowe kontakty w sprawie naprawdę dobrych atakujących, to może warto byłoby postarać się o Guidettiego. To w ogóle nie moja bajka, ale koleś jest przynajmniej młody i w miarę perspektywiczny a co najważniejsze jest na wylocie z City, z wypożyczeniem nie powinno być problemu. Jakieś, marne bo marne, ale szersze pole manewru by było. W tych dziadowskich okolicznościach lepszy młody Szwed, niż pożal się Boże Bendtner czy Borriello.

Sytuacja w ataku jest tak słaba, że nawet ja - ten którego ciężko zadowolić, w ostateczności przyjąłbym z zaciśniętymi zębami Guidettiego. Ale się zrobił kał

Obrazek
Krystek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2012, 11:31

Rubinho jest w siedzibie klubu podpisać kontrakt. Oby to nie był ostatni transfer tego okienka, ale jeśli ma przyjść np. tylko Peluso albo nie daj Boże boriello to wole żeby był ostatni.

Forza Juve!
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2012, 11:36

yanquez pisze:A można było szarpnąć się na Destro... :angry:
Szczerze, to teraz tez zaluje tego Destro. Wydawalo sie, ze chlopak ewentualnie bedzie u nas pelnil role mlodego - zdolnego - piatego - napastnika, ale w tej chwili zdecydowanie bardziej widzialbym go nawet w pierwszej druzynie, niz Cardozo, Bendtnera, a nawet tego naszego Quaga.

@Iltalismano
Mercato bywa przewrotne, ale ja juz chyba stracilem nadzieje na Jojo ; / Z Dzeko jeszcze sobie wyobrazam, ze cos sie moze wydarzyc, ale Jovetic jest nie na sprzedaz, skoro odrzucili 30 baniek.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
rosomak

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2012, 11:46

Tak to jest jak sie czeka do ostatniej chwili:(.
Trzeba bylo kupic snajpera wczesniej jezeli wogule sie dalo kupic i teraz Marotta z Paraticim siedzieli by sobie w domku w fotelach przed telewizorkiem popijajac dobre wino.

Spadnie na nich krytyka jezeli nie kupimy snajpera i wcale sie nie zdziwie.

Podobno lada moment podpiszemy kontrakt z Rubinho, bedzie naszym trzecim bramkarzem, Leali na wypozyczenie poleci napewno.

Czy dwa dni wystarczy na zakup napastnika?obawiam sie ze to juz za malo.Na ostatnia chwile mozna kupic gracza ale nie gwiazde.

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2012, 11:47

pumex pisze: Jeśli faktycznie, tak jak piszą media, nie sprowadzimy już nikogo, których się wymieniało, ani nie ma już czasu na nowe kontakty w sprawie naprawdę dobrych atakujących, to może warto byłoby postarać się o Guidettiego. To w ogóle nie moja bajka, ale koleś jest przynajmniej młody i w miarę perspektywiczny a co najważniejsze jest na wylocie z City, z wypożyczeniem nie powinno być problemu.
:shock: Jak to na wylocie? Skąd masz takie info?

Guidetti to bardzo fajny zawodnik. Widziałem za dwa mecze (w Feyenoordzie) z jego udziałem i spodobał mi się bardzo. Sprawia wrażenie bardzo silnego fizycznie i nieźle grającego głową. Dla mnie byłaby to super opcja na przyszłość. Nie chce mi się wierzyć, że Citizens go wypuszczą... prędzej chcą go znowu wypożyczyć, ale bez opcji wykupu... Tak, czy inaczej - fantazjujemy...

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2012, 11:48

jakku1 pisze:
yanquez pisze:A można było szarpnąć się na Destro... :angry:
Szczerze, to teraz tez zaluje tego Destro. Wydawalo sie, ze chlopak ewentualnie bedzie u nas pelnil role mlodego - zdolnego - piatego - napastnika, ale w tej chwili zdecydowanie bardziej widzialbym go nawet w pierwszej druzynie, niz Cardozo, Bendtnera, a nawet tego naszego Quaga.

@Iltalismano
Mercato bywa przewrotne, ale ja juz chyba stracilem nadzieje na Jojo ; / Z Dzeko jeszcze sobie wyobrazam, ze cos sie moze wydarzyc, ale Jovetic jest nie na sprzedaz, skoro odrzucili 30 baniek.
Tu przytocze przyklad T Silvy: Milan takze odrzucil oferte, oficjalnie uznajac go za Swoja przyszlosc i key playera. Jak sie to skonczylo wszyscy wiemy. Moze bedzie podobnie? Pray..,

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
rekrut86

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2012, 12:04

Bez dobrego snajpera to w LM pograć sobie możemy ale w bierki.

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2012, 12:07

jakku1 pisze:Szczerze, to teraz tez zaluje tego Destro. Wydawalo sie, ze chlopak ewentualnie bedzie u nas pelnil role mlodego - zdolnego - piatego - napastnika, ale w tej chwili zdecydowanie bardziej widzialbym go nawet w pierwszej druzynie, niz Cardozo, Bendtnera, a nawet tego naszego Quaga.
Destro miał być młodym i perspektywicznym zastępcą top playera, tymczasem nie ma ani jednego, ani drugiego, a samego Destro teraz większość wzięłaby z pocałowaniem ręki jako głównego atakującego. To dobitnie pokazuje, jakie były oczekiwania i z jak wysoka spadliśmy na ziemię.
jakku1 pisze: Dzeko jeszcze sobie wyobrazam, ze cos sie moze wydarzyc
Co się może wydarzyć? Mancini od miesiąca płacze, że nie ma wzmocnień i w ostatni dzień sprzeda Dzeko "skąpemu" Marottcie?
yanquez pisze::shock: Jak to na wylocie? Skąd masz takie info?
To żadna nowość. Sam Guidetti kilkukrotnie wypowiadał się, że nie wiąże żadnych nadziei z City, że chce koniecznie odejść bo nie wierzy, że City na niego postawi i chciałby ustabilizować swoją karierę w innym klubie, najlepiej... włoskim. Tak, Guidetti wiele razy powtarzał, że Włochy to jego marzenie. Ma rodzinę we Włoszech, do Italii przyjeżdża regularnie, zna ten język.
Jeszcze niedawno byłbym zdecydowanie przeciwny kombinacjom z Guidettim, ale w obliczy syfiastej sytuacji byłby niezłym wyborem.
yanquez pisze:Tak, czy inaczej - fantazjujemy...
Niestety, masz rację. Nie czytałe ani jednej sensowej plotki o transferze Szwedzie do Turynu. Marotta woli postawić na nieziemsko słabego, ale "ogranego" Borriello

Obrazek
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2012, 12:07

Wyglada na to, ze ostatniego dnia mercato kupimy kogos na pale, po prostu, zeby byl. Wedlug tuttojuve, na tej liscie mamy Boriello, Bendtnera i Cardozo, a dolacza do nich Barrios.

W sprawie Llorente tez mam nadzieje, ze ich prezydent czeka do ostatniej godziny mercato na lepsza oferte np. z Anglii, a jak jej nie dostanie, to zaakceptuje nasza. Z drugiej jednak strony, ten klub jest budowany w sposob charakterystyczny i nie zdziwie sie, jak ostatecznie kaza Fernando przesiedziec rok na trybunach 'w imie zasad, sk...ubancu'.

Jakis 'serwis' na twitterze twierdzi, ze Llorente ma jutro poleciec do Turynu. Nie mam jednak pojecia, czy i na ile jest to ktos wiarygodny. Pisze tam bardzo duzo o tym, ze M'Vila chce odejsc jedynie do Arsenalu i nie chce slyszec o Tottenhamie, wiec dopoki Francuz nie dolaczy do Spursow, tli sie we mnie plomyczek nadziei :prochno:

Obrazek
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2012, 12:14

A z ostatniej chwili, podobno jezeli Viola kupi Berbatova to bedzie sklonna oddac Jojo. Jest nadzieja..

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2012, 12:22

pumex pisze:To dobitnie pokazuje, jakie były oczekiwania i z jak wysoka spadliśmy na ziemię.
Otoz to.
pumex pisze:Co się może wydarzyć? Mancini od miesiąca płacze, że nie ma wzmocnień i w ostatni dzień sprzeda Dzeko "skąpemu" Marottcie?
Moze zle sie wyrazilem. Chodzilo mi o to, ze na chwile obecna bardziej prawdopodobne jest, ze City kogos jeszcze kupi na ostatnia chwile do ataku i Dzeko bedzie w jakims sensie do wyjecia (przypuszczalnie wedlug zasady: ktos przychodzi, Dzeko odchodzi na wczesniej uzgodnionych warunkach do innego klubu), niz to, ze Fiorentina sprzeda nam Joveticia i wezmie np. Quaglierelle. Chociaz tak na dobra sprawe, to ani w to, ani w to nie wierze.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Zablokowany