Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2015, 12:27

wloski pisze:
Robaku pisze:
wloski pisze:Gościu nigdzie nie pisałem o ojcu Moraty, Ty z czapy pijesz do mnie, o to mi chodzi :lol: .
wloski | 7.06.2015 | 0:59:11
Czy w końcu zamkną japę Ci którzy ciągle wypominają wypowiedź jego ojca?

Komenatrz pod newsem? :doh:
I co? Co ma to do wypowiedź z poprzedniej strony, po której odpaliłeś procę w moją stronę. Skończ te zaczepki, bo z psychofnami z forum nie dyskutuje.

Kończę w końcu tą głupią dyskusję z Tobą, bo nie mam ochoty się przegadywać. A każdy kolejny Twój post będę zgłaszał, żeby w końcu Ci za coś wlepili kartkę i żebyś ochłonął od swoich durnych wypowiedzi na dwa tygodnie czy ile trwa ban.
Chyba ty odpaliłeś procę w stronę tych, którzy uznali, że wypowiedź ojca Moraty może świadczyc o tym, że Alvaro szykuje się do skoku do Madrytu. I uwazasz, że to co piszesz na forum ma znaczenie tylko na forum, a co to piszesz w komentarzach ( alkokomentarze) nie ma już odniesienie na forum?
Stary zgłaszaj do woli. Po prostu najpierw ty zbastuj ze swoją procą i bądź kulturalny, a potem innych nazywaj psychofanami. Bo wedlug mnie psychofani to dokładnie ci, którzy nie potrafią szanować innych. I ten komentarz tylko o tym świadczy.

Oferta od Sevilli :
http://www.calciomercato.it/news/334701 ... ferta.html
Ostatnio zmieniony 07 czerwca 2015, 13:21 przez Robaku, łącznie zmieniany 1 raz.

ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2015, 13:12

Forum widze w formie. Juz sprzedaliscie pol skladu wbrew temu co mowi Marotta. :bravo:

La fidanzata d'Italia
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2015, 13:27

ozob pisze:Forum widze w formie. Juz sprzedaliscie pol skladu wbrew temu co mowi Marotta. :bravo:
Dyrektorzy, działacze, prezydenci, piłkarze i wszyscy związani ludzie z klubem mówią to, co kibice chcą usłyszeć, a nie to co jest w rzeczywistości. Co prawda nie jest to reguła, ale w większości przypadków nie wolno w 100% wierzyć w słowa ludzi z góry. Wierzysz, że w przypadku sprzedania Pogby i Vidala, Marotta biegałby od dziennikarza do dziennikarza i krzyczał, że pozbył się kluczowych zawodników jeszcze w trakcie trwania sezonu? To są zabiegi marketingowe, psychologia.
'Ozil/Sanchez/Mata... nigdzie się nie wybierają' Mniej więcej tak wyglądały słowa trenerów owych piłkarzy na tydzień przed transferami.
Khedira + Dybala = Tevez i Pogba/Vidal odchodzą. Niestety mam takie złe przeczucie. Nie bez kozery ściągamy Khedire i staramy się o jeszcze co najmniej jednego klasowego pomocnika. Chociaż chciałbym się mylić i mam nadzieję, że po prostu robimy krok do przodu, bo przecież 'Kto stoi w miejscu, ten się cofa'
E:
AdiJuve pisze:Morata to biega po boisku 8)
Faktycznie, moja gafa. :prochno: Już poprawione :wink:
Ostatnio zmieniony 07 czerwca 2015, 14:23 przez pablo1503, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2015, 14:20

pablo1503 pisze:
ozob pisze:Forum widze w formie. Juz sprzedaliscie pol skladu wbrew temu co mowi Marotta. :bravo:
Dyrektorzy, działacze, prezydenci, piłkarze i wszyscy związani ludzie z klubem mówią to, co kibice chcą usłyszeć, a nie to co jest w rzeczywistości. Co prawda nie jest to reguła, ale w większości przypadków nie wolno w 100% wierzyć w słowa ludzi z góry. Wierzysz, że w przypadku sprzedania Pogby i Vidala, Morata biegałby od dziennikarza do dziennikarza i krzyczał, że pozbył się kluczowych zawodników jeszcze w trakcie trwania sezonu? To są zabiegi marketingowe, psychologia.
Morata to biega po boisku 8)
W tej chwili to chyba Pirlo jest najbliżej odejścia, poza tym w tym sezonie mieliśmy grę 6 na 4 w pomocy to trochę mało, Khedira za Pirlo i przydałby się jeszcze ktoś a jak Np. Pogba odejdzie to dwóch graczy do środka pola.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2015, 14:27

Po co tyle szumu ? Co się łamiecie ? Istnieją rzeczy na które my, gogusie z forum wpływu nie mamy ale mnie już nic nie zdziwi...wyprzedają skład to wyprzedają...potem Max zastanie stan jaki miał w Milanie, zacznie znowu być wyszydzany a my będziemy się błąkać w okolicach znanych nam z poprzednich lat, które teraz są ostojami Milanu i interu...Agnelli i Marotta powiedzą, że ekonomia musi być na równi dlatego takie a nie inne decyzje...to szczęście, że udało dojść się do finału, sprowadzić takich a nie innych zawodników ale realia są takie, że dopóki włoska piłka będzie w tym miejscu co obecnie to Serie A będzie tylko odskocznia dla tych najlepszych, którzy ostatecznie wybiorą Hiszpanię lub Anglię...
Być może ten skład wczoraj widzieliśmy już ostatni raz a w przyszłym sezonie zostaną leśne dziadki plus garstka młodych, która do poziomu Juve musi się jeszcze dostroić...nie zmieni to mojego nastawienia, nadal będę kochał ten klub i czekał na kolejny przegrany finał LM, którego mogę już nie doczekać bo mam 38 lat...ale ten właśnie wczorajszy przegrany finał dał mi radość bo poczułem się jak wiele razy kilka lat wstecz...a to co wypisują Lordy, to niewiele mnie obchodzi bo on nie ma pojęcia czym jest miłość do klubu...pojawia się tutaj jak ktoś trafnie zauważył wtedy kiedy Juve przegra....

Obrazek
Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2015, 14:53

Bożeee... Nie przypominam sobie sytuacji kiedy Beppe mówił jedno a robił drugie. Jeżeli dementował pogłoski o naszym zainteresowaniu ... to piłkarz nigdy nie przechodził, a jak mówił że gracz nie odejdzie to nie odchodził.

Póki co najistotniejszym piłkarzem który odszedł z Juve za jego kadencji był ... Matri, Mirko i Fabio Q, którzy też sami chcieli odejść , a zawsze zastępował ich ktoś lepszy. Del Piero nie da się podciągnąć pod żadną kategorię, po prostu jego czas nadszedł.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2015, 14:57

Kucharius1 pisze:
Póki co najistotniejszym piłkarzem który odszedł z Juve za jego kadencji był ... Matri, Mirko i Fabio Q, którzy też sami chcieli odejść , a zawsze zastępował ich ktoś lepszy. Del Piero nie da się podciągnąć pod żadną kategorię, po prostu jego czas nadszedł.
Dlatego ktokolwiek odjedzie jedno jest pewne zastąpi go ktoś godny. Na pewno obecnego Pirlo zastepuje lepszy (liczmy na to, bo niewiadoma to tylko ze względu na kontuzje) Khedira...

jaqb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2015, 14:58

Panowie, oddzielmy może emocje od racjonalnego osądu i nie panikujmy, prawda jest taka, że w każdym sporcie drużynowym od czasu do czasu pewne cykle się kończą i potrzebny jest lekki lifting, moim zdaniem u nas taki cykl, który zaczął się w 2011 i który można nazwać powrotem do czołowej 8 w Europie, właśnie się skończył i byłbym raczej zaniepokojony, gdyby zarząd tego nie widział (przypomnijmy sobie, jak posypał się Inter po 2010 albo jak Barcelona po 2011, kiedy zjedli MU w finale, nagle przestała być hegemonem w CL). Wiadomo, że wielu z nas do poszczególnych piłkarzy się przywiązało i mi jest szkoda nawet ewentualnego odejścia Pirlo, mimo że każdy kolejny sezon w naszych barwach jest gorszy i w tym momencie jako gracz pierwszej 11 jest on bardziej kulą u nogi niż atutem. Ale na takie spojrzenie pozwolić sobie mogą kibice, nie Marotta. Uwielbiam Vidala, ale prawda jest taka, że sezon 2013/14 był słaby w jego wykonaniu, a w tym bardzo długo zajęło mu osiągnięcie dobrego poziomu (i tak tylko w defensywie, ofensywnie to od dłuższego czasu jego gra to pasmo złych decyzji i psucia nawet prostych zagrań). Nie jest to w żadnym wypadku zawodnik, którego Radja, Khedira czy nawet Pereyra (który jest w tym samym wieku, w jakim był Arturo jak do nas przychodził) nie są w stanie zastąpić. Pogba z kolei jest moim zdaniem przereklamowanym, nierównym graczem - dla nas cennym głównie przez swoją umiejętność gry 1 na 1, której w Juve generalnie brakuje, ale jestem pewien, że jego ogólny wpływ na grę drużyny jest przeceniany - ze względu na efektowny styl. Nazwiska środkowych pomocników, którzy są z nami łączeni, są z kolei naprawdę ciekawe (Kondogbia! Moim zdaniem właśnie jemu dużo bliżej do Toure czy Vieiry, do których porównuje się Paula). Transfer Teveza to był megaruch z naszej strony - za czapkę gruszek dostaliśmy 2 wyśmienite sezony i chciałbym, aby Carlitos wypełnił kontrakt, ale z drugiej strony jeśli odejdzie to trudno - Berardi i Dybala będą potrzebować ogrania na tym poziomie, a nie ławki, w seria a z kolei mamy taką przewagę, że o scudetto jestem i tak w tej chwili w miarę spokojny. Z niecierpliwością czekam na ciekawe mercato!

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2015, 15:11

Pirlo zastępuje przede wszystkim Marchisio. I jest to zdecydowanie dobra wiadomość, bo to co grał Claudio w półfinałach oraz finale musiało się podobać.

Podstawowymi b2b powinni dalej być Pogba i Vidal. W przypadku transferu jednego z nich, bo w odejście obu nie chce mi się wierzyć, na pewno lukę w drużynie wypełni ktoś godny. Jeśli nikt poza Pirlo nie opuści tej formacji to zaklepanego mamy już Khedirę i bardzo możliwe, że pozyskamy Allana na bardzo podobnych warunkach do Pereyry. Wraz z rozwijającym się Sturaro, personalnie będziemy w tej formacji silniejsi.

Ciągnący się romans Moraty z Realem irytuje, ale żeby pisać, że jest to zawodnik na poziomie Matriego? Ludzie, miejcie godność. To piłkarz, który w fazie pucharowej LM strzelił 5 goli, wywalczył karnego i asystował Tevezowi. Liczby na poziomie Suareza, a mówimy o zawodniku, który w tym roku skończy 23 lata.

Wracając do zapalnego tematu boków obrony. Naprawdę zwolennikom teorii, że są one dobrze obsadzone, nie zapaliła się wczoraj w głowie czerwona lampka z napisem "WTF?! I czo teras", w momencie, kiedy Evra zwijał się na boisku z bólu?

jaqb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2015, 15:14

Kiedy Neymar w 1 połowie jechał z Lichtsteinerem jak chciał, to dopiero dało się w pełni zauważyć, jaki Szwajcar zaliczył regres także po tej stronie boiska - przypomnimy sobie, jak w sezonie 12/13 zgasił na Stamford będącego w gazie Hazarda...

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2015, 15:18

Ale kto na boki? Zappacosta, Vrsalijko, gdzieś tam przesunięcie Baselliego? Umtiti? Kurzawa. W zasadzie o wszystkich cicho oprócz zawodników z Ligi włoskiej. Może Lulic?

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2015, 15:25

jaqb pisze:Kiedy Neymar w 1 połowie jechał z Lichtsteinerem jak chciał, to dopiero dało się w pełni zauważyć, jaki Szwajcar zaliczył regres także po tej stronie boiska - przypomnimy sobie, jak w sezonie 12/13 zgasił na Stamford będącego w gazie Hazarda...
Z tego co media sugerowały to Lichy od dłuższego czasu grał z kontuzją, grał bo na dobrą sprawę musiał. To pokazuje słabość boków, taki Darmian byłby całkiem rozsądną opcją, zagra na obu bokach i zagra całkiem nieźle. Na nikogo lepszego raczej nie ma szans;/

fazzik8

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2015, 15:26

jaqb pisze:Panowie, oddzielmy może emocje od racjonalnego osądu i nie panikujmy, prawda jest taka, że w każdym sporcie drużynowym od czasu do czasu pewne cykle się kończą i potrzebny jest lekki lifting, moim zdaniem u nas taki cykl, który zaczął się w 2011 i który można nazwać powrotem do czołowej 8 w Europie, właśnie się skończył i byłbym raczej zaniepokojony, gdyby zarząd tego nie widział (przypomnijmy sobie, jak posypał się Inter po 2010 albo jak Barcelona po 2011, kiedy zjedli MU w finale, nagle przestała być hegemonem w CL). Wiadomo, że wielu z nas do poszczególnych piłkarzy się przywiązało i mi jest szkoda nawet ewentualnego odejścia Pirlo, mimo że każdy kolejny sezon w naszych barwach jest gorszy i w tym momencie jako gracz pierwszej 11 jest on bardziej kulą u nogi niż atutem. Ale na takie spojrzenie pozwolić sobie mogą kibice, nie Marotta. Uwielbiam Vidala, ale prawda jest taka, że sezon 2013/14 był słaby w jego wykonaniu, a w tym bardzo długo zajęło mu osiągnięcie dobrego poziomu (i tak tylko w defensywie, ofensywnie to od dłuższego czasu jego gra to pasmo złych decyzji i psucia nawet prostych zagrań). Nie jest to w żadnym wypadku zawodnik, którego Radja, Khedira czy nawet Pereyra (który jest w tym samym wieku, w jakim był Arturo jak do nas przychodził) nie są w stanie zastąpić. Pogba z kolei jest moim zdaniem przereklamowanym, nierównym graczem - dla nas cennym głównie przez swoją umiejętność gry 1 na 1, której w Juve generalnie brakuje, ale jestem pewien, że jego ogólny wpływ na grę drużyny jest przeceniany - ze względu na efektowny styl. Nazwiska środkowych pomocników, którzy są z nami łączeni, są z kolei naprawdę ciekawe (Kondogbia! Moim zdaniem właśnie jemu dużo bliżej do Toure czy Vieiry, do których porównuje się Paula). Transfer Teveza to był megaruch z naszej strony - za czapkę gruszek dostaliśmy 2 wyśmienite sezony i chciałbym, aby Carlitos wypełnił kontrakt, ale z drugiej strony jeśli odejdzie to trudno - Berardi i Dybala będą potrzebować ogrania na tym poziomie, a nie ławki, w seria a z kolei mamy taką przewagę, że o scudetto jestem i tak w tej chwili w miarę spokojny. Z niecierpliwością czekam na ciekawe mercato!
Zgadzam się z Tobą w 100%, trzeba liftingu raz na jakiś czas a wydaje mi się, że 4 lata i 4 mistrzostwa to już czas na lifting zwłaszcza, że piłkarze stanowiący o sile drużyny to koło 30 lat lub po. Są pieniądze na pewno Marotta ma też dużo rozsądku, nie zginiemy. Każda drużyna raz na jakiś czas musi taki lifting przejść, w tym roku Bayern będzie to robił. Real Madryt robi tak samo, taka jest kolei rzeczy, nie każdy piłkarz to Del Piero, że w jednym klubie może grać całe życie i nie brakuje mu motywacji, tacy zawodnicy to mniejszość. Patrze na Pirlo w Milanie czy Xabiego Alonso w Realu. Juventus osiągnął obecnie wszystko na co nas stać pod względem sportowym i finansowym, ale trzeba się rozwijać powoli i z rozwagą. Przecież my 9 lat temu spadaliśmy do Serie B, Barca w tym sezonie wygrała CL. Przy takim tempie rozwoju jaki obecnie prezentujemy za parę lat będziemy potęgą europejskiej klubowej piłki

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2015, 15:45

AdiJuve pisze:Darmian byłby całkiem rozsądną opcją, zagra na obu bokach i zagra całkiem nieźle. Na nikogo lepszego raczej nie ma szans;/
Nie mam najlepszych wspomnień związanych z transferem Ogbonny. W przypadku Darmiana też obawiam się, że stosunek jakości do ceny będzie dla nas nieadekwatny. Jednak do samego zawodnika jakiś wielkich zastrzeżeń nie mam.

Sporo mówi się o przejściu Alvesa do PSG, a wtedy będą mieli w składzie trzech prawych obrońców. Auriera raczej sobie zostawią, inaczej by go nie wykupili. Van Der Wieel ma jeszcze tylko rok ważnego kontraktu i w przypadku większego ścisku może chcieć transferu. Noty Vrsaljko nie zachwycają, ale słyszałem opinie, że po Berardim to najlepiej grający młody zawodnik Sassuolo. Ja kojarzę go głównie z występu przeciwko Brazylii i trzeba przyznać, że ten mecz mu się udał.

Lekcja, którą powinniśmy wyciągnąć z tego finału powinna być taka, że należy przestać stawiać na zawodników surowych technicznie. Na razie jest nieźle w tym względzie. Dybala ma świetną technikę i jedną nogę, a jeśli ma się czegoś nauczyć od Teveza to tego, że od zawodnika klasy światowej wymaga się obunożności. Rugani gra z dużą elegancją, to nie obrońca w stylu kołka. Berardi od pewnego czasu kojarzy mi się z Marchisio, niezbyt często decyduje się na efektowne zagrania, ale jak już to robi to w jakimś konkretnym celu. Khedirę każdy zna, piłka się go słucha niemniej niż Vidala. O Zazie się nie rozpisuję, bo najbardziej bym chciał żeby temat jego transferu nie istniał :P

fazzik8

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2015, 16:11

Odnośnie Darmiana, ponoć Bayern zaproponował za niego 20 mln euro i Torino odrzuciło ofertę, dla nas to chyba za dużo jak na bocznego obrońce. Van der Wiel spoko, ale nie wiem czy jest jakimś super prawym obrońcą na miarę finalisty CL. Versajlko młody, ponoć zdolny, ale opieram się jedynie na waszych opiniach i pewnie jedyny realny obecnie w naszym zasięgu. Berardi ma super statystyki i widział bym go w Juve w 4-3-3 atak Berardi Morata Dybala całkiem fajnie. Kurzawa fajny lewy obrońca, ale już Atletico się nim interesuje. Jeżeli odejdzie Pogba/Vidal to w mojej opinii Kondogbia będzie najlepszym wyjściem. Mamy marke i pieniądze, więc możemy przyciągnąć takich piłkarzy. Tak na marginesie to Francuzi mają kopalnie świetnych piłkarzy, zobaczcie, że większość transferów to Francuzi. Kondogbia, Kurzawa, Lacazette, Pogba, Griezmann o nich się mówi głośno na rynku transferowym

Zablokowany