Mercato (Lato 2016)
- deszczowy
- Juventino
Za Twitterem:
Marotta: "We didn't negotiate with Roma but we met with them to define the payment of Pjanic's release clause".
Marotta: "We didn't negotiate with Roma but we met with them to define the payment of Pjanic's release clause".
- szymken
- Juventino
http://www.juvefc.com/confirmed-miralem ... -juventus/
The Pjanic operation was concluded with the will of the player, who strongly wanted the transfer to Juventus by activating the release clause he had already stipulated with Roma,” Marotta told both La Gazzetta dello Sport and Tuttosport
“Pjanic himself facilitated the operation by deciding to forego the percentage of that sum he would’ve been due.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 19 razy
- Otrzymał podziękowanie: 68 razy
Do pierwszego lipca prawie 3 tygodnie, ale nowi gracze z kontraktem w ręku już powinni trenować w VinovoCavAllano pisze:Dajmy temu czas.

Do czego to doszło, żebym to ja apelował o cierpliwość

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- CzeczenCZN
- Juventino
Szkoda że nasi się nie interesują Kante... :roll: Jest Czarodziej Pogba, jest praktycznie już Pjanic - rozgrywający. Teraz to by się taki zawodnik przydał, przecinak do zestawu.
Zdaje się że było coś o tym że on ma klauzule odejścia niewiele ponad 20 mln (Chyba w przeliczeniu na €) ??
Palmeiras w to okienko nie chce puszczać Gabriela Jesusa. - Ech.
Zdaje się że było coś o tym że on ma klauzule odejścia niewiele ponad 20 mln (Chyba w przeliczeniu na €) ??
Palmeiras w to okienko nie chce puszczać Gabriela Jesusa. - Ech.
No, na JuvePoland na górze mogłaby się już pojawić informacja w dziale "Na pierwszym planie". Z niecierpliwością czekam na pierwszego z tych szczególnych newsów z nim w roli głównej. :CCavAllano pisze:Marotta udzielil wywiadu dla Tuttosport, w ktorym poinformowal, ze faktycznie Miralem jest juz nasz i na dniach pojawi sie w Turynie na testach. ...
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Vidal dla Sky: Brakuje mi Wloch. Nie wiem, kiedy i czy wroce, ale nosze Turyn w sercu.
Czyli co, skoro brakuje nam teraz nowego przecinaka bierzemy syna marnotrawnego?
Arturo chyba teskni za nasza rodzinna atmosfera i ma dosyc obcowania z bawarskimi parowami. 
Czyli co, skoro brakuje nam teraz nowego przecinaka bierzemy syna marnotrawnego?

- pumex
- Juventino
Gościu nie chce przedłużyć kontraktu i tym samym anulować/podwyższyć klauzuli zapisanej w obecnym, więc jest ogromna szansa, że już w tym okienku zmieni barwy klubowe. Z jednej strony bardzo dobry, młody przecinak niezbędny każdej drużynie i to dostępny w rozsądnej cenie, dodatkowo zarabiający niewiele. Z drugiej strony mamy Khedirę - dużo mniej zwrotnego i mniej dynamicznego, często kontuzjowanego ale ciągle bardzo dobrego, a w odwodzie Sturaro, który charakterystyką jest bardzo zbliżony do Francuza i również jest młody. Wprawdzie Włoch techniką odstaje mocno, ale mimo tego defektu z zadań przecinaka często wywiązuje się co najmniej poprawnie. Ja ciągle wierzę w SturaroForzaItanimulli3vujcm pisze:Szkoda że nasi się nie interesują Kante... :roll: Jest Czarodziej Pogba, jest praktycznie już Pjanic - rozgrywający. Teraz to by się taki zawodnik przydał, przecinak do zestawu.

- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Sturaro jest cieniutki. Duzo lepszy w ofensywie i defensywie jest Lemina i z nim wiaze nadzieje.pumex pisze:Gościu nie chce przedłużyć kontraktu i tym samym anulować/podwyższyć klauzuli zapisanej w obecnym, więc jest ogromna szansa, że już w tym okienku zmieni barwy klubowe. Z jednej strony bardzo dobry, młody przecinak niezbędny każdej drużynie i to dostępny w rozsądnej cenie, dodatkowo zarabiający niewiele. Z drugiej strony mamy Khedirę - dużo mniej zwrotnego i mniej dynamicznego, często kontuzjowanego ale ciągle bardzo dobrego, a w odwodzie Sturaro, który charakterystyką jest bardzo zbliżony do Francuza i również jest młody. Wprawdzie Włoch techniką odstaje mocno, ale mimo tego defektu z zadań przecinaka często wywiązuje się co najmniej poprawnie. Ja ciągle wierzę w SturaroForzaItanimulli3vujcm pisze:Szkoda że nasi się nie interesują Kante... :roll: Jest Czarodziej Pogba, jest praktycznie już Pjanic - rozgrywający. Teraz to by się taki zawodnik przydał, przecinak do zestawu.
Jesli Berardi nie przyjdzie to obowiazkowo powinni sie skupic na Jesusie. Ciekaw jestem co ten Domenico ma w glowie...
- Urbi27
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Sturaro i Kante w jedynym rzędzie, rozumiem wiarę w zawodników Juventusu, ale bez przesady. Kante to jeden z najlepszych DM obecnie na świecie. Caly sezon trzymał linię pomocy w Leicester, a wczoraj dodatkowo pokazał jak się gra w pomocy. To nie jest tylko i wyłącznie przecinak.pumex pisze:Gościu nie chce przedłużyć kontraktu i tym samym anulować/podwyższyć klauzuli zapisanej w obecnym, więc jest ogromna szansa, że już w tym okienku zmieni barwy klubowe. Z jednej strony bardzo dobry, młody przecinak niezbędny każdej drużynie i to dostępny w rozsądnej cenie, dodatkowo zarabiający niewiele. Z drugiej strony mamy Khedirę - dużo mniej zwrotnego i mniej dynamicznego, często kontuzjowanego ale ciągle bardzo dobrego, a w odwodzie Sturaro, który charakterystyką jest bardzo zbliżony do Francuza i również jest młody. Wprawdzie Włoch techniką odstaje mocno, ale mimo tego defektu z zadań przecinaka często wywiązuje się co najmniej poprawnie. Ja ciągle wierzę w SturaroForzaItanimulli3vujcm pisze:Szkoda że nasi się nie interesują Kante... :roll: Jest Czarodziej Pogba, jest praktycznie już Pjanic - rozgrywający. Teraz to by się taki zawodnik przydał, przecinak do zestawu.
Druga sprawa, że przy tak niskiej klauzuli pewnie wszystkie angielskie potęgi się po niego zgłoszą, a wygranie tej rywalizacji wydaje się po prostu niemożliwe.
- CzeczenCZN
- Juventino
Czy taki klub, jak Juventus można budować na tak niepewnych elementach w dodatku mówić o wygraniu CL? Na niepewność jest kilka opcji - jedną z nich jest podatność na kontuzję. BTW: Albo Ława albo bym go opchnął.pumex pisze: Z drugiej strony mamy Khedirę - dużo mniej zwrotnego i mniej dynamicznego, często kontuzjowanego ale ciągle bardzo dobrego
Dokładnie. Dobry na ławkę!pumex pisze:Sturaro, który charakterystyką jest bardzo zbliżony do Francuza i również jest młody. (...) Ja ciągle wierzę w Sturaro
Też wierze ale...
- pumex
- Juventino
Bez obrazy, ale jeśli dla Ciebie Lemina jest lepszy w defensywie niż Sturaro, to ja nie mam pytań i odpuszczamAlexinhio-10 pisze:Sturaro jest cieniutki. Duzo lepszy w ofensywie i defensywie jest Lemina

Wiadomo, że Kante to inny poziom niż Sturaro i nie zamierzam temu przeczyć, ale samą charakterystyką są podobni, nawet jeśli Francuz jest lepszy technicznie i ma większe inklinacje ofensywne - tylko o to mi chodziło.Urbi27 pisze:Sturaro i Kante w jedynym rzędzie, rozumiem wiarę w zawodników Juventusu, ale bez przesady.

- Boogey96
- Juventino
Tak tylko Kante w wieku Sturaro kończył pierwszy swój sezon gry w piłkę na jakimkolwiek liczącym się poziomie czyli w Ligue 2. A nawet teraz ma jeden świetny sezon w Leicester, które grało cały sezon z kontry co było idealne dla piłkarza tak wybieganego jak Francuz. Co do tego czy nie jest to typowy przecinak to też bym się nie zgodził do końca. Piłka mu przy nodze nie przeszkadza ale precyzyjnych przerzutów na skrzydło to nie jest jego firmowe zagranie tak samo jak i strzały z dystansu. Piłkarz rzeczywiście bardzo przydatny ale nie w ataku pozycyjnym, którym musimy grać połowę meczów w sezonie.Sturaro i Kante w jedynym rzędzie, rozumiem wiarę w zawodników Juventusu, ale bez przesady. Kante to jeden z najlepszych DM obecnie na świecie. Caly sezon trzymał linię pomocy w Leicester, a wczoraj dodatkowo pokazał jak się gra w pomocy. To nie jest tylko i wyłącznie przecinak.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 184 razy
Ciekawy artykuł na temat Mascherano, akurat brat sprzedał mi cynk...czyż nie byłoby pięknie gdyby okazało się prawdą ?
http://www.fcbarca.com/70705-sport-masc ... paign=news
http://www.fcbarca.com/70705-sport-masc ... paign=news