Mercato (Lato 2016)
- rydwadydwa
- Juventino
Tylko że Pjanić nie jest typem b2b, a z przecinakiem w środku nie będzie komu rozgrywać (przynajmniej w 352).Alexinhio-10 pisze:Ja mam nadzieje że Pjanica nie ustawią na pozycji Marchisio, tylko po prawej stronie, a w srodku bedzie gral jakis przecinak (Lemina) ktory odciazy Pogbe i Pjanica.Crunny pisze:Pjanic to klasa światowa. Tak jak obecne Juve, kaliber tego gracza jest za duży na obecny poziom Serie A. Dlatego przychodzi do nas, żeby ugrać coś w Europie. Przy kontuzji Marchisio Bośniak będzie miał szansę z miejsca stać się naszym mózgiem, jak kiedyś Pirlo. 3-5-2 z takim rozgrywającym jak Pjanic i skrzydłami A.Sandro + D.Alves to zupełnie inne 3-5-2 niż to z Pirlo i Peluso + Lichtsteinerem.
Na Transfermarkt Pjanic jest na 4. miejscu (razem z Hamsikiem) najdrożej wycenianych piłkarzy Serie A: http://www.transfermarkt.pl/serie-a/mar ... bewerb/IT1
Według WhoScored jest na 5. miejscu najlepszych piłkarzy tego sezonu we Włoszech: https://www.whoscored.com/Regions/108/T ... -2015-2016
Razem z Pogbą mają w tym sezonie najwięcej asyst (po 12).
Jeśli w to lato zatrzymamy Bonucciego, A.Sandro, Pogbę, Dybalę i dołożymy do nich jeszcze Pjanica, to będziemy mieli trzon drużyny na lata. Popatrzcie na tę 5-tkę, a teraz na kadry Napoli, Romy, Milanu czy Interu. Po prostu przepaść. Widać, że Marotta uczył się fachu w FM-ie
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Żadnej różnicy nam to i tak nie robi bo my negocjowaliśmy z tym właściwym managerem Beckerem a nie jakimś PR managerem (co to w ogóle jest :rotfl: ).Medzeer pisze:A Pjanic właśnie stwierdził, ze nie ma pojęcia kim jest ten cały PR manager i nie prawa sie wypowiadać na temat jego transferu.
Edit: Bargiggia z Mediaset, który ma teraz swoje 5 minut po tym jak Pjanic w Juve się potwierdził, podaje, że chcemy zatrzymać Moratę dając jemu samemu podwyżkę do 5 mln rocznie a Realowi proponując 15 mln (tylko 15 bo nie wierzymy, że Real ma jakiekolwiek wysokie oficjalne oferty za Alvaro na stole o których pisze prasa).
- kawek
- Juventino
Premium Sport można uznać za wiarygodne źródło?Robaku pisze:Premium Sport podało, ze Berardi oddala się od Juve. Nie wnikałem wiecej w temat, ale moze ta ławka...
Cholera wie jak to koresponduje ze zdaniem Marotty, że wykupjemy go i koniec.
Osobiście mam już dosyć szopki z interista i jego kręcenia nosem
- RICTOR
- Juventino
Jak to się ma do wypowiedzi Marotty? My go wykupimy za umówioną kwotę i Sassuolo nam żadnych problemów sprawiać nie będzie w przeciwieństwie do tego co parę osób sądzi. Ale ja nie mam pewności czy Berardi to nie jest czasem z tych co to muszą mieć blisko rodzinę, przyjaciół, środowisko w którym się wychowywali od małego, muszą mieć komfort tego, że jakby nie grali tak pewne miejsce w drużynie i wsparcie kibiców będą mieć zawsze itd. Nie wiem. Ludzie mają wątpliwości głównie co do tego. Nie wydaje mi się, że problemem jest tu akurat Juventus. Nie przypominam sobie jakiegokolwiek wywiadu Berardiego, w którym zapytany o swoją przyszłość czy o komentarz na temat transferu do (wstaw cokolwiek) odpowiedział co innego niż to, że tu gdzie jest się czuje dobrze. Może on szczęśliwie planuje spędzić swoją całą karierę w Sassuolo. Jestem za to prawie pewien, że jeśli zostanie tam na kolejny sezon to wielkiej karierze może pomachać na "do widzenia".
- jakku1
- Juventino
Najgorsze zrodlo, jakie istnieje. Nie ma co ich cytować, bo wszystkie informacje zmyślają. To powinno być na pierwszej stronie tego tematu pogrubioną czcionką ;-).kawek pisze:Premium Sport można uznać za wiarygodne źródło?Robaku pisze:Premium Sport podało, ze Berardi oddala się od Juve. Nie wnikałem wiecej w temat, ale moze ta ławka...
Cholera wie jak to koresponduje ze zdaniem Marotty, że wykupjemy go i koniec.
Osobiście mam już dosyć szopki z interista i jego kręcenia nosem
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- CzeczenCZN
- Juventino
No i po Ikone przedłużył z PSG do 2019 roku... Ech, nie będzie kolejnych 28 mln za free.
.
Za to my włączamy się z nimi walki o Ghezzala - Hmm.
Empoli ma nam ogrywać dwóch Latynosów Andresa Tello i Matheusa Pereire (Ooo a jednak temat jest.).
Wijnaldum jest jednym z pomysłów Romy na wypełnienie luki po Pjanicu - spoko!
Aha i tak na marginesie dla zwały. Plotek o Pogbie ciąg dalszy. Niby włącza się do walki Manchester United (
) Jako jedna z części oferty to ma być ułatwienie pozyskania przez nas Gomesa - czyli rzekomo odpuszczają go przez "Czerwone Diabły"... Naprawdę jak już słyszę takie rewelacje coraz bardziej się uspokajam...
Za to my włączamy się z nimi walki o Ghezzala - Hmm.
Empoli ma nam ogrywać dwóch Latynosów Andresa Tello i Matheusa Pereire (Ooo a jednak temat jest.).
Wijnaldum jest jednym z pomysłów Romy na wypełnienie luki po Pjanicu - spoko!
Aha i tak na marginesie dla zwały. Plotek o Pogbie ciąg dalszy. Niby włącza się do walki Manchester United (
- Vincitore
- Juventino
http://asroma.pl/news/Pjanic-To-Roma-za ... Juve-14323
Bardzo ciekawe, Roma ponoć twierdzi, że słowa Pjanicia są fałszem, ale jeżeli to prawda to...
Bardzo ciekawe, Roma ponoć twierdzi, że słowa Pjanicia są fałszem, ale jeżeli to prawda to...

- RICTOR
- Juventino
LoL Z tego co ja wyczytałem to tutaj w tym artykule Corriere też jest trochę prawdy bo Roma faktycznie do nas sama się odezwała i zaproponowała, że pójdzie na nasze warunki, ale Pjanic z nami się dogadał jakiś czas wcześniej a tego samego dnia miał dać kierownictwu Romy do zrozumienia, że chce odejść do Juventusu (dlatego na wieczór ni z tego ni z owego przyśpieszyło wszystko)
Obora niezła, ale to w obozie Romy. My nic złego nie zrobiliśmy 
Jako bonus. Hiszpański Sport wczoraj znowu wyskoczył z newsem, a dziś zdanie podtrzymuje, że Mascherano ani myśli zostawać w Barcelonie mimo głosów, że jednak zostanie tam po odpowiedniej podwyżce. Chce odejść i trafić do nas. Z kolei Di Marzio wczoraj powtórzył o tym w swoim programie, ale powiedział, że Javier chce 6 mln za sezon plus bonusy (jeszcze 2 tygodnie temu była wersja, że my z nim już dogadani finansowo :roll: ) a póki co Barca nie chce słyszeć o jego oddaniu (jeśli się jednak by zdecydowali to też nie idzie na razie określić jaka kwota tansferu ich mogłaby zadowolić).

Jako bonus. Hiszpański Sport wczoraj znowu wyskoczył z newsem, a dziś zdanie podtrzymuje, że Mascherano ani myśli zostawać w Barcelonie mimo głosów, że jednak zostanie tam po odpowiedniej podwyżce. Chce odejść i trafić do nas. Z kolei Di Marzio wczoraj powtórzył o tym w swoim programie, ale powiedział, że Javier chce 6 mln za sezon plus bonusy (jeszcze 2 tygodnie temu była wersja, że my z nim już dogadani finansowo :roll: ) a póki co Barca nie chce słyszeć o jego oddaniu (jeśli się jednak by zdecydowali to też nie idzie na razie określić jaka kwota tansferu ich mogłaby zadowolić).
- Vincitore
- Juventino
Baldissoni, dyrektor generalny Romy, twierdzi, że rozmowa Pjanicia na WhatsAppie nie miała miejsca i zabrał ze sobą na konferencję dokument sporządzony przez zawodnika:
"Niniejszym informuję, że chcę przejść do innego klubu, zgodnie z ustaleniami między nami. Przekazuje również moją dostępność do przeniesienia 20% kwoty mi przypadającej z ceny transferu bezpośrednio na klub, który nabywa prawa do moich występów sportowych, którym, w tym przypadku, jest Juventusu".
Dodał również, że Pjanicia nie chciano sprzedawać, ale klauzula, bla bla bla, nic nie zależało od nich itd.
Ja to traktuję jako oficjalkę.
"Niniejszym informuję, że chcę przejść do innego klubu, zgodnie z ustaleniami między nami. Przekazuje również moją dostępność do przeniesienia 20% kwoty mi przypadającej z ceny transferu bezpośrednio na klub, który nabywa prawa do moich występów sportowych, którym, w tym przypadku, jest Juventusu".
Dodał również, że Pjanicia nie chciano sprzedawać, ale klauzula, bla bla bla, nic nie zależało od nich itd.
Ja to traktuję jako oficjalkę.

- RICTOR
- Juventino
No wszystko się zgadza. Roma miała ofertę od nas już ze 3 tygodnie u siebie i żadnej innej oficjalnej, jedynie zapytania. Pjanic się dogadał z nami w sprawie kontraktu i dał klubowi znać, że chce odejść do Juventusu a Rudiger się połamał i im pokrzyżował plany. Roma nie miała wyjścia więc zadzwoniła do nas 
Udupili się głupimi klauzulami jak ta. Manolas też ma ponoć jakiś durny zapis w kontrakcie, że duży procent od jego kolejnej sprzedaży powędruje na konto Olympiakosu. Się jeszcze okaże, że Radję nam podkupili stosunkowo niedużo płacąc bo Cagliari przytuli ze 30% od jego kolejnego transferu jak nie lepiej

Udupili się głupimi klauzulami jak ta. Manolas też ma ponoć jakiś durny zapis w kontrakcie, że duży procent od jego kolejnej sprzedaży powędruje na konto Olympiakosu. Się jeszcze okaże, że Radję nam podkupili stosunkowo niedużo płacąc bo Cagliari przytuli ze 30% od jego kolejnego transferu jak nie lepiej

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Oczywiscie, ze to pewna forma oficjalnego komunikatu. Z perspektywy Romy mozna mowic o nieszczesliwym zbiegu okolicznosci - kibice rzymian zaklamuja rzeczywistosc twierdzac, ze Pjanic wcale im do niczego nie jest potrzebny, ze wazniejsi sa Nainggolan, Manolas, Florenzi, slowem blablabla. Pod wzgledem technicznym Miralem byl ich najwiekszym skarbem, ten facet swoimi statystykami dorownuje nawet Pogbie - strzela, asystuje, te boskie wolne. Jeszcze regularnosc, troche turynskiej dyscypliny i mamy topa level swiatowy. Roma chciala go pewnie zatrzymac, bo w ten sposob nie wzmacnia sie rywala na krajowym podworku, ale wola samego pilkarza i kontuzja Rüdigera zrobily swoje. Potwierdzil sie zatem scenariusz, wedlug ktorego klub z Rzymu zamierzal sprzedac tych mniej wartosciowych graczy, ale mial na to za malo czasu. Marotta zachowal sie kapitalnie, bo wyczekal wladze Romy i postawil je pod sciana.
W te rzekome wiadomosci na Whatsapp'ie nie wierze - gdyby Pjanic nie chcial, wcale by do nas odchodzic nie musial, jakos tez "latwe do udokumentowania" info nigdzie w formie skanu nie wyplynelo (nie sadze tez, by kumpel Miralema psul sobie z nim relacje, ujawniajac te rozmowe szerszej publicznosci). Kibice rzymian chca sie chyba ludzic, ze ktos na takim poziomie w dalszym ciagu chcial grac w klubie, ktory w praktyce o nic nie walczy.
Donisienia o Mascherano kompletnie mnie nie dziwia, bo od samego poczatku te info o rychlym przedluzeniu kontraktu z Barcelona jest szyte grubymi nicmi. Takze i w tym przypadku Marotta jest cierpliwy i czeka na ruch pilkarza, ktory po CA bedzie chcial wyjasnic swoje stanowisko z wladzami Katalonczykow.
Swoja droga - cholernie sie ciesze z pozyskania Pjanicia, bo to najlepsza opcja, na jaka sie moglismy zdecydowac.
Jeden ze zdecydowanie najlepszych pomocnikow w lidze, o charakterystyce, jakiej szukalismy. Ogranie w Serie A tez odgrywa tu wazna role.
W te rzekome wiadomosci na Whatsapp'ie nie wierze - gdyby Pjanic nie chcial, wcale by do nas odchodzic nie musial, jakos tez "latwe do udokumentowania" info nigdzie w formie skanu nie wyplynelo (nie sadze tez, by kumpel Miralema psul sobie z nim relacje, ujawniajac te rozmowe szerszej publicznosci). Kibice rzymian chca sie chyba ludzic, ze ktos na takim poziomie w dalszym ciagu chcial grac w klubie, ktory w praktyce o nic nie walczy.
Donisienia o Mascherano kompletnie mnie nie dziwia, bo od samego poczatku te info o rychlym przedluzeniu kontraktu z Barcelona jest szyte grubymi nicmi. Takze i w tym przypadku Marotta jest cierpliwy i czeka na ruch pilkarza, ktory po CA bedzie chcial wyjasnic swoje stanowisko z wladzami Katalonczykow.
Swoja droga - cholernie sie ciesze z pozyskania Pjanicia, bo to najlepsza opcja, na jaka sie moglismy zdecydowac.

- jarmel
- Redaktor
Wszyscy tak piszą jakbyśmy już zakontraktowali tych piłkarzy, a tak naprawdę nie mamy jeszcze żadnego z nich. Jedynie Pjanica chyba można powoli uznawać za naszego gracza, ale jak widać też wszystko nie jest pewne.annihilator1988 pisze:A w międzyczasie Pallotta opuszcza Rzym. Pomimo straty Moraty i Cuadrado okienko wygląda obiecująco: Berardi, Alves, Pjanić. Czekam na "przecinaka"
Z Alvesem nagle było wielki bum po czym sprawa kompletnie przycichła, jak dla mnie to nie wygląda to zbyt dobrze.
A Juve dla Berardiego to za wysokie progi zarówno sportowo jak i przede wszystkim mentalnie co pokazywał już nie raz, niech idzie sobie do tego Interu i stanie się kolejnym włoskim średniakiem, bo chyba to kręci go najbardziej

Także ja bym jeszcze wstrzymywał konie

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
A niby jak Alves ma podpisac kontrakt, skoro siedzi w USA i reprezentacja poki co nie pusci go na testy? Sky informuje, ze z podpisem wszystko ok, ale czekamy do konca turnieju, jestesmy tez w stalym kontakcie z agentka Brazylijczyka. Berardi podobnie - ktos puscil info, ze nie chce isc do nas, bo nie udziela wywiadow i od razu zmasowany atak oraz teksty w stylu - "on nie chce do nas isc, niech sie przeniesie do interu". inter w ostatnim czasie jedynie zapytal o jego sytuacje (Sky), nie bylo ZADNEJ oferty (jest na forum kilku jegomosciow, z takim jednym o dlugim, dziwnym nicku na czele, ktorzy za wszelka cene chca miec swoje 5 minut i wrzucaja caly syf z internetu, czesto przekrecony przez wzglad na brak dostatecznej znajomosci jezyka wloskiego). Marotta mowil, ze go wykupimy i ja mu wierze. Jesli z kolei Domenico postanowi pozostac w obecnym klubie, faktycznie udowodni, ze mentalnie jest na poziomie Draxlera i nie nadaje sie do gry w wielkim klubie. Dajmy temu czas. Nie mozna tez zapominac, ze chcemy zbic cene 25 mln, dodajac jakichs graczy. Przykladowo Sassuolo chcialoby Mandragore, ale z kolei my nie chcemy go oddac. To samo - moglibysmy im oddac Caprariego, ale poki co nie jest jeszcze naszym graczem. Nie demonizujmy.jarmel pisze: Z Alvesem nagle było wielki bum po czym sprawa kompletnie przycichła, jak dla mnie to nie wygląda to zbyt dobrze.
A Juve dla Berardiego to za wysokie progi zarówno sportowo jak i przede wszystkim mentalnie co pokazywał już nie raz, niech idzie sobie do tego Interu i stanie się kolejnym włoskim średniakiem, bo chyba to kręci go najbardziej
Także ja bym jeszcze wstrzymywał konie

Edit:
Marotta udzielil wywiadu dla Tuttosport, w ktorym poinformowal, ze faktycznie Miralem jest juz nasz i na dniach pojawi sie w Turynie na testach. Jego zdaniem to sam pilkarz bardo naciskal na transfer do nas, rezygnujac ze swojej czesci klauzuli. Kontakty klubu ograniczyly sie praktycznie do technicznego dopiecia transakcji (klauzula).
Ostatnio zmieniony 11 czerwca 2016, 12:28 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.