Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2016, 15:59

Robaku pisze:Kwestia wahania się samego zawodnika z powodu grzania ławy. Myślę, że Domenico się przekona,aczkolwiek czy odpali - to cholera wie.
No i tu jest pies pogrzebany! W każdym innym klubie Serie A miałby praktycznie pewny pierwszy skład. No a żeby zrobił kolejny krok do przodu w karierze, wcale nie musi przechodzić do nas - my to absolutny Hegemon Serie A - a sporo jest lepszych klubów we Włoszech od Sassuolo, które mają więcej od nich do powiedzenia w lidze jak i w Europejskich Pucharach. Martwię się tym, że skoro rok temu nie przyszedł bojąc się rywalizacji, tak teraz sytuacja się powtórzy, tyle że tym razem już ostatecznie go stracimy. Ja osobiście nie wiem co o jego sprawie myśleć...

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2016, 16:56

Codziennie się rozglądam po forach naszych "rywali" z Serie A by zobaczyć co słychać. Zauważyłem że wątek transferowy Interu się mocno ożywił, m.in dzięki osobie jednego z userów JP.

Jest tam mocna dyskusja gdzie niektórzy wykazują wyższość Banegi od Pjanicia. Nie jestem jakimś super fanem Bośniaka, ale to brzmi jak ponury żart. Argentyńczyka Valenecia pozyskała z Boca za gruby hajs, tam wykazał się nierówną formą, kontuzjami i głupotą. Trafiał na wypożyczenia do Atletico i Newells (czyli powrót z podkurczonym ogonem do Argentyny). W samej Valencii miał jeden dobry sezon, jeden niezły ale ogółem się nie sprawdził. Odbudował się nieco w Sevilii która zapłaciła za niego 2,5 mln. Czasem zagra dobry mecz, czasem przejdzie obok gry, z dużo większym wahaniem formy niż dwa lata młodszy Bośniak. Teraz odchodzi za darmo do Interu.
Podsumowując nie ma powodów by nazywać go topowym piłkarzem, co najwyżej niezłym jak np. Perotti. Potwierdza to również fakt że od 2008 roku nikt nie chciał za niego dać żadnych znacznych pieniędzy. Przypomina to napinkę według której Kondogbia miał być nowym lepszym Pogbą.

Według calciomercato drugim młodszym pomocnikiem miałby być nie Kovacic a Andre Gomes :shock: Nie sądzę by jednak było to prawda biorąc pod uwagę koszta.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2016, 17:10

Agent Pjanicia Adis Junuzovic potwierdzil w wywiadzie dla bosniackiego N1, ze jego klient wyladuje u nas. Juventus zdecydowal sie na zaplate klauzuli i oczekujemy jeszcze jedynie na finalizacje transakcji. Pilkarzem byly zainteresowane takze PSG, Chelsea i Barcelona, ale to Juventus byl najszybszy i najbardziej konkretny. Kontrakt zostanie podpisany do konca przyszlego tygodnia. Zdaniem agenta to normalne, ze kibice Romy sa poddenerwowani, bo oddaja jednego ze swoich najlepszych graczy, do tego do glownego konkurenta w walce o Scudetto, ale w pilce "takie rzeczy sie zdarzaja".

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 184 razy

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2016, 17:22

Kucharius1 pisze:Codziennie się rozglądam po forach naszych "rywali" z Serie A by zobaczyć co słychać. Zauważyłem że wątek transferowy Interu się mocno ożywił, m.in dzięki osobie jednego z userów JP.
No tak, jackop jest ambasadorem Juve na stronie interu i tam się udziela. T y jesteś ambasadorem na stronie Romy i tam wypisujesz swoje mądrości...jest jeszcze Venomik, który dba o to aby i na stronie Milanu nie zapomnieli o Juve :smile:
Teraz wszyscy macie swoje 5 minut z powodu mercato ;)
vitoo pisze:A co do Berardiego i jego wątpliwości...
Ale Berardi to inny typ, według mnie taka pipka, która nie wierzy we własne umiejętności. Należy olać tego zawodnika i skupić się na kimś kto jest pewny swoich umiejętności i wie, że może sprostać wyzwaniu w koszulce Juve. Do tego trzeba mieć jaja a Berardi najzwyczajniej ich nie ma. Nieustannie się waha i dziwię się, że jeszcze ktoś ma cierpliwość do tego typa. Według mnie, on do Juve nie trafi i podzielam tutaj zdanie pumexa.
A może boi się, że poprzez to, że trafi do nas straci w oczach swojego ukochanego interu ? ;)
Ostatnio zmieniony 10 czerwca 2016, 17:39 przez MRN, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2016, 17:30

Prawdę mówiąc, jak czytam o tych rzekomych ofertach za Pogbę z Madrytu to mi się nóż w kieszeni otwiera. Każda kolejna bardziej uwłaczająca od poprzedniej. Od kiedy Pogba trafił do Juventu w ciągu kilku lat stał się największą gwiazdą klubu, reprezentacji i jednym z najbardziej rozpoznawalnych "produktów" piłkarskich na świecie. W tym czasie, od chwili ściągnięcia Isco do Madrytu, Królewscy ani pod względem sportowym, ani marketingowym nie wykorzystali potencjału Hiszpana, który ponoć ich zdaniem ma umiejętności na poziomie najlepszych. Zamiast tego zrobili z niego tło dla Ronaldo i Bale'a i zakisili na ławie, dzięki czemu Isco nawet nie załapał się do składu na Euro. Turnieju, na którym Pogba jest typowany jako ten, który ma poprowadzić Francję do złota. Cenię sobie umiejętności Hiszpana (chociaż też jakoś specjalnie mnie nie urzeka i nie uważam, żeby był dla nas aż tak wielkim wzmocnieniem), ale propozycja zamiany "wyrobionego" Pogby, który marketingowo jest bezcenny na nijakiego pod tym względem Isco jest mało poważna. Przynajmniej powinna taką dla nas być, jeśli na serio aspirujemy do ścisłego topu. Idź pan, panie Perez, w piz...

A co do Berardiego i jego wątpliwości, czy nie zostać w Sassuolo na kolejny sezon to przykłady Ruganiego i Zazy powinny rozwiać jego wątpliwości. Obaj, mimo że nie byli pierwszoplanowymi postaciami w Juventusie trafili do kadry Conte na Euro (w przypadku Daniele prawie trafili). Tymczasem Berardi nawet przez moment nie był brany pod uwagę przez selekcjonera, a w ciągu całego sezonu był jedną z pierwszoplanowych postaci w Sassuolo. Oczywiście, gdyby nie posucha w ataku Italii to być może i nasz Simone oglądałby mistrzostwa we Francji w tv, ale myślę mimo wszystko, że i on i Rugani to dobre przykłady na to, że jeśli chcesz się doskonalić to musisz podjąć ryzyko i zrobić krok do przodu, a nie możesz siedzieć przez pół kariery w takim Sassuolo (niczego im oczywiście nie ujmując bo nawet lubię ten klub :)).

alessandro1977, czy pipka to nie wiem. Odnoszę bardziej wrażenie, że on w dość "nonszalancki" sposób traktuje swoją karierę, że nie traktuje tego jako profesjonalnej pracy tylko bardziej jako zabawę. I to się tyczy i jego niesportowej postawy na boisku, na którą wielu tutaj narzeka i tego niezdecydowania co do transferu do lepszego klubu. Tak to przynajmniej z boku wygląda - "po co iść do Juve jak tam tylko presja większa, a w piłkę to i z chłopakami z Sassuolo mogę sobie pograć". Tak czy inaczej ja i tak chciałbym, żeby go wypróbować: jak się nie sprawdzi to po roku taki Inter czy Milan i tak go wezmą z pocałowaniem ręki.
Ostatnio zmieniony 10 czerwca 2016, 18:05 przez vitoo, łącznie zmieniany 1 raz.

Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2016, 17:36

Astarot pisze:Pjanic, Hamsik i F. Vazquez to jedyni rozgrywający w tej lidze z prawdziwego zdarzenia i z nich Miralem jest najmłodszy :prochno:...
Pjanic, Hamsik i Vazquez - każdy z nich jest całkowicie innym graczem. Vazquez to trequartista, Hamsik, taki... hmm... ofensywny pomocnik. Hamsik i Vazquez to nie są rozgrywający. Rozgrywającym w Napoli jest Jorginho.

Obrazek
Basiek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2016, 18:28

Il Fenomeno pisze:
Astarot pisze:Pjanic, Hamsik i F. Vazquez to jedyni rozgrywający w tej lidze z prawdziwego zdarzenia i z nich Miralem jest najmłodszy :prochno:...
Pjanic, Hamsik i Vazquez - każdy z nich jest całkowicie innym graczem. Vazquez to trequartista, Hamsik, taki... hmm... ofensywny pomocnik. Hamsik i Vazquez to nie są rozgrywający. Rozgrywającym w Napoli jest Jorginho.
:ok:
Hamsik to wg. włoskiej terminologii mezzala. Już chyba Vazquezowi bliżej do charakterystyki Pjanica, niż Słowakowi.

Pjanic w Juve. Jeszcze kilka miesięcy temu dałbym sobie uciąć kończyny, że wyląduje w Barcelonie, Bayernie, Realu czy City, a nie u nas. Stajemy się coraz bardziej atrakcyjnym kierunkiem dla piłkarzy światowego formatu. Nic tylko się cieszyć ;)

BEZPŁATNE PRZELEWY DO PL I UK! -> http://www.england.pl/
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2016, 18:48

A w międzyczasie Pallotta opuszcza Rzym. Pomimo straty Moraty i Cuadrado okienko wygląda obiecująco: Berardi, Alves, Pjanić. Czekam na "przecinaka" :)

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2016, 19:04

Skoro przychodzi Pjanić, to chciałbym, żeby w naszym składzie został Zaza. Bośniak ma niebywały ciąg na szukanie dziur w formacji, a Włoch na szukanie sobie wolnego miejsca. Tak a priori wygląda to na potencjalnie świetną chemię.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2016, 19:06

Pjanic to klasa światowa. Tak jak obecne Juve, kaliber tego gracza jest za duży na obecny poziom Serie A. Dlatego przychodzi do nas, żeby ugrać coś w Europie. Przy kontuzji Marchisio Bośniak będzie miał szansę z miejsca stać się naszym mózgiem, jak kiedyś Pirlo. 3-5-2 z takim rozgrywającym jak Pjanic i skrzydłami A.Sandro + D.Alves to zupełnie inne 3-5-2 niż to z Pirlo i Peluso + Lichtsteinerem.

Na Transfermarkt Pjanic jest na 4. miejscu (razem z Hamsikiem) najdrożej wycenianych piłkarzy Serie A: http://www.transfermarkt.pl/serie-a/mar ... bewerb/IT1
Według WhoScored jest na 5. miejscu najlepszych piłkarzy tego sezonu we Włoszech: https://www.whoscored.com/Regions/108/T ... -2015-2016
Razem z Pogbą mają w tym sezonie najwięcej asyst (po 12).

Jeśli w to lato zatrzymamy Bonucciego, A.Sandro, Pogbę, Dybalę i dołożymy do nich jeszcze Pjanica, to będziemy mieli trzon drużyny na lata. Popatrzcie na tę 5-tkę, a teraz na kadry Napoli, Romy, Milanu czy Interu. Po prostu przepaść. Widać, że Marotta uczył się fachu w FM-ie :D

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2016, 20:10

Crunny pisze:Pjanic to klasa światowa. Tak jak obecne Juve, kaliber tego gracza jest za duży na obecny poziom Serie A. Dlatego przychodzi do nas, żeby ugrać coś w Europie. Przy kontuzji Marchisio Bośniak będzie miał szansę z miejsca stać się naszym mózgiem, jak kiedyś Pirlo. 3-5-2 z takim rozgrywającym jak Pjanic i skrzydłami A.Sandro + D.Alves to zupełnie inne 3-5-2 niż to z Pirlo i Peluso + Lichtsteinerem.

Na Transfermarkt Pjanic jest na 4. miejscu (razem z Hamsikiem) najdrożej wycenianych piłkarzy Serie A: http://www.transfermarkt.pl/serie-a/mar ... bewerb/IT1
Według WhoScored jest na 5. miejscu najlepszych piłkarzy tego sezonu we Włoszech: https://www.whoscored.com/Regions/108/T ... -2015-2016
Razem z Pogbą mają w tym sezonie najwięcej asyst (po 12).

Jeśli w to lato zatrzymamy Bonucciego, A.Sandro, Pogbę, Dybalę i dołożymy do nich jeszcze Pjanica, to będziemy mieli trzon drużyny na lata. Popatrzcie na tę 5-tkę, a teraz na kadry Napoli, Romy, Milanu czy Interu. Po prostu przepaść. Widać, że Marotta uczył się fachu w FM-ie :D
Ja mam nadzieje że Pjanica nie ustawią na pozycji Marchisio, tylko po prawej stronie, a w srodku bedzie gral jakis przecinak (Lemina) ktory odciazy Pogbe i Pjanica.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2016, 20:34

Di Marzio: #Pjanic to #Juve is now
only a formality.Just minute details
are missing(regarding the method of
payment)

GDM: #Roma will receive €32m as
#Pjanic [temporarily] gave away
15% of his entitlement on his rel
clause to join #Juve

Obrazek
Medzeer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2016, 21:46

A Pjanic właśnie stwierdził, ze nie ma pojęcia kim jest ten cały PR manager i nie prawa sie wypowiadać na temat jego transferu.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2016, 21:48

Medzeer pisze:A Pjanic właśnie stwierdził, ze nie ma pojęcia kim jest ten cały PR manager i nie prawa sie wypowiadać na temat jego transferu.
Ciekawe, bo z tego co wiem Pjanic obecnie leży gdzieś na plaży na Ibizie ;)

Obrazek
Medzeer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2016, 21:52

Zablokowany